Ny bloggtorka..

Nu har det visst gått ett par dagar sedan jag skrev. Men det har varit high life hela helgen och början på veckan. En snabb summering. I lördags var det kalas hemma hos Faster Malin, då Samuel fyllde åtta. Sedan blev det mys under "Earth Hour" med första glaset rödvin på 14 månader. Slutade amma Eira i fredags. Känns lite konstigt, men hon äter så bra, och hon har bara ammat på kvällen i ett par veckor nu, så vi gick över till gröt, då det känns som att hon står sig längre på det. 

I söndags var det Loppis och Ikea besök. Jag och Tor planerar för fullt vad vi skall köpa till flytten. Efter det bar det av hem till farmor och farfar en stund. Helgen avslutades med kladdkake bak och en film. 





Och igår hade Eira en riktig otursdag. Det började med att hon trillade och landade med huvudet på en hård bok. Det kom några tårar, men som tur var blev hon tröstad snabbt när hon kom upp i min famn. Sedan under en åktur i gåstolen, fick hon tag i plattången som låg framme. Hon brände sig inte, men jag tror hon blev lite rädd, för den var fortfarande ganska varm! Usch stackare. Och när vi skulle spola vatten på händerna upptäckte jag att hon hade fått flisor i sitt lilla pekfinger. Med lite kämpandes fick jag ut alla, och Eira var inte så nöjd!. Det var en tuff dag. Hennes första olycka! Och flisa! På en och samma dag. 

Man känner sig som en riktigt dålig mamma när sådana saker händer, men jag vet att det kommer hända fler gånger, och jag vet att det händer alla barn, dom slår sig, får flisor och får tag i saker som dom inte borde få tag i . Dessutom mår ju Eira bra, och ingen större skada är skedd. 

Flisan!

Idag har vi varit ute och städat i stallet och hälsat på hästarna, Eira fick sig en liten puss från Jovie, hon gosade och klappade på honom. Det var skönt att komma ut en stund i det fina vädret. Tor har varit hemma två dagar från jobbet, Så han var med där ute och hjälpte till så snällt, medan jag och Eira hade fullt upp med att klappa hästarna. Nu sover Hjärtat efter ett mysigt bad och några godnatt sånger. Och i morgon är det återigen dags för babysimmet. Skall bli spännande och se vad det är dom har lärt sig på dom två gångerna vi inte varit med. Nu är det ju roligt att vara där, när Eira har börjat tycka om det. 


God morgon lördag..

Dom små blå ögonen slogs upp redan vid sex i morse. Klockan sex är det nya åtta. Nu vaknar vi nästan alltid vid den tiden. Och då är det ju bara att gå upp. Först blir det lite "Lelling" i sängen så klart. 

Har börjat märka att huvudet verkligen går på babyautomatik. Det är sådana småsaker. Som att när jag går hemifrån till min fotokurs,så har jag Eiras napp i handen. Eller som nu på morgonen när jag skulle göra en chailatte till mig själv. Då liksom bara öser jag i 5 matskedar pullver, för det har man ju i välling.


Nog för att jag alltid har haft förmågan att kunna försvinna bort lite i tankar och annat. Jag, som skrattade lite åt min snurriga mamma, när hon berättade att hon trodde bilen var stulen när hon inte såg den på parkeringen, för att några långa sekunder senare upptäcka att hon faktiskt satt och körde i den. Ja, och vad gör jag? exakt samma sak. Jag kör förbi parkeringen, tror bilen är stulen, hinner till och med ta upp mobilen och knappa in pappas nummer, innan jag inser att jag sitter och kör..i bilen..Sådan mor sådan dotter. Kan väl undra om dessa gener skall gå över till lilla Eira också. Ja, det återstår att se. 

Nu ska jag dricka en lite mer mamma anpassad chailatte.



ingen rast ingen ro..

Idag har det varit tvätt och städdag för oss här hemma. Satte på första maskinen halv åtta i morse, och runt fyra var allt klart! Puh! Det har blivit röjt på balkongen, städat i skåp och lådor mm. Det är så skönt när det är färdigt. När man kan luta sig tillbaka i soffan och känna doften av ny städat. Tror att alla känner igen den känslan.

