Bebis v.34





Bröllopsfest och Mumin

Igår var det bröllopsfest för paret Wall, som gick och gängade sig 19 Juni, utan att en jäkel visste om det. mmm..sånt kan ju vara kul, jag blev riktigt tårögd när jag helt plötsligt stod med ett kort i handen där det stod "Just married" på, och en bild på det vackra paret. Samtidigt kunde jag inte låta bli att tänka: Men, nej! Jag ville ju sminka Jennie till hennes bröllop, å få vara med? Damn dom där två! haha.. som gör sånt i smyg!
Men det är ju så klart jätte kul att dom har gift sig!!
Och det skulle firas igår. Så på med något "färgglatt" som det stod på inbjudningskortet, och iväg till Jennies föräldrar, där en hejdundrandes fest väntade. Det var lekar å tipspromenad och roliga "partypåsar" på borden. Och det var ett gött röj fram till halv ett, när det blev dags att lösa av barnvakten (mormor) och åka hem.
Jag måste säga att vara preggo har ju sina fördelar, man slipper bakfyllan, och kan glatt skutta upp morgonen dagen efter, och vara redo för en ny dag. För idag hade vi bestämt oss för att gå och hälsa på Mumintrollet, som kom till Kungsmässan. Jag, Tor och Eira begav oss ut i lagom tid tills Mässan öppnade vid elva, och passade på att äta lite lunch på Nello innan Mumin och hans vänner skulle uppträda. Sen blev det glass och glada miner vid scenen.
Eira var helt förtrollad av Mumin, Snorkfröken och Lilla My. Hennes första teater upplevelse var en hit! Och efter pjäsen var spelad, var hon snabbt framme hos Mumin, och skulle pussa och krama! Flera gånger!
Så, vad gör man? Man går och köper sin dotter en liten Muminfilm, och hoppas att man slipper få se och höra  "gummibjörn" på repeat hela tiden, utan att man kan varva "skiten" med lite hederlig: mammaaa mamma mamma mamma ma ma ma..pa pa pa pa pa pa pa pa pappa.. i sann Mumin style.

Push Present

Läste i Mama ( tror jag det var i alla fall ) om ett nytt fenomen som kallas för "Push present". I USA är det jätte stort, och jag tycker väl själv att det är en alldeles utmärkt ny grej. Att ge kvinnan en present i samband med förlossning. Jag menar det är ju ändå en jäkla bedrift! Först går man omkring i 9 månader, med alla dess olika kramper, illamående, foglossningar och allt vad man nu kan ha, sedan väntar ju en ganska tuff och påfrestande födsel också. Så mer sånt åt oss gravida, födande mammor! ;D
Jag hade inte blivit ett dugg ledsen om jag hade fått något av det här till exempel.
Halsband från House of NataliaRing från House of Harlow
Underbar kaninring från Björg
Vem jag nu kan hinta åt, som säkert inte ens kommer att läsa det här..hrrrmmm.. men jag får väl göra små diskreta antydanden på annat sätt..hehehe

Djungelrummet och Mickey D

Idag var det stängt på dagis, så jag och Jennie planerade att vi skulle göra något skoj med barnen. Liseberg kändes lite för kallt för en dag som denna, Men Djungelrummet på Freeport var kanske något att spana in. Nu är ju barnen så pass stora så att dom gärna springer runt och busar på lekplatser och annat.

Så vi åkte dit.  70 kr kostade det för 90 minuter i Djungeln. Men bollhav, rutchkanor och annat skoj. Det blev ett lyckat besök. Eira tyckte det var riktigt kul att bege sig in i den "okända djungeln" medans mamma och pappa stod på tryggt avstånd och såg på.

