Är det farsdag, så är det!

Vilken fin helg det har varit! Igår var det trerättersmiddag hos Tors föräldrar, Spamys hos Ylva, dans och Mcdonaldsbesök. En riktigt bra lördag helt enkelt. Och dagen idag ser inte ut att bli så mycket sämre. Med tanke på farsdag och allt, väckte vi pappa Tor med paket och teckningar på sängen, och ute i köket väntade en go frukost med nybakade scones.



Och på tal om nybakade scones, så har jag bästa receptet!

Hemligheten bakom saftiga scones

Här kommer mitt bästa tips: Använd tjock grekisk eller turkisk yoghurt nästa gång du gör scones. De blir otroligt saftiga, lite härligt sega och faller inte ihop i torra smulor.

Det här är mitt favoritrecept, hämtat ur boken “Under valnötsträdet”.

Ingredienser:

6 1/2-7 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 dl tjock yoghurt

1 dl vatten

 

 

Gör så här: Värm ugnen till 250 grader, ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka i yoghurt, häll i vattnet och arbeta ihop till en kladdig deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i fyra-fem delar och baka ut till kakor som du lägger på plåten. Ta en slö kniv och markera så att det blir fyra delar av varje kaka.  Grädda i 10-12 minuter och bryt bitarna. Så, nu är godaste frukosten klar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0