Min ängel..






Blev så himla sugen på att photoshoppa lite bilder på min lilla Lóa. Jag gillar verkligen dom här bilderna, så dom har jag suttit och pillat lite med ikväll. Jag är så himla sugen på att gå en till kurs i PS och bildredigering. Det är så himla roligt! Har fått ett tips om en bra kurs, så det kanske får bli den jag sätter tänderna i i vår. Nu har Eira stövlat upp ur sängen och det är min "Que" att gå och lägga mig. så natti natt. ♥

Rastlös

Igår låg jag som en död fisk i soffan hela dagen och kvällen, efter vad som verkar ha varit en släng av magsjuka alternativt matförgiftning eller liknande. Men idag mår jag tusen gånger bättre (hurra!) och efter en sådan dag som igår, så blir man ju sjukt rastlös!
Nu skall vi i alla fall snart gå ut i det härliga soliga vädret, vi väntar bara på att Lois skall vakna. Undertiden pysslar jag lite med inbjudningskorten till babys dop ( som blir ganska fina faktiskt ) och lyssnar på Explosions in the sky. Rätt mysigt, men jag har kli i bena, vill ut ut ut!!
Pyssel till korten
Sleeping baby beauty

Just hand over the chocolate, and no one get´s hurt!

Här hemma har det varit riktig chocolate mania! Igår bakade jag inte bara en, utan två farligt goda kakor. Den ena skulle jag och Tor mumsa i oss, och den andra skulle jag ta med hem till kusin vitamin, som jag var på besök hos idag. Jag säger bara daaaaaeeeem! Jag är glad att jag har så bra ämnesomsättning och inte går upp i vikt så lätt, för i den här chokladhärvan borde jag typ gått upp minst 3 kilo! hehehe..man får vara glad så länge man kan, snart får väl även jag börja kämpa för att behålla figuren, så det är bara att passa på å njuta medans det går ;D

Men som jag hörde i en film en gång:
life is uncertain, always eat dessert first.

så, se nu till att baka dessa urläckra, goda kakorna och njuuuuut! Happy friday!



Vit Kladdkaka

2 Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör

Gör så här
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt apelsinjuicen, den smält vita chokladen och det smälta smöret. Rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad (jag brukar använda kokosflingor istället för ströbröd) bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 minuter.
Låt gärna kakan vila i kylen över natten, då blir den som godast.



Brown butter Brownie
4 1/2 dl Strösocker
2 1/4 dl Vetemjöl
4 1/2 msk Kakao
3 Ägg
225g Smör

Gör så här
Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg. Smält smöret och låt det bli gyllenbrunt. När smöret börjar skumma så pass mycket att man knappt ser under ytan på det så är det klart. Tillsätt det brynta smöret och rör smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad bakform. Baka kakan i 175 grader, ca 30 minuter. Den skall vara rejält kladdig. Låt kakan stå i kylen över natten.

: Bilder och recept från Kalasgott

Btw..



..så har vi börjat med Linas matkasse.

Vanligtvis så är det ju Tor som brukar stå ute i köket och skära och hacka, koka och steka. Men idag var det jag som var Kapten. Det serverades Ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater. Namnet på rätten låter så fancy, så efter att ha lagat denna måltiden så känner jag mig ett snäpp närmare Leif Mannerströms nivå, vad gäller matlagning, och skall nog sätta mig i soffan och ha lite åsikter till programmet "Sveriges Mästerkock" ( fast egentligen är typ Eira en bättre matlagare när hon lagar plastmat vid spisen i sitt rum, än vad jag är... )

Nya ord i vokabuläret

Vi småbarns föräldrar vet precis vad ordet "multitasking" innebär. Och ord och meningar som kvalitets tid och fredagsmys får en stor innebörd i ens liv helt plötsligt. Bara sådär.

Dom flesta kvällarna brukar vi faktiskt få våran kvalitets tid, igår var ett undantag, ett väldigt tröttsamt och påfrestande undantag. Men så är det, när dom små inte riktigt kan komma till ro, är förkylda, drömmer mardrömmar och annat. Det är bara att deala med det. Och när båda flickorna sedan ligger och andas sina lugna tunga andetag på ens arm, då är allt värt det.

Men just nu drömmer jag mig bort lite och längtar efter att få sova en hel natt, vakna utvilad och kanske få äta en go hotell frukost och bara sitta stilla, tyst och betrakta lugnet runt omkring. Det har jag redan bestämt att jag och Tor skall göra, så fort Lóa slutat amma. Då skall dom små änglarna få bo över hos farmor/farfar eller mormor/morfar, och hotellnatten skall bli ett faktum.

