Mamma dejt.

När man få barn för första gången, så ordnar MVC mammagrupper, som alla får lov att vara med i. Det är en chans att få lära känna andra mammor, som har barn i samma ålder som sin egen lilla plutt. När det var dags för mig och Eira, så bad jag min BVC sköterska att få hamna i en grupp där jag kände en mamma. Egentligen var det inte den gruppen jag skulle tillhöra, men det var inga problem att få byta.

Och OM jag är glad att jag gjorde det! Det var nämligen där som jag träffade min allra sötaste lilla Jennie! Och vad hade jag gjort utan henne i mitt liv nu? Nä precis! En annan skön böna, som fanns i gruppen var Bea. Och idag skulle vi tre träffas på en liten mamma dejt.

Så dom kom hem till mig, Bea med sin andra lilla unge (Liam) och Jennie med Morris. Så här spenderade vi förmiddagen, och jag bakade kladdkaka och scones som vi mös med i vardagsrummet.

Tänk, att för bara lite mer än två årsedan, så gick vi alla runt med gravidmagar, och nu sitter vi här med ytterligare två bebisar adderat i det lilla gänget. Häftigt!







Lilla Liam och Lóa gosade med Bea och Jennie i soffan.


Julmarknad

Igår hade jag tänkt göra ett litet inlägg om Julmarknaden. Men det var verkligen fullt upp heeeela dagen. När den ena sov, var den andra vaken. Och så höll det på tills jag och Tor gav upp runt halv elva och bestämde oss för att gå och lägga oss.

Vi hade skumbad upptappat, men Tor fick ta hand om det, medan jag tog hand om Lóa, och sen hade vi två avsnitt av våra favoritserier att se. Men då kom en liten Eira upp. Så well, vad gör man?

Nu kommer i alla fall lite bilder från söndagens Julmarknad, och Eiras magiska ögonblick på hästryggen.












God Morgon 1:a advent

Eller god middag snarare. Idag är det högst befogat att ha ljusstakar och pynt uppe. Och inte minst dags att tända det första ljuset. Men hoppla! Jag som tänkte smygstarta redan i måndags har inte fått upp en enda grej än. Nepp, lamporna i stjärnorna var paj, och jag behövde nya blockljus till adventsstaken. Men igår var vi iväg och köpte det mesta, inkl en plasgran ( jag är egentligen mer för the real deal, men daaaeem vad det barrar) Så nu skall vi bara fixa dom sista sakerna sen är det julemys i stugan!

Men först blir det ner på Julmarknaden i det otroligt vackra filmiska snövädret!



Endast tomten är vaken..

Nej, jag får omformulera mig. Endast Tor, Kicki, Eira och Lóa är vakna. Här tas ingen hänsyn till att det är lördag morgon. Nej nej. Klockan 04.30 väcktes vi av att Eira ligger i sängen och sjunger.

-Klappa på din jumpa, hej då jumpa!

Sedan fick jag en My little pony i ögat.

Tor masade sig upp med Eira och kollade igenom hela tablån, vad som skulle visas på Barnkanalen. Det verkade som att det var några godbitar att se fram emot, konstaterade han.

Jag stannade kvar med Liten i sängen, och hon mumsade och åt. Sedan somnade vi om. Lyx!

För att sedan bli väckta vid 8 av en sprallig tjej som hoppar upp i sängen och säger:

-Mamma! Pappa sover!

Gött. Vi täckte våra baser. En snarkade på soffan, och en snusade i sovrummet. Skall jag betala katterna någon form av barnvakts lön?



Eira och Tinsan i fullfart med att ta på sig ytterkläder. Dom skulle tydligen till "Prinsen". Låt oss hoppas att dom syftade på Morris eller Lukas, och inte utestället.


Playdate med Tinou

Ojojoj..veckan har rullat på i ruskig fart, och jag har knappt hunnit sitta vid datorn. Jag har träffat vänner och hittat på saker varje dag. Det är så otroligt härligt att fylla dagarna och veckorna med mysiga dejter. Idag har vi till exempel haft en rolig playdate med Eliza och Tinou.