Eira har suttit med nere i tvättstugan på sitt lilla täcke och lekt och tittat på när tvättmaskinen snurrade runt runt. Hon fick sitta på en tron av tvätt i tvättpåsen en stund också, det gillade hon väldigt mycket. Det är så roligt nu när hon sitter, hon kan liksom sitta och leka och prata med sina leksaker i godan ro en ganska bra stund. Eller som Tor säger, hon sitter och säger trollformler. Sötnosen. Sen säger hon väldigt mycket mama ma och dada da. 

Nu i eftermiddag var vi iväg en sväng på Coop och handlade, jag passade på att skaffa oss ett Coop med mera kort. Vi har tänkt skaffa det länge, och idag fick man två dvd filmer om man tecknade ett, så jag passade på. Dom två kvinnorna som hjälpte mig tyckte dock att jag var så trevlig och glad, så jag fick inte två utan tre filmer. Så kan det gå när man alltid är glad och trevlig mot människor! Hursomhelst, Eira tyckte att dom filmerna var väldigt spännande och satt och lekte och pratade för fullt med dom, medan jag handlade och Tor eeh,,jonglerade med pesto och tappade en glasburk över hela gången mitt inne på Coop. Ja, men det klart att man skrattar åt sånt. Jag har alltid undrat över just det, måste man betala om man har sönder något i en mataffär? Svaret på Coop är i alla fall Nej. 

Nu är det dags för final i Let´s Dance och mys i soffan med en B&J´s. 





Tragiskt underbart!

Igår hade jag en lite sämre dag än vanligt. Jag kände mig inte helt frisk och kunde inte äta något annat än vattenmelon och banan. Det är gott, men man klarar sig inte flera dagar på det. Speciellt inte när man är som jag, och vägrar vara "sjuk" mer än nödvändigt. Eftersom Eira verkade frisk, så tog ändå vi på oss och gick ut i det fina men kalla vårvädret som var igår. Vi var så klart nere på Pilutta, då jag var på jakt efter en fin klänning som Eira skall ha till påsk. 

När jag krånglat mig in genom dörren, och pratat med Ulrika en stund, blev jag positivt överraskad när Johanna, min förra praktikant stövlar ut från lagret. Det var givetvis roligt att prata med båda två, så där inne var vi en bra stund. Eira fascinerades av sin nya "Glimmis" som hon fick leka med. Ja, det var faktiskt egentligen därför vi gick in. Någon har varit så skamlig och stulit från min barnvagn!! Chockerande säger jag! Vem gör något sådant? En reflex? Kom igen, då kunde du ju lika gärna tagit åkpåsen, eller varför inte vagnen?

Hursomhelst efter Pilutta och en sväng med Marie inne på Mary´s House strosade vi hem igen, Bebis sittandes på styret och matkassen åkandes i vagnen. Japp, hon vägrar sitta i vagnen ibland. Vi var nog en rolig syn vi två. Men det bjuder jag så gärna på. Eira var ju hel nöjd! 

På kvällen igår mådde jag verkligen som jag borde, efter att jag inte ätit ordentligt på flera dagar och ansträngt mig till max ändå. Hmm.. Det resulterade i att jag blev så yr, efter att jag ställt mig upp för fort, så jag trillade i hallen. Snurrig som man är. Pinsamt! Men vad som var ännu värre, var att jag i mitt svaga ögonblick fällde lite tårar över smärtan som uppkom i knäet. Då vaknar Eira! När hon hörde mig gråta, och hon var helt otröstlig. Hon grät helt hysteriskt. Det har bara hänt en gång innan, och det var också när jag grät. Det är verkligen lite underbart på ett tragiskt sätt att hon gråter när jag gråter. Min lilla tjej, hon vill väll inte att hennes mamma ska vara ledsen..






Idag har vi haft en fotosession där Eira har poserat som påsk kärring och resultatet blev underbart! Men dom bilderna visas inte förrän påsk! Skall ju bli en liten "Påskhälsning" till farmor/farfar och mormor/morfar. Men kan ju inte låta bli att visa hur söt hon var i sin nya mössa. Ah! Socker.



En dålig start..

Hela helgen och början på denna veckan har kantats av sjukdom. Först i Lördags var det ju Bibbi, som var magsjuk och hade feber. Förkylningen har dessutom hållit i sig i nästan en vecka nu, den envisa jäkeln vägrar att ge med sig. Sen i Söndags var det min tur att bli dålig. Feber och illamående och en förkylning som kunnat jämföras med en rökskadad 80 åring. Men nu känns det som att vi är på benen igen! 

