Vi fortsätter mysa..

Regnet öser ner, det blåser halv orkan ute, och jag, syster och Eira fortsätter där gårdagen slutade. Med en morgon i soffan framför Sagan om Ringen och lite the. Idag är ingen dag man gärna spenderar någon annanstans än inne. Trots det drar vi snart på oss stövlarna för en liten sväng i regnet. Men jag börjar redan längta tillbaka till soffan..


Även Roxy blir utmattad av det ständiga regnvädret..

Just nu..

Väntar på att syster skall komma tillbaka, efter en snabb sväng ut till stallet för att lägga på hästen ett täcke. Brrr i detta regnväder myser vi med Yogi the och Sagan om Ringen..




Bilder från Slottskogen


Favorit i repris..

Skall snart ner till Snäckan, för en uppföljare på frukostmorgonen vi hade där i måndags. Super mysigt att sitta där tillsammans och äta lite frulle! sen skall jag, Eira och Linda åka in en sväng till slottskogen och dra en snabbis på stan inne i Göteborg. Får hoppas att vädret blir någorlunda bara. Det ser lite vanskligt ut. Men vad gör det? Det finns ju gummistövlar och andra attribut till regnväder! Så nu skall jag ladda klart min nya iphone, lyssna på Billy Talents nya och dra på mig lite kläder!

Trevlig Onsdag!



Köpte Eiras första 1 års present i måndags. Så nu står denna söta Prinsessan på Ärten inslagen i ett rosa paket, och väntar på att få öppnas!


Blogg..

Följ min blogg med bloglovin

Min syster-the hairdresser





För att svara på frågan vart jag klipper mig, en fråga som jag fått några gånger här på bloggen. Så tänkte jag att det var dags att dela med mig och berätta att  min eminenta frisör är min underbara och duktiga syster Linda! Hon jobbar på en salong som heter Cayenne Hårstudio, som ligger på Jungfruplatsen i Mölndal.

Jag har alltid varit väldigt noga med vem som klipper och slingar mitt hår, och jag kan säga att jag aldrig varit mer nöjd, än dom gånger jag lämnat min systers salong. Hon är en stjärna! Så då vet ni, det är tack vare henne som jag är så fin i håret..;D


Frukostdate,Ikea och chillaxa..

I morse vid 10 tiden, var jag och Eira redan ute i regnet på väg ner till stan. Vi hade en frukost date med Linda och Alex. Så mysigt att sitta samlade tidigt en måndag morgon och dricka varm choklad, medan regnet smattrar mot rutan. Vi fick oss en regn promenad på det också, då vi var tvugna att hämta bilen i Hede. Men vi klarade oss undan det värsta ovädret. Det kom sekunden efter att vi stuvat in oss i bilen och susade iväg mot Ikea.

Efter att ha spenderat lite pengar på saker som var totalt nödvändiga till hemmet, som jalusier och en ny orkidé. Så åkte vi tre(jag, Linda och Eira) hem till Linda, för att äta lite thaimat och i Eiras fall sova middag. Medan hon sov passade vi på att dricka lite thé, äta en smarrig kladdkaka och se igenom en film. En perfekt regning måndag. Nu sussar älsklingen sött, och jag funderar på att tappa upp ett härligt skummbad och låtsas att det är oktober och inte juli. Alla sköna varma sommarkvällar känns väldigt långt borta...


Rida rida ranka...

Eira och jag var ju ute i stallet igår. Det blev hallonplockning i skogen efter en mysig promenad, och en skritt tur på Jovie. Eira tyckte det var hur kul som hellst! Ser verkligen framför mig hur det kommer att bli, om hon blir hooked på hästar! Minns själv hur jag stod och stortjöt i vardagsrummet, för att jag ville ha en häst. Jag hade ju turen att få en också. Men jösses vad mycket jobb det är med hästar.

Efter att ha haft hästar i dryga 15 år så vet jag nu vad mina föräldrar gjorde för mig och min syster. det är ingen lätt match att göra två hästtokiga flickor nöjda, men det gjorde dom! Klart vi fick varsin häst. Tävlingar till höger och vänster och hoppträningar framåt midnatt på kvällarna.

När Tor hopplöst försöker få mig att inte göra vår dotter till en häst tjej, så kan jag nog vara beredd att hålla med honom att det inte är en dum idé att det får bli en gitarr i ettårs present. Det är ju lite billigare i drift.Orden: Mamma, jag vill ha en ponny! kanske förblir ett minne. Fast vad jag märkt hittills på vår lilla dotter, så är hon väldigt fäst vid djur, så det kommer nog bli väldigt svårt att få henne nöjd med "bara" tre katter, och gitarren kan ju inte riktigt ge allt det där som en mysig gossig ponny kan!




