Fortfarande sjuk..

Japp, nu har doktorn lyst mig i örat och konstaterat att jag har öroninflammation också! Så himla typiskt! När jag började känna mig lite bättre, så kommer en öroninflammation från ingenstans och kastar mörka skuggor över mitt tilfrisknande..

Jag och Eira tog en snabb liten tur in till Göteborg i lördags, för att hälsa på pappa i studion, som var mitt i inspelning av deras nya platta. Och när jag skulle åka hem igen började jag känna av det. Så det var bara att åka rätt ner till Videomix och hyra nya filmer, och plocka fram Ben & Jerrys glassen ur frysen, jag förblev soffliggandes.

Nu skall jag och Eira krypa ner i ett mysigt skummbad innan det är dags för lillan att sova.


Eiras nya stövlar..min sötnos!

Sjukling..

Har nu varit sjuk sedan i måndags, men börjar må lite bättre. Efter ett Pirates of the Caribbean maraton och en halv burk Ben & Jerrys glass börjar jag se ljuset. Jag hoppas verkligen inte att Eira blir sjuk bara!! Ringde till sjukvårdsupplysningen för att kolla lite vad dom tycker man skall göra, då mina symtom stämde överrens med svininfluensan. (av den mildare sorten..puh) och när jag berättade om mina symptom sa hon att det kan röra sig om detta, men att man bara skall ha uppsikt över Eira, om hon hostar mycket eller så. Shit..Den där man har gått och oroat sig för, och trott det värsta om. Är det verkligen den sjukdomen som har härjat i min kropp? Vad det än var, så är det i alla fall på väg tillbaka, och Eira borde blivit smittad vid det här laget, så jag kan ju bara hålla mina tummar!


Älskade Jovie!

Nu är du på gröna ängars ö! Och springer fritt tillsammans med dom andra vackra hästarna! Vi saknar dig!


Stockholm och Coldplay



Det var en magisk lördag uppe i Stockholm!

Vi var uppe lagom till middagen hemma hos Martin och Sanna, på fredag kvällen, det blev massa vin och trevliga samtal. Sedan var det upp med tuppen, eller i vårat fall Eira, och efter frukost hämtade mamma och pappa upp oss, för att styra kosan mot en dag på Skansen. Det såg till en början ut att bli en väldigt blöt lördag, men väl framme på Skansen, och strax efter att vi hade spenderat dryga 40 minuter åt att hitta en parkering, så tittade solen fram. Och där stannande den.

Efter att ha pussat Eira hej då, och snabbt skuttat ur bilen vid några rödljus framför Stadion, så var det dags att börja räkna ner minuterna inför det vi hade sett fram emot  så länge!

Konserten gjorde ingen besviken, publiken var på, allt var perfekt! Och det kom till och med en liten tår mitt i "Fix You". Det var som sagt Magiskt!

Vi drar till Stockholm..

Nu går snart bilen upp mot Stockholm, och den efterlängtade Coldplay konserten! Känns som det var i går, jag lite snopet lyckades lista ut vad jag skulle få i julklapp, av min älskade sambo. Men oavsett så var det en perfekt present! Och nu är det alltså dags!

Vi åker upp tillsammans med mina föräldrar, som passar på att hälsa på några bekanta, och göra stan tillsammans med lilla Eira medans vi är på konserten.

Jag förutspår en underbar helg! Regn eller inte! Konserten kommer bli grym!!!


"Pimpa din barnvagn"

När Eira var dryga månaden eller två, så var hon och jag iväg på lite pyssel nere på vårat kulturhus här i Kungsbacka. Vi hade tidigare varit med på babymassage, och läste då om en aktivitet som hette "pimpa din barnvagn".

Innan Eira föddes, och jag inte visste om det var en liten tjej eller kille i magen, så köpte jag tyger i blått och rosa, och sydde små täcken till vagnen. Av tyget som blev kvar, sydde jag ett litet barnvagnshänge, med små pinglor i, som jag tyckte passade fint.

När vi var på "pyssel" dagen nere på fyren, så var TT där och filmade och intervjuade oss. Hon tyckte att mina egensydda saker var väldigt fina, och frågade mig lite frågor och tog lite kort. NU ca året efteråt surfade jag runt lite, och av en slump fick jag syn på en bild med mitt barnvagnshänge!

