Alice i Underlandet

Vilken fantastisk föreställning vi såg igår på Tjolöholms slott och trädgårdar! Min absoluta favorit bland alla barnböcker: Alice i Underlandet! Eira var helt förtrollad, och tyckte det var ritkgit kul, att få följa efter Alice, kaninen, Hattmakaren och andra karaktärer runt om i slottet.

Jag har länge funderat på varför ingen har gjort någon form av Alice tolkning på Tjolöholm, det är ju verkligen den perfekta platsen! Så (förrutom min lilla fotoshoot med flickorna) var det här första gången! Och jösses vad lyckat det var! Lóa åkte i babybjörnen under hela teatern, och var väldigt glad och nöjd, och satt som ett litet ljus med ögonen helt fastklistrade på skådespelet framför sig, med en majskrok i handen. En riktigt härlig dag!


Fjäril, fjärås och en förtrollande solnedgång

Vilken dag det var igår! Både vädermässigt och innehållsmässigt. Just nu pågår Kungsbacka Kalaset nere i vår lilla stad, och under helgen finns det massor med skoj för barnen att göra i Badhusparken. Så vi promenerade ner, och Eira fick åka både kaffekopparna och bli målad till en fjäril. Efter detta blev det ut till Camilla och Robin och en helt underbar kväll, med grill och mys. Vi grillade marshmallows och åt Gino till efterrätt, och för att få barnen att somna, tog jag och Josefine en liten vagnspromenad i området. Jag kan säga efter dom här dagarna då vi har varit där ute, så har jag blivit helt förälskad och skulle definitivt vilja bygga ett hus i närheten. Vilket landskap! Och grannarna hade ju verkligen varit dom bästa!

Tack sötaste Camilla, Josefine, Robin och Andreas för en go kväll!


Days of summer

Juli tickar mot sitt slut, och dom senaste dagarna har varit så fina, med varmt väder och massa roligt umgänge. I onsdags var jag och tjejerna inne i Göteborg, och träffade världens bästa Marcus och hans lilla franska bulldog Sigghe. Vi fikade på trottoaren vid Centro, (tydligen är det det som gäller nu) och lekte med alla Marcus coola saker i hans lägenhet.

Och igår var vi ute hos Ella med familj, och fikade på en otroligt god rabarberpaj, som mamma Josefine hade gjort på egna rabarber. Detvar en riktig sommaridyll, i deras härliga trädgård, och barnen badade i pool och lekte hela dagen. Som ett litet avslut på våran playdate, gick vi längs vägen och tittade på kossorna också innan vi packade in oss för att återvända till våran helt plötsligt trissta lägenhet på tredje våningen. 

Ikväll skall vi dock återvända till den härliga Fjärås idyllen för en mysig grillkväll med familjen Johansson/Granath och Kärnestedt/Karlsson, som så passande bor grannar! Lucas, Eira och Ella kommer garanterat ha en rolig fredagskväll.




Min dotter-Quidditch mästare?

Den där lilla ongen. Snabbare än en kobra hugger hon. Sitter med sina stora vackra ögon och ser helt oskyldig ut. Men så fort skeden med mat närmar sig munnen, så är hon där, fortare än ögat slänger hon fram sin lilla hand, och maten flyger över hela köket.

Och hon lyckas varje gång.

Kanske något för ett av Hogwarts lagen att värva till sina Quidditch matcher? Det där med att fånga den gyllene kvicken hade hon säkert fixat galant! Eller är hon nya Bruce Lee? Så snabb som hon är, så finns det kanske en blivande Kung fu mästare gömd i den där lilla väna tösen.

Ja, det återstår att se. Nu är det dags för oss att komma på ett sätt att överlista denna sluga bebis.

(Förresten! I söndags alltså 19 juli, så ställde sig Lóa för första gången upp heeeelt själv, utan att hålla i sig i nått, och hon stod där några sekunder, och såg lika stolt ut som om hon precis hade bestigit Mount Everest! Men hallå, bedrift som bedrift)


Måndagsmuffins och annat skoj

Kan man annat än att älska sådana där dagar, som bara råkar bli fyllda av massa påhitt, underbara vänner och roliga mysiga saker? Det är spontaniteten som oftast gör att det blir så bra. Jag och kidsen hade egentligen planer på att åka till Ikea, men av alla oss tre, så kan jag lova att det hade varit mest jag som tyckte det var en rolig expedition.

Så istället för att promenera runt bland Billy bokhylla och andra Ikea föremål, så åkte vi hem till Julia istället. Där lekte barnen och vi åt pannkakor med nutella och banan ( det är ett måste när jag och Julia har lekdejt ) Efter fullt ös med Hailey och Eline, så gick vi hemåt och fick besök av Morris med familj. Eira fick en ny kompis att leka med, och vi mumsade på Tor och Eiras hembakade bullar.