Vi hade bestämt att vi skulle baka lussekatter. Eiras första julebak. Några bitar deg slank ner i magen innan den var i ugnen, det var några kusar som blev riktigt mjöliga och det blev ju lite skrik när russinen skulle placeras ut i bullarna. Men på det stora hela så var det ett väldigt mysigt bakande. Och Tinou och Eira lekte väldigt fint ihop.

Vilket gjorde att jag och Eliza fick en trevlig dag tillsammans!
Av Eiras tårar att bedömma, när det var dags för Tinsan att gå hem, så tror jag defintivt att hon vill träffa den lilla sötnosen igen.












Baby needs new clothes

Det här med att barn växer, är ju något som märks om inte annat i garderoben. Nu har Eira kommit in i en sådan fas, där nästan alla kläder helt plötsligt är för små. Så då är det dags att skapa en ny garderob till lillan ( för att inte tala om lillasyster också, som växer en storlek i veckan, typ. )

Som den otroligt smarta morsan jag är ;D så har jag börjar reka lite kläder, så att man inte bara går och tokshoppar utan en tanke bakom det man köper. ( som att komma hem med en grå tyllkjol, som Eira absolut ville ha, okej, men hur praktisk är den på dagis? )

Så då har jag spanat in den här otroligt söta mysklänningen från Kappahl. Istället för att gå och köpa en från ChillNorway för 600 kronor mer, så är ju detta ett superbra budget alternativ, speciellt när man växer ur den illa kvickt.

769380 613802
Den lila dressen hade ju Lóa varit fin i oxå. Japp, imorgon märker vi om jag kan hålla mig till smart shopping eller inte. to be continued...

Det svänger i köket



Hade någon kikat in i vårat kök utifrån, för sisådär en timma sen. Då hade dom fått se en mamma, en pappa (med en bebis i famnen) och en tvååring sjungandes och dansandes till denna fantastiska låten.

Eira är helt såld på Hello Kitty, och vill gärna höra den här låten om och om igen. Och vad gör man? Jo man sätter låten på repeat och stämmer in.

Vi kanske hade platsat i programmet " Sveriges skönaste familjer". Lite knasiga sådär.

Svar på tal.



- Varför kan du inte bara sitta ner och äta ordentligt??

- För att jag är hopplös.

Jaha...Och hur kontrar man det?

Busy little bee..

Hjälp! Det har verkligen varit fullt ös hela helgen, OCH hela dagen idag. Satte mig ner för första gången idag precis. Men..I like it! Det ligger i min natur att vara fullt upptagen och aldrig sitta still. Därav mitt vackra smeknamn "Roadrunner" som Linnéas pappa förärade mig med back in 2001. ( Linnéas mamma har även gett mig och Linnéa nicket Hettie och Harriet, efter två yra höns...)

Anyways.. Bion var precis så grym som jag förväntade mig, och popcornen smakade bra ( trots att Linda hällde 1 liter salt över dom ) Gårdagens event jobb gick strålande. Jag och Julia rockade inne på MQ, där vi serverade snittar, vin och dricka. och nu skall jag försöka dammsuga innan jag och Lóa skall iväg på dejt med världens sötaste Carro!





För er som missat mina två underbart söta sötnosar, här är dom!




Bio ikväll.

Och det är ingen barnvagnsbio jag skall på. Nej, ikväll skall jag iväg utan min lilla Loppa för första gången. Pappa skall vara hemma med båda älsklingarna, och skall flaskmata Lóa, medan jag tar min syster och går på Harry Potter.
Skall bli riktigt roligt att gå på bio, men jag är lite nervös över hur det kommer gå här hemma. Jag hoppas att Tor slipper det som blev min lördag kväll förra veckan.
Jag pumpade ut lite mjölk i torsdags, och Tor prövade att mata henne med flaskan, och det gick hur bra som hellst. Så jag tror nog inte det skall bli några problem ikväll. Men som mamma så är det ju alltid lite speciellt att lämna sina små barn.
Världens sötaste lilla flask monster.
Eira tycker det är väldigt mysigt att ligga och gosa med mamma och lillasyster.

TGIF

Fredag idag! Äntligen! Trots att man är ledig, så är ändå fredagarna något speciellt. Jag och Eira sitter och mumsar på pizzan som är kvar sedan igår. Sen skall vi ner på stan och träffa mormor en sväng. Kanske blir det en tur till biblioteket. Något som det definitivt blir är i alla fall en Chai latte till mamma! mmm!! Är det fredag så är det, right??

