Drama på en tisdag

Igår var jag och barnen med om en riktigt actionfylld tisdag. Efter att vi kommit hem från dagis och maten precis skulle börjas på, lyckades Lóa låsa in mig och Eira i sovrummet! Handtaget lossnade, och där stod min lilla tvååring ute i hallen och var den enda som kunde rädda oss från vår fångenskap. Visst gjorde hon några tappra försök att få in handtaget igen, men det var lite för svårt för henne. Så ledsen och ängslig stod hon och ropade på mig. PANIK!

Jag försökte hålla mig själv och barnen lugna så gott det gick, och jag och Eira sjöng sånger för Lóa, som gick och hämtade leksaker och satte sig utanför dörren och lekte. Eira hittade på sånger om att vi skulle få stanna i sovrummet hela livet ut, och jag började så sakta förstå att vi inte skulle få upp dörren.

Med fönstret på vid gavel från översta våningen, stod jag sedan och försökte ropa på hjälp. Efter en trekvart instängda i sovrummet, var det tillslut en granne på balkongen tvärsöver som kom ut.

Hon och vaktmästaren kom till våran undsättning och räddade en gråtande Lóa, en stressad mamma och en skönsjungande Eira ifrån vårt öde. Hurra för bra grannar!!

Eira fick för övrigt sin första "puss" av en pojke igår. Haha. Så himla gulligt!
 
 
Snapshot mitt under pågående Gagnam style dans. Så börjar varje morgon!
 

Härlig fredag

Nu finns det risk för att jag förvandlas till en sådan där sötsliskig mamma som vill måla upp vardagen sådär fab som bara vissa bloggare kan. Men så får det faktiskt vara idag, jag bjuder på det. För vilken perfekt dag det har varit! En smärtfri morgon utan tjafs, gnäll och gråt, en förmiddag med studier, lunchyoga, finbesök av ett litet preggo, lydiga barn som trallade hem från dagis, och sen toppar vi det med härligt fredagsmys med barnen.

Som somnade hand i hand tätt tätt intill varandra. Jag sa ju att det blev rosa skimrande och gulligull. Vill ni ha strössel på så toppar jag det med ett glas rött, en feelgood film och ett skumbad. Japp, det är min fredag det!

 
 
Mina vackra fina tjejer, som just nu har dille på läppglans. Eira var så härlig i morse, hon sa så härligt till mig att hon är en prinsessa varje dag. Idag var hon Rapunzel, och på lördagar måste jag alltid kalla henne för Aurora. Kan bli svårt att hålla reda på alla dagar och vilken prinsessa hon är, får nog skriva upp det. Lóa valde helt enkelt att vara Byggare Bob. 
 

Helhjärtat

 
 
 
 
 
 
 
 
Är preciiiiis färdig med sista inlämnings uppgiften i kursen Design management. Så nu är det inskickat och klart! Känns så skönt.

Så nu tyckte jag att jag kunde få ta en liten rast, och hmmm. Diska. Kul sånt.

Hursom, så har jag precis skrivit en recension på boken No logo skriven av Naomi Klein. En bok som får en att öppna ögonen rejält! Handlar lite kortfattat om varumärkens intrång i våra liv, arbetsförhållanden i tredje världen och kampen mot detta. Alla borde läsa den!
 


Har bestämt mig att jag helhjärtat dedicerar denna dagen i musikväg till Mumford and sons. Så dom får spela i bakgrunden, höjas till maxvolym och agera kör till min solosång i köket idag. Så är det bara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens inspo

 
 
 
 
 
 
 
Har spanat in bilder från några visningar under Köpenhamns fashion week. Fastnade för några bilder från Baum und Pferdgarten och Malene Birger. Hade gärna sett ut något sånt här just nu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskart! 
 
 
 
Har förövrigt varit vaken sedan kl 4 inatt, då hela familjen vaknade av en liten Lóa som klättrade ur sängen och började skrikande springa runt i lägenheten. Tydligen nattskräck! Aldrig varit med om det innan. Riktigt läskigt var det. Fick ingen kontakt med henne, hon var helt borta, bara skrek och skulle ut genom ytterdörren. Sen helt plöstligt så kurade hon ihop sig i mitt knä och sov igen. Helskumt! Så det är ju ingen fräck morsa som sitter här framför datorn. 
 
Tur att jag har mitt favorit te att trösta mig med framför dagens föreläsningar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla älskar Alice

 
 
 
 
Sitter vid köksbordet och försöker få mig själv att slå upp kurslitteraturen och börja läsa. Men ibland är det bara alldeles för lätt att sväva iväg och börja med något helt annat. Som att hitta sina favoritcitat på Pinterest, läsa bloggar, göra nya playlists i Spotify osv. För att inte tala om att ge sig på disken, eller dra fram dammsugaren. ( tror det får bli biblioteket imon) Det här går ju inte för sig! Nu får jag dra upp mig själv ur stolen och sätta igång!

Söndag = mys

 
Ja jo visst, vi gick upp klockan 5, det är lite väl over the top. Men jag och tjejerna hade en helmysig morgon i alla fall igår. Så skönt att bara vara ibland.

Eira har ju dans på söndagar också, så då passade jag och lilla Lo på att ta en fika, det är våran söndagstradition. Hon stod mest och tittade på folk och charmade alla som gick förbi, men jag fick mig en liten chailatte i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
När dansen var slut, mötte vi upp pappa som sovit borta, och en sväng på lekplatsen, en ridtur var på mamma och en på pappa senare mös vi ner oss i soffan, och Eira fick spela lite playstation. Och jag säger bara god damn! Hon är fyra bast och hade lätt kunnat spöa mig i spel! Jösses. Är det normalt att man kan var så grym på tv-spel när man är fyra liksom?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Antar att dagens kids är lite mer utvecklade när det gäller teknik än vad vi var, men hey, vi hade liksom vinylspelare ( åh måste leta upp min! ) och max ett sketet pixlat spel på pappas gamla PC när vi var 8.

Bästa grejjen måste ju ändå varit när Eira ca 1,5-2 år gick fram och försökte "dra" på tv:n för att byta kanal! haha. Blev helt tokig! Det funkade ju så på telefonen, så varför inte på tv:n? ja du honey, det kommer nog skall du se. Undertiden får väl du lära oss gamlingar hur saker och ting fungerar.

Kix ♥ Rika

Jag har haft en sådan svår crush på den fantastiska gröna tröjan från Kenzo, och har hrmm lagt ett antal bud på ebay på några olika auktioner. Men buden drar ju iväg rätt snabbt, då denna tröjan är galet eftertraktad och helt slutsåld överallt! Visst det finns fina kopior, men det känns liksom inte riktigt samma.

Anyway, härom veckan står jag på jobbet och börjar packa upp vårens kläder från Rika, och jag blev stört förälskad! Mina kraschade drömmar om en grön tröja var som bortblåsta ( ja, nästan ) och jag fick med mig en hybrid mellan Kenzos tiger tröja och Balenciagas snygga textade tröjor hem! Hello happy! jaja, jag vet nörd. Men jag är stolt över det!

 
 
 
 

RSS 2.0