När kvällen kom och familjen Wall gått hem, var det dags för mig att åka in till Lelle, för lite muffinsmys, lite soffhäng och en film. När det kommer till filmer så är Linnéa min själsfrände, och igår brände vi av Atonement. En film som både hon och jag för ett tag sedan insåg att vi båda älskade! Dagen kunde inte blivit mer späckad med vänner och roliga händelser. Men idag skall jag faktiskt ta med barnen till Ikea. ( Ja, jag kunde inte INTE åka och köpa den där lampan )





Hur jag aldrig hade klarat att vara schizofren..

Föreställ er hur ni konstant får gå genom varje dag, och ha en liten röst som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Så fort du vaknar är rösten där, den är där när du duschar, kör bil, lagar mat, ja genom allt du gör i ditt dagliga liv helt enkelt. Somliga har röster som manar dom till att göra hemska saker. Klassikern är ju ofta att skylla på den där lilla rösten. Andra kan inte riktigt skilja på vad som är ens egna tankar, eller vad som är vaneföreställningar och hallucinationer.

Jag har en röst som är ganska späd, lite hes och ibland mycket gnällig, som konstant följer mig som en skugga och säger det ena med det andra, skriker, gråter och ibland slåss den.

Det jag talar om är givetvis min trotsiga treåring, som just nu gör allt hon kan för att driva sin mamma till vansinne, och hon är inte långt ifrån att misslyckas.

Vissa dagar känner man helt sonika för att hoppa ut genom fönstret, hoppas att man landar på grannens brunvitrandiga markis, få tag i en resväska full med pengar och göra en "Veronica Maggio". ( Alltså bli en Havanna mamma ) Ja ni förstår. ( Referens till hur jag inte hade klarat av att vara schizofren, jag hade förmodligen hoppat från fönstret, och inte hoppats på en markis under. )

Men det är somliga dagar. Andra dagar är rösten vän, lite läspande nappig och mycket kärleksfull. Då känner man sig som den lyckligaste personen i hela världen, som inte bara har två barn, utan även möjligheten och förmågan att kunna få dom glada, snälla och underbara igen.



Två ljuvliga änglar som hjälper sin borderline morsa att dammsuga.

Fruktansvärt!

Det är det enda ordet som kan beskriva vad som händer i Oslo just nu. Jag blir verklligen helt förkrossad när jag läser på Aftonbladet om vad som händer. Just nu är läget att mellan 25-30 ungdomar befaras döda ute på ön Utöya, och fler döda i Oslo efter bombattentatet. Vad säger man. det är helt vidrigt fruktansvärt, och mina tankar är hos alla som på något sätt är inblandade i denna hemska händelse.

Gaia café

Efter en förmiddag med storstädning, hade jag planer på att ta med min lilla familj ut till Fjärås, och en nyöppnad kursgård med tillhörande café, för lite fika och en promenad i dom lummiga skogarna däromkring. Men efter att Rickard och Meya kom förbi på ett besök, så tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att sticka iväg bara jag och Eira. Så jag lämnade killarna med småtjejerna, och tog med mig Eira ut till skogarna, och mormor förstås. Därute träffade vi på fina Josefin, vars mamma äger denna underbara gård, och hennes tjejer Ella (som Eira träffat och lekt jättebra med innan) och lilla nyfödda Alma. Så där satt vi och njöt av den sköna energin som caféet och hela stället utstrålade och vi hade en riktigt härlig eftermiddag. Nästa gång jag åker dit, får det nog bli på en av deras kommande yoga söndagar. Låter som ett ypperligt tillfälle att kicka igång med det igen. Namasté.



Curiouser and curiouser

Som den lite flummiga konstnärssjäl jag är, så har jag så mycket idéer som cirkulerar i mitt blonda lilla huvud, och det finns så mycket man vill få gjort, som fortfarande bara existerar i mina tankar, men som är så "verkliga" så att jag känner att jag nästan blir tokig om jag inte får ur mig alla dessa saker. Det kan vara allt från en fotografering till en rolig sminkning, en fest jag bara måste ordna, eller cupcakes i olika former jag vill baka.

En av dessa idéer har varit att göra en "Alice i Underlandet" fotografering med mina söta små flickor. Alice som förövrigt är min största inspiration i livet, jag fullkomligt avgudar allt som har med denna saga att göra. Hursom så passade jag på att fixa en sådan fotografering med barnen ute vid Tjolöholm i våras. Bilderna håller jag fortfarande på att pilla med, men jag kände att det var dags att lägga ut ett litet smakprov.