Och efter flera dagars inomhusvistelse, om man bortser från tre timmar i söndags, så har både jag och Eira sprall i benen. Nu vill vi ut och göra saker. Igår missade vi även babymusiken. Eira hade säkert orkat, men inte jag. Jag var helt utslagen igår. Som tur är, hade jag en väldigt förstående dotter, som tog inte mindre en tre naps på dagen igår, så mamma fick vila! Det är min dotter det! 

Nej, så nu är det dags att kicka igång den här dagen och se vad den har att bjuda på! Trots snöklädda bilar ser det ut att bli en fin dag! 
Lite piggare versioner av oss!

Lite fler saker som gärna får pryda Eiras rum..

Surfar runt för fullt nu, och spanar in saker jag vill ha till Eiras rum när vi flyttar om en dryg månad. Vet att det är mer en uttjatat men jag tänkte faktiskt att hon skulle få ett prinsess rum. Med ljusrosa väggar och en rödvit prickig fondtapet. Ser hela rummet framför mig, och jag tror att det skulle kunna bli hur fint som helst. Här är i alla fall en Liten sak från Maileg som jag trånar efter varje gång jag är inne på Pilutta.



Magsjuka och mammaträff..

Eira har fått magsjuka!! Min stackars lilla älskling! inte nog med att hon har varit förkyld och haft feber, nej nu var det dags för nästa grej. Kan inte vara lätt när man är så liten. Men trots sjukdomar så är hon förvånads värt pigg. Hon har far runt som vanligt i sin gåstol och säger ma ma ma och pa pa pa. 

I Fredags var vi i alla fall ute i Ubbhult för ett besök hos Anneli och Filippa. Jag och Jennie hade bestämt oss för att åka ut till Stjernboden, och handla lite kläder till Morris och Eira, och då tyckte Anneli att det passade bra att styra upp nästa träff med mammagruppen. Sagt och gjort, så blev det. Och det var en väldig mysig dag vi hade där ute i skogarna. 



Bilden..

Här kommer den ur gulliga bilden, på den ur gulliga bebisen som lovat..

Godmorgon förkylning..

Vaknade idag av en ännu snorigare bebis. Hon började bli lite förkyld redan i förrgår, men nu har det brutit ut ordentligt. Lilla Hjärtat har feber och hosta som toppar den härligt snoriga näsan. Stackars liten, jag känner mig också lite halvt förkyld, fast på mig har det mer satt sig i halsen. Känns som att min sedvanliga whiskeyröst kommer kicka in snart. Det blir till att kurera både mig och Liten idag. Alltså inget babysim för oss. Blir nog snarare massa gos i soffan, och kanske en liten vagnspromenad om solen vill hålla sig framme.

Vi myser i våra Juicydressar..;D


skall skriva ngt snart..

Har varit lite dålig på att skriva dom senaste dagarna. Ska skärpa mig på den fronten, och lovar att det snart kommer upp en ur gullig bild på en ur gullig tös.



Sköna söndag..

Idag har vi varit på långpromenad i det fina vädret. det blev en sväng upp till Tors replokal, men precis när vi kom fram, ringde Pia, som också var ute och gick, och frågade om vi skulle ses. Sagt och gjort. Vi tog oss ner till Espresso house, och tog en liten fika med Pia och Elliot. 

Nu är vi nyss hemkomna från middag hos Carin och Mats, och jag sitter och spanar på massa fina saker från danska Maileg till Eira. Vissa saker är givna. Som den här supersöta kaninen med massor av roliga tillbehör. Något att börja samla på kanske?



Melodifestival i kväll.

Nu är vi hos mina föräldrar för en mysig tacokväll, med melodifestival och spel! Eira har resesängen med sig, och jag tror att hon snart kommer sussa gott i den. Hjärtat fick precis i sig en hel flaska välling, för första gången på kvällstid. Annars brukar den bara bli tom på morgonen.

Vi har varit hemma idag och haft en rejäl städdag. Om en dryg månad är det ju dags för oss att flytta, så det är på tiden att vi börjar röja så smått. Kanske inte den roligaste lördags sysslan, men gör man det tillsammans med sin familj. och kompenserar det med en rolig kväll, så funkar det allt!

