Dom söta tårarna

Dom senaste veckorna har jag märkt en stor skillnad i Lóas utveckling. Det är ju så mycket som händer hela tiden, så klart. Men detta är något som märks i hur hon känner, hennes känslomässiga utvecklig helt enkelt.

Varje gång hennes långstrumpa till systeryster skall gå till dagis, så blir nämligen Lóa helt ifrån sig. Hon vinkar glatt till storasyster vid dörren, men så fort dörren stängs och systern är på andra sidan, så brister tårarna ut. Och hon blir helt otröstlig. Detta framkallar ju så otroligt mycket känslor i mig också. Det är liksom vackert att se Lóa fälla tårar över att hennes största kärlek går ifrån henne, samtidigt som man blir berörd för att hon är så ledsen.

Det är dom sötaste små tårarna jag någonsin sett. Tårarna och kärleken till en syster. Kan vara det finaste som finns!





GEMÜs företagsfest

Jag var ju iväg förra fredagen för att jobba som mingelfotograf på en företagsfest. Närmare bestämt företaget GEMÜs 30 års jubileum.

Det började med mingel på deras huvudkontor i Lindome, därefter gick det en buss till hamnen i Göteborg, där en båt väntade på dom. Det blev lunch mm på båten, och sedan väntade en trerätters middag på Älvsborgsfästning. Trots att jag var där i egenskap av fotograf, så kände jag mig ganska snabbt som "en i gänget" Det jobbar väldigt goa trevliga människor på företaget, och kvällen avslutades med drinkar på Gothia Towers. Hade det inte varit för att jag skulle upp och jobba dagen efter, så kan jag lova att jag hade stannat och partat ett tag till med det sköna gänget.
Tänk att ha det så på jobbet!


Photoshoot med Anine Bing och Cooee

Idag kära ni, har jag vart i Malmö tillsammans med min syster och sminkat till en plåtning. Närmare bestämt pressbilder för smyckesmärket Cooee och deras samarbete med modellen, sångerskan och bloggaren Anine Bing.

Vi hade en otroligt rolig och händelserik dag, och det var en ära att få jobba tillsammans med dessa goa, fina människor! Glöm inte att spana in deras kollektion på hemsidan. Mitt favorit smycke är stjärn halsbandet, vilket blir ditt?



Vem är det som går och går?

Och snart kommer fram till dörren? Jodå, du gissade rätt! det är Lóa. Ända sedan hon tog sitt första lilla steg i förra veckan. (Eiras födelsedag, lätt att komma ihåg, smart kid hon tänker då på allt) Så har hon varit väldigt flitig på att öva sig. Hon släpper titt som tätt taget om saker nu, och ger sig iväg några plutte steg på egen hand. Och den stoltheten i blicken! Den går inte att jämföra med något annat! Lilla fia, så stor redan!

Igår stod hon och utforskade saker i sin garderob, och jag satt jämte och vek in nya kläder som vi varit och köpt till skruttan, då pekar hon med sitt lilla korv finger på ett prinsessklistermärke, som storasyrran pillat fast på insidan av Lóas garderob, och säger: Mamma! Titta dä! Oj!

Haha, snacka om att använda sig av alla (nästan) ord man kan och bilda en grymt bra fungerande mening. (Hon måste ha längtat efter ögonblicket, då det passade att säga något i den stilen) Som sagt, hon är smart den däringa ongen!




So seductive

Idag har jag varit iväg i Lerum för en photoshoot med en blivande brud. Vi tog massa fina sensuella bilder på henne, som hennes framtida man, skall få i morgongåva. Det var en otroligt rolig fotografering, och både jag och C gick loss rejält på olika settings mm.

Deras hus var helt otroligt, och dom hade en fin uteplats omgiven av skog, med utedusch och jacuzzi! Inte så pjåkigt. Jag hoppas att hennes man blir rejält överraskad och att hon blir nöjd med resultatet. Tack snälla C för förtroendet och för en rolig kväll!


Sneak peak Jessica + Christian



Vilken underbar dag det blev i lördags! När Jessica och Christian sade ja till varandra på klipporna vid havet i Vallda. Jag fick äran att både sminka bruden och fota brudparets porträttbilder och vigsel. Tack, för att jag fick vara med och dela denna speciella dag med er! Det var så vackert, roligt, rörande och väldigt personligt, helt enkelt ni! Önskar er all kärlek och lycka ♡

Kalasdags!

Hallå där! Ledsen över min frånvaro, men det har varit non stop action sedan i fredags morse, och det här är på allvar första gången jag sitter vid datorn, sedan i torsdagskväll. ja, okej, jag var inne på Facebook imorse, hrmm. Men annars så har jag verkligen inte haft tid att sitta ens.

