Julklappar..

Nu har jag beställt julklappar till Eira. Det blev den efterlängtade Beauty Boxen från Oscar & Ellen, samt en liten dockvagn till hennes Maileg samling. Jag passade även på att köpa ursöta plåthinkar, som kommer passa perfekt som blomkrukor i Eiras fönster. Alla saker köpte jag här. Rummet börjar arta sig mer och mer, Nu är det bara matta och gardiner som skall inhandlas, sedan är det dags för inflyttning.

Jag har hittat en väldigt fin matta inne på Grandmas i Göteborg, så jag får hålla tummarna för att den finns kvar så jag kan köpa hem den. Annars har jag en väldigt söt backup matta från Rice, som gärna också kan tänkas få flytta in i det lilla flickrummet. Sen är det ju då frågan, om jag skall köpa tyg och sy egna gardiner, eller om jag skall köpa ett par färdiga? Tanken från början var att jag ville sy ett par egna, men känner jag mig själv så kommer det säkert att krångla, bli snett och jag kommer bli galen, så det kanske är lika bra att förekomma problemen och köpa ett par i stället. Vi får se.

Nu är det snart dags för Idol, rödvin och saltchoklad..mmm..fredagsmys!


Med sorg i hjärtat..

Och hopp om att hitta en riktigt bra ny ägare till min älskade Shamre..Så har jag nu lagt ut en annons på Bukefalos. Håller alla mina tummar om att hitta ett bra hem till honom!

Se annonsen här


Eira och sprutan..

Igår var det dags för Eira att få vaccination mot Svininfluensan. Jag blev väldigt lättad när jag läste att dom hade okejat vaccinet även för barn mellan 6 mån och 3 år.

Trots att jag varit skeptiskt mot hela den här grejjen och allt vad influensa och vaccin har att göra med. Så har jag efter noga betänksamhet, och en pojkvän som är oerhört källkritisk och bra på att hitta information, bestämt mig för att ha tilltro till smittskyddsinstitutet och alla läkare och forskare, och givit mig hän vaccinering.

Det är ju så lätt att bli uppskrämd när man läser i media (dock oseriösa kvällsblaskor..) om all konspiration runt vaccin och hurvida svininfluensan skall vara framtagen av människor osv. Men det är ju just skrämselpropaganda och inget annat. Det har jag konstaterat efter närmre efterforskning. Så jag och Tor bestämde oss för vaccination av hela familjen.

Så igår förberedde vi oss på långa köer, och en seg förmiddag. Men det visade sig gå oerhört snabbt och ja, nästan smärtfritt. Vi var uppe på BVC vid 13 tiden då tiden för drop in började. Vid fick nummer 16, och efter en timme var vi klara! (och då räknas ändå 20 minuter in som vi fick vänta efter sprutan.)

Eira blev oerhört ledsen när den dumma tanten stack henne  benet, min tappra lilla älskling! Det är så hemskt att se sitt barn sitta med stora tårar som rullar ner för kinderna och man vet att hon har ont! Men efter att vi sjöng Imse vimse spindel, så torkade tårarna snabbt. Och biverkningar slapp hon också. Så smidigare kunde det ju faktiskt inte gå. Nu kan mamma slappna av lite mer, och inte vara som en Gestapo mot alla som kommer inärheten av Eira. Puh! Känns bra!


Finns bara en sak att säga..

Ikväll är det New Moon!!!



Jag vet att jag beter mig som en hormonstinn tonåring när det kommer till Twilight. Och jag får höra det ofta. Men det struntar jag i! Jag är besatt! Härmed erkänner jag, att jag Pia Christine Friberg är en twilightjunkie!
Och ikväll smäller det!! Det kommer bli grymt! Vi (jag och Linda) laddade med Twilight igår kväll, kan ha varit 100 gången jag såg den, och jag känner på mig att jag kommer se resterande filmer lika många gånger. Sagan om Ringen har lagts på is, nu är det Vampyrer och Varulvar som gäller! Okej, det kanske går till överdrift ibland, med Robert Pattinson hit och Robert Pattinson dit, men när allt kommer omkring, så har jag min egen Edward Cullen här hemma! och våran lilla Renesmee och vår kärlekshistoria är minst lika magisk!