Tills dess, så skall jag multitaska, gå på sparlåga, fredagsmysa och ta vara på den lilla kvalitetstiden som jag faktiskt får. Sen skall jag tänka på hur mycket jag förmodligen kommer längta hem från det där hotellet när jag väl är där, och inse att det säkert slutar med att jag sitter och tjötar sönder den stilla lugna omgivningen under hotellfrukosten och babblar om mina fina barn.

Som en riktig mamma!



My prrrrrrecious!!





Hjälp

Är jag lat? Upptagen? Har jag tappat inspirationen? Eller vad är det som har gjort att jag inte har bloggat ordentligt på sista tiden?

Jag kan nog inte riktigt svara på detta. Tror helt enkelt att det är en blandning av alltihop. Men nu har jag i alla fall satt mig i soffan, ögonen på halv stång, efter en vaken natt, och med en kopp thé och en biscotti. Nu skall det bli blogga av! Och dom senaste bilderna i kameran skall redigeras lite och..

Jaha, sen tog det stopp.


Men här är i allafall några bilder på min sötaste lilla Eira bus.






Wonderwoman med taskig rygg.

Ja, jag vet. det har varit lite dåligt med uppdatering på ett tag. Men det enda jag har att säga i mitt försvar är att jag varit sjukligt upptagen.

Igår var det mamma/bebis yoga med Lóa, Ylva och Meya på Yogaroom. Både vi och bebisarna låg i " Happy Baby" position och hade en riktigt mysig stund på mattorna. Sen var det sushi för hela slanten hemma hos Öhman/Andersson, och dom små flickorna sov i flera timmar. Tror det var rätt påfrestande det där med yoga.



Lóa passade på att vända sig för första gången, när hon låg på mattan jämte Meya. Yogan kanske inspirerade?


Efter en heldag med Yrla Virla och Mejjis, så styrde jag och Lóa kosan mot Göteborg och destinationen var Caroline och Daniel. Där mös vi hela kvällen med semlor och tomatsoppa. Och jag fick t.o.m träffa Lena (Carros mamma) som var där på besök. Det pratades om konfirmation, stall och svunna tider, jag fick klappa på bebismagen, och Carro fick öva sig på det här med bebis, genom att mysa lite med Lóa. Kunde inte bli bättre.


Carro och Lóa gosar

Dagen idag har varit full rulle från att mina små blå slogs upp ända tills nu (typ) Alla tre brudar, dvs Jag, Eira och Lóa, packade in oss i bilen och åkte först hem till Ylva och sedan vidare mot Fjärås och Camilla. Där var det highlife och playdate med sex ungar och fyra mammor i en härlig blandning.


Jag slängde ihop en vit chokladkaka, och vi mumsade i oss den och en super god pasta sallad och pratade och skrattade åt våra kids.


Den goda kakan ( bild lånad av "Kalasgott" )


Meya mumsar mat

I bilen hem somnade Eira helt utmattad efter dagen, och det var bara till att bära bebis, skötväska, kamera och tvååring från bilen och upp för alla våra trappor till tredje våningen. Jag kan väl säga att jag kände mig lite som wonderwoman, fast med dålig rygg när jag gick där och kånkade på mitt bagage. Tänk vad mycket man ändå klarar när man måste. Jag klappar mig själv lite på axeln för att jag orkar hålla igång så mycket, vara effektiv, jonglera två barn och få gjort mycket undertiden. Vi två barns mammor ska banne mig ge oss själva lite cred för att vi är så duktiga, så det så! Jag kan vara en supermorsa ibland, hell yeah!


Hur du får ut din post ur postfacket, och andra berättelser.