Fredagen jobbade jag hela dagen som mingel fotograf på företaget GEMU´s 30 års jubileum, och det var hålligång till sent på natten, och gårdagen spenderades till att sminka en blivande brud, samt att fota hela bröllopet och fina porträttbilder på brudparet.

När jag var färdig där, var det middag på Ester, och idag har det varit barnkalas för Eira.

Ja, det var min förklaring det där. Så nu till dagens topic: Eiras kalas.

Ett riktigt Hello Kitty kalas hade hon, med mina hemmagjorda cake pops, Kitty inspirerade cupcakes och annat gott. Barnen hade roligt och höll igång bra, jag erbjöd ansiktsmålningar till dom som ville ha, och efter ett tag vimlade det av söta prinsessor här hemma. Eline, Hailey och Tinou stannade ända till klockan 18, och barnen åt glatt fiskpinnar och mackaroner som pappa Tor slängde ihop.

Det var en trött men glad prinsessa som somnade med sin nya Maileg kanin på armen idag. Tack alla söta som kom och firade våran lilla treåring!





Eira 3 år ♡

Älskade Bibi!

Idag fyller du tre. Det är helt otroligt att tänka sig, att det faktiskt idag är din tredje födelsedag. Nog för att du har blivit stor, men oj, så stor! Redan! Ja, jag kan iallafall inte riktigt förstå det.

Men hjärtat, dom här tre åren du har varit på jorden, har varit dom bästa åren i mitt liv. Du har gett mig så mycket, och fått mig att känna saker jag inte riktigt visste att jag kunde känna. Dina bus, dina påhitt, när du med nappen lite snett i munnen på svag ljus stämma sjunger "Sjörövarfabbe", när du säger: Nu blir jag jätte dum! ( och man får vända sig om för att inte skratta så du ser ) Att du älskar att hoppa i sängen och bygga fort, fast du egentligen inte får, men man låter dig göra det ändå, för det är det som gör dig glad. Att leka, fantisera och leva dig in i olika sagor. Allt detta är du bra på. Du är en helt underbar liten tjej, med så mycket vilja och temperament så man ibland blir lite gråhårig.

Det är härligt att se att du är så otroligt lik mig, när jag vari din ålder. Trots att man får spader ibland. För likt som du, hade jag också en vilja av stål, och ett temperament som hette duga. Och jo, jag slog min stackars storasyster med en mattpiska, precis som du lappar till din stackars lillasyster med ditt nya rosa sjörövarsvärd. Det är aldrig en bra idé, men precis som min storasyster förlät mig för alla taskiga tjuvnyp och slag, så har du en så tålmodig och snäll lillasyster, som förlåter dig så fort tårarna har torkat, för oj vad hon älskar dig! Inget får henne att lysa upp så mycket som du!

Och lilla älskade Yoshi, vi alla lyser upp av dig, du är en solstråle som gör livet värt att leva, och jag skulle aldrig kunna vara utan dig. Allt har blivit så mycket roligare, färgerna blir klarare, solen lyser starkare, blommorna doftar godare sedan du kom till oss.

Tack för att du är just du! Min spralliga, finurliga lilla älva!

Snart är det ju dags att lämna napparna till kaninerna också, för nu har du ju blivit stor, som du själv säger, och kaninbebisarna på Liseberg behöver ju nappar.

Älskar dig! Mamma



Nej, det finns inte bara små söta bebistroll i skogen, det finns även magiska Älvor också, som springer runt bland träden och sprider magi med sitt älvstoft och viftar med sitt trollspö så vindarna dansar.

Min lilla dagistjej

Igår var det start för en ny termin på dagis, och en ivrig tjej stod redo med skorna på i hallen redan vid åtta. Hon skulle äntligen få gå och leka med alla sina kompisar på förskolan. För ett år sedan så var det inte riktigt samma ljud i skällan, då jag fick vara med Eira på dagis en hel vecka vid inskolning. Nej, det var ingenting för henne tyckte hon då, men jag är väldigt glad att det har ändrat sig. Det känns ju alltid mycket bättre att lämna på dagis, när man vet att barnen ser fram emot det och längtar!

Imorgon är det hennes treårsdag och Eira ser mest fram emot att få bjuda kompisarna på dagis på glass! Ja, det och möjligheten att hon får en cykel, en studsmatta, en hund, ett rosa piratsvärd, ett flygplan och en Belle klänning då förstås.


