Pepparkaksbak och fackeltåg

Idag har vi gjort något så mysigt som att gå på tomtekväll på Eiras dagis. Med varm glögg och goda pepparkakor i magen, tågade vi sedan med brinnande fackor i handen upp mot skogen för att träffa tomten, och lämna in en önskelista. En lite blyg Eira sträckte fram listan med önskeklappar till den något feminina tomten och fick sedan en gottepåse ur tomtens säck.

Och som att det inte gav nog med julkänsla, så passade vi även på att baka lite pepparkakor härom dagen. Eira gjorde egen designade kakor så som "plåster" och diverse "älgar och renar" Lóa åt mest deg, och Tor kavlade. Det var helylle svensson familjemys på hög nivå! Tänk om varje kväll kunde vara så.


Prima Ballerina!

Med min nya kamera i högsta hugg, tassade jag och hela familjen in i danssalen igår, för att få se och vara med undertiden Eira dansade! Som en stolt tuppmamma satt jag där nästan med gråten i halsen och såg min lilla flicka göra piruetter och gå på lina.

Hur koncentrerad som helst och inte en enda gång blev hon distraherad av att vi satt och tittade på. Det är min duktiga flicka det! Man märker verkligen att hon älskar att dansa!

Lillasyster ville ju självklart också vara med och dansa, och försökte gång på gång tulta bort mot rockringarna och delta i dansen. Men det blir till att vänta några år för lillan. Men jag kan tänka mig att hon också kommer vilja ta på sig tyllkjol och gå på dans när hon är tre!



Vindens kraft

Två väldigt hektiska dagar, spenderade jag och min kamera inne i Nordstan nu i veckan. Kändes som jag stod med fingret på avtryckaren hela tiden. Otroligt många människor kom förbi och ville stå i våran vindmaskin!

Igår gjorde jag en annan väldigt rolig grej. Jag blev tillfrågad av Jennie Benjaminsson, som driver Kalasgott och som blev tvåa i tävlingen Mästerkocken som gick på kanal 4, att sminka henne till hennes kokbok. Så jag tog min "lilla" make up väska och åkte hem till henne. Såg ett utkast från den kommande boken, och kan garantera att jag skall köpa mig ett exemplar!

Efter den förmiddagen samlade jag hela familjen och åkte in till Mölndal och Scandinavian photo och köpte...."trumvirvel" en alldeles sprillans ny Canon Eos 5 D mark ii. Kan ni förstå att jag är nöjd? Jag behöver liksom ingen tomte i år. Nope, det har jag redan kirrat alldeles själv! Hurra hurra!!


Dagarna går fort fort fort..

Och jag inser att det var fyra(Paus för reaktion) dagar sedan jag bloggade! Jisses. Jag behöver kanske inte komma med massa ursäkter, utan helt enkelt cut to the chase.

Det är mitten (eller slutet?) av November, systeryster är redo att kläcka sin lilla bebis när som helst, och på söndag är det första advent. Eira har redan hunnit lämna sin önskelista hos tomten, då vi var på Jul på Tjolöholm i torsdags. Hur mysigt som helst! Julstämmningen var total, och jag längtar redan efter glögg, julsånger och tända adventsljus.

Jag har massor med nya jobb på g, och i morgon står jag och fotar inne i Nordstan. Den som vill ha en bild på sig själv i en vindmaskin är välkommen förbi!

Nu vaknar bebis, storasyster drar lite lätt i tröjan på en stressad mamma, som försöker blogga klart. Men jag kapitulerar och tar med barnen på playdate hem till Josefine.

(Bilder från Tjolöholm får jag lägga upp ikväll istället. Japp, det är busy busy att vara mamma, egen företagare och allt i ett på en och samma gång!) Uppdaterat! och btw, vilken mysig dag vi haft hos Ella, Alma och Josefine! Sötaste prinsesstokiga tjejerna härjade och mammorna drack te och hade en härlig eftermiddag tillsammans! tack för det sötnos!


Fina Johanna

Att ge sig själv i ett album till sin make som fyller år, är inte en dum present. Och det var precis det jag hjälpte Johanna att fixa. Så efter massor med smyg och en hemlig photoshoot, så fick han igår äntligen albumet på sin vackra fru! Jag hoppas att han tyckte om det och uppskattar hennes fina bilder!