Vad är väl en rolig lekdag utan ett besök på Mcdonalds? Ja, för mig är det något man lätt kan hoppa över, med tanke på att jag är vegetarian, och förövrigt inte är något stort fan. Men någon gång måste ju vara Lillans första, och idag fick bli den dagen. Så en Happy Meal, med tillhörande cheeseburgare, äpplen, morötter och en tropicana juice beställdes in. Hamburgaren var inte ett dugg intressant. Eira spottade ut den, och tyckte den var "äcklig", men leksaken var en hit, sen att Morris leksak var mer intressant, det har kanske mindre betydelse. Prince Charming var så gullig och bytte sin åsna, mot Eiras pinocchio sen. Så alla blev nöjda och glada efter en mysig playdate.


En något suddig bild tagen med mobilen, på en glad tvååring.




Värsta grejjen.

Jag har hittat en sån grymt bra pryl, som vi bara måste skaffa till Eira. Det är en Disney portabel DVD spelare, som även fungerar som CD. Hur grymt som helst!! Hon behöver ju ändå en CD spelare till sitt rum, då kan man ju lika gärna kombinera de båda sakerna. Ja, det är nästan så jag vill springa och köpa en nu!!


The weekend

Har haft en helt fullspäckad helg, vilket känns väldigt roligt. Men tusan vad trött man blir! Kan väl kanske bero lite på att man är i åttonde månaden och inte riktigt kan hålla samma tempo som vanligt.

Jag, Tor och Eira var på tacokväll hos Petter och Linn i fredags. Eira ville mest bara ha tortillia chips, och pendlade som en skottspole mellan TV:n och chips skålen. Varje gång hon kom dit, tittade hon på mig, höll upp sitt lilla finger och sa: Bara en! Ja, visst. Men det kan man ju inte säga hur många gånger som hellst, då förlorar det ju liksom sin innebörd! Haha.. Gullet.

I Lördags vankades det Bröllop. Det var Tors gamla bandkompis som skulle gänga sig, och vi, CM, Johan, Henric och Victoria var bjudna. Jättekul att få träffa alla! Speciellt Henric och Victoria, som bor i Karlstad och som man inte träffar allt för ofta längre. Vi höll igång till ett tiden, och jag började väl känna att det var dags att ta tag i hemfärden, då jag hade ett par stycken att både hämta och lämna av. Det slutade med att vi två timmar senare hasade oss in i lägenheten, efter en väldigt annorlunda bilfärd hem.

Vi skulle vägen om Malevik och hämta sötaste Marie, som var på kräftskiva, när vi mitt på en mörk smal väg, bländas av något som ligger i diket. Det var en dräng full 17 åring, som hade kört i diket med sin moppe! Lille pojk! Han blödde om benen, och satt ordentlgit fast nere i diket. Så det blev till att hjälpa honom hem. Gud, han hade verkligen tänkt köra flera kilometer från Malevik till Billdal!! Jösses! Han hade änglavakt, det kan jag säga. Han var bara någon decimeter ifrån att ha krockat med en elledning, och det hade nog inte slutat så bra!

Så det var en trött mamma, som åkte och hämtade sin lilla Bibbi hos Momo och Moffa i söndags förmiddags. Men det var bara att ta nya tag, och ge sig iväg på lille kusin Noahs femårs kalas. Bra sätt att spendera en söndag på! Som avslutades med att Tor lagade vääääldigt god mat! Jag är lyckligt lottad jag ;D

Tänkvärt!




Ny dag, nya tag.

Jag fick ju vara med Eira hela dagen på dagis igår. Så jag måste erkänna att jag var lite nervös över hur det skulle gå idag, när vi snörade på oss skorna i morse. Det räckte med att vi kom innanför dörren, så blev Eira ledsen, sånt är ju aldrig kul! Så, jag fick stanna en stund och vara med och leka med Play doh och läsa Nalle Puh. Men efter ett tag bestämde vi oss för att testa. Så jag gick in och satte mig i personalrummet. Eira skrek sig halvt fördärvad, och mitt mammahjärta höll på att brista! Men efter en stund släppte det, hon slutade gråta, och det verkade gå bra. Så jag smög ut och gick hemmåt.

Så nu är det bara att vänta och se, och hålla en tumme för att min lilla tjej skall börja trivas på dagis.