Kortfattad sammanfattning

Okej, det har varit galet galet, och massor som har hänt sedan mitt senaste blogginlägg. För att sammanfatta:
Haga, Cupcakes, presenter, bebis, mormor, middag, slottskogen, rosé, Eliza, två timmarssömn, Linnéa, Lelle, Efter bröllopet, kokostoppar, översvämning.
Japp, och det har inte funnits mycket plats över till bloggande. Men jag grämer mig lite åt att jag valde att lämna kameran hemma, när jag åkte in till Göteborg igår för en filmkväll hos Linnéa. För på min väg hem, lyckades jag hamna mitt i översvämmningarna på E6:an och fick köra igenom floder av vatten! Helt galet var det! Men jag tackar min lyckliga stjärna för att jag har en stor bil, annars hade jag garanterat kört fast. Såg runt åtta bilar som fastnat eller fått stopp.
Nu är den hektiska helgen över likt som sommarlovet, och imorgon börjar Eira på dagis igen. Och mitt bloggande skall återgå till det normala.

Lóa 10 månader

(Varning för lång text, för dig som inte orkar läsa, scrolla ner till dom söta bilderna!)

Låt mig berätta en historia, om en liten liten flicka, som heter Lóa. Hon bor i ett rosa slott tillsammans med sin bästa vän och syster Eira. Det bästa Lóa vet, är att leka med sin storasyster, sätta saker på huvudet, och använda sin monsterröst för att skrämma bort farliga saker som kan komma smygandes runt om i hennes stora slott. Det finns nämligen tre pantrar som huserar i systrarnas slott. Dessa tre stora varelser, är egentligen till för att skydda den lilla blöjbeklädda prinsessan Lóa, men ibland kan dom bli lite läskiga tycker prinsessan. Samtidigt tycker hon att det är väldigt roligt att klappa på dom, när dom ligger och tar sin middagslur.

Lóa är väldigt förtjust i bebisar, trots att hon är en bebis själv, så lyser hon alltid upp extra mycket när hon får träffa en som är lite mindre än henne, då vill hon klappa och gosa med bebisen och visa upp sina konster för dom. Det är även en fullträff varje gång hon ställer sig upp vid slottets magiska spegel, för varje gång hon ser i den, så ser hon en bebis! Detta gör den lilla prinsessan väldigt glad.

Andra saker som gör den lilla blöjungen glad är att på egen hand gå på sina små korviga ben, längs med möbler och försöka nå alla saker som står framför henne. Detta är en tävlingsgren som hon är väldigt bra på, och hon är överlägsen i sin sport. Visserligen är hon den enda deltagaren och utövaren, men hon gör det med sådan stil att det är en fröjd att betrakta henne varje gång. Ibland så lyckas hon även bestiga diverse möbler, och man kan då och då hitta henne sittandes på vardagsrumsbordet med triumf i blicken och Eiras lämnade kvällsmat i munnen.

En liten ovana prinsessan har är att väcka sina föräldrar varje morgon runt femtiden, då vill hon bli serverad med välling och bli utburen i den stora salen, för att börja sin morgon med lek och bus. Dom två trötta föräldrarna går dock alltid upp med den lilla sessan med ett leende på läpparna, för så fort man slår upp ögonen, och ser den glada lilla varelsen så smälter hjärtat.



Kom an kom an pirater!

Hört från köket: -Jag, kommer snart min lilla älskling (pappan)

Hört från barnrummet: -Jag är inte älskling, jag är Sjörövarfabbe! (barnet)

Det är det nya nu. Eira har fått pippi på Pippi, eller ja, inte så mycket Pippi i allmänhet, utan snarare en teaterföreställning av Pippi i synnerlighet. Den sitter hon och tittar på om och om igen. När piraterna kommer inglidandes på scenen i en båt, och sjunger: Raj daj daj daj daj daj daj daaaaaaa. Då står Eira med ena benet upp på sängkanten och armen höjd i skyn greppandes ett osynligt svärd med handen, och sjunger med. Hööröva fabbe fajfass faaaj. Love it!

Förresten så önskar hon sig ett rosa sjörövarsvärd i födelsedagspresent. Hmmm.


Sötaste Agnes med familj

Här är några av mina favoritbilder från min photoshoot med familjen Ström Nilsson, och världens sötaste lilla Agnes! Tack för att jag fick vara med och bidra till vad jag hoppas kommer bli fina minnen av er söta familj.

Hoppas ni tycker om dom!


Babies, bakverk och Burton

Sköna söndagen infann sig på Tingbergsvägen 2 igår. Hela familjen gick bara hemma och skrotade och pulade lite, samt lekte med diverse nallar och frukter (!) inne på Eiras rum. Som grädde på moset en sådan slapp go dag, lagade Tor den förmodligen godaste pastan han någonsin har lyckats frambringa, och efter det bakades det Cupcakes och mina Linnéor kom för en mysig film och gos kväll.

Äntligen var det dags att se Tim Burtons "Big Fish" som vi har tjatat om länge att vi måste se ihop. Och medan vi satt i köket och diskuterade filmer, musik och Heddans dop, så satt dom små tjejerna och gosade i våra knän. Lóa är som jag nämnt innan helt fascinerad av bebisar, så Hedvig fick allt massor med uppmärksamhet och glädjerop från hennes håll. Cupcakesen var gudomliga och filmen som alltid helt magisk, precis som sällskapet!




