Kungsbacka runt..

Man kan ju tycka att bilen är ett bra knep, för att få barn att somna. Och visst, i kanske 90 fall av 100 så funkar det. Vilket jag hade hoppats på igår, när jag och Eira skulle bege oss hem, efter en härlig tacokväll hos mina föräldrar. Men ack nej, en pigg lite ilsken och gnällig unge, åkte Kungsbacka runt i 45 minuter utan resultat. Jag gav till slut upp. Kvällen jag hade sett framför mig med ett skönt skummbad, vattenmelon, senaste numret av Chic, kokostoppar och den nya Sex and the city filmen var som bortblåst.

Det blev till att tillbringa kvällen med att försöka få Eira att sova. Strax efter tio gav hon tillslut upp kampen. Och en trött mamma masade sig till soffan, utan det minsta sug på att se film, äta kokostoppar eller vattenmelon. Eller stryk det sista. Kokostoppar och vattenmelon är jag alltid sugen på, så det fick det bli. Filmen däremot åkte aldrig på, jag slö surfade på internet och sorterade kort istället. "Nalle Puh, typiskt" som Eira hade sagt. Men det blir inte alltid som man tänkt sig...

 

 

Så här skönt brukar jag dock ha det i min soffa. Med gosiga katter å annat gott ;)


V.29


Mackameron baby

Eira är så himla full i räv, så fort man vänder ryggen till, så skall det passas på att busas. Hon är så medveten o vad hon får och inte får göra också. Det är väldigt roligt att betrakta henne i hennes många försök till bussträck.

Som ett exempel gillar hon att klättra upp på TV bänken, men idag när jag sa till henne att gå ner så sa hon: Okeeeej, och kom snällt och satte sig jämte mig i soffan. Några minuter senare travade hon iväg bort till sovrummet, och jag visste med en gång vad som var i görningen. Hon skulle göra en "Kullematta" av sängen. Alltså en studsmatta. Hon drar ner alla sängkläder på golvet och hoppar och hoppar och står "uppåneppå". Hon är för gullig lillan!

Sen är det ju kärleken till "Mackameronerna" Nektariner. Hon fullkomligt älskar Nektariner! Och hon passar på att klättra upp på en köksstol och norpa en så fort hon får chansen. Detta är väl iof jätte bra, att hon äter så mycket frukt. Men fem nektariner på en dag gör magen lite känslig. Hursom, så ertappade jag henne med att glatt sitta och mumsa på två(!) nektariner samtidigt ute i köket efter hennes studsmaraton i sovrummet. Och när jag kom in, så bländade hon av sitt mest oskyldiga lilla leende! Sweet girl! Full av bus!










Baby b-day

Snart tågar vi in i Augusti, och det börjar närma sig Eiras födelsedag! Jag kan inte fatta att hon redan blir två! Känns som det var igår jag låg där på BB, med en liten nyfödd ängel i min famn. Hursomhelst så är det mycket som händer nu. Först är det bröllop i Frösakull, sedan är det dags för Eira att börja dagis!! Ojojoj..skall bli spännande! Sen är det ju då hennes födelsedag, och dom kommande två helgerna efter det, är det fler bröllop. Så jag ser fram emot en fullspäckad Augusti, en förhoppningsvis lugnare September, och sen är det dags för lilla bebisen att göra entré.

Vårat BF datum är 15:de Oktober, men går det som med Eira så kommer den tidigare. Vilket jag håller en liten tumme för ;D Några dagar innan sådär hade varit perfekt!

Denna gången är det inte bara BB väska som skall packas, nej, jag och Tor kom fram till att vi måste packa en MM väska också. En "Momo" väska till Eira. Man vet ju inte hur snabbt det kan gå, eller vart vi befinner oss när det är dags, så det kan kännas tryggt att ha allt sånt fixat. Jag menar bara för att Eiras förlossning tog 33 timmar, kan det ju ändå bli så att jag föder i bilen ;D ( Hoppas inte )

Skall beställa lite födelsedags presenter till Eira, har hittat så mycket skoj som jag tror hon hade blivit riktigt glad för!




Gothia Cup invigning mm..

I måndags var jag iväg på ett väldigt spännande jobb. Jag sminkade artisterna som skulle uppträda på Ullevi, under Gothia Cup invigningen. Från ca 13 till 20, stod jag i en varm loge, och sminkade person efter person. PUH! Sen var jag och Jessica (som gjorde håren) med backstage för touch ups och annan hjälp. Det var verkligen sjukt kul! Men gud så trött min stackars mamma kropp var efter så många timmar!
Några av dom jag sminkade var bla. Mimmi Sandén, Andres Esteche och Kungsbackas egen idol starlet Nicklas Hocker. Alla var så klart jätte gulliga och trevliga. Och det var kul att få se dom uppträda, från en lite annorlunda vinkel ;D
Jag kan i alla fall konstatera efter en sådan dag som i måndags, att jag verkligen älskar att sminka under fart och fläkt, även om man blir lite stressad ibland, och knappt hinner kissa eller dricka vatten. Kan bara tänka mig hur MUA har det under stora Haute Couture visningar mm. Jeez! Jag och Jessica rockade hursomhelst!
Idag ringde det även en dam som var närvarande under min och Alexandras sminkning på Marstrand. Hon hade ett nytt jobb till oss, som skulle infalla någon gång i slutet på Oktober/ början på November. Jaha..darn! Då är ju jag mitt i amning och nyfödd bebis tid, så jag fick lite moloket hänvisa henne till att kontakta Alex, och se om hon kunde fixa en till tjej...Men så fort jag hade lagt på säger Tor, att jag kan ju faktiskt pumpa om allt går bra, så det kanske blir att jag åker med på det där jobbet i alla fall. Det återstår att se! Vem vet, bebisen kanske får åka med ;D

Det här måste jag skriva upp!

