första, andra praktiken och lite kalas.

Yes, i fredags var jag iväg på min första praktik! det var Alingsås Konståknings team, som skulle bli sminkade inför en show dom hade. Så jag och tre tjejer från skolan begav oss upp till Alingsås och deras ishall för att sminka 14 tjejer! Med lösfransar, eyeliner, perfekt mun och hela kitet.

I fem timmar höll vi på, och resultatet blev super bra! det var en riktigt rolig men intensiv dag. Och imon är det då dags igen, för praktik nummer två. Det är en reklamfilm som skall spelas in, och jag och Natasha från klassen blev tilldelade det uppdraget. Så imorgon ringer klockan 05.00, för klockan 07.00 skall jag vara på inspelningsplatsen. Jeeeez! Mamma är inte riktigt van vid sådana tider..hehe..men det kommer nog bli bra! Skall bli väldigt spännande att få vara ansvarig makeup artist och stylist för en reklamfilm!

Annars har helgen varit helt perfekt! I går stod Tor på Topman i Göteborg och DJ:a, och jag, Eira och Linda åkte med in till stan, gick och strosade och fikade lite i det regniga vädret. Sen var det ju Earth Hour, och vi körde all in, med alla lampor släckta, inget i uttagen, stearinljus och så spelade vi Monkey Island på datorn (som fick gå på batteri en timma ;D ) Var väldigt lugnt och skönt...

Idag har vi spenderat förmiddagen på Kungsmässan hela familjen, med en liten lunch och lite present inhandling, för nu skall vi snart iväg på kalas. Det är Eiras äldsta kusin Samuel, som fyller 9. Och det skall ju självklart firas!

Sen är det väl bara för mig att gå och lägga mig, så jag orkar med morgondagen ;D




BTW

..Så var inte jag lika glad och söt, när jag satt uppe på akuten och väntade på att doktorn skulle kolla i MITT öra. Det blev hela två vändor för mig till akuten. Andra gången var liksom trumhinnan spräckt och jag hade fått bihåleinflammation också. GREAT! Så, doktorn gav mig en antibiotika som jag kanske var allergisk mot, (eftersom jag inte tål penicillin) så där fick jag sitta, en timme extra och fika på sjukhustet. Jolly good fun!


Jag har världens sötaste gullunge!

Det är ett konstaterande och ett faktum! Eira är världens sötaste gullunge. Hon har kommit in i en period nu, när hon gör sånna underbart gulliga saker, så man har lust att svära all världens svordomar för att man inte har en filmkamera. Som när hon tittar på Pingu, och Pingu mäter med sina händer hur stor fisk han fångat, och sedan håller upp armarna stolt för att visa, ja då flyger Eiras armar upp, VARJE gång.

Eller när hon vid middagsbordet, har så gott som vägrat att äta, för att sedan komma ut i vardagsrummet, med sin sked och skål, och ställer sig för att äta upp lite vid soffan. Adorable!

För att inte tala om hur gullig hon är mot sin mamma, som nu lider alla helvetes kval, för att hon nu också dragit på sig öroninflammation. Då kommer hon för att klappa och krama och pussa lite. I love her! Hon är världens sötaste gullunge!





Kolla bara på den söta busungen! Som spelar piano tillsammans med sina kusiner.

Nä nu får det vara nog!

Som jag skrev, så var ju Eira på bättringsvägen, trode jag ja! Efter att hon vaknade med 39 graders feber igen! i fredags, och var så ledsen, så visade det sig att hon hade fått öroninflammation stackaren!!

Så det blev till att åka upp till akuten och träffa farbror doktorn i lördags. Lilla tappra hjärtat, satt i mammas knä, och kramade Lala riktigt hårt, samtidigt som hon skickade släng pussar till sköterskan, varje gång hon kom ut i väntrummet och ropade upp någon. Men med penicillin kur och hostmedicin skall det väl vända fort. Nu är hon pigg och glad igen, önskar jag kunde säga detsamma om mig och Tor. Vi gör fortfarande slut på ett sexpack toapapper på en dag, och hostar om vartannat. Fast vi slipper i alla fall öroninflammation! usch, man vet ju bara hur ont det gör! Det skär verkligen i hjärtat på en när man ser hur ledsen och hur ont Eira har. Låt oss hoppas att hon får hålla sig frisk nu efter detta!

Nä, nu har jag smitit lite från att göra klart min läxa, så det är bäst att jag gör klart det sista nu, för den skall lämnas in idag! ooopppss!