Jag kan ju börja med att berätta, att jag förra veckan beställde två böcker, som jag har väldigt höga förväntningar på. Det skulle vara "Twilight" stuk gånger 10 ungefär. Så är man en sucker (hehe) för dessa vampyrböcker, så går man ju igång rätt ordentligt när man får höra något sådant. (jaja, lite tant sjuk får man väl vara)
Så igår morse hade dom äntligen kommit! Det enda kruxet var, att dom låg i vårat postfack, som vi INTE  har fått någon nyckel till. Kul.
Ja, jag testade först med att ringa fastighetsägaren, men han svarade inte. Och som ni vet, har nöden ingen lag, så lite halv desperat pillade jag in fingrarna i facket, och började lirka ut mitt paket. Det var ett rejält svettigt uppdrag, och jag kan bara tänka mig vad mina grannar hade tänkt om dom såg mig. Vad kan vara så viktigt liksom?
JO, mina böcker, jag var bara tvungen att få ut dom!! Och likt Hudini, lyckades jag tillslut med ett vad som från början liknade ett omöjligt utbrytningsförsök. Seger!
För övrigt är det väl rätt knasigt att facken ändå är såpass stora, så att vem som helst kan lirka ut så här stora paket? Tänk om Nanny ( min granne ) tex hade fått syn på mina böcker, och norpat dom ifrån mig?
För att tillföra något till titelns " andra berättelser" så kan det även nämnas att jag var på yogaroom igår, för att pröva på lite ryggyoga. Det är nämligen så att jag har väldiga problem med min rygg. Man kan dela in den i fyra olika delar: Bilolycka, ridolycka, medfött och graviditet. Allt detta från nacke till svanskota. Så det här med att gå på ryggyoga var ju verkligen en bra idé.
I morgon är det även dags att testa på mamma/bebis yoga med Lois. Det var ju en stor succé när jag gick med lilla Eira, så jag håller tummarna på en favorit i repris.
För dig som har läst så här långt utan att tröttna, så hoppas jag att du har lärt dig några nya tricks på hur man kan ta itu med borttappade nycklar till postfack problem, och att yogaroom är ett bra alternativ om du är sugen på yoga.
Nu blir det frukost!

Vilken härlig dag!

Måndag och Tor har skoldag. Dvs, att jag är ensam med två små bärfisar, och allt vad det innebär. För att komma ur lägenheten brukar det generellt ta runt två timmar. För först är det frukost till Eira och mig själv, amma bebis, ta på båda barnen nya blöjor och kläder. Kamma hår och borsta tänder, slänga på lite smink och kläder på mig själv, och sedan är det det eviga tråcklandet med att få på Eira overall och skor.

Ja, få inte panik av att läsa det här, det brukar ändå gå rätt smidigt, och när man väl har rutinen inne så kan det t.o.m gå så bra som i morse. Vi var klara på en timma och en kvart! Och då hann jag även diska och bädda sängen! Så 9.20 var vi på väg i bilen till mormor. Där Eira fick leka en stund, medans jag och Lóa bebis var på Yogaroom och testade på lite babymassage. En mycket mysig stund fick vi, bebis och jag.

Sedan hämtade vi upp Eirisen och tog oss hem till Ylva och Meya. Sötaste Eliza var också där, så vi hade en otroligt mysig dag alla sex tjejer. Ylva lekte med Eira, som fick måla med vattenfärger och var helnöjd. ( Hon har nog förtjusat sig lite i Ylva tror jag, -Älva Älva kom! Du får också följa med! Låter det ) och vi åt en jätte god lunch och bara mös.

Precis så skall en dag se ut när man är mammaledig!

Tack alla fina flickor för en härlig måndag!


Förresten!  Detta kom Eira hem med från dagis härrom veckan. Gud så stolt jag blev över
min lilla tjej! Hjärtat värker av lycka när jag ser så fina saker hon har gjort, och självklart
kom det en liten tår när jag plockade upp dom ur påsen. Jösses unge vad du gör med din
mamma!



RUT avdrag?

Ikväll kommer Linnéa och Jessica hit, och vi skall ha skräckfilms kväll och äta tacos och ha det mysigt. ( Jag är dock redan lite kissenödig med tanke på skräckfilms temat, har blivit harig på sista tiden ) Så jag har varit i städar tagen så klart. Kan ju inte bjuda hem folk till en rövarkula.

Städa är något jag tycker är ganska skönt och avslappnande emellanåt. Men är det något jag verkligen inte gillar, så är det att dammsuga. Mest för att våran dammsugare är så sönder, så man blir lika svettig som efter ett spinning pass bara efter att ha dammsugit vardagsrummet, typ.

Men något som gör det hela lite mer uthärdligt och roligt, är när världens sötaste tvååring bestämmer sig för att "go along for the ride" och hjälper till lite..

Frågan är då hur man gör med sådana här hushållsnära tjänster? RUT avdrag?







Singing in the pee eller Peeing in the rain??

Känsliga läsare bör icke läsa följande..

Potträning:
"Att bli torr, att lära sig kissa och bajsa på pottan eller toaletten, är en stor händelse i ett barns liv. Det är också ett återkommande diskussionsämne småbarnsföräldrar emellan."

Så står det i ett utdrag på Growing peoples hemsida, angående detta steg i ett barns utveckling.

Vad som inte framgår i alla texter om potträning, blöjfria barn osv, är hur mycket kiss som hamnar på golvet under dessa perioder.

I Eiras fall är svaret: mer än i pottan!

