Happy Halloween..

Något försenat sätter jag mig till sist för att skriva detta blogg inlägg, och lägga upp dessa bilderna.Har knappt hunnit sitta vid datorn senaste två dagarna. Det här med Halloween har gjort mig sönderstressad..Haha..Nä så farligt är det väl inte. Men det har införskaffats bra med grejjer inför denna Helgonens Afton. Det skall firas som aldrig förr. Det ända jag är missnöjd över är att jag inte fick köpa en lite djävulsdräkt till Eira...Dumma Papi, tyckte det var hyfsat onödigt. Varför då undrar jag? Hon hade ju varit den sötaste lilla "ungdjäveln" i världen..Men det får bli en ordentlig outfit nästa år istället.

Nu skall frukosten ätas upp,sedan skall jag och Eira bege oss ut för att plocka lite härliga höstlöv, som vi kan dekorera med. Och efter det skall pumpan skäras och snacksen tillverkas! Åh vad det är mysigt med Halloween! Trevlig helg på er!


Dom härliga bilderna från lekplatsen.






Biljetterna är bokade!!

Snart är det dags för den efterlängtade premiären av New Moon. Uppföljaren till Twilight, som hade biopremiär förra året. Är ju smått besatt av denna serie böcker, som alltså även blivit film.

Och nu är biljetterna äntligen bokade!!

Jag och sis, kommer gå med ett väldigt stort gäng tjejer. Vi kommer fylla nästan hela biografen! haha! Kommer bli kul! Kolla in trailern här!


Härlig dag..

Idag har varit en skön dag. Regnet hade gett vika för solen, och jag vaknade upp av att Eira drog ner filten, som hänger för vårat sovrumsfönster, och solen strålade rakt på sängen. Ett ganska trevligt sett att vakna upp på. Efter en förmiddag med en ordentlig städning, så tog vi oss upp till Jennie och Morris för lite lek och lunch. Sedan åkte vi fyra ut till Särö, för att kolla in en lekplats, som Jennie hade hört mycket om.

Barnen lekte och hade verkligen jätte roligt. Det var en perfekt höstig lekdag. Och när vi var på väg hem stog solen så lågt och gav jätte fint fotoljus, så härliga bilder fick vi också, på våra busiga smutsiga barn. Men dom bilder får ni se i morgon.

Kvällen bjöd på en tripp hem till Ylva, för en liten fotspa kväll. Med Forever living products. Super mys! Där satt vi ett gäng tjejer med fötterna i spat och sippade på varsin god aloevera drink, medans vi fick höra om alla produkter som dom säljer. Hade en väldigt mysig kväll, och det var så roligt att äntligen få träffa Ylva! Det händer alldeles för sällan, men jag hoppas det kommer bli ändring på det.

Nu väntar soffan, älskling och saltchoklad..















På Universeum

Igår på den regnigaste av Lördagar, så begav vi oss iväg på en liten dagstur till Universeum inne i Göteborg. Jag, Eira och Linda åkte in. Det var första gången jag besökte stället, trots att det ligger så nära, och har funnits i några år. Det fanns väldigt mycket att upptäcka och kolla på, och både jag, Eira och Linda hade supermysigt. Efter en heldag inne på Universeum, så tog vi oss en välförtjänt middag på nyöppnade Pascha Lounge i Kungsbacka, där vi mättade våra svultna magar och slängde banan på golvet, fast banan slängningen stog väl mest Eira för. Det är så skönt när man tar till vara på alla dom tråkiga regniga dagarna också, och inte bara låter dagen gå till spillo. Mer sånt säger jag!


Favvisar..

