Kärlek...

Igår var vi hembjudna på middag hos Camilla och Robin. Som också har en liten ett åring. Närmare bestämt en liten Lukas. Så efter att ha härjat runt i Göteborg under dagen, så åkte vi hem till dom. Vi hade en väldigt mysig kväll, och det var så roligt att se hur Eira och Lukas nu hade börjat leka lite med varandra. För några månader sedan brydde dom sig knappt, men nu när båda börjat gå, och är lite mer aktiva, så började dom se varandra lite mer. Så pass mycket så att det till och med blev både en kram och en puss! Dom är för söta!

Eira fick sova några timmar i en resesäng som dom hade hemma, och jag trodde att det skulle bli svårare att lägga henne sedan, när vi kom hem, men lägligt nog, så vaknade hon lite runt tolv tiden, så då var det bara att ta upp henne, gosa lite, åka hem, ta på pyjamasen och sedan sov hon som en ängel! Det är skönt när det kan gå så smidigt ibland. Så man kan vara i väg lite utan att det skall bli för jobbigt för Lillan. Och hon hade ju så roligt med Lukas.


Nu är det fredagsmys!

bebis somnade på en minut,ljusen är tända, vinet är uppkorkat och tacosen står snart på bordet. Det är fredagsmys! Tänk vad mysigt vi kommer ha om några år, hela familjen, när Eira också kan vara uppe på fredagskvällarna och mysa! Men än så länge får vi nöja oss med varandra, jag och Tor. Inte för att det är fy skam inte.;D Snart är det dags för Idol och Kändisdjungeln, (som inte är något bra, men fastnar man så gör man..suck..) Och sedan skall jag försöka övertala Tor att vi skall fortsätta på mitt Tarantino maraton, som blev något avbrutet pga febrig bebis sist..Får hålla tummarna att hon får sova gott i natt, och gärna inte göra en repris på gårdagen, då hon höll sig vaken mellan 24 och 03...två trötta föräldrar satt och turades om att försöka få en pigg bebis trött. Snark..Nä, nu blir det vin och tacos! Gottigott!


Våran lilla familj!

Träningsvärk!

Igår hade vi en väldigt aktiv dag. Det var babysim på förmiddagen, och träning på kvällen. Nu har vi börjat få lära oss lite annat på simmet, än bara dyka från kanten. nu var det dags för barnen att få "rida ryggsäck" också. Detta innebär som ordet påvisar att barnen sitter på ryggen, medans vi simmar runt med dom. Eira tyckte att det var hur kul som hellst! Hon höll i sig jätte bra, så där simmade vi runt ett tag i den lilla barnpoolen. Men när det kom till dykningen från kanten, så var det samma sak som förra veckan. Eira tyckte det var mycket roligare att titta på när dom andra knattarna dök i. Men vad gör det? Det är ju tur att hon tycker allt annat är roligt, och jag tror att vi kommer "rida ryggsäck" rätt många gånger framöver!

Ja, sen på kvällen lyckades syster dra med mig till gymmet! (Har aldrig gymmat innan i hela mitt 26 åriga liv) Jag är ju mer en yoga, rid och dans tjej. Men, om man inte prövat vet man ju inte om man tycker om något. Så vi spenderade runt en och en halv timme till att springa på bandet, göra magövningar på ett stenhårt golv och hoppa mellan olika maskiner. Trodde faktiskt att jag skulle känna mig mer otränad än vad jag faktiskt gjorde. Antar att alla barnvagns promenader har resulterat i en hyfsad kondition ändå! Efter träningen åkte vi hem till Linda och drack thé och mumsade skorpor..mmm! Tror det är dags för oss att lägga av med allt vårat kladdkake bak, i alla fall om man vill att träningen skall göra någon skillnad, och det vill man ju! Jag måste stärka min klena rygg! Efter foglossningar,skolios och en gammal ridolycka, som resulterade i försjutningar på nackkotorna, så är den inte direkt tålig längre. Och går man då och kånkar på en 10 kilos unge, så gör ju inte det saken bättre.

