God Jul!

Hoppas julen varit härlig för alla! Själv hade vi en jätte mysig Julafton, och vi skall fortsätta fira både idag och imorgon. Eira fick träffa tomten igår, och reagerade precis så som vi förväntade oss att hon skulle göra. Med att börja gråta! Men hon blev väldigt glad över att få paket, och öppnade med stor entusiasm. Nästa år kanske hon inte kommer bli lika rädd för den skäggprydda gubben som helt plötsligt stövlar in i vardagsrummet. Men det återstår att se.

Nu är det Teletubbie time med en lite lågmäld och hängig flicka. (Får hoppas att hon inte blir sjuk...)


Marshmallows och pulka..

Idag är jag lite piggare och redo att blogga mer ordentligt. Ja, vi har fått snö!! Snö, snö snö!! Kunde ju inte bli bättre så här inför jul! Så igår gick vi ner till Kungsmässan vid öppning, åt en god frukost på Espresso House, shoppade en vinterjacka till Tor och en pulka till Eira. Sedan gick vi ut och mötte upp Jennie, Linus och Morris, för lite pulkaåkning. Både vi och barnen hade riktigt kul ute i snön. Det är så härligt med vinter när det blir pulkaväder. Och man får en helt annan mys känsla i kroppen. Man vill liksom bara göra varm choklad och kura inne, lyssna på härlig julmusik och äta julgodis. Och det var precis vad vi gjorde igår. Minus den varma chokladen. Den sparade vi till idag i stället. Det blev en termos med choklad och två muggar med marshmallows, som vi drack lite frusna ute i pulkabacken. Riktigt familjemys!

Så efter två dagar med julbak, pulkaåkning och varm choklad, så är det i morgon dags att försöka stressa igenom lite julklappar inne i Göteborg, och sedan håller jag tummarna på att det blir en eftermiddag inne på Liseberg. Och efter det är det Tomtedags!! Och jag vågar nästan säga redan nu, att den här Julen kommer slå den förra med hästlängder. Jag skall inte Jinxa det, men jag tror inte jag kommer blir magsjuk i år i alla fall! Och jag lovar att jag inte skall själa gröt! (trots att det var helt omedveten stöld förra året..men ändå. )




Pulkaväder

Jag hade storslagna planer på att blogga massor om våran härliga snöiga dag. Men efter att ha fastnat lite med photoshop och med ögonlock tunga som bly, så känner jag att det blir till att spara det tills imorgon. Men här kommer ialla fall en liten familje bild, som vi tog på oss själva ute i snön.


Bloggen 1 år idag!



Hurra hurra! Idag är det exakt ett år sedan jag startade upp denna blogg, och började pränta ner vardagliga ting, och händelser i Eiras och mitt liv. När man ser tillbaka på året som gått, och saker man har bloggat om, måste jag säga att jag är nöjd med att jag bestämde mig för att börja blogga ,trots att jag inte är någon Kenza eller Blondinbella, och har långt ifrån samma besöksantal som dessa giganter, men ändå ,det är ett troget gäng som följer min lilla blogg, och det är ett väldigt roligt sätt att föra dagbok över Eiras utveckling. Så här är för ett år till!! Hoppas ni, och flera fortsätter att följa mig! Jätte kjaaaam (som Po eller Lala hade sagt..)

Eiras önskelista


Teletubbie time

Nej, det finns inget sötare i min värld. Än denna söta lilla varelse som sitter i vardagsrummet och vinkar på sina Tv favoriter Teletubbies. Hon har tom börjat göra "huvud axlar knän och tår", visst det blir bara huvud och tår, men detta till trots, så måste jag säga att det är kul med något tv program som kan lära en 16 månaders liten flicka detta. Visst dom måste ju vara seriöst LSD påverkade, men ändå! Eiras favorit är den röda lilla "Po", som hon sa när hon kom gåendes med DVD filmen i handen till mig. Och jag tackar inte nej, till att få sitta i soffan och ta det lite lugnt en stund, det måste ju även en liten sprallig flicka också göra mellan varven. Men 15 minuter räcker, sedan är det full rulle igen, lagom nog att låta både mamma och bebis ladda batterierna lite.



Hej hej vinkar Teletubbies, och Eira vinkar glatt tillbaka, och övar huvud, axlar, knän och tår i soffan.




