Hej vad det går, när hon kryper och står!

Jösses, nu snackar vi räserbebis här! Lóa hon har blivit en riktig fena på att krypa ordentligt och sätter man henne på en plats, så är hon innan man har hunnit blinka, redan någon annanstans och härjar. Härom dagen så hör jag hur hon helt plötsligt tagit sig in i badrummet och är i full fart med att inspektera Eiras potta.

För det är verkligen det där nu, krypa, stå, inspektera och känna, dra, klättra på allt. Men det är ju så roligt att se! Speciellt när hon kryper med Eira in i rummet och dom båda sitter där sen och leker och skrattar ihop! Mammahjärtat slår frivolter av lycka, och idag hann jag både laga mat, dammsuga och skura golven, medans tjejerna lekte ihop! Fantastiskt!


Lovely Lelle

Skall snart dra på mig ett par somriga skor och min "cantlivewithoutit" hatt, och gå ner till K-mässan för en lunch med världens finaste Lelle. Som jag fick äran att sminka för några helger sedan, då hon skulle på bröllop.

Det är så roligt att få se vänner, bekanta, kunder mm se sig själva i spegeln och bli väldigt förnöjda över vad dom ser. Klart att Linnéa alltid är lika vacker, sminkad som osminkad, men att få göra en sådan där extra touch,en inte varje dag make up är ju precis det som gör det här yrket så otroligt roligt som det är!





Midsommar my love

Midsommar i Frösakull, som traditionen bjuder. En underbar helg, med klassiskt firande. Nubbe, dans, kransar som sig bör, och på kvällen blev det gitarrspel och allsång för hela slanten. På en lite blåsig lördag, befann sig samtliga i sällskapet på en långpromenad längs stranden, tyvärr inget bad i år, men sommaren är ju inte slut än! Sedan skålade vi i champagne för farfar Mats som fyllde 65. Några glas rosé senare satt hela gänget samlat framför "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen" En skön avslutning på en soft dag.

Igår var det kanonväder och mamma passade på att sola sina mjölkvita spiror innan vi åkte hem. ( hade hoppats på att få använda min nyinköpta bananmönstrade (!) bikini, som jag shoppade på mig i Sthlm, men nästa gång for sure ) Barnen deckade så fort motorn startades för hemfärd, tro det efter en sådan intensiv och rolig helg full med skratt och buserier!

På tal om Stockholm, jag var ju där i veckan, för en Foo Fighters konsert, men mer om det nästa gång!












Kånken har packats

Imon skall Eira på sin första utflykt. Det känns så speciellt. Här har jag stått och stekt pannkakor,och gjort iordning hennes lilla ryggsäck inför morgondagen. Och minnena från sin egen barndoms utflykter kommer över en. Det känns liksom inte längesedan det var jag som gick och lade mig, förväntansfull inför en spännande resa med skolan, eller dagis. Mamma hade gjort supergoda pannkakor som hon hade lagt i folie i min ryggsäck. Det är något speciellt med kalla pannkakor, en festis och ett sittunderlag. Precis det som min lilla skrutta skall få uppleva för första gången imorgon.

Doris/Junis/Sötis är här!

Kärt barn har många namn heter det ju, och Jennie och Linus lilla nyfödda ängel har två som det vägs emellan. Är det en Junis eller en Doris? Jag tycker definitivt att det är en Sötis iallafall!
Och jag är så glad över att hon äntligen är här!!! Som vi har längtat!
Var nere och hälsade på den lilla varelsen på BB igår, hade Lóa med mig, och helt plötsligt var hon en babezilla i jämförelse. Hon tyckte att det var väldigt spännande med bebisen, och ville gärna ta tag i hennes säng och häva sig upp för att titta. Tänk, för bara 8 månader sedan var det hon som var det lilla knytet i "baljan" på BB.
Ett stort HURRA och massa grattis till min älskade Jennie, som varit så fantastiskt duktig och nu fött TVÅ underbara barn!

Jag skall måla hela världen lilla mamma..

Äntligen! Gatukritor!

Jag, mamma, syster och Lóa var nere i Ullared igår, och efter en heldag med massa shopping och fika, var det Eira som kammade hem stjärnvinsten efter vårat besök.

När jag med tre fulla Gekås påsar och en bebis under armen kom innanför dörren hemma, var det som en mini julafton för henne. Lite saker till hennes kommande treårskalas, kläder, tallrik och bestick och sen...ett trollspö och gatukritor!!

Det var ett Halleluja moment!

Och idag var vi ute och målade gatan vacker med Eiras nya kritor. Underbart!


Familjehäng

I Söndags spenderade vi dagen med familjen Wall ute på Bräckan. Picknick, vattenlek, promenad, två brudar med kameran i högsta hugg liggandes på marken, ( varav den ena höggravid, skall tilläggas )och glass på Bräutigams på hemvägen, Det summerar upp våran dag ganska bra.