Det var en gång...

...Medans hon precis hade börjat att plocka blommor så dök vargen upp.



”God dag, Rödluvan”, sa han vänligt,

”vart ska du ta vägen så här tidigt?”

..Rödluvan var inte rädd för vargen.

”Var bor din mormor då?” frågade vargen.

..Lugnt och stilla gick han en stund bredvid Rödluvan.

Sedan sa han listigt:

Se dig omkring lite, Rödluvan!

 

 

..Då tittade Rödluvan sig omkring och märkte hur

solstrålarna glänste mellan trädstammarna.

 

 

..Då sa Rödluvan:

”Men mormor, vilka stora öron du har!”

 



Är det farsdag, så är det!

Vilken fin helg det har varit! Igår var det trerättersmiddag hos Tors föräldrar, Spamys hos Ylva, dans och Mcdonaldsbesök. En riktigt bra lördag helt enkelt. Och dagen idag ser inte ut att bli så mycket sämre. Med tanke på farsdag och allt, väckte vi pappa Tor med paket och teckningar på sängen, och ute i köket väntade en go frukost med nybakade scones.



Och på tal om nybakade scones, så har jag bästa receptet!

Hemligheten bakom saftiga scones

Här kommer mitt bästa tips: Använd tjock grekisk eller turkisk yoghurt nästa gång du gör scones. De blir otroligt saftiga, lite härligt sega och faller inte ihop i torra smulor.

Det här är mitt favoritrecept, hämtat ur boken “Under valnötsträdet”.

Ingredienser:

6 1/2-7 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 dl tjock yoghurt

1 dl vatten

 

 

Gör så här: Värm ugnen till 250 grader, ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka i yoghurt, häll i vattnet och arbeta ihop till en kladdig deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i fyra-fem delar och baka ut till kakor som du lägger på plåten. Ta en slö kniv och markera så att det blir fyra delar av varje kaka.  Grädda i 10-12 minuter och bryt bitarna. Så, nu är godaste frukosten klar!


En helg på Centralstationen

Nu i helgen som var, så jobbade jag som fotograf för ett event på Centralstationen i Göteborg. Ett event som kallades för "Sagolik höst" Det var sagoberättare, tävlingar och där vi stod ansiktsmålning och fotografering med en fotoautomat som framkallade bilden på en gång.

Två riktigt innehållsrika dagar med mycket spännande folk, trevliga kollegor och som min eminenta fotoassistent hade jag min älskade värmlänning Victoria. Kunde inte vart bättre!

Cornelia från Form och Fantasi sminkade barn och vuxna i roliga, vackra och lite läskiga målningar, super duktig var hon! Och helgens roligaste var flickan som ville ha en daggmask målad i ansiktet och pojken som ville ha en mustasch som sin idol (minns inte vem det var, någon superhjälte)

Man måste ju bara älska det där med barn som bryter stereotypen lite och gör något annat, än att bara säga typ, häst, fjäril, prinsessa eller batman. Eller som Eira sa när jag frågade henne vad hon ville vara på Luica.

-Ett paket.

Done and Done!




En hjälpsam hand

Gång på gång blir man förundrad över hur underbart det är med syskonskap, och hur det på olika sätt visar sig. Genom att beskydda varandra från andras dumheter, att ge sitt syskon något som man själv kanske gärna vill ha, men dom vill ha mer (Min storasyster gav alltid med sig när jag började pipa över någonting)

Man finns helt enkelt för varandra i vått och torrt, och det är ett band två människor i mellan som faktiskt ingen kan komma imellan.

Det fantastiska får vi uppleva nu. Eira är en helt otrolig storasyster!

Som ger lillan nappen när hon är ledsen, stryker henne över kinden och torkar bort tårar, hon säger till mig vad hon tror Lóa vill, skyddar henne från dumheter och pussar henne alltid godnatt. Och inte minst det fina jag fick uppleva idag.

Hon hjälpte henne knyta skorna.

Eller, försökte hjälpa henne i varje fall. Men trots att hon inte ens själv lärt sig att knyta sina skor, så skall hon hjälpa sin lillasyster. Jo, mitt hjärta slog dubbla slag och jag fick en klump i halsen av stolthet och kärlek när jag såg det.