Ikväll skall vi hem till familje Kärnestedt/Karlsson på middag. Dom fick också tillskott till familjen nyligen, en liten lillebror till Lukas, som är lika gammal som Eira. Så ikväll skall vi hem till deras nya hus och få träffa den lilla nya bebben också. Mysigt!

Önskar alla mina söta läsare en härlig fredag!!



Något att tänka på!

Vem behöver Jamie Oliver anyway?

Nej, vem behöver honom, när man har en alldeles egen mästerkock här hemma. Jag är så bortskämd! jag får inte bara lagad mat varje dag, nej utan jag får god och vällagad mat också! Här hemma är det sällan det blir korv med mos, eller köttbullar till middag, utan snarare Pasta med soltorkade tomater, hemmagjord pesto och mozarrella, eller en potatis och parmesan soppa med nybakat focaccia bröd. Ja, så brukar jag ha det.
Lite drömskt stod jag och diskade, efter att vi hade ätit en otroligt god hemmagjord pizza ala Tor, och tänkte att vi kanske skulle flytta till Italien och öppna en egen liten restaurang. Tänk vad mysigt. Vi kunde erbjuda en liten med smakfull kulinarisk upplevelse. Alltid ha nybakat bröd och eget vin från våran vingård. Restaurangen skulle givetvis ligga sammanlänkat med vårt bostadshus. Flickorna skulle komma skuttandes på landsvägen efter en dag i skolan och bli välkomnade av våra två hundar...
Varpå Tor frågade vad jag skulle göra då. Good point.

Blogg torka

Okej. Nu har det hänt...igen..

Jag har gått in i tangentbordet!! Det är faktiskt ingenting man skämtar om eller något man tar lättsamt på. Nej, det är en svår seriös åkomma. och det drabbar massor av människor dagligen!! Och nu har det drabbat mig!!
Jag vet inte om det beror på att jag inte känner mig inspirerad, eller att jag inte har något vettigt eller roligt att skriva om eller vad! Men det har hänt. Och jag försöker ta mig ur det.
Så länge får ni hålla tillgodo med sådana här tråkigt sporadiska oinspirerade inlägg..Sorry!



Gillar den här bilden, och konstaterar såhär i efterhand, att det funkade med rosa band och lapp ;)


Okej sleepy..

Ett nytt fenomen..mamma har börjat somna..stenhårt... varje gång det är dags för Eira att sova. J, då slocknar jag. Pang boom på mindre än 1 minut ligger jag där och snusar.

Fenomen nummer två: Eira har börjat komma upp på kvällarna. Man hör hur någon öppnar sovrumsdörren ( och stänger den fint efter sig) sedan hör man små fötter komma springande i hallen. Och en nyvaken rufsig tjej dyker upp.
Detta hände i lördags.
Eira somnade så fint i bilen på väg hem från mormor och morfar. Och jag som skulle spendera hela kvällen själv med barnen, tyckte att kvällen inte kunde börjat bättre. Ljusen hann tändas, och jag hann ta första tuggan på min saltchoklad. Men när introt till "Så mycket bättre" rullade, så hördes dom små fötterna i hallen.
Sedan satt vi här..alla tre. Klarvakna, med en ledsen bebis, och efter några timmar, även en övertrött tvååring.
Vid tio fick jag in alla i sovrummet, och gjorde ett tappert försök att lägga Eira medan Lóa var vaken och ledsen. Men, det säger ju sig självt att det var lönlöst.
00.30 ringde jag desperat efter backup, som var här som tur var på två röda. Tor fick Eira att somna, och en timme senare sov även Lóa gott i sin vagga, och jag kunde äntligen sova.
Dags att ändra på dessa nya vanor?
Hos oss kan man sova och gosa på lite olika sätt.

Uttråkad..



Solen strålar, och himlen är klar blå. Vilken härlig dag! Jag vill ut ut ut!! Är otroligt rastlös. Men jag ligger här på sängen med en tungt andandes sovande bebis, och väntar på att herren i huset skall återvända, och likt drömprinsen rädda mig från min tristess. Men kom hem nu då!