Ja, så klart som så många andra, så har ju även Eira sina favoriter. Förutom mamma och pappa, har hon nu hittat människor (och djur) som betyder lite extra för henne. Den första att bli favorit hos Lillan var mormor. Eira älskar sin mormor, och så fort telefonen ringer, säger hon "momo?" och när vi skall dit och hälsa på, så börjar hon säga momo. så fort vi närmar oss deras område. Härom dagen när vi stod utanför deras dörr och ringde på och Mormor öppnade dörren, så kastade sig Eira med öppna armar mot sin älskade Momo, och sa: Momo,Kaki. Ja, även dom har katter, som Eira tycker väldigt mycket om.

Den andra givna favoriten är moster Linda. Eira blir alltid lika glad när Linda kommer och leker med henne. Hon går genast och hämtar böcker som Linda skall läsa för henne, och sätter sig ner i hennes knä. Så där får Linda sitta på golvet, med en midsommarkrans på huvudet, som Eira har satt på henne, som hon inte får ta av sig,( för då åker den på igen), och läser bok efter bok.

Människor hon inte träffat innan, eller träffat så ofta, kan hon vara lite blyg för, om man bortser från undantaget Victoria, som hon inte träffat sedan hon bara var några månader. Men när Victoria var här nere och hälsade på och bodde hos oss i veckan, så var dom oskiljaktiga från första stund. Eira hämtade sina favoritböcker och satte sig hos Victoria.

Vad gäller djur, så är det ju ingen hemlighet att katter och hundar är Eiras favvodjur, men är det någon som betyder lite extra mycket, så är det ju våran katt Roxy. Som låter Eira dra, klappa och lugga henne hur mycket som hellst. Eira bara älskar Roxy, och trots att hon får utstå en del tortyr, så tror jag Roxy tycker väldigt mycket om Eira också.


Fredagsmys!

Japp, idag är det fredag, och dags för Fredagsmys. Med Idol, go middag, rödvin och saltchoklad. Kan inte bli bättre en mulen kall oktober fredag!
I natt höll Lillan igång i hela tre timmar! mellan halv två till halv fem, spenderade vi tiden med att leka i köket, kasta nappar på golvet och förgäves vagga fram och tillbaks i sängen. Så det var en trött mamma som önskade någon form av snooze knapp på bebis när hon bestämde sig för att vakna vid (iof) halv nio. Men jag hade turen på min sida, Tor hade ingen skola idag, så han gick upp och gav mig lite sovmorgon!
Men efter sådana nätter blir både jag och Lillan trötta, så hon tog en lång middagsnap, medan jag scrappade och såg på Greys Anatomy. Sen har Eira hjälpt mig att städa och sortera PET flaskor. (Hennes metod var att plocka ur alla flaskor ur påsen, och lägga på golvet. Men ändå! ) Så en inne dag blev det idag, men det tar vi säkerligen igen imorgon!

Eira går fram och tillbaks och hämtar böcker, som mamma skall läsa, så nu skall vi läsa vad Pop och Mio gör..;D





Dom roliga orden..

Jag träffade min granne igår, och vi stog och pratade en stund, om alla roliga ord, som barn brukar säga. Dom funderar över så mycket, och säger så många roliga saker och meningar. Och det är ju något man kommer se fram emot, ju mer och mer Eira kommer börja prata. Nanny (grannen) sa till mig, att man borde ju verkligen skrivit upp allt roligt, som kommer från dom små munnarna. Och det kan jag lova, att det kommer jag att göra!

Det är ju bara enstaka ord och meningar Eira säger än så länge, men vi har redan fått oss några goa skratt över vad som kommit ut. Till exepel, så sade hon för ett tag sedan, när moster Linda höll henne i famnen, en väldigt söt sak. Hon höll på att pilla lite på Lindas knappar som var på hennes tröja, varpå Linda sa till Eira att det var knappar. Eira svarade Linda med en väldigt fin och tydlig dansk dialekt: Knääpa! Och för två tjejer som associerar danska med väldigt mycket humor (exempel Grotescos "Bestefar") så var ju detta dökul!

Ett annat exepel var så sent som härom dagen, när vi satt vid köksbordet för att äta, då satt hon där och tjattrade lite osammanhängande, när det plötsligt kommer ut ett: Helläwette..