Ja, idag har jag i alla fall en go träningsvärk i magen, och nu är det dags att köra igen! hjälp!



Eira hjälper till med tvätten..Hon hämtade sina kläder och gick in med dom till sin lilla byrå! Bättre pli på henne än på farsan.. ;D

Bio,Utflykt och dop

Hoppsan! Nu har det visst gått några dagar sedan jag bloggade. Nu har jag ju ingen sjukdom att skylla på (äntligen frisk!) Men jag får väl skylla lite på att jag haft fullt upp, och inte prioriterat bloggen...shame on me! Men nu är jag här! och jag skulle kunna skriva en hel novell om vad jag har haft för mig sedan i fredags. Men det skall jag inte. Nej, jag kan göra en kort summering i stället!

Fredagens bio var jätte bra! Och jag och Jennie hade en super mysig kväll. På Lördagen tog vi en tripp till Stättared. Tor, Jag och Eira och Morris med mamma och pappa. Det blev så klart succé! Eira knatade runt och tittade på allt från höns, kaniner till en ny född kalv. Men jag tror att det var alla besökarnas hundar, som var den största hiten, som vanligt blir Eira sjövild när hon får syn på minsta lilla chihuahua!



På Lördag kväll var det dags för träff med alla Tallinn tjejorna! Det blev rosévin, ost, kex och choklad hemma hos syster. Vi hade det så mysigt. Och trots att jag skulle sova över hos Linda, för att få sova ut lite, så blev det en sen kväll, en relativt tidig morgon, och en super trött mamma! Men jag får skylla mig själv!

Eira hade i alla fall en väldigt mysig helg med sin pappa, och mitt hjärta höll på att hoppa över några slag, när jag hämtade upp henne hos farmor och farfar efter lunchtid. Där kom hon spatserande med en liten prinsesskrona på hvudet, och det kändes som att jag inte hade sett henne på veckor! Tänk att det finns en liten person som kan framkalla sådan saknad på så kort tid! Mammas gullunge!
Vi svidade i alla fall om till finkläderna där på eftermiddagen, och tog oss ut till Vallda kyrka, för att närvara vid min kusins nyfödda dotter Wilmas dop. Eira satt snällt i kyrkan och lekte med mormors nycklar, och lika snällt satt hon och mumsade i sig en smörgås på mottagningen efteråt.



Det är fortfarande konstigt att se små nyfödingar och tänka att Snårpan varit så pyttig! Nu är hon en vild ettåring med en vilja som heter duga! Som iof märktes redan på BB. Men som mamma säger: Jag var likadan, så talesättet "äpplet faller inte långt från trädet" stämmer ju verkligen i detta fallet.

Nu är det snart dags att gå och simma!

God Morgon!

Idag är det Fredag! och ikväll blir det bio och sushi med finaste Jennie! Skall bli super mysigt. Var nere på samma ställe och åt sushi igår kväll också, men är man en sushi lover, så kan man äta det flera dagar i rad! Så det är precis vad jag skall göra! hehe..

Igår var världens sötaste Carro här och hälsade på oss. Sist jag träffade henne var Eira bara några månader, jag ammade fortfarande och vi bodde i den gamla lägenheten. Det var ju så klart jätte roligt att träffa henne igen, och jag tror att hon tyckte det var roligt att få se hur stor Eira hade blivit sen sist! Nu mera går hon och kan säga några ord. Det måste ju vara lite konstigt för någon som inte ser utvecklingen varje dag!

Vi var i alla fall som sagt nere på Naam och åt lite sushi och drack varsitt glas Rosé, och pratade om gamla minnen och annat kul!

När jag kom hem igen sov Hjärtat så gott, och Tor berättade hur hon nästan somnade när hon åt kvällsmat, sötnosen, helt utmattad efter en dag med bus och lek, och ett mysigt skummbad med pappsen! Nu skall jag vara borta både fredag och lördag kväll. Så nu får hon verkligen umgås med sin pappa! Så mysigt!!