Inte mindre än tre(!) olika artiklar har min bild med, både bloggar och tidningar har skrivit om fenomenet pimpa din barnvagn ovh har med min bild som exempel.

Oerhört kul och smickrande för en mamma som i vanliga fall kan få utbrott över skatbon i symaskinen..;D


Fina födelsedags firandet..

Det var en trött men förhoppningsvis glad liten flicka som somnade i min famn, på kvällen efter sitt födelsedags firande. Det blev korv med bröd och en hel tårtbit som hon fick smaska i sig helt själv. Det var super gott! Så gott så hon med sina kladdiga små fingrar inte kunde låta bli mammas tårtbit.

Mycket fina presenter fick hon! Och dom har redan använts flitigt! Nu är Eira alltså 1år, och det skall även fastställas med en 1 års kontroll som vi snart skall rusa i väg till.

Nu äts det fiskbullar under stor protest pga att Eira helt plötsligt sitter fast i stolen, som hon har börjat kliva ur...Taskig morsa!


HURRA HURRA HURRA!!

För lilla Eira som fyller 1 år idag!!! Detta skall givetvis firas ordentligt med kalas och paket! Så det blir inte så mycket bloggande just nu, kommer ju ha fullt upp med kalasfirande hela dagen!

Men tänk, att det redan har gått ett år, sedan jag och Tor spenderade 33 timmar med att föda barn! Hihi. Och vilket litet barn det blev!! Världens finaste Eira! Vi älskar dig! Grattis på din födelsedag!!!


Twilight junkie..

Bebis sover, och jag passar på att sjunka in i twilight världen. Är helt fast i böckerna..


Eiras barnkalas..

'


Trots att servetterna och ljusen inte hann komma i tid till kalaset, så blev det ändå en lyckad tillställning! Eira fick smaka tårta för första gången, och det gillades mycket, så mumsigt med nyckelgubbstårta!

Det var full rulle på alla småttingarna som härjade runt i våran lägenhet! Dom lekte och busade medan vi försökte kränga i oss lite mat och tårta. Eira fick massor med fina presenter, bland annat en jätte fin klänning från Brunorange av Jennie och Linus. Den åkte på med en gång.

I natt tror jag Lillan kommer sova som en liten prinsessa. Efter ett härligt kalas!

Eira in the park!

Var hemma hos Linus och Jennie en stund nu på förmiddagen, och sminkade och lockade hennes hår. Dom skulle i väg på bröllop. Jennie blev jätte fin i blommig klänning, lockar i håret och guld på ögonlocken. Linus var också fin, på det lite mer ruffa sättet. Om man kan jämföra Jennie med en ljuv sommaräng, så var väl Linus lite mer killen som körde en cool hoj över den. Hehe..Så fina blev dom! Och jag tror Jennie löste slipsknytandet rätt fint också.

Efter att vi varit där, somnade Eira hjärtat snabbt i vagnen, så jag promenerade ner till stan och köpte mig lite sushi. Smidigt nog hade jag picknick filten under vagnen, så jag satte mig i parken och åt och läste lite medan Eira sussade. Det blev ingen längre sömn för henne. OCh det första hon såg när hon vaknade var så klart en liten vovve!

Ivrigt klappandes sina små händer, skrek hon och pekade på den lurviga schäfern som lufsade förbi oss. Sedan blev hon helt förtrollad av fontänen som pryder parken. Vi gick fram och kollade lite på den, och vips så flängdes nappen iväg! från vagnen rätt ner i fontänen....så klart...vågar inte ens föreställa mig hur mycket äckel det är i det vattnet. Så det blir till att koka napp.

Nu skall vi packa en liten väska för vi skall åka ner till Frösakull över natten.


Gårdagens shopping..

Blev en lyckad dag i Göteborg igår. Vi traskade runt mellan olika butiker i våran jakt på vimplar och annat som hör kalas och födelsedag till.

