I´m tired and I wanna go to bed!

Men min lilla piggelin till bebis har minsann andra planer. Igår vid den här tiden var vi precis hemkomna efter en mysig tjejkväll hos Linnéa. Lóa charmade båda Linnéorna så klart, med sitt urgulliga bebis beteende, och sitt sköna humör, och vi kom hem glada, mätta och belåtna efter en biltur i 19 minusgrader.

Då var det Eira som inte ville sova..zzzzz

Man kan ju tro att efter en dag med ankmatning, promenad, fika, shopping och pre nyårsaftons afton borde göra bebis trött, men nej.

Så här sitter vi nu och gosar, Lóa i sin rosa moln pyjamas och jag med frusa tår. Fortsätter det såhär så kommer mamma decka innan tolvslaget i morgon...

Håll tummarna för att hon gör en "Törnrosa" snart ( minus dom 100 åren då )



En sovande Lóa i rosa moln PJ´s i pappas knä.


Mycket så här i juletid

Ja, det hinns ju inte med så mycket bloggande i dessa dagarna. Nej ,jag har fullt upp med släktmiddagar, rea shopping, mysiga dejter med vänner som är hemma över jul, och mysiga stunder, bus och lek med familjen.

Men nu är det nyår på fredag, och eftersom jag inte kommer tillhöra skalan som ligger som ett vågrätt kadaver i dygn efter denna tillställning, så lovar jag att bli "back on track" alldeles snart.

Igår förärades vi minsann av ett besök av söta Emelie. Hon hade med sig lite presenter till barnen, och stannade på middag och en trevlig kväll. Eira blev förtjust i henne med en gång, och dom två satt och tittade på Snövit, på Eiras nya prinsess DVD spelare, och Emelie fick minsann gosa med Lóa massor också. En väldigt mysig tisdagskväll blev det. Och ikväll hoppas jag på en minst lika trevlig kväll. För jag och Lóa skall hem till gudmorsan Linnéa, och spana in hennes nya lya i den stora staden, samt krubba lite käk. Så jag tvivlar inte på att vi kommer ha en bra kväll.

Nu skall jag lyfta skinkan från köksstolen och sortera lite tvätt, samtidigt som Eira i vanlig ordning hoppar i sängen och hjälper mamma sortera på sitt sätt. Nämligen med att dra ut allt på sängen igen. Life is gooood!



Emelie och Lóa


Jul ledigt

Som ni kanske har märkt, om ni har varit inne på bloggen här under julhelgen, så har jag tagit lite ledigt från allt vad blogg och uppdatering heter.
Dagarna och kvällarna har spenderats precis som dom ska i juletid. Med familjen.
Men nu är det tydligen en vanlig måndag igen, och även om vi skall iväg på lite släktmiddag om ett tag, så ville jag slinka in med en liten uppdatering och lite bilder från helgens firande.
Enligt tradition så var jag sjuk på julafton, 39 graders feber, bihåleinflammation och någon form av stämbandskatarr, inte för att det hindrar mig från att tjöta, men det var ju lite svårare för folk att höra vad tusan det var jag försökte kraxa fram. Tor kände väl sig lite utanför min tradition, så han passade på att också bli lite dålig framåt kvällen, sorry ma, pa och systeryster för att vi var sånt tråkigt sällskap =( Men Eira var iallafall en glädjespridare och stämningshöjare till max. Hon var helt lyrisk över alla paket, och hon mottog tomten med ett stort leende på läpparna.
(Till skillnad från förra julen, då var hon livrädd för denna skäggiga främling, som helt utan skrupler bara stövlade rakt in hos mormor och morfar)
Det skall väl höra till historien att Farfar Mats minsann är en sjujäkla bra tomte, så jag är inte så förvånad över att det lyckades denna gången.
Lilla Lóa fick firat sin första jul också, med fina paket och mys framför Kalle. Men inte lika uppjagad och ivrig som systeryster, utan hon tog det hela med ro, och sov sig igenom det mesta av julandet. Hon är en smart kaka hon!
På morgonen hade tomten gömt ett paket i Eiras koja.
Lóa sötnosen i sin nya pyjamas
Eira med kusin Ida och den magiska Kitty spegeln hon fick på morgonen
Lóa låg så nöjd i sin barnstol
Eira tittar efter tomten
..som hade solglasögonen på
3/4 av familjen
Eira sjöng "blinka lilla stjärna" väldigt fint undertiden hon hade ett tomtebloss i handen
Sen åkte vi hem och fortsatte firandet hos mormor och morfar
En Nolita jacka, en askungeklänning och en "Ior" tomteluva var några saker som låg i paketen
Väldigt nöjd och glad på Juldagsmorgon satt det en liten prinsessa i sängen, och tittade på Tingeling på sin nya Disney DVD spelare.