SYTYCD och en kladdkaka..

Jag har blivit övertalad.

Trots att det är en tradition, så tänkte jag faktiskt bryta den idag. Jag och syster brukar varje Onsdag, bänka oss framför Tvn med en kladdkaka och se So you think you can dance. Men efter otaligt många kladdkakor senaste veckan, så tänkte jag minsann säga nej, idag tycker jag vi dricker the och äter skorpor. Men nu står den där, kakan, i ugnen och väntar på att vi skall sätta tänderna i den.

Fan..




Det är ett sjukligt begär..Speciellt när den kommer ut ur ugnen och ger mig den här looken..

Sådan mor..

Ja, jag vill för det första säga att jag verkligen inte gjort någonting för att påverka detta, vare sig uppmuntrat eller nekat. Men min lilla ettåring älskar smink! Och smycken, och kläder och att spegla sig. Hur kan detta komma sig? Jag lovar. jag har inte gjort något för att bidra till detta!! Visst klart hon vill göra som mamma, och hon tycker ju det är hur kul som helst när vi säger: Åååh vad fiiin du är. När hon står i hallen med några trosor och linnen hängandes runt halsen. Och så går hon och speglar sig. Sötnosen.

Varje morgon går hon in i badrummet, hämtar min sminkväska och sätter sig framför spegeln. För det är vad vi brukar göra. Sedan sitter hon i mitt knä undertiden jag sminkar mig, och ger mig rougeborste och mascara. Sen tar hon naturligtvis lite rouge på sig själv också. My god! Vilken unge! Någonting säger mig iallafall att inte Morris sitter i Jennies knä och tar rouge på sina kinder.

Så hur kommer det sig då? Om barn gör det vi gör? Ja, det kan i alla fall inte jag svara på. Men en sak vet jag, och det är att jag skall köpa Oscar och Ellens mjuka Beauty Box till Eira i julklapp. Så hon kan få en egen "sminkväska", med kanske lite mer barnanpassade saker i.



Eira 9 månader satt redan då med mammas smink..



Den ursöta Beauty Boxen från Oscar och Ellen. Den har tom kam och hårfön, något som borde göra moster Linda nöjd.

Trött tröttare tröttast..

En trött mamma sitter framför datorn, och förstår inte varför hon skriver på sin blogg överhuvudtaget. Bebis sover middag, och det borde jag också göra. Efter en vähähäldigt vaken natt..

Men, så lätt är det inte. Har jättesvårt för att gå och lägga mig mitt på dagen. Det är ju liksom nu jag får lite egen tid. Då vil man ju inte slösa bort den på att sova. Nej, så här sitter jag. Med inget vettigt att pränta ändå. Så kan det vara.

Så jag tror det får bli lite Mario Bros med den där speltokige killen jag dejtar..;D Later Gater..


Jäkligt cool bild. Något att ta inspiration från när det är dags för mig att börja på MakeUpStudion i Januari!! Japp, så är det. I Januari börjar jag min utbildning till Make Up artist! Skall bli så roligt!!


Good morning Starshine!

Sitter i köket och fryser med en kopp the, en bebis och ljudet av härligt lugn morgon musik från Yiruma. Kallt som attan är det, och jag funderar över vart min pälsmössa har tagit vägen..Den liksom bara försvann..Hursom så hade jag fan behövt den nu..jeeez..Jag måste ringa Bengt.

Konstaterar genom att se ut att dagen kommer kräva gummistövlar..Jag är faktiskt inte så sugen..

Kanske efter att se solstrålen till höger om mig sitta och dansa i sin stol, med ett stort leende på läpparna, som blottar hennes samtliga åtta tänder, så kommer jag igång. Man blir ju varm liksom...


En bild som gör mig både varm och glad.

Here comes the pics..