Inte för att jag tänker uppmuntra Eira till svordomar, men fasen vad roligt det lät! Så, här är början på allt roligt som jag kommer att skriva ner. Och jag vet att det kommer mera!



Mirror mirror..



Min lillsessa har hunnit bli 14 månader redan! Klyschan stämmer fortfarande : Det går så fort! Det senaste hon börjat med nu, är att spegla sig med diverse håraccesoarer i eller på huvudet. Hon springer och lånar mammas diadem, sedan ställer hon sig framför spegeln och granskar sin söta spegelbild. Sedan går hon och hämtar nästa grej osv. Sen självklart sitter hon med sina kläder och håller upp dom framför sig, det ser för roligt ut! hmmm..what to wear? Sicken liten unge!

Pussar skickar hon av, gosar gör hon så fort man säger gosa, hon klappar, inte drar i mammas hår, och i Söndags lärde Morfar henne att flirta också! ojojoj..Killtjusaren nummer ett! Mamma är i alla fall helt övertygad om att Eira kommer bli en riktig heartbreaker, kanske som sin mor, redan på dagis..;D



Scrap of the day





Idag har vi spenderat hela dagen inne, eftersom det har varit ett riktigt ruggväder ute. och när Lillan sussade, så passade jag givetvis på att digiscrappa lite. Addicted! Japp, som bara den, redan! Sen photoshoppade jag lite bilder oxå. Ju mer man gör, desto bättre blir man..;D Practice makes perfect heter det ju..

Dagens Digi..



..gjorde jag egentligen igår, men jag hade lite problem med uppladdning. Så den fick publiceras idag i stället.

Jag och Eira var ute på en mysig höstpromenad igår, och då tog jag dessa härliga bilderna. Det händer så himla mycket med Eira nu, så roligt att se hennes utveckling. Härom dagen så började hon till exempel stapla med sitt stapeltorn. Självklart blir hon fly förbannad så fort det inte vill sig riktigt, men hon sitter och trär på ringarna fint på staplaren. Duktig flicka!

Hon säger mer och mer ord. Förutom mamma,pappa,momo,ofa,kaki,där,trycka,macka,titta,usch,dricka,bada,vovve,totto, så är nykomlingen i gänget ordet "boppa" följt av en gest med båda armarna, när någonting är borta. Gesterna har hon ju gjort ett tag, men det är kul att hon har lagt till ett ord också.

Sen gör hon rörelserna till "Imse Vimse Spindel" och "I ett hus vid skogens slut" väldigt bra. Men hon började med rörelser till låtar redan i somras, dock inte lika utförligt. Ja, i morgon är hon redan 14 månader. Och man kan mer och mer konstatera att hon inte är den lilla lilla bebisen längre, utan den lilla lilla vildingen som älskar att riva ur kläder ur sin garderob, jaga katter under sängen, klättra på allt, spegla sig i spegeln medans hon tar på olika saker på huvudet, som gosar med alla och älskar att pussas! Det är min flicka det!

Andra..



Alltså..Kan man Photoshop och snabbkomandon, så går det här väldigt fort att göra! Tusen gånger smidigare och roligare än att sitta och klippa och klistra för hand. Jag <3 Photoshop!

Första försöket..



Världens sötaste Jennie fixade så jag kunde lära mig lite Digiscrap. Resultatet blev inte helt dåligt, om jag får säga det själv! Hihi..Det här är verkligen något jag kommer fortsätta med. Gud så roligt!

Digiscrappa

Jag har fått för mig att jag skall börja med en ny hobby, nämligen digiscrapping! Så många bilder som jag har sparade på datorn, och som man vill göra något roligt med, så känns det som ett roligt alternativ. Då jag tycker att vanlig scrapbooking inte riktigt är min kopp med the. Så skall hitta en bra sida, med billiga eller gratis prova på bilder, så får vi se vad det blir av det. Måste ju sätta igång med Eiras första album snart!