Oh! how lovely

Igår efter en härlig dag inne i Göteborg, med lyxfrukost på Le pain francais, en två och en halvtimma lång ansiktsbehandling och sushilunch med chefen (Alex) Så strosade vi en stund på stan, och jag kom över en kokbok (eller säger man bakbok?) Som jag suktat efter. Nämligen Mia Öhrns "Macarons, Cupcakes, Cakepops" Vadå drömboken för mig? Jepp, så nu står den här söt, färglad och innehållsrik, och bara väntar på att jag skall sätta tänderna i ett av recepten innuti.

Och tro mig, det kommer jag göra! Macaroner och cupcakes till alla!


Bilder från: Macarons, Cupcakes, cakepops av Mia Öhrn

OCh vad gäller min lyxiga dag igår, så är det helt okej att känna sig lite smått avundsjuk, jag är lite smått avundsjuk på mig själv faktiskt! Men nu är det dags att sätta igång, för idag har jag ett fotojobb som väntar!

Allra käraste syster

Min fantastiska, vackra, underbara fina storasyster väntar sitt första barn. Och jag väntar mitt första syskonbarn! Det är faktiskt något helt magiskt! Hon vet ju redan hur det känns det där med att vara moster. Och vilken moster hon är sen då! Eiras stora idol kan man säga. Hon älskar sin moster Linda.

Speciellt är det, att man känner ett sådant otroligt starkt band till någon annans barn, någon som man själv inte bär i sin mage, men som på något sätt ändå känns som en del av sig själv. Det är ju min systers lilla bebis! Och jag skall göra allt i min makt för att skämma bort och älska den ungen lika mycket som min syster har brytt sig om och älskat mina små tjejer.

Jag har verkligen längtat efter detta ögonblicket, när vi två systrar kan gå på vagnspromenader tillsammans, åka till djurparken, hjälpas åt med varandras barnkalas och diskutera sömnlösa nätter ihop. För att inte tala om dom barnfria kvällarna med drinkar och weekendresor ihop. Eller till och med en vecka själva med barnen på något roligt Bamse hotell någonstans i världen. Äntligen kommer den lilla ungen, som om det ens är möjligt kommer föra oss ännu närmre varandra (tror knappt det går) Och jag är så förväntansfull och längtar så otroligt mycket efter mitt lilla extra barn! Och jag vet av hela mitt hjärta att Linda kommer bli en helt fantastisk underbar mamma!


En musikalisk uppfostran

Eric Saade i smurfversion och The Monikers " Oh my god" på repeat. Det är vad som spelas i mitt kök för det mesta. Det varvat med några gamla jullåtar av Alice Tegnér.
I ett hem där musiken spelar en stor och betydande roll är detta snudd på hädelse. Jag väljer att klandra allting på dagis och deras gudsförgätna Spotify listor som hjärntvättar små dansande barn successivt.
När Eira var ett år, stod hon och vickade på rumpan åt System of a Downs Radio/Video, okej det kanske var lite overkill, och visst hon gillar Hurts och Rihanna. Men hur skall vi överleva dessa låtar som plågar våra öron så?
Själv blev jag uppvuxen med Genesis, Alan Parsons project och Pink Floyd och det tackar jag min blues och rockdiggande trummis till pappa för. Men hur skall jag då få mina flickor att vilja gå i "The school of Rock" ? Eller åtminstone välja Coldplay framför EMD? Musik kan man inte tvinga på någon, men jag är rätt säker på att jag inte hade varit den jag är idag om det inte var för låtar som "Comfortably numb" "Eye in the sky" Och "Money for nothing".
Jag kanske kan sätta på mer föredragande låtar i Eiras lilla Askungen CD spelare när hon sover, och på så sätt försöka få in i hennes lilla blonda huvud vad riktig musik är. Eller så får jag helt enkelt bita ihop, ha överseende och tänka på min stackars mamma som stod ut med NRJ på högsta volym från ett rum och Raised fist på högsta volym från ett annat. Gud hjälpe mig!

Stolt över pappa är hon i allafall, och hon vill gärna påstå att hon är med på ett hörn hela tiden.

RSS 2.0