En ganska subtil hyllning till Alice i Underlandet. En Alice och en kanin.

Sneak peak Agnes + familj



Idag kära vänner, har jag varit ute och fotat världens sötaste lilla Agnes och hennes fina familj. Vi lyckades pricka in en riktigt härlig kväll, med ett grymt ljus över havet som inte var allt för långt ifrån deras hus. Så dit begav vi oss för att börja våran lilla session. Agnes visade mycket tydligt vad hon tyckte var roligt, och när det var nog. Det är härligt att se att det finns fler barn än mina med temperament!

Finaste mamma Lina fick jag sminka också i samband med fotograferingen, och jag måste säga att efter att ha laddat upp över 500 bilder från kvällen, så har jag massor med härliga bilder att pilla med! Denna lilla docka var verkligen delightful att få plåta! Tack för idag fina familjen Ström-Nilsson!

Sommar sommar sommar!

Vilken härligt somrig dag det har varit idag. Här nere i Frösakull tar vi det lugnt och bara njuter av dagarna. Hela familjen utan jag och Lóa ( som sov) gick en långpromenad på förmiddagen och köpte hemmagjord italiensk glass i en gårdsbutik, medan jag tog vara på min egentid och satt i solen och läste "mama". När Lóa vaknade så lade vi oss i hängmattan hon och jag, och sjöng somriga sånger och gosade en stund. Sedan kom resten av familjen hem, och poolen fylldes med vatten, och barnen badade.
Sedan har vi njutit av en god grillad middag med rosévin, och spenderat eftermiddagen i solen ute i trädgården med varsin gin and tonic i handen. Där emellan slank det ner lite tårta, för att fira Fredrik som har namnsdag idag. Och lite sång och gitarrspel.  Båda flickorna somnade när klockan slog sju och nu blir det snart kantarellmackor av egenplockade kantareller som finns här på tomten. Värsta idyllen eller hur? Sa jag förresten att man kan se havet från verandan? Skall nog njuta av solnedgången med en öl kanske och en älskling som sjunger serenader här bredvid.
(Här skulle det varit ungefär åtta härliga sommarbilder från dagen, men eftersom den här uppkopplingen som tidigare nämts inte är den bästa, så blir det inga alls!! Men jag lägger upp dom när vi har kommit hem igen, där hastigheten på bredbandet är något bättre! )

Fredagens grillfest

Det går segt att blogga här nere ifrån Frösakull, men jag gör ett försök. Vi har haft en kalasbra helg, med tvådagarsfest. Och nu när söndagen har kommit, så kan vi med gott samvete sitta inne och slappa medan regnet smattrar mot rutorna. Och efter en middag med pasta och rosévin, har vi haft en mysig filmkväll. Barnen somnade som små ljus allihopa när det var läggdags, tro det efter gårdagens hålligång. Hade massor med bilder från fredagen, men som sagt så är uppkopplingen världelös, så det blir bara en.

Hettie och Harriett

rom dagen var Linnéa och lilla Hedvig nere i Kungsbacka och hälsade på. Vi gick där med varsin barnvagn, med tre små flickor i respektive vagnar. Helt otroligt egentligen! Vi bytte ut våra skolväskor mot skötväskor och freestylen (ja, jag menar freestyle) mot varsin iphone. Och våran lilla duo, har utökats med tre härliga tjejer. Det är verkligen en ny era i våran vänskap, och jag kan inte tro annat än att vi och våra små töser kommer ha mycket roligt ihop framöver.
Dom två virrehönorna, Hettie och Harriett som Linnéas fina mamma brukade kalla oss, vi hittade på så mycket galna grejer ihop. Bakade bullar mitt i natten, klädde ut oss i knasiga kläder och tog moppen hem till en vän tidigt på morgonen, för att gratta henne på födelsedagen. Vi gick till konstlektionerna med varsin hörlur i örat och lyssnade på soundtracket till "The Crow", vi försökte köpa folköl på falskleg och smygsnusade baksnus ( som vi somnade med..usch)
Eller då det blev dags för Linnéa att gå ner för altargången, när jag stod nyförlöst som tärna (skulle varit höggravid, men Eira tittade ut 10 dagar innan BF, och var bara fem dagar på bröllopet) utanför kyrkan och upptäckte att hon hade glömt sin brudbukett. Vi har så mycket roliga minnen ihop, och självklart kommer vi skapa massor med nya, och kanske skratta åt våra små tjejers busiga upptåg.

