Min stora lilla flicka!

Efter en dag inne i Göteborg med Sis, som fick en välbehövlig helkroppsmassage på skolan. Så följde hon och baby Elian med hem till oss. Där möttes vi av två glada prinsessor och en prins som stod och rullade köttbullar och hade fixat ett skinande hem och diskat all disk (men..liksom..I´m not worthy ibland)

Hursomhelst så åt vi köttbullar (läs veggie för mami) allihopa och hade det mysigt en stund. Tills hurtbullen till syrra tyckte vi kunde ta en liten promenad hem till henne och hämta saxar, för att kunna klippa Tor. Jahapp! Så jag drog med mig min lilla Eira som ville cykla.

Mm, det brukar typ sluta med att hon tröttnar när man precis lämnat gården. Men! Hon, min duktiga stora lilla flicka, cyklade heeela vägen fram och tillbaka till Linda. Det är väl en dryga 6-7 km i runda slängan fram och tillbaks. Tänk, redan så stor! I fullfart går det ner för backarna, och det är inte alltid lätt att vara cool i dom lägena. Men det är bara att försöka tygla sina ängsliga mammakänslor. För snart är det värre saker än cykling som gäller! När slutade hon vara liten?




En tjejhelg



En gose tjej i jamas.

Vilken härlig helg vi har haft! Det har bara varit jag och tjejerna, och vi har minsann sett till att underhålla oss. Dans i lördags, promenader i det fina vädret, mys med moster Linda med mello och marängsviss. Och igår var det lekplatshäng i solen med Julia och hennes tjejer. Efter det förvandlade alla fyra tjejerna våran lägenhet till en stor lekplats medan vi satt och njöt av solen som strålade in genom fönstret.

Nog för att det snöade lite idag, men visst känns det som att våren är här!

Filar på idéer.

Det här med att ha drömmar och mål osv, det trycker jag rätt hårt på. Do what you love, love what you do. Det är en rätt bra livsfilosofi. Så nu sitter jag här och planerar, skriver, hämtar inspiration och filar på mina idéer. För är det något jag tänker göra så är det att få mina drömmar att bli verklighet.
Det borde du också göra!! Wish it, dream it, DO IT!

Lilla Lóa bus!



Titta vad den här lilla buse tjejen satt och gjorde igår. Mmm. Fint tyckte hon!

Hon är verkligen en delight den där lilla tjejen. Charmar alla som kommer i hennes väg. Igår morse var hon och jag i affären, och varje människa som gick förbi vinkade Lóa till och sa: hej hej. Men kan man annat än le?
Eller damen som gick bakom oss från parkeringen. När Lóa gjorde bö tittut, och sa det högt och hela tiden. Ja, hon började skratta och sa att det var omöjligt att hålla sig.

Jo, tack! Jag kunde ju inte direkt hålla mig för skratt när jag såg detta heller..För det är ju så med dom där barnen. Man får allt bita sig i läppen ibland för att inte bryta ut i asgarv. Love it!

Garden State

Okej, det är runt februari-mars, året är 2005. Det regnar ute. Jag ligger i mitt flickrum hemma hos mina föräldrar och lyssnar på musik när min ljusblåa Siemens telefon plötsligt ringer.

-Titta ut från ditt fönster. Säger röster i luren, som får mitt hjärta att slå dubbelvolter när jag hör den.

Jag tittar ut och där står han i regnet.

Han kommer snabbt in i värmen och in i mitt rum med hallonröda väggar och massa bandposters. Där han visar upp två zoo klubbor och en hyrfilm från Hydro han har tagit med sig.

-Tänkte att vi kanske kunde se en film.

Ja, mer behövdes inte. I´ve been hooked ever since. Både i pojken med zoo klubborna, filmen och soundtracket. Och allt detta har sedan dess varit definitionen av oss.

Häromdagen såg vi den igen, och känslan från den regniga kvällen 2005 infann sig direkt.

Garden State är det jag pratar om, och har ni inte sett den så gör det! Man kan säga att Natalie Portman fick både karaktären Andy och mig att börja lyssna på The Shins. Helt magiskt!









Bloggar från jobbet

Sitter på min lunchrast och drar ut på tiden lite. Måste ut och köpa lunch. Idag är sista makeup lektionen med min fina A klass. Känns lite tråkigt att man inte kommer ha dessa godingar förrän det är dags för examen i December.

Hade jag fått bestämma så hade dom haft en make lektion i veckan minst! Ända fram till december.

Nä, nu blir det nog ut och köpa sushi!


En gammal bild när jag sminkat syster yster..


En liten härmapa

Monkey see monkey do.
Jodå visst är det så. För en liten stund trodde jag att min nyblivna tre och ett halvt åring, kanske var påväg mot tider av mindre trots, och mer göra som man säger och faktiskt lyssna.
För tro om att jag blev häpen när hon svarade mig -Ja, jag skall städa om en liten stund. När jag sa åt henne att röja undan alla hundra par skor hon helt plötsligt hade täckt hallgolvet med.
Nöjd morsa gick ut i köket. Varpå liten nybliven tre och ett halvt åring kommer in och frågar om hon får låna Iphonen. Mamma ger svaret. -Om du städar upp skorna först.
Då blev svaret: -Nej, och har jag sagt nej, så är det nej!
Undra vad hon har fått det ifrån...
Sjukt söt, lite trulig tre och ett halvt åring..

Torsdags mys

Man vet att man har det bra, när man får en brakmiddag värdig en nyårsafton serverat av sin underbara pojkvän på en torsdag. När man glider runt med sovande bebisar och hinner med hela två fikor med olika personer innan det är mellis dags. När barnen somnar som små änglar i sina sängar och man kan sitta och prata och dricka te under ett täcke samtidigt som man tittar på en mysig film.