God Jul!



Jag önskar alla mina bloggläsare en fin Julafton, med mycket mys och trevliga stunder med familj, släkt och vänner!

The Pics!

Nu har jag fått resultatet av söndagens photoshoot. Och som jag trodde så blev jag super nöjd! Man får verkligen mersmak! Hoppas inte det dröjer så länge innan det är dags igen.

Tack Rille för grymt samarbete!












Eira, Lóa och papi

Det är ju vida känt numera bland vänner och familj, att vi har fått en riktigt cool pistol i Lóa. Hon är lugnet själv. När hon låg i min mage däremot var det rena vilda västern där inne, och av erfarenhet ( Eira ) så trodde jag att det skulle komma ut en till liten illbatting med vilja av stål och ett sjujäkla humör. Och visst 10 veckor kanske inte är mycket att gå på, hurvida det kommer utvecklas en lite mer envis och busig sida.

Hursomhelst, så är det väldigt skönt att ha en så cool bebis, när man har en liten virvelvind till tvååring. Jag tror jag hade gått spikrakt in i väggen och fått 1000 gråa hår och förmodligen en stroke, om jag var tvungen att på egen hand deala med två vildingar om dagarna.

Trots att man ibland sliter sitt hår för att man får höra i 100 decibel och falsett någon som skriker - jag viiiiiiiiiiill ha pepparkaka, mammaaaaaaaa!!!

Så finns det som jag har sagt så många gånger innan, så att ni måste tycka att jag är tjatig, ingen härligare underbarare än min Eira.

-Nä mamma, jag ÄR inte trotsig! Jag är snäll..

Å där smälte mammas hjärta.








Eiras dag.

Kom på att jag var tvungen att skriva lite om vad som hände bakom kulisserna. Inte bara för oss, utan vad mina små barn gjorde. Lóa var som vanligt chilli vanilli, och låg mest och var nöjd i pappas knä eller i Yvettes famn ( när hon inte sov då så klart ) Och Eira, my good! Hon var i himmelriket. Hon hade ju sin favvo moster här! Och dom lekte kan jag lova, tills telefonen ringde och Lindas underbara pojkvän Christina, frågade om inte Eira skulle följa med honom och hans lilla tös Olivia ut och åka pulka.

Funderade en stund på om det verkligen skulle gå, att skicka ut Eira med bara dom två, ( hon har aldrig träffat Olivia innan ) men jodå! Det gick så bra så. Och efter en bra stund kom dom in igen, helt äppelröda och kalla om kinderna. Sedan satte leken i gång.

Bara älskar att se Eira leka med andra barn! Och Olivia ville inte gå hem när det var dags. Bra tecken tro?
Hoppas på flera mysiga play dates med bonus kusinen!




Photoshoot

Äntligen har den blivit av!! Min och Rilles photoshoot!

Och jag kan, utan att ha sett det färdiga resultatet säga att det blev gryyyyymt! Jag hoppas bara att min eminenta fotograf är lika nöjd som jag. Visst, hade jag haft mer tid, och bättre arbets möjlighet ( stod i Eiras rum med böjd rygg, och utan spegel, ingen bra grej ) så hade det kanske blivit top notch, men jag är pretty darn happy ändå!

Nu är det bara att börja fila på nästa session!






Tack för idag min grymma crew!