Vilken toppen kväll det blev i Lördags. Sticky var smokin, och pojkarna med! Vilket premiär gig!!! Ja menar, efter att ha spenderat dom senaste 4,5 åren med att gå på Venue Kids/Fear my Dear spelningar, så har man ju en viss förväntan och en vana över vad man kommer att få. Men det som hände i Lördags var långt bort över mina förväntningar, det var magiskt!! Killarna gav allt! Vilken jävla känsla! Och så klart man blir mäkta stolt över att se sin pojkvän,sambo och fadern till min underbara dotter, stå där på en scen medans folk jublar och applåderar över musiken han skapat tillsammans med sitt fantastiska band! Och David, nykommlingen i bandet, var en av de mest karismatiska trummisarna jag någonsin sett,(Ledsen Pappa;D ) är ju inte allt för ofta blicken fastnar på den stackars doldisen som sitter och hammrar längst bak på scen. Men herre gud vad bra han var!! Funderar fortfarande på hur många trumpinnar som rök! Och så klart CM charmtrollet Häger  och Johan lilla Fölet Forsell.. Kan man göra annat än att älska dom?

Visst mamma var sliten dagen efter, efter att ha dammat av pumpsen och slirat runt på Sticky Fingers till klockan fyra. Men fan vad det var värt det! Im the #1 fan!




Gå in och lyssna här

Snart smäller det!




Lillan sover hos mormor och morfar för ikväll blir det party! Tor och hans band Panther Club spelar på Sticky Fingers ikväll!! Så nu sitter jag och syster, med lackade naglar och dricker rom och cola och lyssnar på go party musik. Här ska partas! Pojkarna är riktigt nervösa inför ikväll, då det är deras premiär spelning med nya projektet. Innan hade dom ju bandet Venue Kids, men efter att bandmedlemmar hoppat av och nya kommit till, så har dom gjort en helomvändning. Skall bli så otroligt roligt att få se dom!! Sist dom spelade låg lilla Eira i magen och sparkade. Och det var ju faktiskt ett tag sedan nu!

Hoppas ni också får en härlig lördag kväll!

Surfa gärna in och lyssna på Panther Club!


Kent släpper skiva

Idag släpper Kent sitt åttonde album, Röd. Singeln Töntarna släpptes i början av oktober, och den var precis så bra som jag hade hoppats och väntat mig. Nu har alltså skivan också kommit ut, och det låter bra, det låter riktigt bra! Kent fan som jag är så är jag helt lyrisk och tagen! Sveriges största rockband har gjort det igen!!


Roxy gos

Eira hade en riktigt mysig och gosig stund i går, med sin favorit katta. Så snäll och så gosig som Roxy är, så fick Eira ligga och mysa en stund i hennes mjuka päls. Det var kärlek...

Något jag dock inte lyckades fånga på bild, den här gången, var Morris försök till att ge Eira en puss i dag. Vi var hemma och lekte idag hos dom, och då vi skulle gå, så var Morris påväg att ge sin favvo tjej en riktig go puss, men Eira var inte riktigt med på noterna. Hon spelade lite svårflirtad, men så fort Morris vände, så putade hon med sin lilla pussmun och ville minsann pussas tillbaka. Så vi får se när det blir kärlek nästa gång. Dom är ju så förbannat söta!!


Spökerier..

Det blev lyckat i lördags! Alla fall enligt min mening. Mina marshmallows spöken blev grymma, fingrarna blev osmakliga (Det tog emot att stoppa en i munnen..) men goda, pumpan blev grym och Tors pizzabullar blev en succé! Allt åts upp, och vi hade en riktigt rolig kväll. Med tävlingar och dans(!) i vardagsrummet. Vi var lite oroliga hurvida det skulle gå med 20 personer i våran trea, men det var ju hur bra som hellst. Festen höll på framåt tre tiden, och slutade med att Tor deckade på golvet, och jag städade. Så kan det bli.

Dagen efter var det storstädning som gällde, och vi åkte iväg och hämtade Hjärtat hos Mormor och Morfar vid två tiden. Hon hade haft ett jätte mysigt sovaöver kalas hos dom. Fått äta Mormors goda mat och hjälpa till att sortera bland filmer och annat skoj!

Ja, nästa gång det skall pysslas på hög nivå, då är det jul! Håller tummarna för att denna julen blir betydligt bättre än förra, men det är ju inte så svårslaget. det ända som krävs är att jag slipper ligga med huvudet i toalettstolen.











RSS 2.0