Jag vill ut och gå en härlig promenad, dricka en varm chai latte och sedan gå och hämta Eira liten på dagis. Inte ligga här..

I´m booooored...

Önskelista..


Lite saker som jag tänkt att tomten skall komma med till Lóa liten. Tänk hennes allra första jul. Tycker inte det var längesedan vi firade Eiras första jul. Och nu har hon redan börjat prata om Tomten och paket. Fast när man frågar henne vad hon önskar att Tomten har med sig i paketet till henne, då säger hon: Kitty glass.

Hmm..

Mamma har lite andra planer..

Kräks och svär, å mår inte bra..

Ja, minus svärandet då kanske.. Men just nu är Lóa liten inte så nöjd..jag hoppas verkligen inte att hon har fått kolik! Men det finns vissa tendenser som tyder på det. Ja, det eller att mamma har druckit för mycket mjölk, och ätit för mycket choklad..Usch! staaaackars lilla Lóa.

Men, lite gung i mammas famn kanske gör susen. Håll tummarna!



Sötaste lilla gosse bebben!


Det där med att skriva upp!

Jag har så många gånger sagt att, det där måste jag skriva upp! Och i och med bloggen så har det faktiskt blivit så, att jag har lyckats skriva ner massor med roliga upptåg och ord som Eira har sagt och gjort.

Senast i raden var väl vad hon sa till mig i morse, när jag kommenterade när hon lekte med sina gossedjur.

- Eira du är underbar, säger mamma.

-Nej, jag är inte underbar, jag är storasyster, svarar hon.



Den underbara storasystern!

Lóa loppan 1 månad







Idag är det på dagen 1 månad sedan Lóa kom till jorden. Världens sötaste, snällaste lilla lillasyster. Set firar vi med att mamma får mjölkstockning igen..jippi...


Roliga ord..

Vi har en riktig pratkvarn här hemma. Hon pratar alltid, konstant och hela tiden. Till och med när hon sover. Det är en egenskap jag känner igen mig i väldigt mycket. Jag är väl känd för att prata väldigt mycket. Något man ibland måste försöka hejda sig själv från att göra.

Något jag absolut inte tänker göra när det kommer till Eira dock.

Hon är för söt över ord hon väljer, och när jag och Tor pratar, så säger hon ofta: -Nej! Mamma inte prata med pappa, prata med mig!

Eller när hon leker och pratar med sina gossedjur inne på sitt rum. Då får man ofta höra: Nej! Mamma inte vara här, gå här ifrån.

Lite bryskt och rätfram kanske. Men hon säger ju i alla fall vad hon vill.

Idag när hon för en kort liten stund satt helt tyst i soffan och tittade på Bolibompa, så frågade jag henne vad hon gjorde, då svarade hon: Jag tänker lite bara.





Man bara måste avguda henne!


Jahopp..

Här skulle det komma ett blogg inlägg.

Men, nu har jag visst inte tid för det, för nu skall jag packa in lilla Lóisen i overallen och åka iväg och träffa Linnéa aka Lóas gudmor.

En chai hägrar..


Lek pågår..

-Eira??

Vad gör du?

Säger jag från köket..

En liten vän röst svarar inne från vardagsrummet..

-Jag leker..Jag hänger alla gossedjuren..

Klart man blir nyfiken.



Taktik snack??

Heliga söndagar.

Igår fick jag sovmorgon. Ja, alltså jag FICK det. Men det blev aldrig av. För när Eira slog upp sina små blå runt sju snåret, och jag med lite släpig röst säger till henne att hon skall väcka pappa. Så väcks visst hela familjen, och Lóa ville så klart komma upp och äta lite.

Men vad gör man?

Jo, man stoppar i den stora tjejen lite gröt runt åtta, drar på hela familjen lite kläder och ger sig ut på en morgonpromenad.

Vi började med att styra kosan mot stan, för att slänga i oss lite frukost. Och det blev en väldigt mysig sådan, med varm choklad och hela baletten inne på Majgårdens bageri.

Vi gav den snälla tanten i kassan en guld tia, tog med oss två frallor därifrån, och gav oss iväg mot ån och alla förmodat hungriga ankor.