 Nu ska jag gå och mumsa annanaspaj, och hålla tummarna för Caroline af Ugglas!

Sim och sånt..

Idag var det dags för babysimmet att börja igen. Dock en timme tidigare än innan, så jag var lite tveksam över hur det skulle gå. Eftersom det var prick på Eiras middagstid. Men det gick förvånansvärt bra. Jag och Jennie snörade på oss skorna redan klockan tio, och gick en lång och skön vårpromenad. Det var lite kyligt, men det känns ändå att våren är på väg. Som jag längtar!

Efter fyra dyk och massa sånger och lek i vattnet, och en middag i simhallen tillsammans med Morris och Filippa, somnade Eira som en liten docka i vagnen. Så jag och Jennie strosade bort till Naam och åt en efterlängtad sushi lunch. 

Nu på eftermiddagen har vi ägnat oss åt att ta fina foton inför kursen i morgon. Jag har länge velat ha fina bilder på Eira och Tor, och idag fick jag min chans! Det blev många härliga bilder! Får se vilken jag väljer. Några av dess kommer förmodligen upp på väggen här hemma i alla fall.






Kusin Vitamin

Blev aldrig att jag lade upp några kusse bilder igår. Hade fullt upp med att njuta av en skön söndag! Trots en kall och regnig promenad med bebis och hund. Linda hade med sig Zorro till stallet, och han ville verkligen gå med mig när jag skulle få Eira att somna. Det resulterade i en rätt smutsig och blöt hund, som inte riktigt ville ligga på filten Linda lade ut i bilen. 

Vi var hos Eiras farmor och farfar på middag också. Egentligen var det bara vi som skulle vara där. Men innan middagen fick vi en trevlig överraskning, då Per, Marie och Elsa dök upp. Det blev en väldigt mysig middag, och som vanligt blev Eira överlycklig av att träffa Elsa. 

Farmor hade varit ute i Ubbhult på Stjernborden och handlat kläder till lilla Bibbi. Jätte söta saker från favvo märket "Me Too", som vi mer än gärna tog emot. Nu har hon ordentligt med kläder Lillan! Bara dags för vårjacka snart!


Idag var det åter igen dags för spädbarns musik, och Eira, Ella och Morris satt jämte varandra i ringen. Nu börjar Eira kunna sitta längre perioder själv utan att trilla, och vi tror att hon snart kommer börja krypa också. Hon ålar lite grann, dock endast baklänges än så länge. Hursomhelst var det en mysig morgon, alltid lika roligt att träffa Jennie och Bea, och ha en fin sångstund på måndags morgonar.








Nu är det gonatt..

Har haft en sådan toppendag i dag! Har massor med underbara bilder på Eira och Elsa, då vi var hemma hos Per och Marie idag. Men det får bli att jag lägger upp i morgon. För nu skall jag fokusera på att få en väldigt pigg bebis att somna igen! Natti natt..

Fredag i dag..

har ägnat dagen till lite tråkigare saker, som att städa badrummet och röja i köket. Igår fick jag för mig att jag skulle rensa ut min garderob också. Det blev rätt mycket kläder som rök. Funderar på att lägga upp på Tradera. Det som är värt något i alla fall. Resten får jag väl skänka bort. 

Ikväll blir det hemlagad pizza och mys till Let´s Dance, och den nya vampyr filmen Twilight. Har längtat efter den! 
Just nu sover Lillan lite och jag passar på att surfa runt på alla mina favorit sidor och frossa i underbart söta babysaker. 



Vårjacka från Me Too



Börjar dagen med The Killers..


Strike a pose..

Eira var inte riktigt redo att sova igår när det var dags för hennes eftermiddagslur. Så vi gosade runt lite i sängen i stället. Med hennes mysiga änglanalle. Som hon fick innan hon föddes! Jag passade på att fota henne lite med mammas kamera, som jag har fått låna till min kurs. Eftersom hennes är lite bättre än min. Jag tyckte det blev många söta bilder, som jag funderar på att förstora upp och ha i sovrummet.