Så tänker man ju faktiskt ganska ofta, i alla fall när man har barn. Det är ju så mycket roligt som händer hela tiden, så mycket dom säger och gör, som man vill minnas och skratta åt, och framförallt kunna berätta för dom när dom växer upp.
Ett exempel på detta hände härrom dagen, jag och Eira lekte inne på hennes rum, och hon satt och nappade på olika nappar som låg i en skål i rummet. En av napparna hon stoppade in i munnen var en bebisnapp, som hon hade när hon var alldeles nyfödd. Så jag sa till henne, att den kunde hon ju inte ha, det var ju en bebisnapp. Så då tog hon ut nappen ur munnen, drog upp min tröja, och satte nappen mot min navel, och sa: Bebis nappen! Hur sött var inte det?? Min fina fina tjej, ville ge nappen till lilla bebisen. Haha! Så, nu har jag skrivit upp det, och jag tänker verkligen se till att minnas den söta roliga händelsen.
Napptjejen

Hemma igen!

Vi har varit nere i Frösakull i sex härliga dagar. Det har varit mycket bad, mys, lek i trädgården och gapande efter Hannes. Eira är helt förälskad i sina kusiner. Det har varit mycket lek och bus med Elsa, och mycket rop på Hannes, som sagt. Eira tycker det är super kul, att springa runt och jaga efter honom och ropa hans namn. Så det har vi fått höra mycket av.

Sen har vi bakat kaka i sanden, badat i vågorna, haft härliga kvällsdopp, varit på utflykt till Wapnö, där vi tittade på kossor, ätit glass och massa jordgubbar. Men nu sitter vi här igen, i våran stekheta lägenhet, och jag börjar undra varför vi åkte hem överhuvudtaget. Vi hade ju det så himla skönt!
Eira i bilen hem- Hej då Frösakullen! Ja, hej då, nästa gång vi åker ner vankas det bröllop!
Jaja, det blir till att belägra huset i Hede igen. Som vi gjorde veckan innan Frösis. För det här är olidligt!

VM lottning i Handboll och ny kamera

I Fredags var jag iväg på ett väldigt spännande och roligt jobb. Jag var nämligen på plats i Scandinavium för att sminka Handbolls proffs, inför VM lottningen i Handboll. Dom som skulle hjälpa till med lottningen var ingen mindre än Handbolls legenden Magnus Wislander, och det nya stjärnskotten Johanna Alhm. Så där stod jag, inne i min egen lilla smink loge, och pudrade näsan på Magnus Wislander, och kände mig dum, för att jag inte hade någon koll på Handboll.
Självaste förbundskaptenen Staffan Olsson fick också pudras inför TV sändningen, och det var väldigt roligt att få stå nedanför scenen på Scandinavium mitt under en TV4 sändning. Så nu kan jag lägga till det på min meritlista. Inte dumt!
Makeup: Christine Friberg Foto: Bildbyrån
Sen har jag ÄNTLIGEN fått min nya kamera! Som jag har längtat! Kameran som jag velat ha, har varit slut överallt i flera månader. Jag beställde en i början på Maj, det skulle ta en dryg vecka...jahopp..så kom den i Torsdags! Men, det var det värt! Nu har jag äntligen fått den, och det fotas som aldrig förr! För den som undrar, så är det en Canon EOS 550D som är modellen.
Nu skall vi snart packa ihop oss och bege oss ner till Frösakull i några dagar.
Fotat med nya kameran!