Varje dag kollar Eira mot dörren och säger "pappa" ?? Hon saknar verkligen honom när han inte är hemma, och vem gör inte det?

Nä, nu är det dags att sätta igång med dagen, och på agendan står promenad, gunga på lekplatsen, träffa mormor och besök på Pilutta! Ser ut att bli en härlig höstdag!! Trevlig Fredag!




Babysim igen

Ja nu har det dragit igång. babysimmet! Första gången var igår, och eftersom det var ett tag sedan vi gick där, så var ju badbyxorna givetvis för små. Så på väg till simhallen fick vi lite små stressat springa in på Babyproffsen för att köpa ett par nya till Eira. Naturligtvis måste man ju ha ett par speciella byxor, här kan man inte komma med vad somhellst, nej dom är väldigt petiga Aqua barn, trots, som jag och Jennie sa, att det är ju egentligen simhallen i sig som borde bestämma vilka byxor som är godkända och inte. Men allt för att tjäna pengar. Men eftersom jag då var ute i sista stund, så hann jag inte beställa några från Aqua barn, så jag höll tummarna för Babyproffsen, och mycket riktigt hade dom dessa speciella superbyxor!

Eftersom jag ville komma ifrån det där lite stereotypiska tjejigt volangprydda rosa, så siktade jag in mig på ett par gröna fina med sjöjungfrur på. Men naturligtvis fanns ju bara exakt DOM, tjejigt volangprydda rosa i hennes storlek. Fasen. Min dotter är ändå 1 år nu, ingen liten bebis längre som bara vill ha volanger och rosa. (Trots att hon har mycket rosa kläder, men dom är liksom inte så larvigt rosa) Så det blev till att köra på det. Men vilken storlek skulle man ta då? Medium eller Large? Medium var för barn mellan 8-10 kg och Large var för barn mellan 10-12 kg. Eira väger 9,9.

Men dom är ju så petiga, att det måste sitta åt nästan så mycket så dom får märken på benen efteråt stackarna! Fast kostar en byxa 199 kr, så vill man ändå kunna använda den längre än 2-3 ggr, innan det är dags att köpa nya. Så jag tog Largen.

Svettiga rullade vi vidare bort mot simhallen med andan i halsen, typiskt mig att komma i sista sekund. Men Jennie och Morris mötte oss utan tillstymmelse till stress i blicken, så då kände jag ändå att allt var enligt schemat.

Nu var första gången barnen fick duscha innan simmet, eftersom dom kan gå, så jag och Eira tog en liten dusch tillsammans, och nu är det inte längre tårar när vi kommer in i omklädningsrummet, utan nu tycker hon verkligen att det är roligt!

Sen var det dags att plaska,dyka och leka i bassängen, vi flöt runt med gula flytande "ostbågar" och sjöng Jungfru Jungfru skär. Men när det kom till dyket visade Eira mer intresse för allt annat. det blev två kallsupar och lite lapandes av vattnet i bassängen. Men trots det gick vi därifrån glada, och jag tror att Eira tyckte det var kul att få plaska runt lite med sina två kompisar Morris och Filippa!


Eira har kommit in i 1 års trots, och spenderar väldigt mycket tid åt att ligga på golvet och skrika och gråta, tills hon inser att det inte är så mycket att skrika och gråta över, då bara ligger hon på golvet..

En filmlegend har gått ur tiden..



Han kommer bli förevigt ihågkommen! Patrick Swayze!

Nu är vi där igen..

Blogg torkan.. Kan inte hjälpas, men jag är ju fortfarande sjuk! tre veckor, och ingenting händer!! Som grädde på moset har Lillan blivit sjuk nu också. Hela helgen har spenderats med att ha koll på hennes feber, och att försöka få henne att sova på kvällarna. Somnar bra vid sju halv åtta, men sen vaknar hon baske mig runt nio halv tio igen. Fredag, Lördag och Söndag har det varit så.

