Min darling Jennie ♡

Nu är det inte långt kvar! En vecka ungefär, tills Jennies lilla bebis är beräknad att titta ut. Vi två, kan väl aldrig nöja oss när det kommer till att fota, så igår tog vi en sväng till Fjärås och flängde runt på lite ängar. Ett linskydd, några dumma myggor, massa skratt och lite stripteaste för passerande bilar senare...


Med tanke på mors dag igår..

Vi mammor är bäst!

Varför?

1) Vi kan bajsa med öppen dörr och säga ja mamma ser åååå vad fint titta braaa tack tack nej inte springa iväg med toapappret ja så bra och samtidigt behålla all vår värdighet.

2) Vi är extremt duktiga på multitasking!

3) Till exempel kan vi duscha, tvätta håret, raka benen och bygga med duplo samtidigt som vi hindrar någon från att hoppa osynlig fallskärm från tvättmaskinen.

4) Vi är extremt skickliga på att förhandla med kortväxta terrorister. 

5) Innan klockan är tio en lördagsförmiddag har vi hunnit göra frukost, klä på oss, lyssna pa Astrid Lindgrens barnvisor, tvätta, diska, bada en annan person, gå till lekplats samt inspektera olika gruskorn och trädmossor. 

6) Vi är snabba som blixten och hinner ikapp vilken minivessla som helst innan denne har hunnit riva ner halva Ica Maxis lukta-gott-avdelning.

7) Vi har större tålamod än Dalai Lama och Moder Teresa tillsammans. 

8) Fast ibland pallar vi inte trycket och grinar osynligt inombords. Det är helt okej det med! Mammor är också människor.

9) Vi kan äga skiten ur vilken sandlåda som helst under vilka väderförhållande som helst.

10) Vi är extremt duktiga avkodare och förstår till exempel att dada mamma pappa brum biiiiil tack tack bkokkookkok tjing tjong betyder mamma kan vi läsa en bok?

11) Våra famnar är mjuka, kärleksfulla och alltid öppna ♥

Störtskön lista tycker jag! Haha, kan nog garantera att alla mamis håller med?(Lista lånad av Spiderchick)

Lördagkväll

okej..en av oss skall på 25-års fest, och den andra skall gå och lägga sig. Kan ni gissa vem som skall göra vad? Jag får hoppas det! Annars kanske jag får tänka om?!
Hej hej, säger vi med ett fånigt photobooth kort!

Eira aka Dakota?

Alltså, igår såg jag en film som gick på TV.n, "Man on fire" med Dakota Fanning i en av huvudrollerna. Förövrigt en väldigt bra film, men det är inte av den anledningen jag skriver, anledningen är att jag tycker att Eira är väldigt lik Dakota Fanning! Jo, jag är inte den enda som har sagt det! Och igår såg jag liksom Eira ( ca 8 bast ) agera mot Denzel Washington i ett gripande kidnappningsdrama! Det är galet!



Både jag och Tor föreställde oss en Eira i den åldern, och nu när Dakota redan hunnit bli typ 17, så kan man liksom lite tänka att Eira kommer se ut så om 14 år! Shit, hur kommer det vara? Uppfostra en galet snygg 17 åring, och få henne att lyssna på sin mamma, att inte göra samma galna, busiga "misstag" som jag gjorde i samma ålder? Jisses!



Okej, ta det lugnt nu, hon är fortfarande våran busiga snart treåriga tjej med en konstant napp i mungipan och en prinsessklänning över kläderna. Peew liten ett tag till!






Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.

Tråkiga trisst tråk dag.

Det är vad det har varit idag. Dåligt väder, sömnlös natt, ton med tvätt att tvätta, ingen frukost hemma.. Jag fick direkt ett åskmoln över mig när jag gick upp. Hur mycket jag än avskyr det så blev jag en surmule idag. Ni vet den där reklamen med tjejen som sitter och spritsar frosting på sina cupcakes, blir störd av sin kille och slänger ut hans Playstation? mm, det skulle kunnat vara jag idag. Minus det faktum att jag gärna för egen del har kvar våran svarta PS3 konsol.

Då gäller det att påminna sig om att imorgon är en annan dag, och hitta sitt "Happy place" Men just nu, idag drömmer jag mig bort en stund till värme, solsken, lugn och glada dagar.



Uppdatering: Stryk det! Vänd blad. Upptäckte precis ett helt paket med havrekakor i skafferiet, gör en chailatte till mig själv, inser att vardagsrummet doftar underbart av syrenerna som står på bordet, och nu är det bara jag och min bok! Allt blev tydligen väldigt bra igen!

Söta lilla bebisflicka!

Idag har jag spenderat min dag tillsammans med finaste Caroline, och hennes lilla bebisflicka Linnéa. Vi åt lunch, delade med oss av förlossningsberättelser, mumsade på kladdkaka och gosade med våra små bebisar. Givetvis var kameran framme, och jag fick några riktigt fina bilder på sötnosen!


Sweet spring!