Efter att ha bevittnat tjuvnyp, slagsmål och diverse andra mat gräl bland en hel hord av gräsänder, så fortsatte vi våran härliga morgonpromenad runt hela Kolla. Vi var ute i dryga 3 timmar, och det var otroligt härligt.

Det blev sedan en tidig middag hos Tors föräldrar, och Eira lekte och höll igång med farmor hela kvällen, och somnade så gott i bilen hem sen.

Jag kände mig otroligt hurtig igår och slängde ihop lite scones när vi kom hem, och så avslutade vi en väldigt härlig familjedag. Med thé, scones och för mig en väldigt skön massage och en Beck film. Heligt!




Så här arg kan man bli, när man inte får som man vill..


En lite gladare ankmatare






Törnrosa sov i..vad..45 minuter??

Lev er in i scenariot. Du är prinsessa på 1300-talet. Du har precis blivit räddad av Drömprinsen, från en 100 år lång nap. Ni blir så klart tok kära, gifter er och..."lever lyckliga i alla era dagar". Men vad händer sen då?

Ja, med tanke på bristande preventivmedel, så gissar jag på att det dimper ner åtminstone 5-6 kids. Vaknätter, amning och allt vad det innebär att ha barn. Kanske får Sessan sova, om hon har tur, 4-5 timmar på en natt. Givetvis med massor av avbrott.
Men, liksom. Har man en gång fått en sovstund på 100 år, hur förhåller man sig då till avbruten sömn? Behöver hon vila i sisådär 10 år åt gången? eller har hennes lite väl långa skönhetssömn gjort henne till värsta supermorsan, som klarar av att vara vaken utan problem?
Ja, det kan man ju undra.
Själv kan jag inte låta bli att avundas denna fiktiva kunglighet hennes vila..ja, lite...
På tal om prinsessor. Igår hörde jag Eira leka för fullt inne på sitt rum, och jag frågade vad hon gjorde. Sover med prinsessan svarade hon då. ( Prinsessan på Ärten ) Checka kudden och täcket hon har lagt på sig själv. Damn it, vad hon är rolig!

Hånad av ett badkar.

Ja, det sista jag skrev igår kväll, i mitt tappra försök till en uppdatering (som sket sig, tycker jag själv) var ju att jag äntligen skulle krypa ner i mitt efterlängtade skumbad.

Så, Tor tappade upp ett varmt, härligt bubblande bad, undertiden jag ammade Lóis. Så passande, tyckte jag. Nu ammar hon lite, somnar och då kan vi passa på att bada lite. För sen var det dags för en tok viktig fotbollsmatch. (ja, det finns tydligen sådana)

Men, lillan var inte riktigt nöjd, och det slutade med att klockan tickade, vattnet var upphällt och väntade lockande på mig.. Och det fick vänta..tills jag till slut gav upp, och bestämde mig för att, med min förbannade smygande mjölkstockning, ta en tablett och gå och lägga mig jämte Pippi Långstrump (Eira sover jämt uppåner eller kors och tvärs) inne i sovrummet i stället.

När jag gick in i badrummet för att borsta tänderna, var det där. Skumbadet, fortfarande ljummet hånade det mig, och liksom knastrade lite lockande, och nästan log i mjugg åt mitt misslyckade bad försök.

Jag gav igen i morse, genom att ta en dusch i stället.



Så här kul vill jag också ha i badkaret!!


Lite bättre..

Ja, förutom en smygande mjölkstockning (igen..damn it) så har dagen varit väldigt bra. Min allra käraste syster kom hit strax efter nio. Och vi åt ett skönt lyxig pannkaksfrulle, med tillhörande smoothies och juice. Sen mös vi till det ordentligt i regnet. Med ett litet twilight maraton, kaffe, thé och pepparkakor.
Lóisen låg och mös med oss, och det var otroligt skönt att bara vara några timmar.
NU skall jag äntligen ta det där skumbadet som jag längtade efter igår. Och hoppas att alvedonen har gjort sitt för den här gången mot evil mjölkstockning!!
Blogg.se krånglar. så inga pics...sorry..inte så kul blogginlägg då kanske..MÄÄÄN jag gör ett nytt försök imorgon.

Är inge kul idag..