Sminkjobb och besök i Lindome

Här hade jag idag tänkt dela med mig av sminkjobbet jag varit iväg på. Ja, berätta lite om hur lyckat det var, och hur trevligt vi hade. Visst bilder kommer, men det är inte längre jobbet i sig som blir min fokus. No no.. Det är Västtrafik, min bitterhet gentemot dom och tjuven som snodde mina vantar.
En glad blondin strosar genom Arkaden, på sin hala väg tar hon sig mot Central stationen och tåget hem. När hon lämnar köpcentrat och sträcker ner sina icke vant prydda händer i väskan, för att ta upp precis det, vantar. Då upptäcker hon till sitt stora förtret att någon jäkel har hunnit före henne ner i väskan, och tagit något så banalt som ett par vantar ( och jo jag vet att någon tagit dom, för jag var så noga med att placera dom överst )
Jaha frusna fingrar tänker ni, och nä det är väl inte hela världen. Och jag sörjde vantarna i max 2 minuter. Men när jag på ett fullpackat försenat tåg, helt plötsligt finner min slutstation i Lindome, utan ersättningsbuss, vetskap om när nästa tåg kan tänkas anlända och med låga batterier, ja då hade dom vantarna kommit väl till pass.
20 minuter senare, efter att ha sällskapat med en trevlig främmande tjej från tåget ( kom på att vi aldrig talade om vad vi hette..jaja ) så kom han, min räddare, min prins! Flickorna var hos farmor och farfar, och han fick tagit deras bil och brummat i väg för att hämta mig i snöstormen.
Slutet gott allting gott! Men jag hötter med min frusna näve åt Västtrafik!!!
Och som utlovat...Här är bilderna!
Härligt uppdukat med Moet i glasen
BareMinerals härliga produkter
I fullfart med att Mejka
Fina resultat
Nöjda blev dom!!
Världens finaste kompanjon i brott...hehe..

Ilskepiggen och solstrålen

-sääää guuubaaaj to pååriiin rääään...stäääääj..

Så blev jag väckt i morse. Eira låg och sjöng på en av mina favorit låtar. Stay med Hurts. Vaddå spelat den mycket? Så fort den sätts på så säger Eira: mammas låt!

Ja, det var all sunshine till en början. Sen blev det ett sjujäkla liv, och Eira åkte in på sitt rum illa kvickt. Allt detta innan klockan slagit halv sju. Jippi!

Mitt i sitt utbrott lyckades hon så klart få väckt Lóa. Som var en riktigt jollrande solstråle. Och hon höll sig så också. Inga utbrott här inte.

Men så småningom svalnade även Eiras humör, och vi kunde som en happy family sitta tillsammans och äta frukost. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen, det känns som att Lóa inte riktigt kommer få samma temperament som storasyrran. Hon är liksom lite coolare i humöret, och nöjd med tillvaron liksom. En av varje? Ja tack! Jag är ju så över glad ändå att Eira har sin personlighet, för jag tror det kommer gynna henne mycket i framtiden.





Hurts-Stay

Tomteverkstan

Här i veckan har det minsann pysslats, bakats och grejjats.. Jag och Eira gjorde super fina änglar, som vi fick tillsammans med ett jättefint Yankee Candle av sötaste Ylva, när hon och lilla Meya var här på besök i förra veckan. Resultatet blev kalas fint, och pryder nu våran fina gran.
Cookiepopsen på bilden ovan, var också ruggigt goda, och väldigt lätta att göra. Mera julpyssel åt folket!

Luciatåg

Igår var det dags för Eiras första offentliga luciatåg. ( Hennes första var vid fyra månaders ålder, sittandes i en babybjörn, lussandes för pappa ) Jag hade mina funderingar över hur det skulle gå egentligen. Jag misstänkte att det skulle bli lite mammigt sådär, och hade nog kunnat tippa ganska många kronor på att hon skulle överge lusse tåget och komma travandes till mamma efter en stund.

Detta var vad som inträffade också. Dock efter en mycket längre tid än vad jag väntade mig. Hon klarade nästan hela showen. Men när det var dags för pepparkakorna, alltså hennes crew att ta ton och ställa sig upp, då passade hon på att smita bort till oss. Som hade parkerat oss längst fram med mini pepparkaka i knät och allt. Så där satt hon och sjöng dom sista låtarna. Men oj, vad duktig hon var, där hon satt i Halens knä ( Helen för somliga, Halen för Eira och resten av familjen )

Det var så mysigt att få uppleva Eiras allra första lussetåg på dagis! Jag blev så exalterad över det, att jag fick för mig att till nästa år, skall jag sy en lussekatts dräkt. Men vi får väl se hur det går....