Fredag hela veckan..

Äntligen fredag! och Tor har jobbar färdigt för denna veckan, eller? näpp. tyvärr har dom så mycket att göra, så han måste jobba i morgon också. Typiskt! Jag som såg fram emot att hitta på något skoj med hela familjen. Jaja, vi har ju en söndag att tillbringa ihop i alla fall. Vem vet, det kanske kan bli en tripp till Liseberg. Det har vi ju inte hunnit med än.

Nu skall jag och Bibbi göra oss iordning, för snart skall vi åka med Linda och mamma till hästarna,
Trevlig Fredag!


Regn=Thrice väder


Finns inget bättre att lyssna på när det regnar..

Sol i hjärtat..

Trots att regnet öser ute, så skiner solen där den ska. I hjärta och sinne. Finns ingen anledning att bli deppig bara för att det kommer lite regn, eller hur? Nä, då skall man passa på att göra sådana där härliga inomhus aktiviteter. Eller varför inte dra på gummistövlarna och gå ut och plaska? Får se vad det blir av det hela. Först väntar jag på att Trollan skall vakna. Sedan blir det lite lunch. Och vid halv tre skall vi hem till Per och Marie och passa kusinerna en stund!


Regn och mys inne..

Efter att ha spenderat över 12 timmar på vägen igår, så var det skönt med en hemma dag idag. Eftersom regnet ändå smattrade härigt utanför, så passade jag och Eira på att bara vara inne och mysa idag. Det blev förstås lite städning, sådant är tyvärr oundvikligt när man är hemma.

Nu sover Lillan och kladdkakan har precis tagits ur ugnen. Nu skall jag gosa ner mig i soffan och se på lite Sex and the City, och lyssna på regnet.




Manic Monday..


Så här ser det ut hemma hos oss, när det är dags för dammsugning. Eira tycker det är sååå roligt att gå efter denna brummande röda "häst". Hon hjälper allt mamma att städa..


..och när det är dags för sminkning då är hon snabbt framme och plockar i neccesären. Hon har fått en egen liten väska med saker hon kan grejja med, när jag sminkar mig. För det är väl klart att Eira också vill!

Så börjar nästan alla mornar för oss. Det är väl skönt att man har rutiner..;D

Min lilla badanka..

Jag och Eira hade en super mysig dag hemma hos farmor och farfar i fredags. Vi tog oss en härlig promenad bort till dom, och fixade med lite tvätt som vi hade där. Och i värmen passade jag på att ta fram en balja till Eira, så hon fick bada lite. Det var mycket uppskattat, hon satt där med sin lilla vattenkanna under tvätten och plaskade.

Har tänkt länge att vi skulle köpa någon form av pool till henne, att ha hos farmor och farfar, och igår när vi var och handlade med mina föräldrar fick vi syn på en supersöt pool med Hello Kitty. Mamma kunde självklart inte motstå denna söta plastsak, så hon köpte den till Eira, som dagen till ära firade 11 månader. Så nu hoppas vi bara att det fina vädret kommer tillbaka, så vi kan använda den.


Good Morning Sunshine!

Känns som att denna dagen kommer bli betydligt bättre en förgående. Solen skiner, och det finns ingen anledning att inte vara munter! Skall vrida på några goa låtar, dansa med bebis lite, sedan skall vi gå ut å gunga!

Och ikväll är det Harry..Härlig Fredag!


Min fina familj!

Lily Allens tydliga budskap..



Förklarar allt så bra..Det är det ända jag har att säga...

Harry Potter mani och pizzabak..

I morgon skall Jag, Tor, Johan och Linda gå på bio och se den efterlängtade sjätte filmen, om Harry Potter.
Premiären var igår, men det fanns givetvis inga biljetter...Men i morgon blir det av!

Så den här veckan har bestått av Potter maraton. Vi har avverkat tre av fem filmer. Men vi körde en lite udda varitant. Och började med dom två senaste och såg ettan igår. Ja, så nu är det bara tvåan och trean kvar. det får vi köra på ikväll.
Igår blev det pizzabak för hela slanten. Tyvärr jobbade Tor över, och var inte hemma förrän halv åtta, så det var jag som stod för matlagningen. Efter ett totalt nerdegat köksbord och några brända tomater, så blev ändå resultatet rätt bra. Jag tackar Leila Lindholm för det. Och givetvis mina underbara kompanioner: Linda och Johan.