När vi vandrade uppför en gata påväg tillbaka till den första butiken vi besökte,(vi konstaterade att det fick bli vimplarna som fanns där) så fick vi syn på en söt liten leksaksaffär. Och när vi kikade lite närmre genom skyltfönstren fick vi syn på den rosa bilen som Eira skulle få i present! Vi gick in och kollade runt lite, och frågade sedan den mycket trevliga tjejen bakom kassan, vad bilen kostade. Då visade det sig att den var hela 350(!) kronor billigare än där vi hade sett den. Så det var inget och diskutera. Den fick bli köpt där.

Nu håller jag bara tummarna för att sakerna från Elsas hem skall komma idag också, men det ser ganska mörkt ut..



Eira fick syn på en vovve när vi satte oss för att äta lite mat, sen kom det en till, och en till och...ja ni förstår..Hon var heeeelt upptagen med att titta och peka och ropa på dom små hundarna som trippade förbi.
Sen fick hon provat en liten party hatt också, men det var inget hon tyckte om!

Torsdag idag..

Och jag,Eira och mamma skall åka in till Göteborg för att köpa lite saker till Eiras kalas. Hon skall inte ha ett, utan två(!) kalas. Måste ju ha ett barnkalas för alla sina kompisar och självklart ett för sin familj och släkt. Så p åsöndag blir det kalas för barnen, och sen blir det släktkalas på självaste födelsedagen. Beställde lite servetter och ljus igår från Elsas hem igår. Samt en liten prinsesskrona och en "Lotta på bråkmakaregatan" gris. Som blir lite födelsedagspresenter till Trollan. Men nu alltså dags att göra sig klar och åka in till stan.


Jobbig dag..

Har haft en otroligt jobbig dag..men som tur är står man inte ensam i sorg! Vi finns här för min älskade syster i hennes svåra beslut att avliva sin häst.

Han har haft ett långt och underbart liv, han har varit älskad i alla dom åren som han har varit hos oss, och han kommer att för alltid vara det!

Underbara fina farbror Jovie!


Eirastein..

Det är något mysko..så fort pappa kommer hem, så vinglar Eira fram i rask takt på sina små ben. Då går och går och går hon..Varför vill hon inte gå lika mycket när pappa inte är hemma? Kanske kan det bero på att det är lättare att öva gång mellan mamma och pappa, än mellan mamma och ja, diverse möbler med mera.

Hur som helst, så tog hon riktigt många steg igår, och hon till och med vände sig om, utan att trilla! Men det finns ju inget gulligare än när ens lilla bebis kliver fram med armarna rakt utsträckta i bästa Frankenstein stil. I adore it!

Nu är det exakt en vecka tills damen fyller ett år, och pappa vill så gärna att hon skall gå ordentligt innan dess. (No pressure) Mycket kan hon i alla fall! Hon sa sin första två ords mening härom dagen, det blev "titta dääääääää" och så pekade hon på katten.

My oh my..Vet att det låter som en klyscha, men tiden går såååå fort!


Eira sov gott i sin vagn, när vi var på väg upp i hissen till Dogges 1 års kalas igår!
Hjärtat åt sin första varmkorv med bröd, och jag vet att Bettan på Tingbergsgrillen hade varit stolt ;D

Magisk Madonna kväll!



Vilken kväll och vilken dag det var i Lördags!!! My god!! Med pre Madonna party i Kungsparken, ipodens högtalare ljöd av Madonna, champangeglasen var fyllda med Rosévin, och vi bjöds på en Showande Svensexa. Sedan bar det iväg till Ullevi, och grymmaste platserna! vi stog vid staketet på vänsterflanken. Det ända som var framför oss och Madonnas catwalk, var den förbannade "Golden Circlen" som vi nästan knep biljetter till. Men utan att vara bitter över det, så var det en sjujäkla kväll! Lite besviken över att hon inte körde "LIke a Virgin" och att publiken var torrare än fnöske och fullkommligt jätte tråkiga, så var det helt Magiskt!!

Nästa stopp, Stockholm och Coldplay.

MMMMMMM Madonna!!!!


Idag smäller det!!!!

Madonna konsert idag!! äntligen!  Jag och Linda skall åka in vid tre och möta upp lite annat skönt folk, slå oss ner i en park, dricka rosé och ladda med Madonna låtar inför kvällen!! Kommer bli sweeeeet!



