Ekologiska barnkläder

Visst vill man ha det bästa till sina barn, även när det gäller kläder, framställning och producering av kläder. Kan man bidra till en bättre miljö genom att köpa ekologiskt, så tycker jag definitivt att man skall försöka välja det alternativet. Tyvärr är ju dessa kläder ibland lite dyrare. Men något plagg då och då kan ju vara en bra start.

Dessa söta klänningar från det svenska märket Dunn finns att köpa bland många andra märken på ecoloco.se.



Även dessa supersöta tröjor från   med söta och fyndiga budskap, hade jag gärna sett att Eira kröp runt i nu i sommar.  Dessa finns at köpa här.


mina kokböcker..

Har äntligen kommit!! Nu kan jag briljera i köket med hjälp av dessa! Eller så kan vi göra som vanligt, Tor lagar maten och jag diskar...Brukar bli bättre då. Men det är alltid bra att ha roliga kokböcker att få idéer och inspiration ifrån. Finns det något tråkigare än att planera veckomatsedel utan inspiration?? brukar bli en hel del korvstroganoff när jag är i farten....





vilken härlig dag..



En skönare söndag får man leta efter.. Först strand inkl, Eiras första "dopp" i havet, sedan en söndagsmiddag på Rumpanbar, med hela familjen, inklusive mormor, morfar, moster, svåger och självklart Tor, jag och Eira.

Mys mys!

zzz..

Har haft en lång dag idag..Först nu fick jag Lillan att sova..hmm kanske dags för mig också snart?

Jag har i alla fall blivit riktigt fiiin i håret idag. Åkte in till Systers salong, och medan Mormor underhöll Eira, eller tvärtom kanske, medan Eira underhöll mormor förvandlades jag till en blondie babe igen..tihi..


Läkarbesök x2

I natt har vi haft en riktig pers här hemma, kom hem igår till en otröstlig Bebis och en hyfsat trött pappa, Eira hade feber och kunde inte sova.

Natten blev lång med mycket gråt, och vi konstaterade att det var bäst att åka till sjukhuset, eftersom vi misstänkte öroninflammation. Vilket hon hade, på båda öronen! Lillstumpan, så nu går hon på penecillin, och inte nog med det, så tog jag Roxy katten till veterinären i morse, då hon hade tid för sterilisering, och när jag hämtade henne nu på eftermiddagen, visade det sig att hon hade en livmoderinflammation också.

Så två rundor till apotek och doktor med en bebis och ett stycke katt har det hunnits med idag.


Världens sötaste bebis chillar i mammas solglasögon..

King of Pop



En legend av vår tid har lämnat oss!!!! Endast 50 år gammal. You will always be my hero..R.I.P 1958-2009

Kundkväll..

Nu i kväll var jag och mor min inne på systers salong, för kundkväll med mingel och lite prova på produkter. Hur mysigt som helst. Vi snurrade runt bland tunnbrödsrullar, shakti mattor och sköna hårprodukter. Syrran demonstrerade en ny produkt från Lanza i håret på mig och avslutade med att locka hela håret. Gick som vanligt i från salongen och var super snygg i håret, med en fotbehandling inbokad i slutet av nästa vecka. Mommy needs lite pedikyr! Har en ansiktsbehandling att kasera ut också, och ett hår att slinga. Kanske att det blir en riktig Ego vecka nästa vecka. Sånt alla människor måste unna sig själva i bland. Och det gör så mycket att få bli lite ompysslad ibland!


Så här fina fötter kanske jag får..


Veckan..

Vilken härlig vecka vi har haft nere i Halmstad och Frösakull för att vara lite mer exakt. Det har varit en vecka full med sol, god mat, promenader, (ett) kvällsbad och trevligt sällskap. Hela Hembergs familjen var samlad för traditionsenligt firande. Och fira det gjordes det. Med dans kring midsommarstången och nubbar, sång och femkamp. 
Fick för mig att smaka på både sillen och laxen, jösses, vet inte vad som flög i mig. Är man vegetarian sedan ca 10 år tillbaka så är inte det ett beslut man tar i brådrasket. Men jag antar att jag ville veta vad allt "fuzz" handlade om. Och tro mig när jag säger att det inte kommer slinka ner fler sillar eller laxar i min mage. 

