Blir i alla fall aldrig så här bitter..=D


Grinchen som stal julen!

Ja,det här kan ju snabbt klassas som den värsta julen någonsin! Eiras första jul blev ingen jul...
Jag låg hemma hela julafton med magsjuka. Så ingen tomte, inget julbord, ingen släkt ingenting blev det... Hur kan det tajma så dåligt? Har inte varit magsjuk på åtta år, och så blir jag det natten till julafton. Ja,vad gör man? Man är oerhört glad över att man har en sån underbar pojkvän, som fick spendera julafton nästan helt själv med Lillan, då jag mest sov. Sen är man glad över att man så småningom blir frisk igen och kan få lite julfirande i alla fall. Idag skall vi nämligen hem till mamma och pappa och fira lite. Det känns ju jätte bra! Kalle lyckades jag ju se, och resten spelar ju egentligen ingen roll vilken dag man gör. Bara man umgås och har trevligt undertiden. 

Eiras första smakportion blev igår istället. Och jag tror faktiskt att hon tyckte om det! Idag tog hon tom. skeden själv! Hon är duktigt mitt Frö! 

Julklapps utdelning hann vi med på morgonen, och jag fick det fina halsbandet från Disney Couture, en yogamatta och biljetter till Coldplay!! Blev överlycklig. =D Och till min kära Tor hade jag köpt Guitar Hero World Tour. det är sååå roligt! Skall nog ta med det till päronen i kväll. Med en trummis till pappa och en gitarrist/sångare som pojkvän och när man själv älskar att sjunga och spela gitarr så blir det nog ett grymt band! 



God Jul!

                      

                                    

Dan före doppare dan..

Japp, nu är det julafton om bara en dag! Eiras första jul! jätte roligt! Imorgon ska vi även börja med smakportioner till henne. Jag menar är det någon dag som passar perfekt till att smaka gröt för första gången, så är det ju julafton!  så vi har inhandlat ett fint litet matset, med Lilla My och Mumintrollen på. Inte lika lätt att göra något eget där inte. Dessutom så diggar jag Mumin å hans vänner. Yes,så det blir havregröt som åker först in i Lillans mun. Ska bli så kul och se hur hon reagerar på det.

Var nere på Kungsmässan i morse, och skulle inhandla mina sista julklappar, trodde jag var smart som var där tidigt, tänkte att det kanske inte hunnit komma så mycket folk. Ja, så tänkte jag..och ALLA andra. Fick tag på det jag behövde, och en liten klänning och lackskor till Bibbi (Eira) Hon måste ju vara fin när hon träffar tomten! Nu skall jag snart baka och skapa julstämmning med Absolute Christmas och kanske lite glögg! 



Årets jullåt?



Coldplay-Yellow


Så himla underbar låt!

Dumma julkort!

Okej, jag kan helt ärligt säga att jag inte varit ett speciellt stor fan av julkort innan. Tycker väl det känns lite larvigt att skicka iväg kort på sig och sin familj där man önskar någon god jul och så vidare. Tanken är ju rolig, att snigelposten ändå skall ha någon charm kvar, och jag tycker att det är roligt att få julkort av andra. Men okej, nu har jag ju barn, å då är det något man måste göra. Men inga familjekort va? nä, det blev ett kort på Lillan i tomteoutfit. Jag skickade efter dom förra veckan från en sida på nätet. Det skulle ta 1-2 dagar, det har gått en vecka! 

Dumma julkort! 

Nu är det julafton om två dagar, och ingen farmor eller mormor har fått något kort på våran lilla tomtenissa i brevlådan. Det är ju fan också! Nu när man har gått in för att göra en sån där helylle sak. Då ska det skita sig. Darn.. Tur far min har en grym fotoskrivare hemma. Det blir till å printa ut bilder i morgon kväll, och dela ut personligen. Det kanske ligger lite charm i det oxå. Och jag tjänar ju lite på det. Slipper ju betala portot. ;D Lägger i alla fall upp bilder på våra tappra försök att vara en lite corny svensson familj. huga!



Kristoffer Åström-The Wild


Åhh! så bra låt..och mysig video =D

Ny dag..

Vaken.. fortfarande mörkt ute. väcktes av Lillans joller. finns det något bättre sätt? Hon leker för fullt med sin tuggbok. Och jag funderar på att gå upp och äta av den stulna gröten.
Lägger upp lite bilder på saker Eira fick i dop present, som numera pryder vårt sovrum.


Den ofrivillige snattaren!

Ja det är sant! Jag är nu officiellt en ofrivillig tjuv! Var inne på Coop och skulle handla lite, och hade Lillan i kundvagnen, sittandes så gott i sin rockatot med den nya dödskallen dinglandes framför sig. Då hände det. Jag har skändat Tomten, jag har stulit hans gröt!! 