Nog för att det har varit lite halvkasst väder dom senaste dagarna, men Maj måste ju ändå vara en av dom bästa månanderna på året. Träden får löv, marken blir klädd med blommor, luften doftar underbart och man vet att sommaren är runt knuten!

Imorgon hoppas jag på en sådan där riktig Maj dag. Kanske en liten picknick i parken och en ljummen kvällspromenad? Precis så som en Maj dag skall spenderas! Love spring




Från klassrum till catwalk

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har haft fullt upp! Jobbade på Elisabethskolan i torsdags, där jag hade en lektion i sotning för en härlig klass med blivande hudterapeuter. Och igår var jag iväg och sminkade på Art college´s slutvisning. Verkligen superkul! Som grädde på moset var vi även ute i stan igår. Veronica Maggio på Liseberg och gott ölhäng med härliga vänner. Sovmorgonen idag resulterade dock i, att vi kom försent till barnkalaset vi var bjuda på! Farligt det där, när småbarnsföräldrar får en kväll på stan! Vi blev väckta av en vänlig tjej på pendeltåget, som upplyste oss med att vi var framme! Haha, vi hade nog lätt kunnat sova oss igenom en vända till på tåget. Snacka om att man är lite "ur gängorna" när det gäller festande. I vanliga fall när man är uppe vid tretiden på natten, brukar man ha en ledsen bebis i knät och inte en onykter pojkvän! Tänk vad tiderna ändras.

Du vackra, fina!

I år är det rejält med babyboom i min vänkrets kan jag säga! Och ingen mindre än Lóas underbara gudmor Linnéa är beräknad om en vecka! Och som vi har försökt att få till en foto session. I fredags, på min födelsedag blev det äntligen av! Och här är en bild ifrån dagen.


Handen som gungar vaggan

Bebis vaknar, och man springer snabbt mot sovrummet för att sätta i nappen. Man blir fast.

Bokstavligt talat fast. Liten bebis tar handen som man försiktigt puttar in nappen med, och sedan håller hon kvar. Handen skall gärna täcka hela ansiktet, så då håller hon den så, med båda sina bebishänder. Sedan får man stå där och gunga vaggan och svänga med med handen som täcker den somnande bebisen.

Det är för gulligt.

Men från och med i kväll så är vaggan borta, och det står istället en spjälsäng på dess plats. Det känns lite sorgligt, att min lilla bebbe inte längre är det lilla knyte som får plats i en vagga, samtidigt är det roligt att hon börjar bli stor! Ett risgryn har dykt upp, och lagom till min födelsedag började hon kasa på rumpan. Snart springer, skuttar, leker och busar hon, precis som sin vilda storasyster. Aaaah time flies! Men handen, den kommer hon nog vilja ha kvar ett tag till!


On a sunday morning

God morgon god morgon, hör fåglar sjunga glatt, och allt det där! Den här morgonen har jag kickat igång med lite frukostmuffins och en god jordgubb och mango smoothie. Precis sånt som gör att man orkar ge sig ut på äventyr en iof något molnig dag som idag. Men kanske en tripp ut till Vallda för promenad och hästgos och en loppis på hemvägen? Jo, jag tackar ja, gärna för mig!




Idag är ingen vanlig dag!

För idag är det min födelsedag ♡

Och det har firats med en dunder frukost/brunch tillsammans med finaste Linnéa ( som har namnstag idag, inte att förglömma! ) och nu är det snart dags att dra på sig klackaskorna för en middag och drinkar med goa tjejer!

Alltså jag är verkligen barnsligt förtjust i att fylla år!! Hihi


Varför barn är det roligaste som finns..

I badet:

Mamma nyper sin lilla gosiga två och ett halvt åring i rumpan, för den är ju så gullig!! Då hör man den lilla väna stämman, ta ett avbrott i sin vattenlek med sina prinsessor, för att ge sin mamma en tillsägelse.

-Nej mamma, så får man inte göra! Nu får du inte något lördagsgodis!

Nähä, oj får jag inte det? Svarar mamman, och försöker bita sig i läppen för att inte skratta åt sin lilla dotters reprimand.

-Nää, men om du är snäll sen, så kanske du får godis av mig och pappa!

Så var det med det!


Lóa 7 månader

Idag är det min lilla goa Lóas 7 månaders dag, och givetvis har jag tagit dom obligatoriska månadsbilderna på den lilla ongen!

Juat nu är hon inne i en sådan otroligt gossig ålder. Hon babblar som aldrig för och säger "pa-pa-pa" och givetvis väldigt mycket "ga-ga" som storasyster tycker om! Lóisen med sin lilla mohikan frippa, som får tag på allt, blir stört ledsen när man tar något ( enligt henne ) väldigt intressant ifrån henne ( jo, men en sko kanske inte är så bra att smaka på ) som är snällaste, coolaste bebben i stan, som älskar att sitta i knät, klia sig lite bakom vänster öra och som nästan nästan vågat sig på att börja krypa.