Toklisa!!

Lillan har varit då dålig..

Det började redan förra veckan, med lite feber och hosta. Men efter att det gav med sig, trodde vi liksom att det skulle räcka där. Tills hon pang bom i söndags blev sjuk igen. Ordentligt! 40 graders feber och en hosta som skulle få en 74 åring med kol att blekna i jämförelse. Sedan har det hållit i sig. Hon har gått i fem dagar med feber, hosta och en snorig näsa. Stackars liten!

Som tur är, så är hon väldigt tapper, trots att hon är sjuk. Hon har visserligen ätit dåligt, men annars har det varit ganska mycket full rulle. Att hon är sjuk, har man mest kunnat avgöra på dom 2,5 timmars sovstunderna, hon har haft mitt på dagarna.

Och så nu, när febern äntligen är borta, och Eira börjar tillfriskna, då blir mamma sjuk istället. Och inte är jag tapper inte! Jag vill genast bädda ner mig i soffan, se på en film med täcket upp till hakan, och få isglass och saft serverat till mig.
(Precis så, som man tycker att man vill ta hand om sin lilla sjuka tjej när hon är dålig. Min första tanke var, att hon skulle få isglass och en ny bok, för att göra henne lite glad igen. Det vet man ju själv att det var bra medicin när man var liten och sjuk.)

Men så nu då, ca 20 år senare. Tor är iväg i Kalmar för en spelning, och jag får helt enkelt bara göra vad mammor gör när dom är sjuka. Suck it up, och försöka ta hand om Eira i stället. Eller så får hon helt enkelt ta hand om mig. Med hennes klappar, kramar, pussar och gos blir jag nog frisk på nolltid!



När man är sjuk, får man faktiskt kolla på Teletubbies hur mycket man vill!

jeez louise!

Vaknade i morse, efter vad jag ansåg, vara en välbehövd sovmorgon! Och när jag kom upp i hallen, och skrämde halvt ihjäl Tor, stod han och skurade hallspegeln. Han hade även, dammsugit, skurat golven, diskat, skurat toaletten och tagit hand om Eira. Allt detta medans jag låg och sov som en gris!

Det är inte första gången som jag bemöts av en skinande och väldoftande lägenhet när jag vaknat, efter en ordentlig Törnrosa sömn! Vilken kille man har!! OCH han lagar mat oxå!! Japp varje dag!! vad har jag gjort för att förtjäna denna Adonis i förkläde? Inte vet jag, men jag tackar och tar emot. Och påminner mig om att bita mig lite extra i läppen, de dagar jag irriterar mig på strumpor och kläder på golvet, och en och annan snus här och där. Det kan han ju faktiskt nästan komma undan med efter dagar som denna..Errhhmm..Nästan..



Aahh just det. Han sjunger, spelar i band och skriver låtar också..My oh my!

Lillan håller låda

Hade en fantastisk mysig bio kväll igår. Med en god middag med goa tjejer, och en film som inte gjorde någon besviken. Väl påväg hem, ringde jag till mamma, för en lägeskontroll. Det visade sig att Eira inte hade somnat förän 20 över 22! ojojoj. Hon tyckte väl att det var så roligt att ha Momo och moster som barnvakter, så inte ville väl hon gå och lägga sig. Nej,nej. Mamma berättade att hon hade stått för underhållningen hela kvällen, där hon sprang och tog på sig plast hattar och skor. Tro jag det! Eira älskar när man skrattar åt hennes upptåg.

En riktigt entertainer det är vad hon är!

Den sena kvällen gjorde i alla fall att mamma fick en my my liten sovmorgon i morse. Kvart över åtta gick vi upp och satte på teletubbies och gjorde gröt. Men när solen lyser ute, och man får känslan av att det är ljummet vårväder ute, kan väl ingen människa ligga och sova! Nu skall vi ta till vara på dagen.






Busan med sina gossedjur.

Ikväll blir det bio!!

Åh vad jag har längtat till att få gå och se Tim Burtons Alice i Underlandet!! och ikväll är det äntligen dags!! jag och Linnéa har ju pratat och längtat i ett och ett halvt år! Så filmen kan vara precis hur som hellst, det spelar ingen roll!! Älskar man Tim Burton, och Alice i Underlandet, så kan det liksom inte bli annat än succé! Så, det blir ut och äta, och sen en härlig biokväll inne i Göteborg, medan Eira skall ha fredagsmys med sin Momo och moster. Ganska så...GANSKA så najs.. ;D


Kylig promenad och kanelbullar.

