Snapshots från en julafton, och tid för eftertanke

 
 
En riktigt mysig jul har vi haft, med god mat, Kalle, tomte, julklappslek och allt det där andra som hör julen till. Glada barn lekte med sina nya klappar och var nog rätt tagna efter dagen, då dom somnade på stört när vi kom hem och sov ganska ( hurra klockan 7! ) länge idag. Tänk vad det värmer i hjärtat att se sina änglar så lyckliga. Önskar att alla barn i världen fick uppleva det magiska som är julen. För det är inte självklart för alla. Så det är verkligen viktigt att värdesätta det man har och att göra det man kan för dom runt omkring oss.
 
Min fina svägerska skrev ut på facebook härom veckan, att istället för att skicka julkort i år, så skänker hon pengar till barncancerfonden. Jag blev så otroligt inspirerad när jag läste vad hon skrev, och jag har själv gjort samma sak. Tänk att om man istället för att spendera alldeles för mycket pengar på dom som redan mycket har, ge till dom som behöver. Tycker det borde vara en självklarhet för alla som har möjligheten. Kärlek och värme till alla.  

Presentkort


Eames..

Sitter i ett kallt kök och försöker ta mig igenom en galet tråkig föreläsning. Det ända som piggar upp, är mina nya fina stolar som jag äntligen fått hem! Sprillans nya Eames stolar står nu i mitt kök, och gör det hela lite bättre.


Det var verkligen galet kallt ute imorse när jag tog barnen till dagis. -17 grader var det ute, men Lóa vägrade ta på sig sina vantar. Hon hade precis fått naglarna målade, och tyckte väl att det vore en skam att stoppa ner sina nylackade fingrar i ett par varma goa vantar. Men, ibland lär man sig den tuffa vägen, och när vi var framme vid bilen kom tårarna och rop på vantar. Väl inne på dagis värmde vi upp händerna så gott vi kunde, men liten tyckte ändå hon skulle få "plåsten" Tänk vad skönt om det hade hjälpt mot kyla. Då hade jag banne mig rullat in mig själv i Hansaplast med Nalle Puh tryck!

Lóa gick även till dagis utan blöja idag. Skall bli spännande och se hur det går. Lilla fröken kavat. Ingen tvekan om vem det är som bestämmer här inte!

Wang för Balenciaga

Att Alexander Wang tar över efter Nicolas Ghesquière som chefdesigner för Balenciaga är rätt upphetsande nyheter för en modenörd som jag. Skall bli spännande att se mixen av Wangs streetmode möta fransk haute couture.

 

Pepparkaksbak, pynt och första advent.

Nu är glada julen här, för nu är det första advent och början på december! Vi kickade igång denna advent med lite pepparkaksbak nu på kvällen. Eira tog det på fullaste allvar och kavlade och bakade massor av fina pepparkakor. Lóa hon höll mest sin del av degen som gisslan, och ingen fick röra hennes lilla kladdiga pippi-massakrerade utkavlade bit.

Söta var dom iallafall båda tjejerna, och dom uppfyllde alla bitar av idylliskt barnbeteende när dom trallade med i julsångerna vi lyssnade på, och satt sedan fint i soffan och åt varsin pepparkaka innan det var dags för sängen. Somnade gjorde dom också under minuten, så nu är det skumbad, bok, te och nygräddade pepparkakor som gäller för mig.
 
 
 

RSS 2.0