Japp, det är torsdags mys det.

Och imorgon skall jag jobba igen, och ha lektion med min fina klass A. Sen blir det AW på det. Kan nog bli en bra fredag också!


Sneak Peek Elian

Ni vet hur man brukar säga om skomakarens barn?

Ja, lite så är det med fotografens systersöner också tydligen. För vad som var tänkt som en nyfödd fotografering, har liksom bara skjutits upp och fortsatt skjutits upp. Men idag blev det av. Mosters lilla älskling Elian fick klä sig i prinskrona och posera fint framför kameran. Något han skötte alldeles ypperligt. Så okej, han fick inte plats i den lilla docksängen som var min original tanke, men en 9 veckors prins var han i alla fall.

Här är ett litet smak prov!


Valentine

Idag är en dag för alla hjärtan.

Men jag tycker det borde vara mer till den här dagen än bara ge sin respektive en bukett och en puss och sen är det bra för ett tag fram över. Skall inte alla dagar vara hjärte dagar?

Kanske denna dagen hellre borde handla om att ge en tanke till dom som kanske inte får så mycket kärlek? Eller kanske sina vänner, visa uppskattning till sina arbetskollegor, sina barn osv. Eller som en av mina facebook vänner skrev, en tanke och kärlek till barn med hjärtproblem.

Vad man än väljer att göra med sin valentines day, så hoppas jag att alla där ute får kärlek fler dagar än just idag. Och att man behandlar sina nära med ömhet och respekt alltid. Det strävar jag efter.

Idag är sista dagen att rösta på min fotobok. Så gå gärna in och rösta!


Lilla bebis

Minns ni Alex och hennes gravidmage som jag fotade i höstas? Well, Igår kom äntligen lilla Ester till världen! Så himla roligt!

Alex är min syster Lindas BFF (hehe) och det kanske inte var vad man trodde för ca 9 år sedan när Alex fick sin första dotter Felicia, att dom skulle få varsin liten knodd alldeles tätt inpå varandra. Men så är det faktiskt nu! Bara två månader skiljer det på Elian och lilla nyfödda Ester. Och jag vet att dom och deras två underbara, fantastiska, störtsköna morsor kommer ha mycket roligt ihop under åren!

Och jag hoppas att jag och mina små tjejer kommer få vara med och busa då och då!

Stort grattis och välkommen till världen baby!


Hurra för fredag!

Hemmet luktar gott av blommor och nystädade golv. Barnen är mätta efter en mysig pannkakslunch på Linnéas, fredagsmyset (ja, man får faktiskt använda det ordet ibland utan att få skit för det) är inhandlat och jag sitter med sex helt olästa magasin framför mig!

Skön känsla, när man har roddat allt detta helt solo med två livliga små tjejer. (Tor är M.I.A idag/kväll)

Storhandling-check
pannkakslunch med mindre nappkaos-check
nyinköpta tulpaner-check
städat hem och skurade golv-check
nya kläder i brevlådan från Anines kollektion-check
två gosiga töser framför Trassel med lite fredagsmys-check
och det där med sex tidningar till en nöjd mamma, ja det och tacosen får vänta tills mina hjärtan sover.

Då minsann skall jag korka upp en rödvins flaska, göra tacos och sedan gotta ner mig i mina tidningar. Nog för att jag känner mig lite fyrtio plus när jag skriver detta men fasen vad gött!

Hoppas ni får en härlig fredag ni med.


Tim Walker ♥ Mulberry = sant

Alltså, kan det bli bättre? En av mina absoluta favorit fotografer Tim Walker har samarbetat med Mulberry. Som gör några av dom snyggaste väskorna jag vet. Fullkomligt älskar det!

Det är inte första gången han fotar för Mulberry, och det är så otroligt härligt att se kombinationen av hans surrialistiska bilder med dessa läckra väskor i kombination. Japp, jag har en av deras väskor, och jag kan ju absolut säga att jag lätt hade kunnat ha en till! (Kanske en Alexa i grönt krockoskinn.haha)

Anyway. Tim Walker, han är fotografernas svar på Tim Burton för mig. Och jag avgudar dom båda och deras verk! Lite drömska fantasivärldar med en tvist.  Jag hade kunnat flytta in i en av Walkers bilder eller en av Burtons filmer. Tänk vad underbart!

Förövrigt är det svenska Frida Gustavsson som är en av modellerna. Tänk att få vara med och sminka eller agera fotoassistent på denna shooten? Kanske skall dra iväg ett mail?




Just Married

Äntligen får jag lov att visa och dela med mig om vad som försiggick en lördag för några veckor sedan! Jag var inne i Göteborg och fotograferade coolaste finaste Calle och Linda.

Dom hade bestämt sig för att gita sig, utan att berätta för en enda själ. Sedan åka på bröllopsresa en månad till Indien, och låta alla vänner, familj och bekanta få reda på deras påhitt genom att få ett kort hem i brevlådan. Och där kom ju jag in. Jag var nämligen den enda som visste om vad som var på gång, och jag fotade alltså bilderna som deras närstående fick i sin brevlåda igår.

Jag önskar er all lycka i framtiden fina Calle och Linda! Och tack för att jag fick dela eran hemlis!


Sneak Peek GBL

Lite hemlig sitter jag och jobbar med mitt nuvarande projekt, Gooseberry Lay och co. Det är verkligen ett väldigt roligt koncept jag håller på med, och jag önskar att jag kunde dela med mig av det, men ni får allt ge er till tåls en litet tag till. Men jag lovar att ni kommer få se!

Så, Spotify, en kopp yogite och photoshop. Där har ni det!



En liten tjuvkik från i Söndags..

RSS 2.0