Nubbe blev det också, eller ja, i alla fall en liten mun, i samma sekund som jag fick in spriten i munnen kom jag ihåg varför jag inte dricker sprit längre. Uuuusch.. Håller mig till goda rödvin och öl i stället. Nu är vi tillbaka i verkligheten igen, hemma i lägenheten med våra katter, som hade gått lite halvt bananas medan vi var borta. 
 
När vi kom innanför dörren uppenbarade sig ett litet paket på köksbordet, och jämte det en hink, full med spadar och leksaker. På paketet satt en lapp där det stod: Grattis Eira Alice Linnéa på namnsdagen, från mormor. 
En jättefin klänning och ett par ursöta byxor från Me too låg i paketet. Tänk vilken mysig överraskning. Här är det mormor som har passat katter och vattnat blommor, så är det hon som gått och köpt paket! Men det klart, det var ju till Ärtan.

Men min älskade mamma förtjänar allt något hon också för allt hon gör för oss! så jag skall hitta något fint!

Nu vill jag ut i sommarvärmen! så jag hoppas resten av familjen behagar att vakna från sin morgon nap snart..



Midsommar i bilder..






Inget bloggande på ett par dagar..

Nu åker vi ner till Halmstad, för att fira, vad jag misstänker en blöt midsommar. Bloggen har krånglat i flera dagar, det har varit stört omöjligt att ladda upp bilder mm. Och eftersom vi kommer vara utan internet till på måndag, kommer bloggen vila. Men sen blir det uppdatering kan jag lova. 

Önskar alla en glad midsommar! 


Så här mysigt var det hemma hos oss igår kväll. Eira och pappa läste saga..

Kan själv!

(...Uppdatering från igår..)

Vi har varit på språng mest hela dagen idag. Det blev först en morgon promenad upp till BVC för vägning och mätning. Eira vägde 8900g och var 72.5 cm lång. Sedan fick vi lite frågor om vad hon kan, och detta var vad vi kunde pricka av från listan. Hon: sitter, kryper, står och går längst med möbler, ställer sig upp själv, använder det sk "pinncettgreppet", klappar händerna, 

säger: mamma, pappa, tack tack, där, och när vi gick hemifrån sa vi hej då till katterna, då blev det ett aaa doooo.. hon pekar på lampan och vet vart den är, hon vet vad katterna är, hon äter allt som hon borde äta, har fått två tänder och älskar att leka tittut och klättra på saker. Tror Barbro blev nöjd med vad hon fick höra. 
Efter Barbro besöket styrde vi kosan bort mot Jennie och Morris, och spenderade dagen med lek och bus hemma hos dom. Det är så kul att se hur dom är med varandra. Eira vill väldigt gärna pilla på Morris och krypa efter honom, medans han i sin tur inte är lika intresserad av att bli dragen i kläderna som hon verkar tro. Men dom åt melon så fint ur varandras skålar och stod  bredvid varandra när dom gick runt vardagsrums bordet. Dom kommer nog ha mycket roligt tillsammans i framtiden. 
Hon har ju lille Elliot också, som vi var och hälsade på i förrgår. Men det är lite likadant med honom. Hon är väldigt intresserad, och han blir mest ledsen av hennes höga skrik och hennes klibbiga små händer, som söker sig snabbt till hans lockar. Tänk ändå,  9 månader och redan två(!) "pojkvänner"Det är min tjej det..;D



















Ärtans rum..

Nu när vi börjar bli klara med lägenheten, så skall ju Ärtans rum påbörjas. Det skall tapetseras och inredas. Vi hade turen att mesta delen av rummet redan var rosa, och i nästan exakt en sådan rosa färg som jag hade tänkt mig. Så en rödvit prickig fondvägg skall tapetseras upp, sen är det bara att börja hänga upp tavlor och annat skoj! 

Dessa söta girlangerna tänkte jag köpa till Eira och hänga i taket. Kommer nog bli väldigt fint. 


Smaka på sanden..

När vi var ute på lekplatsen häromdagen lekte Eira i sanden för första gången, och självklart hamnade det i munnen..





Aktiv helg..


Ojojoj..här har det varit fullt upp non stop hela helgen. Det har liksom inte funnits någon tid till att bara stanna upp och..ja tex blogga. 