Pillade lite med ett kollage härom kvällen. Det är roligt att testa sig fram på Photoshop. Men jag är ju långt ifrån bra! Men övning ger färdighet, så jag siktar på att bli grym inom en snar framtid!


Sötast i Världen!



Som förälder, så tycker man ju givetvis att sitt eget barn är det absolut sötaste barnet i hela världen! Så är det väl för dom flesta i alla fall. Jag kom ihåg att jag var rädd för att inte tycka det, när jag var gravid och gick och funderade över vad det var för en liten filur inne i magen. Tänk vad hemskt, att få upp det lilla knytet på sin mage, och inte tycka att det är det vackraste, sötaste barnet i världen. Jag menar det händer ju faktiskt! Och alla som säger: Guuuud så söt! och så tycker dom inte det egentligen. Tänk hur många som säger så, bara för att det är så man säger. Men när Eira lades på min mage, helt ny och kladdig, så var det den första tanken som slog mig! Mitt barn ÄR verkligen det vackraste, finaste barnet i hela världen. Med sina små trollöron och sin unika fina lilla skrattgrop under höger öga. Hennes busiga leende och hennes glittriga ögon! Jag vet att när jag ringde det där första samtalet från BB, och pratade med min syster, så sa jag att hon var helt underbar och den vackraste lilla flicka jag någonsin sett. Och när dom kom på besök, så höll alla givetvis med mig! Mamma sade till och med, att jag var ett sött barn, men Eira är sötare! Haha. Och skulle det nu vara så, att det bara är i föräldrarnas ögon ,barnen är dom vackraste i världen, så är det precis det dom är! Sina föräldrars ögonstenar. Och jag kan inte se mig mätt på min lilla ögonsten, som är för mig den finaste som finns i hela universum!


Mina älskade tjejer..


Den här bilden är till min söta svägerska Marie! Tänk att jag lyckades få in dig i bilden..hahaha..
Ja, när kortet togs på en mur med utsikt över hela Tallinn, så stod Marie egentligen bakom kameran, men eftersom jag är ganska finurlig, så tog jag ett kort när hon stod själv på muren sen. Och simsalabim så fixade jag in henne! Inte så dåligt va? =D Så en stooooor puss till Marie, och alla tjejerna som gjorde min helg helt oförglömlig!!

Weekend i Tallinn

Ja, nu har jag varit iväg från min lilla tjej, för första gången! Det var svårt och jobbigt att lämna henne. Att vinka hejdå, medan hon sträckte sig efter mig och sa mamma! det var med tårar i ögonen jag gick med all min packning ut genom dörren. Men det var bara att försöka att fokusera på hur roligt vi skulle ha det, alla tjejerna i Tallinn, och på hur mysigt Eira skulle ha det, en hel helg med sin pappa!

Så då gick det ju lite bättre.. Men nu är jag hemma igen, efter ca 55 timmar ifrån min lilla älskling! Och mamma kom naturligtvis inte hem tomhänt! Nej, det blev en rysk babuschka docka och en väldigt söt handgjord liten docka till min docka! Så klart att det hjälpte väldigt mycket att jag fick några MMS och en video på Eira, när hon vinkade till mig och sa mamma, då känns det genast lite bättre!

Helgen i Tallinn blev precis så bra som jag hade hoppats på! Med mysiga cafébesök,promenader,shopping,spa relax och lite party! Visst shoppingen var inget att ha, och maten var rätt kass! Men med det fantastiska sällskapet jag åkte med, så blev resan perfekt! Tyvärr blev jag ju inte ett dugg utvilad, trots spa och grejjer, men vad kan man vänta sig när man är vaken halva nätterna..;D


Hemma igen...Eira hjälpte till att packa upp, och fastande för min silvriga paljettklänning..;D

RSS 2.0