Out and about

Igår packade vi in oss i bilen, för en weekendtripp ner till vårat fina Frösakull. Det skall bli fest hela helgen, och massor med människor ur Hembergs släktet kommer ner. Regnet har öst ner, och det är mulet, men vi har ett stort partytält att vara i, så vad gör det. Eira leker för fullt med sina kusiner, och Lóa blir bortskämd med alla famnar hon får vara i, eller är det jag som blir bortskämd med alla "barnvakter". Hursom så är det väldigt skönt att vara här, och det kommer trots solens frånvaro bli en kanon helg!

What´s shakin, baby cakes?

Jag och min lilla myra har ägnat oss åt att baka muffins nu på kvällen. Vi köpte ett färdigt "shake and bake" muffinspaket från Prinsessan Lillifee (Dr Oetker), inte helt oväntat att  det var det Eira skulle pilla ner från hyllan. Men jag måste säga att det var en väldigt bra grej.

Liksom, häll i pulver, tillsätt ett ägg, lite mjölk och en halv deciliter olja, färdigt!
Sen fick man med formar, glasyr och strössel. Kan det bli bättre? Nä, dom smakade väldigt gott dessutom!

Eira var ju helnöjd med att få slicka skålen, och ville bara ha mer och mer "myffins". Hihi, min gulletuss.


Dessa underbara sommarkvällar!

Det gäller verkligen att ta tillvara på alla härligt ljusa kvällar nu, men det kan lätt bli lite svårt, när man bor högst upp i ett lägenhetshus. ( man får ju inte direkt den där ute på altanen och grilla kvällen, som man kanske önskar ) men man kan absolut ha det mysigt ändå. Speciellt om man hänger på Ylva och Rickards härliga balkong, med stora sköna soffor och kvällsol. ( har iofs vi också, men väldigt mycket mer obekväma stolar)

Så där satt jag och Ylva och ljög härrom kvällen. Massor med oliver, ostbågar, choklad och ett kanske lite för lättdrucket vin. ( nä, bikini ångesten lämnade vi hemma ) Nu skall jag snart tA tillvara på denna kvällen, dock i en mörk bio salong!




Lóa 9 månader

"I solemnly swear that I´m up to no good"

Idag är våran lilla underbara sjärna 9 månader. Jag behöver knappast dra historien igen, om hur snabbt tiden har gått. För det vet vi väl alla vid det här laget. Lóa våran fina älskling, som just nu är helt inne i en lägga-saker-på-huvudet period, som älskar att äta majskrokar med hela ansiktet, som skiner som solen så fort ögonen slår upp, som skrattar så hon kiknar när man dansar med henne. Den lilla busetjejen har idag fått hedra en av mina största "idoler".

För imorgon är det dags! Det är både med sorg och glädje i hjärtat vi skall sätta oss i biosäterna klockan 00.01 och se sista filmen i Harry Potter serien. Vemodigt med ändå underbart!

Så för alla Harry Potter freaks (Lelle jag menar bland andra dig! ) kommer här månadens Lóa bilder!



Allra käraste syster fyller år!

Med ett glas vitt vin i handen, satt jag igår på min fina storasysters balkong och åt jordgubbar samtidigt som jag såg på medan hon öppnade paket. Vi skulle ut och äta, för att fira hennes födelsedag, och som vi även kom på igår, inte bara för att hon blir äldre utan att fira vilket bra år hon har haft! (borde man alltid göra) Så efter en härlig eftermiddag var vi fem tjejer som åkte in till Puta Madre i Göteborg.

Jag kan ju efter gårdagen påstå utan att ljuga att Puta Madre har hamnat på min topp fem lista över bästa ställen i Göteborg. Vilket grymt ställe! Och vilken mat! Det kändes som att komma in i en film på 20-talet, jazzen strömmade från högtalarna och personalen var klädda i tidsriktiga charleston kläder. Det blandat med lite spanskt och lite burlesk, så är du hemma! Jag gick igång som bara den, och började smida planer på en framtida photoshoot på denna fantastiska restaurang.

Vi hade en otroligt mysig kväll, och avslutade kvällen/natten med en liten barrunda på hemmaplan. Så det var ju inte en allt för pigg mamma som hängde på lekplatsen idag. Men det kan det vara värt efter en sådan härlig kväll!