Panther Club-Closer.

Är så stolt över min underbara pojkvän, visst klart man är över sina pojkvänner, det skall man väl liksom vara. Det hör ju till. Men det han gör är jag så stolt över, så jag nästan blir lite skrytig! Pappan till mitt barn, mannen i mitt liv, HAN! Är så fantastiskt duktig, han gör så bra musik så det finns inte!!

Och nu vill jag med min skrytiga stolthet presentera deras teaser video. Se och njuuuut! Här är Panther Club-Closer.


Sitter och lipar..

till Svenska hjältar galan. Alltså, gud vilken bölegris jag har blivit på sista tiden! Men jag skäms inte, vafasen, det är tur man har så mycket känslor i kroppen. Jamenar tänk om man var som..



Mr. Freeze..

Nä, tacka vet jag en blödig morsa..;D

Jaa årets Lucia julkort..

Fick en dråplig kommentar angående att jag hade klätt ut Eira i lucia outfit. Att vara lucia som tjej är såå..ja vad egentligen? Nu sa iof personen bakom kommentaren att hon skulle skoja med sin vän, och råkat skriva på fel blogg..(fyra timmar efter den första kommentaren, så det tog ju henne ett tag innan hon upptäckte sitt "misstag", eller kanske fick hon bara dåligt samvete över att hon hade gått åt någon hon inte känner lite väl hårt) Så då var ju inte kommentaren riktad till varken mig, eller att jag hade klätt ut Eira till lucia. Eller?

Men trots detta, så verkar det som att folk i allmänhet kan irritera sig onödigt mycket på att man kanske är lite stereotypisk flickmamma eller pojkmamma för den delen. Det klart att flickor inte alltid skall behöva strosa runt i rosa, vara prinsessor och lucior. Hell, förra året var Eira tomte, och nästa år kommer hon förmodligen vara pepparkaka eller varför inte en lussekatt? Men i år, så köpte jag den urgulliga mjuka lussekronan, för att Eira älskar sin midsommarkrans som hon fick i sommras, och fick då en till sak att springa och ta på sig på huvudet. Och boy vad hon älskar att ta på sig sina kransar och ställa sig framför spegeln och apa sig.

Så kontentan är väl enligt mig att det kan vara okej att få vara lite av en stereotyp i bland. För faktum är ju att även den som skall bryta mot "min flicka skall i alla fall inte bara ha rosa, vara prinsessa eller lucia, stackars barn" grejjen, ta mig tusan också gör precis en sådan stereotypisk grej ,som att jag måste bryta mönstret typen. Och gissa vad? Det är okej med mig, för sån vill jag också vara ibland. Men tro mig när jag säger det här, hur mycket man kan förneka det, så hade nog dom flesta tjejer blivit riktigt förbannade om deras mamma kom hem med blåa tröjor, jeans, pepparkaksoutfit och riddarkostym varenda gång det skulle vara spektakel i skolan eller på dagis. Shit, jag hade iaf velat vara Lucia och prinsessa någon gång. Det vill jag fortfarande, men dock kvarstår att jag ville vara samuraj och pilot också.

Så snälla chilla lite med hela prins och prinsess grejjen.



En typisk tjej grej??

Årets Lucia



Eller hur??

oookej sleepy

Uppdatering från kvällen. Bebis somnade utan större svårigheter klockan 19. Mamma, trött i soffan, gluttade på Robinsson med Älskling och käkade saltchoklad. Såg en förvånandsvärt bra teve film och skulle knoppa in vid tolv tiden. Vad händer då? Övertröttheten spelade ut sitt kort, och här sitter jag i soffan, pigg som en näktergal och försöker mig på att surfa utan linser medan jag väntar på att John Blund skall börja sprida det där pulvret..Darn!
Det här borde liksom vara jag...Som ligger å sussar i en kanske något opassande sovoutfit, drömmandes om min prince charming..

Pizza baby..

Efter en gnällig dag (från min sida) till en desto bättre kväll. Vi åkte ut och handlade hela familjen, och kom sedan hem med diverse ingredienser till hemmagjord pizza. Tor fick mersmak efter en otroligt god pizza hemma hos familjen Erlandsson/Wall förra lördagen, så vi gjorde vårat bästa för att återskapa Jennies goda vitlöksås och addade soltorkade tomater, fetaost, mozarella och annat gott! mmm!