När jag kom ut med mina kassar till bilen och lyfte in Eira i bilen, det var då jag upptäckte det. Två stycken korvar med risgrynsgröt låg där, längst fram i vagnen, tidigare väl dolda av rockatoten. Jag som aldrig har snattat i hela mitt liv, trots upproriska tonår..hrmm. Jag minns bara när jag var si sådär 7 år och "lånade" med mig playmobil hem från Fritids för att jag ville fortsätta leka hemma. Med stora tårar rullandes längst kinderna och med stor skam i kroppen stod jag där hos fröken och talade om för henne vad jag hade gjort. Den skammen usch! vill man inte känna igen... så jag har ju varit lilla goody two shoes på den fronten, tills nu.

Förlåt Tomten.

Ett litet tillägg. Gillar verkligen inte Colin Nutley och alla hans filmer där hans enformiga fruga spelar huvudrollerna, men Heartbreak Hotel måste jag säga är ett stort undantag. Den är faktiskt riktigt rolig. Går på fyran nu. <3 KIX



Uglydoll

När jag var gravid och var runt och letade babysaker, tyckte jag aldrig att jag hittade några fina och unika saker till barnvagnen. Bara Tummen hit å Laban dit. Missförstå mig rätt, det är inget fel på Tummen, Laban å alla andra massproducerade barnsaker. Men det är tråkigt. Jag vill inte springa runt på stan och i ett stressat ögonblick råka ta fel unge med mig hem, för att alla ser likadana ut. Nä jag ville ha något eget. Så jag styrde kosan mot Mary´s House här nere i stan. Dom har så mycket fint! Jag köpte mig två tyger, ett i blått och ett i rosa, för jag visste ju inte vad jag väntade, så jag tänkte att det är lika bra att gardera sig. Jag sydde hursomhelst två täcken och ett litet barnvagnshänge, med tre hjärtan, ett blått, ett rosa och ett vitt. Och jag var helnöjd! 

Täcket och en bit av barnvagnshänget jag gjorde. 

 



Men alla måste ju uppdatera sig någon gång, och det var det dags för nu kände jag. Så igår dammade jag av symaskinen och satte igång med projekt "sy ett nytt barnvagnshänge". Med brist på all annan fantasi, blev det en avbildning av Eiras favvonappis. Dödskallen. Snällversionen givetvis. Denna sydde jag ihop av två av hennes första bodys, som ett litet minne av dom, Tyvärr började maskinen strejka halvvägs genom min kreation. Så det sista fick sys för hand. Jaja. Det senaste är ju ändå uglydolls så jag får väl propsa på att den hör till den genren. Så här blev resultatet iaf

.

och här är originalen. hmm kanske ska köpa en istället....





Mew 156


En av mina absoluta favorit låtar! Jag är ett stort Mew fan! Minns att jag grät när jag såg dom första gången och dom spelade den här låten..Jag vet, jag är lite mesig....

Vad Eira vill ha av tomten!

Ursöt åkpåse från Lodger! Finns i massa fina färger. Jag fastnade för den här i Hallonrött. 

Musikvideon för dagen!

Älskar låten,bandet och videon! Såå bra!

Farmor 60 år!

Igår var vi hemma hos min svägerska och firade Eiras farmor som nyss fyllt 60. Det var hur mysigt som helst! Jag bestämde mig för att traska dit, medan Tor tog bilen. Det är en ganska bra bit att gå, men i min takt tar det bara dryga halvtimman. (förstår inte varför jag alltid måste gå så fort, ibland måste jag liksom säga till mig själv att gå lite saktare..haha) hursomhelst, Vi åt jätte god italiensk mat, Malin är fantastisk på matlagning! och sedan lite tårta på det! Den Hembergska famlijen är ju lite som en modern version av familjen Trapp, minus några ungar och en smått hysterisk nanny då vill säga, så alla tre barnen hade komponerat en text till deras mor på hennes stora dag. Det var verkligen jätte bra, kan bara hoppas att Eira ärver sin pappas talang!

Kvällen fortsatte med lite Singstar,Guitar Hero och Buzz. Med dom tre spelen har man aldrig tråkigt. Eira tyckte även att tv:n var hur rolig som helst att titta på. och självklart var hon med i mammas lag! 

Nu är min pärla vaken och ligger och pratar högljutt med sin snuttefilt, nu är det dags att börja dagen!

Åh Chanel!

Har så länge jag kan minnas alltid velat ha en klassisk Chanel 2.55 väska. Och jag har letat bland second hand butiker och butiker på nätet efter en vintage väska. Och tro mig om jag blev överlycklig när jag för dryga månaden sedan snubblade över en i guld på Tradera! Jag vill liksom ha en som är lite sliten och använd,som om det vore bland dom första Coco Chanel själv lanserat. 

Jag har blivit blåst på auktioner innan på tradera, och när väskan dröjde tänkte jag att jag gått på ytterligare en nit. Jag förbannade mig över sidan, och beslöt mig för att avveckla mitt beroende av att handla där. Sen en dag fick jag ett mail och två dagar efter det fick jag den! Min efterlängtade väska, som skulle lukta använd och vara sådär vackert sliten. Men damn om jag blev besviken! Den var verkligen för sliten! Så nu trånar jag efter att köpa en helt ny istället! Och i samma veva som väskan har uppdaterats lite och kommit i lite fler utföranden så känner jag att jag nästan vill ha fler än en! ;D Önska går ju!