Jul på Liseberg













Frusna tår till trots, så hade vi en riktigt mysig dag igår på Liseberg. Eira fick äntligen åka Sagoslottet igen ( efter att ha längtat sen i somras ) och det blev även en sväng i Kaffekopparna och en Kaninshow med pappa och morfar. ( Medan mamma, mormor och Lóis gav det ett tappert försök att värma tårna i ammningsrummet ) Några söta Getter och Kaniner klappades oxå lite på, och vi trängdes på ett café för lite lussebulle och varm choklad. Det var totaly värt dom frusna tårna och när det var dags att promenera mot bilen, fick vi uppleva lite magi i alla fina lampor som tändes. Hurra för en bra söndag!

Lóa 2 månader

Idag älskling så är du två månader!
Det är helt otroligt vad tiden går fort. Tänk, två månader redan som har gått sedan jag först såg dig, och fick hålla dig i min famn. Lóa, du är verkligen en riktig dröm bebis. Du är så snäll och go, du är för det mesta väldigt nöjd, och du är visar tydligt att du blir glad när du får syn på mamma, pappa eller storasyster. Ditt leende får verkligen våra hjärtan att smälta. Tänk att redan på BB fick jag en uppfattning om vad du var för en liten varelse. Så lugn och glad och fin. Precis som jag märkte vad din syster hade för personlighet från dag ett. Och det har ju visat stämma riktigt bra.
Du är verkligen pusselbiten som gjorde att allt föll på plats i våran lilla familj, du fullbordade den och gjorde den komplett. Min lilla Lóa loppa, tänk vilken tur jag har som fick bli din mamma!
Älskar dig!

Inget att blogga om..

Hmm.då ska man väl göra bäst i att låta bli. Men jag kan ju passa på att önska alla en mysig fredag. Här hemma blir det tacos och idolfinal. Förhoppningsvis har jag något att skriva imon. Så tills dess, ha en mysig fredag!

Bräckliga byggen..

Vi bakade, eller vaddå bakade förresten? Nej, vi satte ihop en byggsats färdigt pepparkakshus igår. ( Nästa år får vi avancera och göra ett från scratch ) Hursomhelst. Vi satt hela familjen samlade i köket och pyntade och limmade ihop ett pepparkakshus. Det var första gången som jag gav mig på en sådan sak.

Minns att vi försökte oss på det någongång när jag var yngre, men med min mammas tålamod så lades dom planerna ner ganska fort.

Det kanske är något som dom flesta vet, men för att limma ihop huset, så smälter man socker, och det blir tydligen väääldigt varmt. Något jag fick erfara personligen. Resultatet syns numera i form av en stor blåsa på mitt stackars lillfinger.

Några trasiga bitar, lite snett påklistrade delar och massor med kristyr senare, så hade vi oss ett fint färdigställt fuskbygge. Och familjen har skapat en ny jultradition.











Härligt operfekt!



Just shoot me!

Igår hade vi världens dag planerad. Vi skulle minsann gå ut och åka pulka, dricka lite varm choklad på det, och sedan skulle vi bege oss in för att sammanställa det fina pepparkakshuset vi tänkte bygga.En riktig helylle taget-ur-en-julfilm dag helt enkelt. Men.. Ehh det blev INTE riktigt som det var tänkt...

Det vi hann med i alla fall var att ta årets julkort på våra söta små töser. Efter några hot ( inte så farligt som det låter ) och mutor i stil med: Om du sitter still nu och ler jättefint, så får du Kitty choklad sen. ( Ur Hello Kitty adventskalendern, som numera saknar choklad den 9:de..hur löser jag det?? jaja ) Så lyckades vi fånga båda barnen glada och sådär julkorts klämchecka på en bild. Ja typ EN bild.

Jag tänker inte spoila och lägga ut det redan nu, nä, det är liiiite för tidigt tycker jag. Sen måste jag hinna skicka till släkt och vänner först. För dom har faktiskt lite förtur sådär. ( No offence ) Men jag kan i alla fall dela med mig av lite "Bakom kulisserna" bilder.



När den ena posade fint...



Och när den andra posade fint..



Busfröt



Gosiga pussar på lillasyster



Den sötaste lilla pepparkaksbebisen ever!