Men som tur är, så är hon pigg och äter och dricker bra. Det gillar vi! Det är bara lite svårt när man själv känner sig som en rutten banan. Hur dom nu känner sig. Och jag behöver verkligen vila! Måste bara lära mig hur man gör. Har så svårt för det där. Jag måste sysselsätta mig och hålla igång hela tiden, jag har liksom inte tid att vara sjuk, men kroppen säger något annat. Och till slut måste man ju lyssna.

Så..Nu skall jag passa på att vila, för nu sover bebis.


Busig bebis med blöjan på huvudet!!

Kärleksaffär..

Tor är borta ikväll, och för mig blir det en het dejt med Ben & Jerry´s och en Tarantino film. Gud, jag avgudar den mannen och hans filmer. En av mina favorit regisörer. Strax efter Tim Burton..Som jag längtar efter hans nästa film! Alice i Underlandet!!! Finns ju ingen som skulle kunna göra den förutom han! 5 mars är det dags, då är jag på Bio. Check!

Sånn aer det!!





Min favorit scen från Kill Bill..Uma Thurman kicks ass!



Smygtitt på Alice i Underlandet

Denna morgonen..

har vi spenderat med att dansa runt i köket, med Mustasch på högsta volym ( om man nu kan kalla något Berta 89 skulle kalla högsta volym, då max volymen på datorn inte är den bästa) medans Eira under dansen pekat på kylen och bilden på sig själv och sagt Ejja Ejja..

Sedan blev det ett härligt bad, med anka, anka och vattenkannan..Eira sa baba baba...och det var ju precis det hon gjorde. Mamma stolt!

Trots att det bara var en vecka sedan hon släppte sargen och började knata runt själv, så måste jag säga att man redan vant sig. Känns helt naturligt, när hon kommer gåendes med sin lilla elefant i släptåg. Den fina elefanten som hon fick när hon döptes. Ja, nu kommer den till sin fulla rätt! Katterna är väl dock inte lika förtjusta i faktumet att hon numera kan GÅ efter dom och säga Kaki Kaki! Hon älskar sina kissar, kanske lite mer än vad dom älskar henne, men dom gör det i alla fall. Det märks. Dom sover gärna jämte henne, och när hon är ledsen kommer Roxy och Mika, som två äggsjuka hönor till Lillans undsättning..Det är moderskänslor det!





Roxy försöker smita obemärkt förbi..





Det gick...sådär...


Halmstad Honey..

Japp, idag har jag,Eira och syster varit hela dagen nere i Halmstad. Vi skulle komma iväg redan vid nio tiden, men i vanlig ordning tar det alltid lite längre tid, när man har en stretig 1 åring, som blir som en planka när man skall ta på kläder!

Hur som hellst, vi åkte ner för att göra ett besök på den fabulösa salongen Annen Etage och söta Ida! Som har haft en Lise Sandahl scarf liggandes åt mig ett tag. Nu är den äntligen i min ägo! and i love love love it!

In genom dörren gick vi så då på andra våningen, och fram kommer två hundar springandes! Eira blev överlycklig så klart! och fick sig en regäl kyss utav Åke! Döm till hennes förvåning när en fransk bulldog helt plötsligt satte två tassar uppå henne och en blöt tunga slickar henne över hela ansiktet! Tror det är första gången ett djur visat mer glädje än Eira vid ett möte..hihi..tur Åke är snäll och Eira är totalt orädd!

Vi fick oss en mysig dag, och nu sitter jag här hemma och spanar ut på min super läckra scarf som hänger i hallen, och konstaterar att det var definitivt värt bilfärden, för Halmstad är en supermysig stad!

Åke ville oxå åka vagn!!

Eira och Linda tar en välbehövlig matpaus.

ojojoj..

vilken seriös bloggtorka det har varit, men så är det när man har fullt upp..med en liten 1 åring som precis lärt sig gå, och går och går och går..och kryper in under sängen..(nya tillhållet) Eira älskar att få krypa in under sängen, och dra med sig diverse damm,dun och katthår med sig ut..varje dag upptäcker man något nytt!