I lördags var det stora "snickar" dagen här hemma. Mina föräldrar och syster kom hit, för att äta lite lunch, umgås och för pappas del, sätta upp lampor, hyllor och speglar mm. Det var high life fram emot midnatt, och vilket resultat vi fick! På bara några timmar förvandlades våran byggplats till ett hem. Jag och Tor är hel nöjda, och nu är det bara lite "Pynt" som skall på plats. Sedan är det dags att börja på Eiras rum, och sovrummet. 

Känns underbart! 

Och som grädde på moset, slängde underbara Malin upp våran fondvägg i hallen lite snabbt, under sitt besök igår. Jag hade båda mina svägerskor över för lite fika och kackel! Och det var ju inte för att sätta någon i arbete dom var dit bjudna, men man tackar ödmjukast för hjälpen när man får den. 

Nu är det dags för en skön lång vagnspromenad och lite nedvarvning efter en hektisk men härlig helg..



Mycket lek med mormor blev det..


nybadad i mosters famn..

Mys fredag..



Sessan, slottet och kissen..

Trots regn och rusk, har vi lyckats få till en riktig mysdag. Linnéa tog sig in till kungsbacka för att träffa oss. Det resulterade i ett snabbt besök på HM, där båda köpte likadana t-shirts, men som vi båda ångrade efteråt och antagligen kommer lämna tillbaka, en lunch med pasta och tomatsås, en slipad och numera silvrig "guld" spegel, och storhandling på Ica Maxi. Vad gör man inte för ensamma flickor som tvingas till detta halvtrista men ack så nödvändiga vardagsbestyr. Jag hängde på ,medan Tor och Eira var hemma och lekte. Jag skulle köpa Chili, men kom även hem med ingredienser till en god Gino, så nu när Lillan sover, vi har ätit en god middag och sitter och smuttar rödvin, så skall jag nog ta och göra denna smarriga efterrätt. 

Mysigt....







Me and my boo..

Nu ska vi ut på en skön promenix med mormor och kanske moster..som återhämtar sig från sin magsjuka..uuusch stackars syster!! Ärtan har en sån fin ny dräkt från Me too. Visst är hon sjukt söt i den?? "Dagens outfit" hehe..

Underbar låt..

Morgonen har kickats igång redan vid sex tiden här, med hjälp av lite Nelly Fyrtado och José Gonzalez. Här är i mina meningar Nellys bästa låt. Älskart!



Lite bilder..

Födelsedagsbarnet. Med sina fina presenter.
Filippa och Eira lekte fint ihop..

Kalasbra..

Har varit iväg på kalas hela dagen idag..Lilla Ella fyllde ju ett år förra veckan, tyvärr blev kalaset inställt då, så det fick bli i dag istället. Jag, Jennie, Linus och våra små, åkte i samlad trupp ut mot Anneberg för att delta i firandet. 
Det blev mycket "kackel", en god lunch och smarrig tårta. Är högst imponerad över Linus som lyckades överleva allt tjejsnack med bravur. Kan tänka mig att det kan bli lite intensivt med allt förlossnings snack och sånt. 

Tiden rann i väg och helt plötsligt var klockan halv fyra! Ja, det är ju som dom säger, det går fort när man har roligt. Det kommer ju definitivt bli mera träffar nu i sommar, för nu kommer ju alla födelsedagarna, snart är det Morris tur att bli ett. Det ser vi fram emot! det är ju alltid lika roligt att träffa alla dessa underbara tjejer. 



Strawberry cupcake..

Så här söt blev Ärtan i sitt nya fina hårspänne! En riktig sommar tös, 
med jordgubbar i håret och på kläderna..

Fabulöst besök!

Igår fick vi äntligen träffa våran älskade Johan igen! Våran nära vän och Eiras gudfar. Nu förtiden blir det inte ofta vi ses, eftersom han studerar på annan ort, och det är alltid lika roligt att träffa honom! 

Eira var lite skeptisk till en början, mot den mörka långa mannen som plötsligt befann sig i hennes kök. Men efter ett tag släppte hon garden, och insåg att det var en riktig mysfarbror som stövlat in. Tror Johan tyckte det var mysigt att få träffa sin lilla Guddotter igen, efter månader av att bara sett bilder, och hört lite sporadiskt om hennes framsteg, och visst mös vi också, när vi såg hur dom lekte och gosade tillsammans.


Glömde givetvis ta kort på Johan och Eiras eskapader, med min kamera. Men fångade skönheten på bild när hon stod och rensade i min garderob. 