Studiedag på dagis. Alltså stängt.

Jag och lill Lóan hade ett inbokat BVC besök (vilekt innebär öppen mottagning, någongång mellan 9 och 11.30 ) Detta hade jag i min totala amnings förvirring förträngt lite lagom, då jag föreslog en playdate med Jennie och Morris. Dom skulle ju komma hit på Pannkakor och lek.

Men..

Två timmar tar det ungefär i snitt att amma en hungrig bebis, truga i trotsig tvååring frukost, ta på nämda tvååring kläder, kamma hår, borsta tänder (både mina och Bibbis) byta två inte så hallonluktande blöjor, slänga på sig lite make, dra på sig jeans och stövlar och ta på barnen ytterkläder och få ner samtliga till den alltför långt bort parkerade bilen.

Så halv elva vred jag om nyckeln i tändningslåset och brummade iväg mot våran destination. Ingen femma i plånboken resulterade i en bön till "who ever it is" att jag skulle unkomma en p-bot, och sedan skyndade vi in i regnet.

Vaddå? Vad kan det ta liksom? en kvart? halvtimma på sin höjd. Vi skall ju bara mäta och väga en sovande törnrosa. Men ack så fel man kan ha. En timme spenderade jag och mina två töser i väntrummet, på detta ställe som jag numera börjar tänka på med lite bitterhet. Eira lekte iof fint, och hon verkade inte lida det minsta. Samma sak gäller för den sovande skönheten. Men jag däremot, en otålig mamma, som snabbt framkallade träsmak, jag stampade fötterna lite åt vårat öde.

Tolv ungefär tackade jag "ja som sagt, vem det nu än är" att jag inte hade fått någon p-bot, stuvade in den numera ledsna tvååringen och vakna bebisen i bilen, och slog en signal till min tilltänka lunchdate.

Tyvärr hade dom redan ätit, och det var dags för Prins Morris att nana. Sen var det ett ösregn som heter duga, som grusade alla övriga planer på lek.

Så, nu sitter jag här.. Har försökt så gott det går att leka, underhålla och vara en rolig mamma åt min energiska älskling. Men..

Är inge kul idag..Så jag har trots dom ovan präntade orden, inget viktigt eller roligt att komma med..

Får jag gå och lägga mig i ett skönt skumbad snart??





Några ord om våra katter..

Ja, för dom som inte vet, och för dom som vet för den delen också, så har vi tre katter. Jo, tre katter är många katter, speciellt om man bor i en trea med två små barn också. Men det var liksom aldrig riktigt meningen att vi skulle ha mer än två.

Planen var att ha två hanar, som blev en hona och en hane, som blev hona, hane och kattungar! tre små söta lurviga saker närmare bestämt.

Zorro, våran fina gigant till katt, lyckades själa en natt av lycka tillsammans med våran lilla Roxy, dagen innan han hade tid för kastration till och med! Och visst, vi misstänkte att hon hade små bullar i ugnen eftersom hon rundade på sin späda kattkropp lite grann. Men vi visste ju inte säkert. Förrän en dag sisådär 1 februari 2007, så låg det plötsligt tre kattifnattar och snuttade på en stolt Roxy i Tors garderob. Två hanar och en hona. Vi döpte dom ganska omgående med temat musik. Det blev en Sid Vicious, en Tiger Lou och en Mika (nej för guds skull inte efter artisten, utan efter en låt med bandet Mew, som både jag och Tor avgudar ) Sid Vicious fick snabbt ett hem hos Lisa, min syster Lindas underbara barndoms vän. Tiger Lou flyttade hem till mina föräldrar ( som förövrigt också är med tre katter ) och lilla Mika blev kvar.

Som sagt det var inte planen...

Men nu sitter vi alltså här med tre katter..

En stor koloss som tror han är en hund, en liten vän katta som har en strump fetisch ( varje gång man kommer hem, ligger det strumpor utspridda i hela lägenheten ) och en hare till avkomma, som är räddare än Lilleskutt och Nasse tillsammans.

Dessa tre superhjältar utgör vårat katt harem, och trots att dom kan driva främst Tor till vansinne med diverse upptåg och olater, så är dom våra, och vi älskar dom!









RSS 2.0