Det är så roligt att se Eira och Morris leka och busa tillsammans, dom två har ju hängt sedan dom båda bara var några månader gamla. Och nu kommer det snart en till liten bebis till skaran, en lekkompis till Lóa. Tänk, om några år kommer våra småttingar springa runt och busa, precis så som Eira och Morris gör nu, och reta gallfeber på sina storasyskon, precis så som det ska vara! Nu tycker jag att "Doris" skall komma! För vi längtar så mycket!!






Ljuvliga Lilla Lóa

Min lilla Lo, sötaste Lóa blev igår 8 månader! Och, hjälp vart tog dom månaderna vägen? 8 helt underbara månader har det i allafall varit, och en underbar bebis är hon. Lilla solskenet!

Visst man kan skriva om hur mycket hon utvecklas, hon ålar, försöker ställa sig upp, säger pa-pa och dä, gör typiska 8 månaders stuff helt enkelt, men det är inte det jag tycker är roligt! Nä, det roliga är tex hennes "growlande", hur hon skrattar så hon kiknar när storasyster gungar henne, eller när hon gömmer sig och leker "bö,tittut" och låtsas vara blyg när folk tittar på henne. Hur hon varje morgon ligger som en solstråle och skrattar i sängen när man tittar på henne. Ljuvliga lilla varelse vad du tillför mycket i våra liv! Du gör verkligen våran familj komplett!






Dry spell

Jo, det är sant. Jag går just nu igenom det. Bloggtorka! Mmmhmm. Har inget vettigt att skriva känner jag, inspirationen finns inte där just nu. Men den kommer tillbaka, som den alltid gör. Kanske redan ikväll, vem vet? Tills dess mi amigos.


The element of surprise



Vi fick fisken på kroken, som svärfar hade sagt, vi lurade sockarna av honom, och vi gav honom en överraskningsfest han sent kommer glömma! ( hoppas jag ) Tor, min älskling, fyllde år i måndags, och jag kunde bara inte låta bli att ordna ett kalas för honom. Okej, han fyllde bara 28, men alla tillfällen att fira är bra! Så efter att ha lockat honom hem till sina föräldrars hus, satt alla inbjudna på huk bakom buskarna i trädgården och väntade på att vårat offer skulle dyka upp. Han valde dock att gå runt huset, så vi fick snabba oss in och ställa oss i hallen. Och den minen när han öppnade dörren, den är priceless!

En saknad "Slim Jim", bandet, Demo Dan, det gamla bandet, en utlandssvensk, svägerska + boyfriend, en värmlänning och några snygga brudar + barnen stod och lurpassade på den intet ont anande 28-åringen.

Resten av kvällen var en härlig blandning av grill, "hur väl känner du din kompis" quiz, lagspel, sång, gitarr och återblickar till skoltiden. Helt underbart!

Tack alla för att ni kom och firade våran lilla Tolle!


Plötsligt händer det!

Ni vet Triss reklamen, och deras slogan? Plötsligt händer det. Det kan man säga att jag har upplevt nu, plötsligt har det bara hänt! Eira kom ut från sitt rum härrom dagen och säger att hon är "kissig", jaha. Av med blöja, fram med potta. Och sen dess ( det var i tisdags ) så har hon varit blöjfri, utan på natten, och gått på pottan ( eller trädet, om man tänker på när vi var på Tjolöholm idag ) varje gång!
Ett riktigt Hallelluja moment. For sure! Ahh, barn och deras milstolpar. Jag är en stolt hönsmamma idag. Vi skall t.o.m våga skicka henne till dagis i bara "jordgubbslisa" trosor på tisdag. Vi lever på kanten, ja det gör vi! Hihi.

Hur det slutar för kungar, prinsar och prinsessor

I söndags var vi som givet, hemma hos våran lilla mamma/mormor och firade morsdag. Och Eira lycklig över att få leka lite med sin stora favorit, drog med sig mormor in på lekrummet och radade upp gubbar, djur och andra figurer framför sitt stora slott som hon har där hemma. Sedan tar hon upp en liten plastkung, och säger till mormor:

-Mormor, han är äcklig.

Mormor lite förbryllad frågar vadå? Varför är han äcklig? Varpå liten svarar:

-Jo, nu är han äcklig i alla sina dar.

Och den som inte förstår, kanske skall sätta sig in i sagovärlden lite, och läsa hur det brukar sluta i alla berättelser om prinsar, kungar och prinsessor. Trillar polletten ner? Hihi



Den lilla filuren ute och slirar på sin prinsess-sparkcykel. Checka in Vansen, så himla gulliga!

RSS 2.0