Dagens musikvideo.

Inte Smashing Pumpkins bästa låt, men gud vad jag älskar den här videon

Julbestyr..

Har spenderat dagen med att bada lillan, gå promenad i tråkigt småregn och att smida hemliga planer inför kommande julafton. hehehe..jag älskar att vara hemlighetsfull. Det är det som är det roliga med julen tycker jag,ah förutom allt mys med släkt och famlij då givetvis. Men att ha världens (vad man tycker själv) bästa julklapp på gång. Det är kul! 

Sen är det ju oxå så att jag älskar att baka! Hade lagom till första advent bjudit över mina tjejer på lite julbak. Var på Coop och handlade ingredienser för närmre 700 spänn, Det slutade med dubbla satsen lussekatter och knäck, som Linda inte orkade göra klart, därav en jätteknäck som hade mättat den mest knäcksugna människan. Sen har det blivit lite tryffel oxå till Lillans dop. 

När vi var hos Petter och Linn på lussemys förra helgen hade Johanna gjort en grym Rockyroad från Leilas "A piece of cake" funderar på att göra den till julafton. MMMM kan nog bli hur bra som helst. Nu är det bara granen som skall upp så är julkänslan total! 

Här är en till liten sak jag definitivt hade kunnat tänka mig i Julstrumpan.....


Julönskning..

www.kyssjohanna.se  

Här hittar du detta underbara halsband från Disney Couture. Jag vill ha ett i guld....

 

Eira i Juicy Couture

Fick den här söta Juicy dressen i dop present. Ah det skall ju börjas i tid!

Eiras dop!

Den 6/12 döptes min lilla docka. Och eftersom jag älskar att pyssla och ibland blir lite överambitiös bestämde jag mig för att göra allting själv. Det började med att jag gjorde egna inbjudningskort. Detta var väldigt roligt, aldrig testat på det innan, men köpte olika stämplar och lite färg, sen satt jag hemma och knåpade. Resultatet blev riktigt bra! Jag förseglade sedan alla kuverten med en rosa stämpel i form av en  prinsess krona. 



Till dukningen hade jag bestämt mig för att göra små "tack för att du kom" presenter på allas platser, så jag köpte små jordgubbsgodisar och skummnappar som jag slog in i cellofanpapper. Sedan knöt jag en rosett runt med ett kort på,(samma som på inbjudningarna) och på baksidan stod det,tack för att du kom på mitt dop. Sedan lade jag på allas servetter en liten rulle med rosett runt,där det stod lite fakta om Eiras tre namn och varför vi valt att döpa henne till detta. Jag hade dukat långbord med vita linnedukar och små skålar med rosa rosor i,samt två silverfat med två stora rosa block ljus.  Det bjöds på morotssoppa, kräftsoppa och keso kakor,som dom nyblivna mor och farföräldrarna så snällt ställde upp och gjorde. Själv bakade jag maränger och cupcakes med kanderade rosenblad. Allting blev väldigt lyckat och jag är helnöjd med resultatet! Så himla roligt att göra saker själv! Funderar dock lite på hur det kommer bli med nästa barn. Hoppas verkligen att jag orkar vara lika kreativ då,så det inte slutar med att den stackars bebisen bara får namngivningsparty och halvfabrikat på mottagningen. 

Själva dopet var väldigt fint, är inte direkt ett fan av kyrkan,men i juletider och i dopsammanhang tycker jag ändå att det har en viss charm. Lilla Eiras söta farbror ställde upp på att spela Coldplays Yellow, och hennes gudfar läste dikten Ett gudbarn. Till min stora glädje fick vi även välja ut psalmer, så jag valde När du ser en droppe glittra, tycker det är en väldigt vacker psalm. Eira var duktig,hon blev lite ledsen när prästen skvätte vatten på henne, men annars skötte hon sig bra! Så roligt att vara med om sitt första barns dop. Känns ju lite speciellt! <3 KIX

Ett av mina favorit band

Grym video

Jag å Trollan!


En start på något nytt!

jaha..då har man skapat en blogg då, var egentligen från början ganska ointresserad av allt vad bloggar var. Men ju mer jag tänkte på det,och ju mer bloggar jag snubblade in på, så växte tanken fram i mig om att det faktiskt vore roligt att ha en egen blogg. En blogg som man kan se tillbaka på och följa för sig själv liksom.

Tanken är väl att nu när jag är mammaledig så skall jag skriva lite om hur det är och om min lilla dotter Eiras första tid här i livet. Sen vet jag eftersom jag känner mig själv att det kommer handla om ganska mycket mer saker. vad det blir återstår att se. Men here´s to a new start! Puss å gonatt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0