Man hör hur hon kommer springandes och ropar: - mammaaa, måste tojjka, jag kissa på golvet!

mmm.. hon är väldigt duktig på att hjälpa till att torka upp, men efter femte gången beslutade hon sig helt sonika, för att med sitt tingeling paraply i högsta hugg, och med sina gorilla stövlar på fötterna, att PLASKA i kisspölen!

Jippi!








Favorit leksaken

Jag frågade Eira härom dagen vad som var hennes favorit leksak. På den frågan svarade hon snabbt och utan att tveka:

- Moster Linda!

Se där ja!

Igår fick jag det definitivt bekräftat.







En av Eiras roligaste lekar, är att gömma någon, vem som helst i en hög med gossedjur. Hon springer entusiastiskt som en skottspole mellan docksängen, (som är full med mjuka filurer) och "gömstället" dvs soffan där den snart gömda personen infinner sig. Sedan blir resultatet som ovan.

Eira skrattar och skriker sedan: Gömma meeeej, gömma meeeej! och då är det bara att sätta igång.

Linda i synnerhet är med på alla Eiras bus å lekar, och OM busungen uppskattar det!

Efter en lekdag med favvo leksaken så somnar man ju givetvis på fem minuter, och sover som en prinsessa, nöjd och glad!

Lóa 3 månader

För er som är lite uppmärksamma, och för er andra med för den delen. Så har jag fotat och lagt upp fina bilder på Lóa, varje månad den 11:e. Datumet som visar hur många månader hon är. Och idag är hon alltså 3 månader!

Klyschan stämmer även på barn nummer två! Det går såååå fort!

Tanken med mina månads bilder, är att göra en fototavla över Lóas första 12 månader. ( Något jag tyvärr inte gjorde med Eira, som jag ångrar djupt ) Och jag är väldigt nöjd med dom fina bilderna jag har fått hitills. Hon är ju så bedårande den här lilla tjejen. Och det säger jag högst partiskt och i egenskap av mamma, men jag vet att jag har rätt!

Take a look!






ice ice baby

För två dagar sedan låg snön vit över taken, träden var täckta av snö och istappar hängde vackert i rader längst med hustaken. Sen blev det helt plötsligt plusgrader. Laviner av snö rasade från taken, träden blev nakna och på marken kan man skymta asfalten under ett lager med is.

Det är galet! Tänkte ge mig ut med barnen ner till Biblioteket en sväng, men efter ett sms från Tor, där han uttryckte sin vrede mot isbanan utanför, då han hade blivit övermannad av denna blanka nyckfulla lömska fara och hamnat på ändan, så bestämde jag mig för att låta vagnen stå parkerad, och hålla mig och flickorna inne i stället.

Efter en förmiddag med trots, gråt, skrik och städning, så kan vi äntligen varva ner och pusta ut lite. Lóa sover, Eira sitter i soffan med sin prinsess DVD och jag fick en stund över att blogga. Håller tummarna för att isen inte är lika förädisk imorgon..



Vi härom dagen, ute på en snöig promenad minus en isbana.




Date med Meya

Igår bjöd vi över finaste Ylva och hennes lilla Meya, på lite tacos och mys kväll. Eira somnade som en liten docka, fem minuter efter att jag lade henne, perfekt! Och vi kunde njuta av tacos, choklad och vindruvor, medans våra små flickor låg i babygym och babysitter och gurglade och jollrande förnöjt.

Det skiljer bara två månader på Lóa och Meya, men just nu är dom månaderna ganska mycket. Meya har börjat äta lite smått, hon rullar runt, håller i saker och sitter nästan. Medans Lóa precis börjat greppa saker, suger på fingrarna, jollrar, skrattar och börjar försöka vända sig. ( Sen är ju tyngden på bebisarna skillnad också. hahaha! )

Men tänk, två månader är ju ingenting när dom växer upp, och jag och Ylva har redan planerat att dom skall bli bästisar! (Låna kläder av varandra har dom ju redan börjat med, hehe.. )

Vi får väl hoppas att dom kommer bli fina lekkamrater, precis som sina mammor!


Ehh..vart är Lóas dreggel lapp? Anyway. Här är dom två små sötnosarna!

En magisk afton.

-Kom till Disneyland! Det lyckligaste stället på jorden!

Ja, det är ju ett sätt att se det på, eller att få barn i åldrarna typ 3-10 att börja tjata på mamma och pappa om en resa till Florida, och detta magiska ställe.

Vi tog en liten mini tripp ditt istället. Några tusenlappar billigare, och minst lika magiskt! Jag syftar så klart på Disney on ice.

Jag och Eira tog med oss kusin Elsa och Marie på en mysig föreställning igår. Flickorna satt som förtrollade med handen i popcornskålen, och såg på medan den ena efter den andra Disney figuren intog isen.