Sov morgon...

Idag fick jag en riktig ordentlig sovmorgon.. kan inte minnas sist jag hade det..;D Okej, jag gick upp med Lillan vid halv sju och gav välling, men sen när hon somnade om, fick jag sova enda till elva!! känner mig pigg och utvilad. En riktigt skön känsla! Nu är det full rulle med tapetsering som gäller. Sedan får vi se vad dagen bjuder på!

Morgonens soundtrack får bli en go blandning av min spellista på Spotify. Med bland annat den här..Josh Homme från Queens of the stone ages andra band. Eagles of death metal..Skön video..




Morgonens låt..

Maia Hirasawa -South Again

Tjohoo.

Igår var det sista gången på min fotokurs, och vi fick våra betyg. Jag fick ett MVG som jag blev väldigt nöjd med. Hennes motivering var att hon tycker jag är kreativ och sticker ut från mängden med det jag gör! Hon tyckte definitivt att jag skulle fortsätta med något inom foto, reklam osv. Kunde inte fått ett bättre omdöme! Det har varit väldigt roligt. Även om det har blivit lite körit ibland, då vi inte hade photoshop eller när datorn gick sönder. Så det har varit tur att jag har fått hänga hos Jennie och pilla med mina bilder!




Några exempel som jag blivit nöjd med!



Soundtrack..

Den enda låten med klass i melodifestivalen, om du frågar mig. Hon borde verkligen vunnit! Gillar hennes sound och hennes krispiga Janis Joplin stämma. Sedan verkar hon ju vara lite galen och hur skön som helst. Go Carolina!



God morgon Torsdag..

Jag och Eira var uppe med tuppen, eller t.o.m kanske lite innan. Trots att jag gärna hade tagit en liten nap till, så skall det ner i tvättstugan, då dryga 100 kg tvätt står och väntar på mig. Så det är bara att knyta på sig höcklet och tassa ner.

Hade gärna haft en sådan här söt liten burk, att förvara tvättmedel i. Från Dixie Interiors. Hade ju gjort tvättandet lite roligare i alla fall.


puuuuh..

nyss hem kommen efter en kort med intensiv träff med fabulous girls..

Ärtan sover och mamma skall skunka ner i soffan en stund med den här....



det är så mysigt när man vet att man bara kan slappna av en stund, och har massor med nya tidningar att vältra sig i..PUSS!

My god...Maileg...

Har precis varit inne och beställt lite små saker åt Eira på luckylittleme.se. Dom har så otroligt mycket söta saker. Men med tanke på min Maileg hang up, så blev det bara saker där ifrån. Ja och ett litet jordgubbs hårspänne från Ameera. 



Kommer förhoppningsvis trilla ner i brevlådan innan veckan är slut..

Eiras lilla kompis Ella blir ett år i morgon. Och det skall ju givetvis firas med kalas. Så igår var vi nere en sväng i favorit butiken Pilutta. Där botaniserade vi bland alla härliga kläder och söta små leksaker. Eira tyckte det var hur kul som helst att sitta och dra ner kläder från galgarna ner i sin vagn. Presenten blev en sockersöt liten servis från Sia, som jag tror och hoppas kommer bli väldigt uppskattad och använd. 



Nu är det inte långt kvar tills det är Eiras tur att fylla ett. Och då blir det dags för att köpa den fina prinsessan på ärten från Maileg. För en Ärta med prinsessan på ärten tema rum, måste ju ha en prinsessa på ärten så klart. Visst den är inte billig. Men tänk vad länge man kan ha den. Den är en otroligt fin inrednings detalj som kan ges vidare genom generationer. Förhoppningsvis till Eiras barn så småningom. Eller kanske ett syskon. 






Dagen börjar..

Med Lily Allen som morgonens soundtrack. Skönt ibland att spela lite bekymmersfri glad girlie pop..Och skutta runt i köket med Ärtan på höften, som skrattar högt medans vi dansar och sjunger med!




Check it out!!

Vi snubblade på ett bekant band på Spotify..Nog för att skivan inte är pur färsk, men vad gör det?! min kille är med på Spotify!! damn..that´s hot!  Kolla in dom på deras myspace http://www.myspace.com/fearmydear.



Puss..
                        


Bilder från dagen..

Vi stannade till vid en lekplats, så Eira fick gunga lite, och hunden fick vila


På väg hem..