För mig finns det inget bättre än den här lilla filuren!


2 åringen!!!

Hurra hurra! Igår var det Eiras födelsedag! Det skulle firas med ett härligt släktkalas! Jag trodde att jag skulle ha flera timmar på mig, att gå här hemma och städa och baka. Men ack nej! igår ville Eira helt enkelt inte vara på dagis, så det var bara att hämta igen. Oj oj oj, vad ledsen hon var! Mitt lilla hjärta. Det gör en så ledsen av att se henne så upprörd och gråtandes! Men så är det ibland.

Hur som helst, så fick jag en extra bagare som hjälpte mig att baka, trots att hennes smet mest bestod av mjöl och vatten, och åkte ut i diskhon sen. Men mysigt hade vi, och resultatet blev lyckat!

Det är lite mycket att ha 18 personer i våran varma lilla trea, men barnen lekte så fint inne på Eiras rum med alla nya paket, och jag tror att tårtan och cupcakesen var uppskattade :D

Nyvaken tjej, öppnar paket i sängen






Hjälpte pappa att städa lite


Nalle Puh tårtan!

 

Uppdukat.



 

Cupcakes med Puh figurer



 

En liten fé öppnar paket på rummet



 

Äntligen fick hon smaka på Nalle Puh tårtan!


God Morgon!

Dagen började tidigt idag. Jag vaknade vid sex tiden av att Eira stod upp i sängen i full färd med att ta av sig sin blöja. Nakenfiiis sa hon. Jaja, klockan stod ju ändå på halv sju, så vad är väl en halvtimma hit eller dit?
Lämningen på dagis gick bra, det var liksom bara hej och hej då! Vink vink i fönstret. Sen får vi väl se om fröknarna ringer. Annars hämtar jag skruttan halv två i eftermiddag. Så nu sitter jag här, i min ensamhet. Har redan hunnit städa hela lägenheten och slö surfat, under den timmen jag varit hemma. Så nu tänkte jag att jag skulle förbereda lite inför kalset i morgon. Det skall ju bli Nalle Puh tårta till barnen, men jag tror att vi vuxna får ha något annat gott att smaska på, så kanske cupcakes? Eller lite macarons? Hittade lite inspiration..Kanske inte kommer bli riktigt så fina cupcakes i mitt kök imon..
Jag bara älskar the partyn! Kanske något man skulle börja ha?

Första lämningen..

Idag var det pappas tur att följa med till dagis. Han var med vid samlingen, men sen var det dags att testa att vinka av. Eira hade väl blivit lite förvånad över att pappa skulle gå, men hon hade inte gjort någon big deal av det. Allt verkade ha gått bra, och pappa kom hem..Så här satt vi..i tre timmar utan lilla Bibbi.. Kändes konstigt, men ändå bra, att allt verkade gå bra.
Sen var det dags att hämta igen, och en glad tjej stod vid dörren när pappa kom! När dom kom innanför dörren hemma, fick jag mig en lååååång kram av en väldigt gosig tjej. Hoppas det går lika bra imon, när det är jag som skall lämna. Kan ju lätt bli lite mer dramatiskt då. ( antingen från hennes sida, eller min )
Idag var jag och Eira i alla fall nere i affären och hämtade ut hennes paket. Självklart ville ju Eira öppna, och hon blev väldigt besviken när vi gick och "gömde" paketen till hennes födelsedag. Men jag tror hon kommer bli riktigt glad i övermorgon när det är dags att öppna dom!
Detta är vad som väntar i det stora paketet, som snart skall göras om till flera små paket!

Picknick vid slottet

Idag har vi haft en härlig familjesöndag, Med mysig plätt picknick ute vid Tjolöholms slott. Eira tyckte det var väldigt spännande att få åka ut till slottet och se vart prinsessan bodde. Hon hade fullt upp med att äta plättar i farten, samtidigt som hon jagade fjärilar och spanade på vovvar. Självklart åkte vi inte hem utan att hon fick en liten isglass också.
När jag nattade henne förut, så frågade jag henne vad vi hade gjort idag, varpå hon svarade: Vart på slottet, sessan och fjärilen. Och äta glass!!!
Så jag summerar det hela, med att Eira var rätt nöjd med dagen.