Tror det blir soppa och pannkakor idag, känns som ett lite säkrare kort! Och så klart...Harry!


Anna Wahlgren metoden..

Efter att ha skapat ett härligt rökkaos i köket, samtidigt som jag lagade mat och underhöll Eira, och efter bad och tandborstning, så var det ju dags för nattning. Våran lilla tjej nöjer sig inte med att somna på något annat sätt, än att man måste gå runt och vagga henne till sömns och sjunga samtidigt. Sängens fjädring har förståeligt tagit mycket stryk sedan Eira kom till världen. Där sitter vi kväll efter kväll och gungar upp och ner, och sjunger för fulla muggar "vargsången" och "videvisan". Ja, om vi inte står upp å rockar loss då.

Men nu börjar Lillan väga en del, och jag tycker att det är dags för en ny somnings metod. Varpå jag idag gav mig på Anna Wahlgren metoden, där man skall lägga barnet på mage i sängen, och buffa den lite i rumpan tills den somnar. Nog för att jag brukar få buffa Eira i rumpan när jag sjunger å gungar för glatta livet, Men det ville inte riktigt fungera.

Sedan prövade jag 5 minuters metoden. Då skall man lägga barnet, lämna rummet och komma tillbaks efter 5 minuter. Alltså, skriker barnet, låt det skrika. Sedan går du in igen efter 5 minuter visar att det är dags att sova, går ut igen osv. Efter att tappert försökt natta bebis i 1,5 timme blev det det gamla hederliga sättet.

Så bra gick det....


Bestämda Bebben

Så här såg det ut när Eira träffade Loke härrom dagen, när vi var hemma hos Linda och Ricard. Det där med att dela med sig har Eira ingen som hellst lust att lära sig.

Loke däremot var väldigt förstående för denna bestämda madam, och gav henne allt hon ville ha att leka med..




Mission Accomplished


Överasknings momentet! Snacka om att hon blev förvånad när det stod massa folk på Alex altan!

I väntan på födelsedags barnet!

Den goda maten!

Eira var så klart med, men det blev strax dags för nattning..

Alla girlsen!

Söta flickor.

Vi hade så mysigt innan vi gick ut!

Linda in action!

överaskningsfesten för syster blev sååå lyckad!! ;D Tack alla för att ni kom, och gav Linda ett ordentligt firande av hennes 30 års dag!

Band of Horses

Älskart...


Kusse och bebis..

har idag varit på besök hos mig och en vild Eira..Det blir så lustigt när det kommer in en 2 månaders bebis, då blir Eira helt plötsligt jätte stor och busig och vild. Tror hon väckte lilla Bella i alla fall tre gånger..hihi..men det får man när man själv är liten..Busfrö

Det var mycket vi hade att prata om kan jag säga! Vi har inte träffats på ett par år, och det var verkligen super mysigt att få ses! Jag började feja redan i morse, med städning och bak inför deras besök. det blev tillslut en super god pasta med ugnsvarmt bröd och nybakade hallongrottor. Tror det var uppskattat!

Hallongrottor för övrigt, väldigt lätta att göra och super goda!!



Tack Pia för receptet!

Hallongrottor (ca 25-30 st)

4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör/margarin

Fyllning
1 dl hallonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° c.

Blanda alla ingredienser i en matberedare alt bakbord.

Rulla till längder, skär i bitar och forma sedan till bollar. Lägg i smårbrödsformar av papper på en plåt.

Tryck en grop i varje bit och fyll med hallonsylt.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Klart!

Torsdag 9 juli

Min älskade syster fyller år. Idag lämnar hon ungdomens naiva år, och går oficiellt in i vuxenvärlden. Hon fyller 30! Det är stort! När hon fyllde 25 tyckte jag att det var värt att fira med en ordentlig present, så då fick hon en resa tillsammans med mig till Malaysia, Boreo och Bali. Vi var borta en månad och hade the best time. Som bara vi kan ha!

Vi sicksackade oss fram i Borneos djunglar, klappade Orangutanger, Besteg en vulkan på Bali, Åkte Berg och dalbana inne i Kuala Lumpurs största köpcentrum, simmade bland krill mitt i natten till tonerna av Pure Shores, såg havssköldpaddor, hajar och ormar(!), åt cheesecake på Starbucks, åkte upp i Petrona Towers och åkte 8 timmar på en skumpig buss ner till en sjörövarstad där turister hellst inte skulle lämna fordonen, vi skattade, bråkade, dansade, shoppade och hade så roligt!