Igår var jag och Eira och hälsade på Maja, vi körde först hem till henne på Hisingen, och jag kan villigt erkänna att jag mådde lite smått illa hela vägen dit, tycker det är så svårt att hitta. Tror alltid att jag skall hamna typ i Oslo eller Stockholm eller nått liknande! Nog för att det vore både skrämande och förvånande om man inte insåg att man kört fel, förän man är i Oslo, men ändå!

Det blev ingen strand för oss, vi tog oss in till stan istället, för lite lunch och strosning. Hade en super mysig dag. När vi satt på ett fullknökat Condeco sprudlade hela staden av Madonna musik och folk verkade vara på gott humör, och peppade inför konserthelgen.

 Så nu åker snart dagens VadjagharpåmignärjaggårpåMadonnakonsertochsenutigöteborgpåsommaren outfit på. Men först skall Eira vakna, pappa komma hem från en dag på jobbet, och det skall inhandlas Rosé.

Vilken dag det kommer bli!!


Igår idag och i morgon..

Hjälp! Här har det inte blivit mycket tid över till något bloggande! Har haft fullt upp. Men det är väl så det skall vara. ;D
Har svårt för att bara göra ingenting, något som Tor ofta påpekar, när jag många gånger springer runt på kvällarna och plockar och grejar.

Igår blev det frukost på Snäckan(börjar bli lite av en tradition nu) Deras Chai latte överraskar, sedan blev det snurra runt i stan med en sovande bebis i väntan på promenaden bort mot Pia, och Elliotts 1 års kalas. Efter en mysig förmiddag, så bar kosan av hemmåt, och efter att ha pussat bebis och pappa god natt och hej då, blev det middag och vin hos Marie. Efter mycket god mat och goa skratt var klockan plötsligt närmre ett, och morgondagen närmade sig..



Idag har dagen bestått av poolhäng hemma i Hede. Eira fick äntligen använda sin fina Hello Kitty pool. Jag, Linda och bebis spenderade så gott som hela dagen där. Tor kom dit en stund efter jobbet, och under den korta perioden han var där med oss, så passade Eira på att börja gå!!!



Det blev helt plötsligt flera steg! 5,6,7,8!!! ojoj..nu är det på gång! Men hon reser sig inte själv än och går, utan det är om man har hållit henne i handen, och sedan släpper taget, då kan hon knata flera steg innan hon böjer sig ner. Våran stora tjej!!!!

Nu på kvällen kom tjejerna hit till mig, och efter att ha ätit en väldigt basic middag, så blev det frukt, choklad och mycket tjejsnack i soffan. Så mysigt att bara få sitta och prata ibland!

Imorgon laddar jag inför en heldag med Maja, med sol och bad.(förhoppningsvis) Och sedan smäller det! På lördag är det Madonna! Så veckan har verkligen varit fullmatad med mycket vänner och härliga kvällar! Så skall livet vara.
Nu är det natti natt och jag skall krypa ner med min Twilight bok...

Efter en dags shopping..



Så blir man sååå glad! och tycker det är jätte roligt att "prova" alla nya kläder!

Mera bus..

Jag. Linda och Eira spenderade väldigt mycket tid tillsammans förra veckan. Så mysigt när hon har semester att kunna umgås hur mycket som helst. Det blev några sovaöver kalas, med So You think you can dance, Sagan om Ringen och andra härliga filmer, en sväng i slottskogen, tur till Frölunda Torg, frukostar på Snäckan, shopping på mässan, promenader och ridturer ute hos hästarna och mys och bus hos Linda.

Tänk vad skönt det är att ha en så underbar syster och moster!

I Lördags när Linda sovit över här, vaknade vi alla tidigt strax innan sju, och när Eira somnat om och vaknat igen vid nio, så tog Linda upp henne och gav frukost och lekte. Så jag fick minnsan sova till halv elva! (Medans pappa ligger och snarkar ända fram till halv tolv tiden..hrmmm) Så fler sova överkalas om både jag och Lillan får rösta! Hon älskar verkligen sin moster!!


Mamma och Trollan hos moster..

Busmaja!


RSS 2.0