Skogspromenaden, ormen och en liten gunga..

Vi hade en otroligt mysig dag i går. I det fina vädret bestämde vi oss, (eller jag bestämde) för att ta en promenad bort mot mormor, för att sedan ta en tur i skogen bortanför henne. Hon var dagen till ära hundvakt, och det passade ju bra att han också fick lite motion.

Jag trivs bra med att gå i skogen, och jag hade gärna sysselsatt mig oftare med det, om det inte berodde på två saker. Ett: skogen närmast oss är läskig att gå själv i. Larvigt kanske, men så är det. två: små äckliga ormar som kan dyka upp lite varstans. 

Har verkligen försökt att bota min rådande ormfobi, och jag måste säga att jag har gjort vissa framsteg, från att som liten inte ens kunna ta på en bild med en orm på, till att bara misstänka att det kan ligga ormar i toaletten och någon rackare under sängen då och då. Eftersom det är den enda fobien som jag har, så brukar jag ibland fåna mig lite över alla fobier Tor har, och vara väldigt noga med att påpeka för honom hur viktigt det är att han döljer dom för Eira. Vi vill ju inte ha en livrädd liten tös, som varken vågar äta ost eller åka hiss. 

Men igår var det jag som var fjantig. Såg en misstänkt liten "pinne" på vägen i skogen, och mycket riktigt hade den två ögon och en kluven tunga. Efter att ha vandrat i Borneos djungel iklädd flipflop tofflor och modigt kryssat mig fram genom terräng som har både kungskobror och gröna vipers som invånare, så tycker man kanske att jag inte alls borde ha den fobin för snokar som jag visade prov på igår. Men jag vägrade gå förbi den lille rackaren, och mamma fick skynda på honom på sin färd över vägen med hjälp av en pinne. 

Mamma, som för övrigt är precis sådär modig man skall vara inför sina barn, två år efter att vi sista gången besökt Kenya, berättar hon över en middag hur hon hittat en stor orm inne i mitt rum, och eftersom hon vet att jag är så otroligt rädd för dessa hala jäklar, så hämtade hon lite papper, fiskade upp ormen och spolade ner den i toaletten. Grymt öde, för en kanske grymmare orm, vad vet jag. Det enda jag vet är att det var precis så jag önskar att jag hade kunnat reagera om läget var annorlunda. Men nu sitter jag här, livrädd för snokar och får lite mesigt svälja min stolthet och förstå varför Tor är så löjlig med att åka hiss.


Bilder kommer...vill inte fungera..





bland plättar och kroghäng..

Ja, någonstans mellan dessa två saker fann jag mig i helgen. Tor fyllde 26 i lördags, och det skulle givetvis firas med pompa och ståt. Självklart fick han en traditionsenlig uppvaktning på morgonen av mig och bebis, och x antal paket. Frukost stog uppdukad i köket med nygräddade amerikanska pannkakor, smoothie och apelsinjuice. Och ett till paket på Tulles plats. Tror det blev väldigt uppskattat. Eira gillade i alla fall melonen son låg uppskuren på ett fat, precis inom "nästan" räckhåll. Försöka går ju. Hon fick en bit för sin tappra insats.

Eira fick också en present..


Dagen fortsatte med en mysig promenad och ärenden, sedan en trevlig lunch hos svärföräldrarna, med kusiner och syskonskaran. Samt 91-åriga mormor Britta som också firar födelsedag den 30 maj varje år. 
På kvällen bar det av neråt staden, Eira sussade så gott hemma, med mormor som barnvakt. och vi mötte upp gänget nere vid Hamntorget och tog några öl. Det blev en mysig och lite "blöt" kväll, eftersom alla firade Tor med drinkar och annat gott. 




Igår var det ju morsdag. Min allra första sådan till och med! Och vi hade på förhand bestämt att vi skulle ut och picknicka. Sagt och gjort. Efter att ha ätit en god plätt frukost med sylt och grädde som Tor hade gjort, åkte vi på eftermiddagen ut med picknick mot Fjärås Bräcka. Eira verkade tycka att det var hur mysigt som helst att sitta under en björk och mumsa vattenmelon och titta på hästar som skrittade förbi. Och vi njöt av fint väder och en vacker utsikt. Vilken härlig avslutning på en skön helg. 


















RSS 2.0