Eira fick så klart några bitar hon också, eftersom hon ätit så dåligt på sista så är det liksom bättre att hon äter oavsett vad. Visst var den uppskattad, men det var ju bra mycket roligare att kleta in pizza i håret än att äta. Så..det fick bli ett härligt bad efter tomatsås inpackningen. Men nu, sover lillan så gott, och jag hoppas för både våran och hennes skull att hon får sussa hela natten nu.


Trött,lite sur och små besviken..

Det sitter en matvägrare i mitt kök..Eller rättare sagt. det sitter en trött, lite små gnällig hungrig mamma i köket. Det är inte jag som matvägrar, o nej, det är den lilla. Lilla matvägraren, som röjer i mitt skafferi. Nu är det bröd över hela det ny dammsugna golvet. Tråkigt sånt. Men jag orkar liksom inte.

Det är en sådan fin dag, vi skulle ju ta tillvara på den. Vad hände? Lilla älsklingen har varit sjuk i några dagar, har sovit förbaskat dåligt, och vaknat förbaskat tidigt, matvägrat, levt på nyponsoppa, medans mamma har levt på sparlåga. Som är så nära att slockna by now. Sömnbrist kan ta knäcken på vem som helst. Tro mig, jag som har energi som räcker till ett helt fotbollslag, brukar fixa det mesta i för lite sömn världen. Men hjälp vad jag är nära nu..

Sen sitter man, i soffan en fredagkväll, äter på saltchokladen som förtillfället inte smakar någonting, kollar på Idol finalen, kräks lite över Eriks alldeles för överdrivet kommersiella "Kalles kaviar" attityd och håller på den mer i min smak rockiga coola Callen. Men när då vinnar låten ljuder sina torra första beska toner och det lilla taniga skrikande irritations objektet går och vinner, så börjar jag lipa. Whats up with that?? Moderskänslorna tog över, jag klarar inte av att tycka illa om någon, han är ju så glad över att få ha vunnit, och se så glad hans pappa är? så stolt över sin lille pojk..

Det är så skönt att man faktiskt bara är mänsklig after all..



Även när hon hade vattenkoppor var hon pigg å glad å full av energi min lilla bebis. Och vad jag har förstått så har hon ärvt sin mammas gen, att vid 40 graders feber härja och hålla igång som bara den. Ja, jag får väl bara tacka och ta emot att något tydligt lyser igenom från mig..

Klättermaja.

Inte bloggat på några dagar..igen! Det ända svaret är tyvärr..Jag är One tree hill besatt..Okej, där jag har sagt det!
Jag har bara 4 säsonger kvar, så när jag är klar med dom så lovar jag att bli lite bättre på bloggfronten.

Idag är Eira en sjuk liten tjej, vaknade halv sju i morse, med feber, hosta och en väldigt snorig näsa. Men det hindar inte henne från att leva rövare. Här har härjats hela morgonen, riva, slita, bläddra, klättra, plocka i , plocka ur..ja allt det där ni vet. Och sen kommer jag efter.. städar, plockar i, plockar undan, lyfter ner, tar emot..

Puh! Ingen rast ingen ro här inte..Men det är så roligt med en tjej full av liv! Hennes personlighet är helt fantastisk, och det är så roligt att betrakta henne när hon håller igång. Kaki, kaki..Mamma..mamma..MAMMA!!






På bloggfronten intet nytt..

ojojoj..vad jag har varit dålig på att blogga denna veckan. Hjälp, inte ett enda inlägg sedan förra fredagen. Shame on me! Men vad kan jag säga? Inspirationen har inte varit på topp. Men jag skall försöka bättra mig och inte ha så här långa uppehåll mer oki?

Just nu sitter jag och Eira hjärtat i köket och smaskar på kex och dricker yoghurt. Mums! Snart är det dags för middags nap, och jag skall gotta ner mig i soffan och se ett avsnitt av One tree hill. Som är den nya serien jag fastnat för. Så bra att det finns så många säsonger av den redan, så det är bara att plöja! hehe..



Ikväll är det semifinal i Idol. Jag håller en stor tumme för Tove! Jag tycker hon är sten cool och borde kamma hem hela skiten! Men det återstår att se.




RSS 2.0