BTW. Den där helylle dagen kirrade vi idag istället. Tor och Eira var ute och åkte pulka, medans hurt morsan tog sig en svettig 5 km promenad i snömodd, med Lóa i syskonvagnen som förövrigt har punka. Sen gjorde vi ett kalasfint pepparkakshus och nu blir det varm choklad i soffan. Slutet gott, allting gott!

Min sköna böna



-Pappa, kan du öppna dörren, så jag kan komma in.

You just gotta love it!

(Det skall ju höra till historien, om det inte är så uppenbart, att bilen på bilden är en leksaksbil stor som en tändsticksask.)

Faran är över..

Ja, det blev inte så mycket värre igår. Eira kräktes bara en gång på morgonen, och det var i samband med en rejäl hostattack, så det kanske inte var magsjuka after all. Men man tar ju så klart det säkra före det osäkra, och vi skippade ändå Liseberg, trots pigg och glad unge.
Söndagen blev en lugn hemma dag i stället, och mormor hade minsann köpt en Tingeling film till sitt lilla barnbarn, så som en liten tröst present fick hon den, och jag, Tor, Eira och Lóa mös ihop oss i soffan och tittade på Tingelings äventyr och mumsade på dom goda saffransbullarna mormor hade bakat.
Det blev en väldigt mysig dag trots att vi inte fick träffa tomten och hälsa på kaninerna. Men vi tar det nästa helg i stället.
Idag står det pulkaåkning, pepparkaksslotts bakning och choklad drickning på schemat. Inte så dumt så här på en måndag.
Idag är det Eiras dopdag, tillika Eiras gudfar Johans födelsedag, så ett stort HURRA till världens finaste Johan, som vi önskar och hoppas att vi får träffa snart, för det var allt för längesedan nu.

Magsjuka

Väldigt ofrivilligt tvingas vi idag att byta våran planerade dag på Liseberg, mot en hemma dag med en magsjuk Eira.
Tycker så synd om henne! Det är ju verkligen något av det värsta som finns. Som tur är verkar hon klara det väldigt bra. Hon leker och är pigg trots att hon kräktes i morse, så förhoppningsvis stannar det där. Men för säkerhets skull så är det väl bara att bunkra upp med Cola och blåbärssoppa.

Håller tummarna på att övrig familj skonas från detta helvete ,framförallt att Lóa klarar sig.



Min tappra lilla supertjej


Helt hysteriskt!

Jösses amalia! Här hemma har det varit en battle of the wills precis. Eira har visat prov på lång uthållighet när det gäller sin envishet. Hon kan minsann vara hysterisk och skrika i över en timma. Men har man en mamma som har egen erfarenhet av detta beteende, så får man tillslut bara inse att det ända man kan göra är att ge upp. Och det gjorde hon tillslut. PUH! Och en liten arm lades runt min hals och hon somnade..

Eira vs Mamma 0-1.

Om vi nu skall prata tomtekväll och fackeltåg på dagis, så kan jag berätta att trots att hon nu i flera dagar varit helt uppspelt och exalterad över att få träffa tomten, så blev hon, som så många andra likasinnade förskolebarn rädd för tomten när det väl var dags. Så det blev mamma som fick lämna önskelistan till den något feminina tomten som satt och väntade i skogen.

Men mysigt var det, ute i den ginstrande kalla vinternatten.  Och på det stora hela var det en lyckad tomte expedition.








baby häng

Det finns väl inget goare att göra när man är mammaledig än att hänga med andra sköna mammor. Nej, det kan jag ge svar på med en gång, att det är nått av det mysigaste som finns. Och det var precis vad jag gjorde i dag. Jag slänge ihop en kladdkaka i morse, och pep iväg ut till Fjärås och söta Camilla. Med i gänget var även Eliza och Ylva med tillhörande Meya bebis. (Elizas Tinou var precis som Eira på dagis) Vi fikade och njöt av dom små bebisarna och hade en riktigt härlig förmiddag helt i mamma stil.

Nu i eftermiddag har hela familjen varit på Eiras dagis och haft tomtekväll, och nu skall jag snart åka iväg till Julia. En fullspäckad dag med andra ord. Jag lovar att återkomma i morgon om Eiras close encounter med Tomten. Så länge bjuds det på lite bilder på alla sköna bönor och gosiga bebbar.


Yrla Virla och Meya


Eliza och en sovande Lóa


Fika mys


Camilla och Felix




RSS 2.0