Något märkligt måste tilläggas, att min lilla dotter gärna sitter och ropar efter Häxan, eller Den onda fén, som var skurken i dramat, och skriker förtjust och skrattar när hon kommer in. Eira vill hellre sälla sig till hennes gunstlingar än att heja fram superhjältarna eller dom andra "good guys" i gänget, typ Musse och Kalle.

Liksom hon sitter och spolar fram till scener med Häxan i Snövit. Och sen får hon lite mardrömmar. ( Det är någon form av njutbar skrämsel taktik, tror hon försöker övertala sig själv om att häxor och diverse andra skurkar inte är läskiga )

Jag säger bara: You go girl! Hon är bra mycket tuffare och hårdnackad än vad jag var i hennes ålder.

Summan av gårdagens kardemumma, var i alla fall att vi hade en riktigt mysig kväll i Disneys magiska värld!







Fast i surf träsket.

-Okej Kicki, nu får du skärpa dig!
Vart är den lilla rösten ( även kallad Tor), när man väl behöver den?
Har suttit nu i flera timmar, både igår och idag och surfat runt på olika bloggar, hemsidor mm. Vad jag letar efter? Ja, förutom att kolla Facebook en gång i halvtimman typ ( jag veeeet, det är ett sjukligt beteende, jag är beroende och skulle behöva åka på avvänjning. Men heeeey jag är mammaledig! ) så letar jag inspiration och baktips till Lóas kommande dop.
Det jag har bestämt mig för är iallafall, att hon skall ha ett ljus lila tema, eftersom Eira hade rosa, känns kul att ta någon annan färg då. Jag skall försöka mig på att baka Macarons, sen blir det Cake pops till barnen och...ja, blir det cupcakes eller doptårta? Där funderar jag fortfarande.
Min lilla röst ( Tor) viskar lite försiktigt, att ta det lugnt, gå inte till överdrift, det är inget bröllop. Men, det struntar jag i. Haha! För jag tycker det är så himla roligt!!
Men nu skall jag först och främst "Step away from the Computer, slowly...."
Lila Inspiration

Jag och min lilla Lóa

Att vakna på morgonen av att någon ligger och jollrar förnöjt i sin vagga, det mina vänner, kan jag utan tvekan påstå är det bästa sättet att börja sin dag på.  När den lilla någon dessutom råkar vara världens goaste Lóa så blir det 10 av 10.
Nu är det bara jag och Lóa hemma, och vi ligger i sängen i varsin go mys dress och bara tittar på varandra, och myser lite grann.  Hon ser på mig med sina stora vackra bebis ögon, och får ur sig ljudet "Loooooo" följt av ett litet klingande skratt. Och jag konstaterar att vi definitivt gav henne rätt namn. Min fina goa lilla Lóa!

Se upp i backen!

Idag har vi minsann varit ute och rejsat med pulkan i backen, tillsammans med Linda, Christian och Olivia.

Olivia tyckte mest att det var roligt att rulla ner för backen, medans Eira tyckte det var liiite läskigt när pulkan gick för fort. Men dom åkte inte mindre för det! Papporna sprang med sina små töser upp och ner, jag stod mest med kameran i högsta hugg ( som den blogg mamman jag är ) och Linda fick allt dra några åk med båda flickorna rätt på termobrallorna.

Lite varm choklad med mashmallows blev en mysig paus i pulka åkandet, och när tårna var frusna, gav vi oss hem till oss, och tjejerna lekte en stund. Summan av kardemumman, en riktigt härlig söndag!









Nyårsafton i bilder

Vilken härligt galen nyår vi hade igår. Tvååringar, bebisar och vuxna i en enda stor röra. Vi åt en otroligt god trerätters middag, och tillbringade kvällen med att ha femkamp i Wii sports och skjuta raketer eller glitter som barnen fascinerat satt i vagnen ute och tittade på.
Vi cruisade sedan hemåt på isbanan som ledde hela vägen hem, och våra två snarkande barn, lyckades vi få på både overaller och in och ut ur bilen och upp i sängen, utan att dom vaknade. perfekt!
Det är så härligt att få uppleva högtider ur barns perspektiv. Helt plötsligt är det okej att äta allt som står framme, och hur mycket man vill utan att någon säger stopp. Man får glass, trots att man inte ätit upp maten. Man får vara vaken bra mycket längre än vad man brukar, och man får leka och stoja hej vilt med sina kompisar, knappt utan några tillsägelser. Dom måste ju bara undra vad tusan det är som händer. Men jag tror knappast att dom klagar, nej dom längtar nog mest redan tills nästa gång.

RSS 2.0