Jag vet att jag sa till Linda när vi satt där på bussen, på hårda träsäten påväg till den farliga sjörövarstaden, när hon var som mest  missmodig, och vi precis hade blivit stoppade av hårt beväpnade poliser, att det är det här vi kommer att minnas och skratta åt i framtiden. Och tro mig när jag säger att vi minns och skrattar åt det! Sis, jag hoppas att denna födelsedagen också bjuder på saker du kommer minnas och skratta åt! Älskar dig!!




Baby walk..

Eira har i dag tagit sina första officiella steg!! Vi var hemma hos Malin och Fredrik, osm är nyligen hemkomna från två veckor på Mallorca, och där, på den lurviga orangea mattan, gick Eira helt själv mellan farmor och mamma flera steg! Först en gång till mig, sedan en gång tillbaka till farmor.

Vilken känsla det var! Att få se sitt lilla pyre göra denna bedrift! Hennes ansikte lös av stolthet! Hon gick!





Eira och pappa busar hemma med gåvagnen!

Frukost

Här äts det frukost i godan ro, och snart bär det av hem till Bea. Vi skall dit på lite lek idag, kommer bli super mysigt!



Favorit teet kommer från Kusmi och heter Sweet love..Sweet!

sNAPP Shot



En liten tyst filur satt på golvet i sovrummet, jag gick fram för att se vad som försegick. Då ser jag att Eira har hittat nappgömman. Och sitter glatt och snuttar på en av dom, medan hon håller en i varje hand. Lägg även märke till bytena som gjordes. Hon satt där ett bra tag och bara bytte napp.

Sötnos..

Idag har hon visat att hon har lärt sig klättra ner från sängen. Trots en liten soffincident igår, så har hon förstått att man vänder sig om, så man kommer med benen först. Hon är smart min tjej. För ett tag sedan trillade hon ur sängen, då hon kröp över kanten, usch! det är så otäckt när man hör sin älskade bebis råka ut för något. Förtvivlat ringde jag och berättade detta för pappa, varpå han svarade: -Det är ingen fara, det gjorde du också, flera gånger. Hmm.

Men det är sådant man går igenom, både som förälder och bebis. Eira har hitills i sitt 10 månader långa liv lyckats: Trilla ur sängen, ur soffan, sitta med en glasbit i handen,(följt av skärsår på det lilla benet) slicka(!) på en flaska med rengöringsmedel(idag!!!) stoppa en chasewnöt i munnen samt hålla i en varm plattång. Allt detta trots att hon har världens mest överbeskyddande föräldrar! Men både vi och hon har lärt oss av det, och man skall vara glad att det inte hänt värre saker, och att ens egna föräldrar kanske medvetet undanhåller lite av vad man själv råkade ut för.

Spotifys kupp..

Dansar runt i köket samtidigt som jag diskar och lyssnar på min playlist på Spotify, allt är frid och fröjd tills dom där reklamavbrotten bryter in, jag brukar inte bry mig om dom, men sen dom bara gör reklam för Daniel Lindström och hans förbannat påfrestande låt, följt av att om man går in på deras sida och uppdaterar sig till Spotify Premium, så slipper man avbrott när man lyssnar på sin favorit musik. Ja, jag är ledsen att säga det, men det är en rätt strategiskt utplacerad reklam, då jag gissar på att dom flesta irriterar ihjäl sig på Daniel och hans dänga, så det klart att många nappar, just för att slippa plåga öronen med hans toner.

Smart..

Nu vill jag lyssna på mina låtar igen..


Just nu..The Killers-Read my mind

Promenadväder.

Här har städats och fejats hela förmiddagen, men nu har både jag och Trollan ätit lunch, så nu har Ipoden laddats med massa goa låtar och mina "wellies" har plockats fram. Det känns som riktigt skönt promenad väder.

Bästa musiken att lyssna på när det regnar: Thrice- Låtar från "The Alchemy Index". Love it!


Knas..

Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Eira äter vattenmelon, och tyckte det passade bra med en god melon inpacking i håret undertiden. Knasboll!


party lördag







Jag och Johan möttes upp i Göteborg, för att gå på Therese och Hannas 25 års party. Therese som i vanliga fall är bosatt i Australien är hemma på en snabb visit. Var så kul att träffa tjejerna igen! Stötte på söta Ida, som jobbat med mig på BikBok, kul när man träffar dom mest oväntade människorna på fester så där. Det blev tåget hem till Kungsbacka och utgång med min älskling och alla sköna pojkarna efter det. En riktig helkväll.

God Morgon Lördag!