Ovan molnen lyser alltid solen

Sedan några månader tillbaka har Lóa haft någon form av prickar/fläckar, pigmentsförändringar eller liknande på ryggen. Så småningom började dom även dyka upp på halsen och magen också, och hon har även mycket blöjeksem. Första gången jag tog upp det här med våran barnläkare, så ville hon få det till att det kunde vara torrfläckar alternativt blåmärken efter våra fingrar (absurt eller hur?) BVC sköterskan som fick se dom efter det, kunde inte heller riktigt tyda vad det kunde vara eller bero på.
Så nu har vi äntligen varit hos en barnläkare på barnmottagningen. Hon kunde inte heller förstå vad fläckarna berodde på, inte heller den andra läkaren som hon hämtade för konsultation. Men, vi fick tid för provtagning, för att utesluta eventuella blodsjukdomar mm, och även en remiss till en hudläkare.
Det klart att man som mamma börjar få tusen tankar och scenarion i huvudet. Med både psoriasis och leukemi i släkten drar man ju ganska lätt för stora växlar, och sedan agerar man läkare och ställer egna diagnoser pga det man ser och läser på nätet.
Men Lóa, hon är alltid en sol! Henne berör det ingenting att hon har fläckar, utslag och eksem över hela kroppen. Inge heller bryr hon sig, när hon får emblaplåster i armvecken och får ligga på en brits medans två sköterskor skall sticka henne i armen, för provtagning. Nej, nej inte Lóa, hon är det glada, lysande lilla solstråle som alltid. Och det gör faktiskt att mamma blir lite modigare också. Så med ett plåster på armen över nålsticket smittar solstrålarna över på den oroliga mamman, och det är två lugna coolingar som åker hem ifrån doktorn.
Nu håller vi tummarana för att allt är bra med min fina lilla stråle.


strand, moln, lek, grill och tårar

Så kan med några få ord sammanfatta våran gårdag. Men det är kanske lite tråkigt att bara skriva det. Så jag väljer att utveckla det hela lite grann. Vi har ännu inte hunnit med något riktigt strandhäng i sommar, så vi tyckte att det var dags för det, som igår. Tyvärr när vi väl kom fram till sanddynor och salta bad, då var himmelen täckt av moln och vattnet var inte så inbjudande i sin mörkblåa ton.

Jag och Eira sprang i en stund trots moln, och kom sedan upp med hackande tänder, och jag drog paralleller till scenen i "Vi hade i alla fall tur med vädret", ni vet. Efter lite på och av väder, beslutade vi oss för att åka hem. En glass på vägen, lite lek hemma i farmor och farfars hus, och sedan var det dags att åka till Jennie och Linus för en grillkväll.

Kvällen var perfekt, och barnen lekte så himla fint. Tills vi upptäcker att båda två ligger och drar i samma leksak, och tårarna sprutar. Det är alla föräldrars "que" på att det är dags att åka hem.





Johanna ♥ Daniel



På en av årets hitills varmaste dagar, sa Johanna ja till Daniel i kyrkan. Tårarna duggade tätt bland gästerna, och det hölls roliga, känslomässiga och glädjande tal. Champagne i goodiebags på bussen till festlokalen, (var en rejäl höjdare ) Tor som spelade och sjöng fina låtar både i kyrkan och på festen. Ett liveband som fick gästerna att rocka loss ordentligt på dansgolvet och en supergod middag. Jag fick brudens bror som min bordsherre, och vi klickade riktigt bra, och blev någon form av Bonnie och Clyde under kvällen, ( minus vapen och mord biten ). Ett underbart bröllop i alla bemärkelser!

Tack söta brudpar för att vi fick dela denna dag med er! Kärlek

Check it out!!

Jag har fått den otroliga äran att agera gästbloggare på Cecilia Blankens underbara blogg idag!! Hur häftigt är inte det?? Det är faktiskt andra gången jag är med på hennes blogg, för er som inte vet. Hon hade med en bild och lite text på mig när jag var gravid med Lóa. Cecilia är så jäkla cool, och det är sannerligen en ära att få lov att vara med!

Och som att inte det var nog, så fick jag idag äntligen hem mitt cert som visar att jag är Professionellt diplomerad Make up artist!! Anledning att fira?? Oh ja! Därför väntar nu vin, popcorn och en söt kille på balkongen och en vacker solnedgång! Hurra!


Sneak peak Daniel & Johanna

Ledsen för dålig uppdatering. Men som så många andra gånger, när bloggen blivit lite lidande, så har det varit full rulle med annat!

I Lördags var vi på bröllop, då två av våra vänner äntligen skulle "knyta hymnens band" Det var ett otroligt vackert bröllop, och en hejdundrande fest! Tor hade en ganska stor roll i det hela, då han spelade inte en, utan hela fyra (!) låtar under dagen. Ja, jag grät. Både för att han spelade så fint, och för att paret var så underbart fina! Kärleken spirade i luften, och jag gick lös med kameran. Men det får ni se i morgon.

Det blir en liten snek peak for now!


RSS 2.0