ojojoj..

Igår var det ännu mer tårar i bassängen då lilla Eira skulle på babysim. Vi hann knappt ta på blöjbadbyxorna innan mungiporna hasade ner.. ojojoj.. så det kan gå. Vi var i bassängen i kanske dryga minuten, sen kom tårarna igen, och jag insåg att det var lika bra att vira in Trollan i det lilla badlakanet och tassa in i omklädningsrummet igen. Så var det med det. Men när vi väl kom in på damernas och blöjbadbyxan åkte av, var det helt plötsligt en glad liten tjej som låg och pratade på sin handuk med sin skallra. Vi åkte med Jennie och Morris ner till simhallen så vi stannade där inne och väntade på att dom skulle komma. Eira var på strålande humör hela tiden, börjar misstänka att den förbannade byxan gör ont på henne, eller så gillar hon helt enkelt inte att bada i simhallen, för hemma går det ju hur bra som helst. Hon brukar vara i samma skrud som ett russin när det är dags att gå upp, och  i morse testade jag att bada med henne med byxorna på. No problems..hmmm. Hon t.o.m lekte "bä bä vita bubbel" och bubblade under vattnet. så nu har vi övat lite inför nästa vecka. Men går det samma väg då, då struntar jag i resten av lektionerna. 

Morris och Eira sov så gott i bilen på väg hem.


Bright Eyes..

Smyg startade dagen lite tidigt i morse, men jag och Lillan var kloka nog att somna om igen. Vi har en lång dag framför oss. babysimmet så klart och sen skall vi tråkigt nog på begravning efter det. Min systers barndomsväns mamma har hastigt gått bort. Det är verkligen fruktansvärt! Hon blev inte ens 60 år. Jag träffade henne förra fredagen när jag var ute och gick med Eira, hon blev väldigt glad över  att hon äntligen fick se henne. Det var om mitt Pyre hennes sista samtal handlade om. 

Det är en sådan tragedi att förlora sin mamma på det sättet, men jag är helt övertygad om att hon har det bra, vart hon än är! Den här låten tillägnar jag henne och hennes familj. RIP!






Nostalgi tripp..

Sitter och lyssnar på Madonnas Express yourself, och minns tillbaka då jag och My gick i dans och hade vårt stora uppträdande med denna låten, Inför alla snygga killar uppe på Kingston. Tänk att mitt i publikhavet satt ingen minde en Tor och skådade sin blivande flickvän slira runt uppe på scenen. Föga anandes att det var det blonda yrvädret som skulle bli mor till hans barn. Så det kan bli.



Hos Doktorn

Eftersom Eiras förkylning har hållt i sig en bra bit över en vecka nu, så ringde jag upp till Barnmott. igår och fick en tid hos doktorn. Läste liksom överallt på alla barnsidor, att en vanlig förkylning brukar vara runt 4-5 dagar. man blir ju lätt gärna lite nervös då. Så Jennie och jag tog en promenad upp till sjukhuset. Väl där spenderade jag och Eira en timme inne i ett undersökningsrum, varav ca 5 minuter var med en läkare, och 7 minuter var med en sköterska. Kul! stackars Eira. Men vi underhöll oss ganska bra, med att riva sönder pappret på britsen och spana på fiskarna som hängde i fönstret. Lillan har en ny grej på gång, då hon står upp och böjer sig ner efter sin napp, eller annat som ligger framför henne och så stoppar hon det i munnen. Så det gjorde vi i dryga timmen. Dom tog ett blodprov på henne, och hon var så duktig när det stack till i fingret, tårarna kom senare när sköterskan försökte pressa ut några droppar blod ur det lilla fingret. Allt visade sig i alla fall vara bra, och det var ju skönt att höra, så det är bara att fortsätta som vanlig och vänta ut den förbannade sjukdomen!




Eira övade på att sitta igår. Vi byggde ett litet fort av kuddar, och en liten stund satt hon för första gången helt själv!




Jag hade rätt!


Vi hade en absolut underbar söndag igår. Det bästa som finns är att spendera helgen tillsammans med sin lilla familj. Tor förljde med mig och Eira ut till hästarna, Eira är väldigt fascinerad av djur nu, och hon tycker om att känna med sin lilla hand på hästarna,hundarna och katternas pälsar. (Roxy däremot är inte lika lycklig, blev ett litet svansryck igår....) Så Tor och Eira gick runt och mös, medan jag gnolade runt. 
Vi blev lite sena hem till Malin och Fredrik men väl där blev det en middag som vore värdig en kung! Hos Malin blir man aldrig besviken när det kommer till mat. Måste nog säga att hon lagar den godaste maten jag vet. Förlåt mamma! (Din mat är en stark 2:a) Lite bus å lek blev det oxå. Eira har ju tre vilda kusiner som är väldigt nyfikna på henne just nu. Dom är så söta! Dom klappar och gullar med henne. Hon gillar uppmärksamheten, det märks! Tack snälla familjen Bergmann för en mysig söndag! 






Jag hann upp med Lillan till lägenheten, sen var det dags för nästa vända, hämta systeryster för en filmkväll. Tor blev med bjuden på bio, men ville hellre spendera kvällen med oss. Sötnosen. Så vi drog på Australia och mumsade på grönsaker och dip. Trodde när Bibbi somnade klockan åtta att vi skulle kunna se hela filmen och vara i säng i hyfsat tid, men igår ville Eira vara omöjlig. Så det tog två timmar innan hon äntligen gav efter för John Blund. Filmen var verkligen jätte bra, och faktumet att söndagen blev perfekt var fast ställt!



sunday morning..