Dagis dagen och pottan

I Torsdags var det ju dags för första dagen på dagis! Det var både spännande och lite ängsligt att gå upp för backen mot dagiset den morgonen. Vi mötte upp Jennie och Morris, som börjar på avdelningen vägg i vägg med Eira. Vilket är jätte kul! För då träffas dom ju ute på gården, och kan leka! Strålande!

Dagen gick bra, Eira var lite blyg, och höll sig fast lite i mig, tills hon fick syn på en jättestor Nalle Puh, som hon glatt sprang fram till och började leka med. Det kommer nog gå bra det här!

Det var en väldigt stor dag för Eira, torsdagen den 12:de augusti. Hon började sin första dag på dagis, OCH hon gick på pottan för första gången!! fem gånger dessutom! Boy oh boy vad mamma och pappa var stolta över sin lilla tös, när vi hörde hur Nalle Puh pottan började spela en melodi. Det krävs inte mer än så för en mamma och en pappa att applådera av glädje! Haha!


Vinke vink till pappa, innan det var dags att gå



Pannkakstjejen

Idag har regnet smattrat gott mot rutorna. Och jag, momo och Eira har varit ute och köpt nya gummistövlar och ett regnställ, inför dagis starten i morgon. Eira ville så klart prova sina nya saker, så när vi skulle ge oss ut för att hämta hem pappa, så fick det bli dom nya stövlarna och regnjackan. Och så klart skulle hon ha på sig "rödluvan" som hon säger. Så söt var hon när hon glatt plaskade och hoppade i vattenpölarna utanför. En annan kände sig lite smått som en dränkt katt, gummistövlar hade jag visst, men inget paraply eller annat skoj. Men jag gillar ändå regn. Är en av dom där som längtar till hösten.

Visst jag älskar sommaren, och den här har varit fantastisk, men det är något visst med att ta på sig en gosig kofta, ett par kängor, och bege sig på en frisk härlig promenad med en chailatte i handen. Sen är det ju något annat som får mig att längta också. En liten bebis så klart! "Lilla Lo" ( som vi kallar den, ja eller "Minimong" som en följetong på Eiras smeknamn i magen "Mingemong" ) Beräknas ankomma den 15 Oktober. Lagom tills mamma vill ställa till med Halloween kalas! För det måste man ha! Då skall här bakas å fejjas må ni tro.

På tal om bakning, så stod det Pannkakor på menyn till lunch i det Friberg/Hembergska hemmet idag. Eira tycker det är så roligt att vara med och "baka", och hon ville absolut röra själv! Här fick inga mammor vara med inte! Jag fick hålla mig till att göra Smör hjärtan i stekpannan och vända på pannkakorna. Dom få gångerna som jag faktiskt var tvungen att röra runt i smeten lite, fick Eira ett "litet" utbrott och låg på golvet och skrek. Men som tur är, går det över på någon halvminut. Och hon kan återgå till sitt glada sätt igen. Vår lilla Gremlin..Ja! jag vet vad hon har fått det infrån! ;D







Nu skall jag lägga mig i ett härligt skummbad, och ladda lite mentalt för dagis starten i morgon!

Bebis v.30








Kvällsmat vid havet..

I Onsdagskväll var jag och Linnéa ute vid Hanhals Holme, och hade en lite mysig picknick i kvällssolen. Vi passade på att ta med kameran, ifall det skulle bjudas på några fina foto ops. Och det gjorde det, kan jag säga. Påvägen ut körde vi förbi ett härligt fält, och solen låg så fint över det, så vi körde in bilen till kanten och sprang ut i fältet och fotade lite.

Det är ju så roligt att ha fina, roliga och lite annorlunda bilder på lilla gravidmagen! Så här är ett smakprov.

 

Älskar verkligen min nya kamera!


RSS 2.0