Får väl lov att säga god morgon nu, klockan är snart åtta och i dag sov Eira ända till 7.00. Ute ser det ut att ligga en varm sommar dis över staden. Det blir nog en varm och härlig dag i dag också. Visst det har varit olidligt varmt de senaste dagarna, men jag tycker inte man skall klaga, det gör man ju så mycket annars ändå på det svenska vädret. Så idag får det nog bli stranden för oss, så vi kan hålla oss borta från våran bostadsbastu.

Trevlig helg!


Härlig kväll..


Vi efter ett skönt kvällsdopp ute i Hanhalsholme i går kväll. Det är så skönt med sommar! Och pappa fick äntligen vara med och bada med Lillan. Så mysigt

Fina fötter..

Nu är vi hemkomna efter ett mycket välbehövligt och behagligt besök hos Susanne. Min nya fotguru.. Guuud va skönt det var! Att man inte unnar sina fötter lite ompyssling oftare är konstigt. Jag menar, man lägger tid och pengar på både hår och ansikte, make up och andra produkter för kroppen. Men fötterna slarvar nog många med. Hursomhelst så blev jag mer än nöjd, och söta Susanne gav mig t.o.m lacket på köpet. Det var aldrig någon som valde det sa hon, så jag var lite djärv och gick på det med en gång.

Har man fått fina nybehandlade fötter skall man ju visa upp dom!



Eira och mamma satt i skuggan på en filt under ett stort härligt träd, och tittade på hundar och luktade på blommor. Så när det var mammas tur att få fötterna ompysslade så slog jag mig ner med lillan på filten och mös en stund under det härliga trädet.



Nu är det mellanmål, sedan skall vi nog hitta en lite svalare plats att vara på, för våran lägenhet får oss att koka!

Sweet Child o´Mine



Så här gott somnade Stumpan härom natten.Med badankan i ett stadigt grepp. Igår var dock nattningen inte lika fridfull. Värmen gjorde att hon hade riktigt svårt att somna. Hon fick inte ro förrän vid tolv tiden. Stackars liten! Trots fläkt och öppet fönster..Hoppas att det snart blir liiite svalare på kvällarna. För Eiras skull..

Nu skall jag, mamma och Eira bege oss till Lindas salong, för fotvården som vi bokade förra veckan på kundkvällen! Najs..

Gos..

Eira har börjat lägga sig ner och gosa på golvet när hon får en snutte eller ett gosedjur..Hon är för söt min älskling..eller hur?


Dagens soundtrack..



Blev en Michael Jackson dänga. Min favorit-Beat it.

Morris 1 årskalas!

Idag har vi varit  och firat lille Morris, som fyller ett år i morgon. Det blev massor av plask i poolen och bus. Eira var helt facinerad av ballongerna som hängde fint utplacerade på altanen, och ville givetvis ha en egen att leka med. Så det fick bli dagens muta för att få i henne i alla fall lite mellanmål i allt ståhej! Klart man inte vill äta, när det finns massa kompisar att busa med! Det var roligt att få träffa Jennie igen, känns som evigheter sedan, nu när hon har börjat jobba. Men jag hoppas att det inte dröjer länge tills vi ses igen.


Morris visar stolt upp sin fina pool.


Eira och Ella visade redan upp dagis fasoner och satt i poolen och drog i samma leksaker, där finns det vilja kan jag lova! Hos båda två. Det kommer bli tuffa tjejer det där!

 Efter badet upptäckte jag en liten prick på Eiras hals, och visst var det vad jag med en gång antog!! En liten fästing!! som sugit sig fast i min lilla bebis!!! Jag kämpade lite med att få loss den, men det var lönlöst, som tur var kom Jennies goa mamma till undsättning och gjorde en mannöver med en pincett som fick den lille rackarn att släppa taget. Det var en my liten sak, men ack lika jäklig!! Usch! så nu har Snuttan varit med om det också, snacka om att det är viktigt att kolla igenom dom varje dag! Så nu kan vi bocka av det från listan på saker som hänt i veckan, check!

Det var inte bara Morris som fick presenter på sitt kalas, även alla barnen fick varsit paket samt en egen personlig lapp där det stod Eira-tack för att du kom på mitt kalas. Lite som jag gjorde på Eiras dop, så det var igen dum idé, dom äter ju ändå inget godis nu, så det kanske man skall anamma till Eiras kalas. Det är inte långt kvar nu, shit vad tiden har gått fort!


Eira öppnar sitt paket, som var en liten hink med spadar och roligt i.




Eiras första dopp..


Åh vad härligt hon tyckte att det var!! Vi var ute i sköna Särö hos Danehedarna och passade givetvis på att ta ett dopp nere i Stallviken..

Eira älskade det!!

RSS 2.0