Fotobok

Har äntligen börjat ta tag i det där med att göra en fotobok. Hrrrmm..Eira fyller två i augusti, ja! jag vet att jag är sen. Men i alla fall. Här är en sida jag gjorde igår.


Sipa Lipa Lakritspipa..

I lördags var det dags för slutfotografering i skolan. Detta som man har både fasat inför och haft en längtan till. Vi skulle göra tre olika sminkningar, som sedan skulle fotas i studion på skolan. Den första skulle vara en skönhets make med tema färg, den andra en sminkning på sig själv inför bild i svartvitt, och den tredje var valfri. Jag valde att göra min lakritspipa. Som jag har haft i huvudet sen jag i princip började utbildningen.

Vi hade fantasi hela förra veckan, så då fick jag tillfälle att öva på den. Resultatet blev precis så som jag hade hoppats på, och det kändes helt rätt att köra på den. Så Linda, jag och Linnéa åkte in till skolan klockan halv åtta i lördags morse. Med strössel, lakritspipor, såpbubblor och andra tillbehör.

Vi hade två timmar till varje sminkning, då skulle allt vara klart, även hår och styling. Första gick galant, andra gick lite mindre bra. Jag kom efter och det slutade med att vi inte hann göra håret på Linnéa inför skönhets bilderna. Men men, det blev bra ändå. Sen var det ju bara att sminka sig själv som återstod, det var ju det minst prestige fyllda, men ändå så är det alltid svårare att lägga en bra make på sig själv. Jag slets väl lite mellan hopp och förtvivlan, och när det var dags att fota mig, var jag så övertrött och flamsig så Magnus (fotografen) fick stå ut med ett gäng rätt oseriösa bilder.

Sista dagen i skolan kommer vi få se resultatet och få våra slutbetyg. Jag håller så klart mina tummar att det kommer räcka till ett MVG, men än är det en bit kvar. På onsdag är det teoriprov på allt vi har lärt oss, och här sitter jag. Bloggar, surfar och har precis sett ett avsnitt av Desperate Housewives istället för att läsa. Jaja, det blev en stund igår, och jag har ju morgondagen och onsdagen på mig.

Nu är det dags att väcka Trollan och gå ut och ta lite luft, efter en förmiddag inomhus.

Bilder från slutfotograferingen kommer...

Så länge får ni hålla tillgodo med den här..


Vackra Natasha sminkad av mig, med samma sminkning som jag använde mig av till skönhets maken på provet.

Ingen vanlig dag..

Nej, för idag är det min födelsedag! Eller har varit, kan man väl säga. Nu börjar ju dagen gå mot sitt slut. Och jag sitter i soffan helt dåsig efter en fullspäckad dag.

Det blev kalas för hela slanten, och eftersom jag inte är någon big fan av tårtor, så blev det tre olika pajer som jag bakade istället. Två olika rabarberpajer och en hallon björnbär blev det. Och resultatet blev lyckat tycker jag allt.

Blev väckt efter en härlig sovmorgon av en tindrande Eira som dagen till ära hade lärt sig att säga "Grattis", min fina fina tjej. Sen kom jag upp till ett frukostbord, fullproppat av pannkakor, frallor, juice, smothies och en sprillans ny Elle interiör på min plats. Åh så mysigt!

Det har varit en härlig dag, trots tråkväder, och imorgon väntar bio och middag med Tor. Så bra det kan bli!
Men det bästa av allt på hela dagen, var när jag skulle natta Eira, och hon tog mitt ansikte i sina små bebishänder och sa: mamma, pussa dig. och gav mig den underbaraste pussen jag någonsin fått! Det var verkligen kärlek!En cool pistol..


Vilda trollan!

Nu mera har jag en högst egen och personlig väckarklocka. Som varje morgon prick halv sju väcker mig med orden: Mamma, mamma, mamma. Ibland mamma, pappa, totto, Eija, kaki och diverse andra ord, som min personliga väckarklocka har lärt sig att säga.

Som den morgontrötta mamma man är, så vill man ju så klart kunna trycka på snooze, vända sig om och fortsätta sova lite. Men det gör man inte, så klart. Man sträcker upp sina armar mot väckarklockan och lyfter över den i sängen. För vad man tror, kan bli en liten liten mini snooze gosestund. Men nej nej. Den personliga väckarklockan förvandlas med en gång man lyft över den, till en vild liten trollunge, som genast skall upp och börja dagen.

Så det är bara att följa efter i hennes tempo. Fram med "möck" (mjölk) eller annan djicka, sen blir det Nalle Puh, Lala eller Nemo en stund innan det är dags för frukost. Så ser varje morgon ut. Och det är bara att gilla läget. Sätta på lite thé vatten, lägga sig i soffan och observera denna söta lilla varelse vara hur morgonpigg som helst!

Det är faktiskt ganska underbart!Min sköna böna ligget i soffan och läser Mama.

RSS 2.0