Träffade för övrigt en fotograf på baby & barn mässan. Han hade otroligt fina bilder att visa upp. Och jag tyckte det kändes mer personligt, det han gjorde än alla andra studiotagna bilder på bebisar. Jag tror jag ska ringa honom!
Gå in och kolla på hans hemsida. http://www.ianfoto.se



Joan Jett- bad reputation


Lite nostalgi musik. Den här låten spelade vi i mitt gamla band- Pussy Galore. Fullkomligt älskar den!! Saknar repen ute i lokalen. jag på sång(och bas..ibland) syster på trummor och min gamla vän Camilla på gitarr. Gud vad roligt vi hade! Nu är det ett minne blott. Men det kan man leva på länge. Och om inte annat så får vi väl återförenas! ;D 



Från Zorro katt till Zorro hund..

ja, det kanske låter lite märkligt.. Men i morse vaknade jag som vanligt av en jollrande bebis och en tung svartvit katt, som hade valt att lägga sig rakt på min mage. Ja, inte bebisen, katten. Eira hon sover så himla gott i sin fina spjälsäng. Där det för övrigt också brukar ligga en och annan katt. 

Mitt i frukosten får jag meddelande från syster, som numera är stolt hundvakt, och vi började diskutera promenad. Sagt och gjort vi drog på oss ytterkläderna och vandrade ut i morgonen. Vi möttes upp av en stor, lufsig och glad Zorro hund. Lite skillnad på mina lilla Zorro katt. Som jag tycker är en stor kluns. Det blev en runda som heter duga. Genom gegga, vattenpölar och sicksackandes genom byggen gick vi. Jag ångrade att jag inte gjorde det smarta valet i morse och tog mina gummistövlar. Men jag misstänker att skoskavet hade gjort sig påmint. Det var en mysig tur vi tog. Det är inte ofta jag får lov att spendera vagnspromenader med syster. Men jag hoppas på fler!

Eftermiddagen har kantats av mitt projekt att fota veckans uppgift till fotokursen i morgon. Det har inte varit helt lätt. Men Veckans bild blir i alla fall den här. 

Lite nyheter från Me too

Jag var nere på Pilutta igår, som vanligt på måndagar när faster Marie jobbar där. Jag hade en tid hos optikern halv ett, så vi passade på att ta en sväng ner innan. Dom hade fått in massa nya söta vår kläder. Jag köpte ett par jeans och en dress till Eira från Me too. Hon är en riktigt Me too bebis, jag bara älskar deras kläder! Nästa köp måste docj bli en Svea mössa. Hon behöver verkligen en lite tunnare mössa, och vem kan motstå dessa söta? Funderar på om det ska bli en gul eller rosa. Hon har så mycket rosa, så en gul hade ju varit lite roligt. Skall nog ta och beställa en sådan. Nu blir det lunch, sedan i eftermiddag funderar jag på att baka bullar, från receptet som satt på kläningen från Sobea. Så får det nog bli. Lite mys i regnet.



Barnmässan och helgen..

Oj, nu har jag visst inte skrivit på två dagar. Har haft en väldigt hektisk helg! Jag och Jennie var inne på baby och barnmässan en stund i Lördags. Köpte den underbara bullklänningen från Sobea inne i babyshop.se´s monter. Har varit sugen på den ett tag, och med mässpris så var det bara att slå till! Eira kommer vara ursöt i den till sommaren. Det blev även en liten maraccas och en nappflaska. 

Jag blev lite besviken på själva mässan, jag trodde att det skulle vara fler internetbutiker representerade. Det fanns inte jätte mycket rolig shopping. Men det var en mysig stund. 

Undertiden jag och Jennie var inne på mässan, var Tor hemma själv med Lillan. Dom hade haft en jätte mysig stund. Med frukost och promenad hem till farmor och farfar. Sedan följde Eira med mig till stallet, och fick en skön promenad med sin mormor. 

Igår var vi hemma hos Petter och Linn för en mysig söndag, med film,spel och hämtmat. Vi fick en resesäng av Tors syster Malin, som kom väl till användning. Eira sov som en liten ängel. Även när jag krängde på henne overall och allt och vi åkte hem. Snuttan! Då är man trött.





Idag fick hon äntligen sin efterlängtade gåstol! Det var verkligen på tiden. Hon har farit runt för fullt i vardagsrummet och hallen hela kvällen!



RSS 2.0