När solen och en blå himmel, var det första jag såg i morse när jag vaknade, så börjar vårkänslorna rusa, och tankarna går omedelbart till utflykt och promenader. Så det var vad vi tänkte göra denna soliga dag. Väl ute på Fjärås Bräcka, var det inte så roligt längre. Pinande vindar och bitande kyla, fick oss ganska snabbt att vända efter en stunds promenad, och styra kosan tillbaka hem. Det blev en stund på en väldigt insnöad och isig lekplats istället.
Lite moloken över att det inte riktigt blev som jag ville, bestämde jag mig för att jag och Eira skulle baka bullar. Så eftermiddagen var ett enda stort virrevarr av pärlsocker, deg på bordet, och plåtar över allt. Resultatet blev super! Och Eira fick smaka på sin första kanelbulle. Likt en seriöst nerpundad kokain missbrukare, ville hon bara ha mer och mer, när hon väl hade fått smaka på dessa delikata kanelfrestelser. Det blev en ordentlig kamp, med en vild unge klättrandes frenetiskt på bordet, och en mamma som bestämt försökte på sin dotter att nöja sig med en och en halv bulle.
Peew! jag hoppas aldrig Eira blir beroende av någonting, för jeez hon skulle ju åka dit så lätt! Socker junkie på gång? Bäst att passa sig...
Eira i hennes dagliga outfit. Skorna (som hon tar på sig aaaaalldeles själv) och hennes plast hatt..Gullig eller?

Klockan är 22.36..

och jag var hemma från skolan redan vid tio tiden idag. Vi hade grooming av män, och teori prov. Därför slutade vi lite tidigare. Lite retligt var det dock, att jag, trots att jag sprang, missade tåget precis. Så det fick bli till att sitta i 25 minuter på det senare tåget och vänta på avgång. Men har man en Iphone att roa sig med, som Tor sa, så är det rätt överkomligt.
Efter en snabbis på Ica, kommer jag in med lite ny inhandlad frukostmat, och möts av en härlig doft av nybakat. Sicken kille man har! Här stod han på onsdagskvällen och bakade Ciabatta för fullt! Och i morse, efter en välbehövlig sovmorgon, möttes jag av nyskurat golv, och en städad lägenhet. My god! Ibland så är man lite extra lycklig om man är jag. Och idag var en sån dag! Vilken underbar kille!
Nu skall vi njuta av dom nybakade bröden, och passa på att njuta av den extra tiden vi fick ikväll. Imon skall jag och Eira ut på äventyr. Natti natt.
Vi ute i snön en kväll i December.

Hoppsan!

Hur skall jag någonsin komma ikapp mig med bloggandet? Ja, inte hjälper det med att dygnet tydligen blivit kortare. Men, jag skall göra ett tappert försök.

Önskar bara att jag hade lite mer tid till att göra allt jag vill! Då hade jag bloggat så det stod härliga till!! Men men, nu är det som det är..

Idag har vi haft en härlig start på dagen. Vaknade av att solen sken in i sovrummet, och en klarblå himmel blottade sig genom fönstret. Eira hade dragit ner filten, som fungerar som rullgardin från fönstrer, och stod glatt och ropade Mamma, mamma, mammaaaaa!

Jag försökte smyga till mig några minuters mer sömn, men det är hyfsat svårt när hela sovrummet badar i solsken. Så det var bara till att gå upp. Efter en ganska snabb (för att vara oss) morgon, tog vi på oss ytterkläderna och gick ut, för att möta Jennie och Morris. det blev en ordentlig promenad i solen, och en liten picknick, med muffins och saft borta på en lekplats vid ån. Mysigt värre!

Eira var överlycklig över att gungorna äntligen gick att gunga på igen, och gungade och gungade! Samt fick ett utbrott när det var dags att gå hemåt igen. Jeeeez, den ungen kan om hon vill! Jag och Tor har insätt att vi valde fel namn till henne. Hon skulle hetat Vilja, för det är precis vad hon har! En vilja som heter duga! Tur att mamma är en envis gammal oxe, annars vet jag inte hur det kunnat sluta.. ;D

Nu sitter vi ialla fall här, äter pannkakor med hela munnen, bloggar, lyssnar på Björk och kastar pannkakor till katterna. Min lilla tjej och jag. Och snart är det dags för att försöka tillfälligt att stänga ute den härliga solen från sovrummet och ta en liten middagsblund.



Sova middag i docksängen kanske?

RSS 2.0