Gud så härligt, tänk om man själv var så där glad när man utforskade nya saker, och fick minsta lilla trivial sak att vara hur spännande som hellst..livet hade varit lite roligare och lite mer beskymmersfritt tror jag!

Idag har vi ialla fall varit ute och utforskat lekplatsen..Eira älskar att gunga! Det är bland det bästa hon vet, och helt ärligt kan jag förstå henne! När vi i Lördags var på lekplatsen så passade jag på att gunga lite, medans Tor puttade på Eira i gungan brevid. Härligt!

Jag propsar på att vi vuxna minsann oxå borde gå ut och leka lite ibland. Det fanns ju en tid då man själv tyckte det var nått av en höjdpunkt på dagen, då man cyklat tillsammans med en kompis, till en lekplats lite lagom långt hemifrån. Och gungade och gungade!! och hoppade av gungan mitt i farten för att se hur långt man kom, eller när man fick snurrgung, och blev smått illamående, men gjorde om det gång på gång.

För att inte tala om när man försökte få samgung! Och undertiden man lät håret fladdra helt trassligt i vinden, så sjöng man för fulla halsar! och hade så roligt! Jag säger: vad har förändrats egentligen? Det är ju fortfarande hur kul som hellst! Jag och Eira skall minsann få samgung och snurrgunga tillsammans, och under tiden skall vi sjunga:  I rumpan på en ko, där finns ett fågelbo, i rumpan på en gammal tant, där finns ett lika dant!HEEEJ!!


Eira gungeli gungar efter en härlig sommar promenad i Juni..


Hon går!!

Japp! I går var officiella Eirabörjargådagen! Inte helt oväntat när pappa kommer hem, börjades det. Duktig flicka! Hon vågar äntligen "släppa sargen" och ge sig ut helt själv. Det här är större en Fuglesangs rymdpromenader det kan jag lova!!

Bebis måste blivit så exalterad över sin framgång igår, så hon kunde inte riktigt sova tills morgonen idag, nej dom små blå slogs upp redan 20 över 4 i morse. Jag kan säga så mycket som så, att efter att man suttit i cirka timmen och försökt få ett par otroligt pigga ögon att visa lite tillstymmelse till trötthet, så ger man upp. Det blev till att gå upp! Men vid 7 tiden fick jag henne att sova en liten timme till, och efter det kändes det helt befogat att putta upp pappa ur sängen! Så lite sömn fick jag i alla fall.

Nu frukost, sen förhoppningsvis bakluckeloppis med Jennie och prins Morris..


Eira på älskade farbror Yogi..

Kan själv!

Har varit en härlig dag idag. Börjar bli lite bättre, men är fortfarande lomhörd, kommer vä få en chock när locket för örat släpper!

Jag och Eira åkte med ut till stallet, för att hjälpa Linda städa ordning boxen, och ta hem alla Jovies saker. Undertiden vi hivade ut kärror på gödselstan tog Eira en promenad med sin mormor. I vanlig ordning skrek hon av förtjusning å fort dom gick förbi hagarna, och hon fick syn på en häst. Hon är för söt!

Väl hemma igen tog Eira ett stort steg mot att gå helt själv! Hon reste sig upp utan att hålla i sig i något, och nu på kvällen har hon spatserat fram och tillbaka i sitt rum. Hon är så duktig! Nu tror jag att hon kommer börja gå hellre än att krypa inom en eller två veckor! Vilken grej det är! Så häftigt!

Tapeten till Eiras rum har vi fått hem också, så nu skall det så småningom göras iordning, så Sessan kan flytta in! Det blev den rödvit prickiga tapeten från Sandbergs. Kommer bli klockrent!

Nu är det dags för kladdkakebak och finalen av So you think you can dance.



Eira tar ett "bubbelbad" i handfatet.



RSS 2.0