Den lilla puddingen som får allas hjärtan att smälta, mammas solstråle och pappas " Lill-Oshi", som i gåstolen kan vara med och leka precis allt med systeryster, henne firar vi lite idag, för att hon är en månad äldre och alldeles alldeles uuuunderbar!




Sometimes you need a little rain to create a rainbow

Okej, är det jag eller Julie Andrews som springer över kullarna i Sound of Music? Just nu känns det nästan som att det är jag!

Efter en rejäl pärs, med återfall på båda barnen och kräkningar mitt i natten så har vi nu äntligen kommit ur detta lilla magsjuka h-vete.

Och ingen är gladare än jag!

När jag satte min minsta sessa i vagnen i morse och travade ner till affären, kände jag för att hoppsa, sjunga, kvittra och dansa hela vägen ner, jag var så upprymd över att äntligen få komma ut i det härliga vårvädret och känna att alla var friska!

Efter en pannkaksfrukost som även gjorde familjen till en del av min lilla Von Trap musikal, så snörade vi på oss skorna, jag och kidsen och gick ner till stan för lite picknick i parken, och häng med syster och Yvette. Några ovädersmoln, lite åska och massor med solsken senare, var vi på lekplasten ihop med Yvettes två tjejer också och fikade och lekte.

Det är åter fröjd i paradiset!



Dom här två regnbågarna såg vi utanför oss när vi kom hem med Lóa från BB, helt fantastiska gick dom i hela bågar över trädtopparna. Det är ju faktiskt lite magiskt!

Kräksjuka familjen

Jaha, ett plåster och en puss, visst det hjälper till mycket. Men tji fick jag, när jag gick i vårsolen i lördags och åt en glass och tänkte " Ja, men det här skall vi väl klara oss ifrån, nu har Eira inte kräkts sen igår förmiddag, och ingen annan har visat symptom på att bli sjuk"
Ta ut segern i förskott kallas det.
Efter en myskväll ihop med vin och choklad, började jag plötsligt må illa. Och sen var det kört! Både jag och Tor sprang skytteltrafik mellan sängen och badrummet, och var inte mycket till människor, när våra små kottar slog upp ögonen alldeles förtidigt efter en plågsam, sömnlös natt ( för oss, inte för dom )
Världens bästa mormor och morfar tog på sig det tappra ansvaret att passa en riskfylld smittkälla och en lite gnällig bebis med besvärlig hosta, medan mamma och pappa fortsatte dagen med att passera varandra i hallen påväg till toaletten.
Ingen solskenshistoria det här inte.
Kvällen kom, barnen kom hem, Lillan somnade gott i soffan, tills hon plötsligt kaskadkräks över hela täcket och sig själv! Stackars liten! Då är det bara att ställa in sin egen sjuka, trötta, utmattade person i garderoben och iklä sig rollen som mamma.
Bebis kräks inte mer, vi får i henne vätskeersättning, vi är ute ur riskzoonen.
Tills nämna smittkälla kommer upp ur sängen och säger att hon har ont i magen, och efter en halvtimma med klapp på magen, gos och ytterligare insomning, så väcks hon av att hon också kaskadkräks i hela sängen.
Jippi!
Nä, så det har varit min helg, hur har eran varit??

En puss och ett plåster, så blir allt bättre snart!

Våran lilla Eira har varit magsjuk! Hennes första ordentliga sådan också. Stackars lillan! Vaknade på natten, runt halv fem och kräktes, och efter det var den regelbundet varje halvtimma ungefär.
Men liten är tapper, och hon klagade inte en enda gång! Trots att så fort hon fick i sig något, så sprutade det strax som en fontän ut på golvet ( ledsen för ingående detaljer, alla känsliga )
Men nu är hon desto piggare, och har redan annonserat att hon vill ut och åka sparkcykel och gunga. Visst, vi får nog ta det lite lugnt, men jag tror att hela familjen ser fram emot att lämna boet en stund.

I morse kom hon upp yrvaken och sa:
-Mamma, jag har ont i magen, jag behöver ett plåster!
Och vips! En puss och ett plåster senare så verkade allting vara lite bättre! Min söta lilla tös!



Sen gick det lite över styr, och plötsligt behövde hon plåster lite överallt!



Lilla söta sjukligen!

En dag som idag

Har jag bara spenderat inne. Med mysfrukost tillsammans med underbara Lelle! Och en ihopslängd kladdkaka senare även med min älskade Julle. Vi tre plus två kids satt i mitt kök och kontemplerade över vardagliga saker och andra viktiga händelser i livet. Så nu finns det kladdkaka att mumsa på ikväll, jaaay! Kan man annat än gilla sådana dagar?


These boots are made for walking



Kunde inte låta bli att ta några bilder på familjen Converse. Kolla bara in lillskruttans dojjor! Hur gulligt som helst!

Finaste Jennie!

För några dagar sedan, var jag ute och fotade min finaste vän Jennie, som väntar sitt andra barn. Några härliga bilder bland vitsipporna blev det. Kommer nog lägga upp flera, men dessa är dom jag fått klart hitills.


RSS 2.0