Filminspelning och utelåst

Nu har min frånvaro från bloggen varit av en helt annan anledning än vanligtvis. Jag har nämligen jobbat med en kortfilm i tre dagar. Från söndag till tisdag, har jag sminkat och grejat. Har varit superkul!
Tror stenhårt på den här filmen ,och gillar den skarpt! Så tråkigt att det redan är över! Det varit verkligen  ett fantastiskt filmteam, och vi har haft så roligt! Många nya bekantskaper och kontakter har skapats. Kändes lite sad när vi var färdiga med sista scenen igår och allt började riggas ner. Tiden verkligen flög. Trots en arbetsdag på 14 timmar igår (!)
Hann med en liten avstickare till Marstrand i måndags också, för ett sminkjobb, som jag tog med finaste Alexandra på. Det var en riktigt rolig trip! Och jag hoppas att hon och jag kommer göra flera sådana sminkjobb ihop i framtiden.
Sist jag och Alex gav oss ut på en road trip tillsammans, var när vi skulle agera modeller nere i Båstad under tennisveckan. Vi skulle bli kroppsmålade från topp till tå, av en vad vi fick höra otroligt duktig konstnär från Stockholm. Platsen var hemma hos Ulf Ekberg, och hela Sveriges kändis elit var dit bjudna för fest. Där skulle vi stå, halvnakna och målade som två statyer. Lät ju rätt coolt tyckte vi, men det blev inte riktigt som vi väntade oss. Konstnären var en riktig skojare, och efter att jag hade blivit målad som en smurf med tvättbjörns ögon, så bestämde vi oss för att tacka för oss, och kasta in handduken. Så vi drog hem igen, med en riktig rövarhistoria i bagaget! Det är ju ofta dom man minns och skrattar åt, så här i efterhand!
Hur som helst igår när jag äntligen parkerat bilen och släpat ut min tunga make up väska, så finner jag mig själv utelåst ifrån Tors föräldrars hus, som vi för tillfället residerar. "Ring min mobil när du är utanför" sa Tor, och visst det gjorde jag. 24 gånger! Men, ack inget svar inte. Jag kände hur förtvivlan började ta över min kropp, när batterierna på mobilen visade starkt rött, och när jag efter att ha ringt, bankat och fört ett rejält oväsen i 40 minuter, fortfarande inte fick någon som hellst reaktion inifrån huset. Men så då, i den 41 minuten, då kom en sömndrucken kille ner och öppnade.
Thank god!
Nä, nu skall jag dämpa mitt choklad begär, och sätta igång att göra en kladdkaka.

Good Morning Starshine!

Idag var det svårt att inte vakna med ett leende på läpparna. Trots att klockan inte ens var sju, så vaknade jag ändå hyfsat utvilad, när Eira klättrade över från spjälsängen till våran säng. ( Något hon gör varje morgon, hon liksom "häller" sig själv över kanten..knasbollen ) Lilla hjärtat är så gosig på morgonen, hon liksom låter mig få vakna lite först, och ligger tyst tyst jämte mig och bara klappar å gosar. Men det blir en ganska kortvarig mys stund. För sen säger hon bara " mamma gå upp!" och så var det bra med det!

Igår kväll innan nanedags, så lyckades Eira trilla med huvudet före rakt in i dörrkarmen, när hon skulle springa efter mig in i köket. Resultatet blev den största bulan jag någonsin sett, och den kom snabbt också! Aldrig varit med om något liknande. Så efter den vurpan, vågade vi inte låta henne somna på en stund. Ifall hon hade fått hjärnskakning eller något liknande. Men efter att tårarna hade torkat, så var hon lika pigg, glad och busig som vanligt, och somnade på fem minuter, när pappa lade henne. Stackars älsklingen!
Idag är det dags för kalas, hos Eiras prins Morris, som fyllde två år igår, får se om vi hinner med ett litet strandbesök innan kalaset börjar. Vi var och premiär badade igår, med Hannes, Elsa och Marie. Eira, blå om läpparna och huttrandes vägrade gå upp ur vattnet. Inga tecken på att hon skulle bli någon badkruka direkt. Får se om jag kan vara lika modig idag och doppa annat än ben och rumpa.

Funky Lunch

Att få barn att äta är inte alltid det lättaste! Trust me, jag vet. Det blir liksom mutor med mat framför Makka Pakka och Pingu. Inte det mest ultimata, men desperate times calls for desperate measures. Så är det bara. Det går liksom inte att tvinga i någon mat, och mat måste man ju äta. Vad är då bäst? Jo, kanske att börja göra små roliga figurer av maten. det tycker i alla fall grundaren av "Funky Lunch", Vars fyraåring vägrade äta. Jag säger, visst varför inte. Har man tiden så. Kanske blir lite enformigt bara att alltid få äta vitt bröd....Men man borde ju testa någon om dom där mackorna nån gång!

Det där med att bättra sig..

är jag så otroligt dålig på! Har sagt gång på annan att jag skall bli flitigare på att blogga, och så går det ändå flera veckor mellan inläggen ibland. Jag förstår att man tröttnar på mig, det hade jag oxå gjort! Nu skall jag nog sluta ta och säga att jag skall bättra mig, och helt enkelt bara försöka blogga när jag kan, vill, hinner mm. Det kan bli lite hur som. Men den här bloggens främsta syfte är ju att skapa en form av dagbok, över Eiras och min vardag, som man kan titta tillbaka på och läsa och skratta åt. Så för att uppfylla det syftet så lyckas jag ändå rätt bra. För jag satt precis själv och läste igenom gamla inlägg jag gjort. Från när Eira var riktigt liten! Åh tiden går så fort!
Men nu kommer det snart en ny liten knodd att skriva om och följa från dag ett! Japp, Eira skall bli storasyster! Så, då kommer det bli dubbelt så kul att läsa och skriva och blogga och, ja allt det där som jag har sagt att jag skall hinna med! ( Får väl se hur det går med två barn! )
Eira nere på marknaden idag, med sin "lilla" vovve ballong. Snacka om att hon blev glad när hon fick den! Tack snälla momo!

RSS 2.0