Hedvigs dop

Snart kommer mina älsklingar Linnéa, Lelle och lilla Hedvig hit, för en mysig kväll med cupcakes, Tim Burton och babygos. Och igår var det ju sötnosens dop i fina Släps kyrka. Både "Måne och Sol" och "När du ser en droppe glittra" spelades, precis som på Lóas dop. Två väldigt fina psalmer! Heddan vr hur cool som helst, och slumrade sig mest igenom hela ceremonin och mottagingen, där det bjöds på en väldigt god buffé och två farligt goda tårtor.

När vi satt i bilen hem frågade jag Eira vad hon tyckte var bäst på dopkalaset. Hon svarade utan tvekan -Linnéa.


Hur man håller sig sysselsatt

Sedan vi kom hem från Halmstad i torsdagskväll, så har det varit nonstop saker hela tiden. Men det är ju så det skall vara enligt mig. I går var Julia här med sina två söta tjejer, och det var en playdate med ungar till höger och vänster, upp och ner. Mamma var rätt trött efteråt, men inte Eira, hon var pigg och ville absolut ut på ärenden med mig, så så fick det bli. Lite fotoframkallning, presentshopping mm. Och jag avslutade kvällen med att måla en byrå och redigera runt 30 bilder.

Idag har det varit dop för lilla Hedvig, ett mycket fint dop och mysig mottagning med god mat och tårta. Bilder från det, får komma upp imorgon, för nu är jag helt färdig, och har lagt redigerandet på paus för ikväll, och skall sätta på en film och plocka fram chokladen!



Ytterligare en bild från Agnes fotograferingen. Kolla in min logga här längst ner! Gillar ni den?

Fields of gold

Mellan havrefält, skog, vattenfall och fårhagar har vi idag promenerat, för att köpa underbart god Italiensk Gelato. Det var en otroligt mysig promenad, och slutdestinationen var en given hit bland både barn och vuxna. När vi kom tillbaka hem efter våran lilla utflykt väntade gitarrspel och gin&tonic på verandan följt av en inte så läskande revbensmiddag ( för mig) uuuh kokta revben är ingen hit! Men alla andra verkade uppskatta det, och jag tyckte mest att min vegetariska variant slog deras med hästlängder. Nu är det riddarspelet och lite rosé som gäller. Imorgon blir det en tripp in till Halmstad innan det är dags att åka hem. Inget som lockar direkt, stränderna i och omkring Kungsbacka känns plötsligt som lerpölar i jämförelse med Tylösands stränder. Men det får bli lite Lisebergsbesök och andra hittepå innan det är dags för Eiras kalas och dagisstart igen. Sommaren fortsätter!

sol, vind och vatten

Vilka dagar vi har här i Halmstad. Stranden har vi nästan för oss själva vid våran nedgång och barnen tycker det är så roligt att få leka och busa i vattnet. Det är riktigt riktigt varmt, och vi har nyligen varit nere för ett kvällsdopp. Barnen slocknade på två sekunder, och nu blir det rosé, gazpacho och bruschetta i den härliga kvällssolen. Jag har sagt detta så många gånger förr, men Frösakull är idyllen. Imorgon blir det nog en promenad bland åkrar och vackra vattenfall bort till gården där dom säljer hemmagjord gelato. Fina grejer!

Krabbfiske och fånga dagen.

Med packade väskor och skorna på, stod vi redo att åka till Särö för en härlig bad och lekdag igår, när det plötsligt började mulna på, och våra badchanser åkte ner till noll. Jag och tjejerna skulle träffa upp Linnéa och Hedvig ute hos hennes föräldrar och vi skulle både äta picknick och ha en skön dag på stranden. Men vi åkte oavsett väder, och tänkte att vi hittar på något annat. Och medans regnet fullkomligt vräkte ner utanför, satt vi inne hos Gittan och Björn och åt våran fika och smaskade på några bär ifrån trädgården. Men efter en stund så slutade det regna, och det blev till och med så fint, så när vi hade traskat iväg längs med havet, och suttit en stund på bryggan och fiskat krabbor, så kom solen, och vi kunde bada. En toppen dag på alla sätt, och idag blev det inte mycket värre. Efter att Tor skickat ett sms påväg till affären i morse om att det förmodligen var den bästa dagen på sommaren, så beslöt vi oss för att fånga dagen och vi åkte ner till Frösakull. Så nu sitter vi här, efter en heldag på stranden och en god grillad middag, alla utan jag ( som fick stanna hemma med sovande barn) är nere och tar ett kvällsdopp i havet. Det kallar jag för Carpe Diem.

RSS 2.0