Redan söndag. jösses vad helgerna går fort. Man får verkligen passa på att njuta tillsammans med sin familj innan det är dax för vardagens verkligheter igen. Vi har haft en väldigt fin helg, och den är ju inte slut än. Vi har en hel söndag att ta vara på också. 
I fredags blev det tjejkväll, Med Linda,Marie,Linnéa, jag och Eira så klart. Vi åt en grymt god pasta som Tor gjorde åt oss. Han är bäst på att laga mat. Det blev mycket skratt och många rundor in till sovrummet för att se så inte Lillan vaknat av allt oljud vi förde. Det är inte lätt att vara "mellow" när vi fyra träffas. 
Igår skulle vi egentligen hem till Linn och Petter i deras nya lägenhet. Men Eira var inte på topp, så jag blev hemma med henne. Dumma förkylning har fortfarande inte gett med sig. Idag verkar det dock lite bättre, så nu ska vi äta en god frukost med amerikanska pannkakor och mango/banan smoothie, sen skall vi hem till Tors underbara syster på middag. Tvivlar inte på att den här helgen kommer avslutas med en skön söndag! Hoppas alla ni har haft en trevlig helg ni med!

Måste bara infoga receptet på dom Amerikanska Pannkakorna jag gör, dom är så himla goda!

Amerikanska pannkakor           
Ingredienser:
3 dl filmjölk
1 ägg 
3 dl vetemjöl 
1 msk socker 
1 msk smält smör eller margarin 
½ tsk salt 
1 tsk bakpulver 
½ tsk bikarbonat 

Gör såhär:

Blanda ihop mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör ner filmjölk, ägg och smält fett, ger en tjock smet. Klicka ut smeten och bred ut den. Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna. För att uppnå riktigt amerikansk känsla servera pannkakorna med lönnsirap.

mmmmm smaskens!



BikBok våren 09

Var uppe på mitt jobb härom dagen. Dom har fått in riktigt mycket snygga saker nu! Man vill bara go nuts i butiken! Så klart att det är så nu när jag är mammaledig, då kommer allt roligt. typiskt. Men vad gör man, nu är det lite andra prioriteringar som gäller. Det går inte riktigt att lägga lika mycket pengar på kläder som innan. Man blir ju lite skadad av att jobba i klädbutik oxå, då måste man ju hela tiden uppdatera sig. Ser man samma kläder dagarna i enda, så tröttnar man ju rätt fort. Nu är det iallafall inte så längre. Har spanat in en grymt snygg väst som kommer till butiken snart, och ett par riktigt heta jeans, som skall flytta in i min garderob. Så är det bara. 

Våran dag..

Idag har jag och Lillan varit ute hos hästarna. Vi tog en liten promenad i skogen, hennes åkpåse har äntligen kommit! hon tycker det är väldigt roligt att sitta upp och titta på allt som händer runt om kring. Tur att den kom tillslut. Hon hade inte nöjt sig med att ligga ner i vagnen länge till.  Vi hade det väldigt mysigt där ute hos dom små hästarna. När vi skulle åka hem fick vi nästan en fjärde katt med oss. Stallkatten Karlsson ville fly fältet och följa med oss hem. Men tre katter i en två känns tillräckligt! 







För Johan..

Eiras älskade gudfar Johan har flyttat till annan ort, för studier. Och därför ses vi ju inte lika ofta som innan. han har i alla fall "requestat" lite bilder från Eiras dop. Så här kommer dom! 








Tårar i vattnet..

Babysim idag, och det gick inte riktigt hela vägen. Eira ledsnade mitt i lektionen, och då var det bara att dra på badlakanet och skutta upp ur bassängen. Stackars min älskling! Hon var verkligen super trött. Kan ju säga att det inte är helt lätt att stå i bikini och försöka trösta en ledsen bebis och få på både sig själv och henne alla kläder undertiden. Puh! tur att min söta syster var med och hjälpte mig. Nästa vecka kommer jag garanterat ta med bilstolen. 

Med en sovande liten bebis i vagnen knallade vi bort till Naam, där vi mötte upp Marie. Det blev en lång och mysig sammanstrålning. Jag,Linda och Marie har alltid tusentals saker att prata om! Dom är mina älsklingar dom! Eira sov i dryga två timmar, och hon var en mycket gladare tös när hon vaknade. Vi hade ett kort möte med hunden Doris, som är bosatt på Maries salong, hon visar verkligen intresse för djur nu, det är roligt. Vet inte riktigt om mina katter kan skriva under på det dock. Dom har några tuffa år framöver sig, hehe, bäst att akta svansarna. Vi var hemma i tid för lite slottspuré, tänk att hon äter det så bra. That´s my girl! sen fick hon lite massage och vi busade en stund innan hon somnade gott på min arm. Nu är det bara att andas ut, och hoppas att Eira kommer få en bättre upplevelse av sitt sim nästa vecka. 



Gåvor från Italien!

Fick ett avi i brevlådan i morse, det hade kommit ett paket till mig! Sånt ät ju alltid super roligt, när man helt ovetande får en liten lapp i lådan. Eftersom Eiras åkpåse fortfarande inte kommit( det har gått exakt en månad nu..grrr) så tänkte jag att då kan jag ju passa på att fråga på Hemköp om det fanns mer paket till mig, men nej det gick ju inte alls för sig. Tydligen kan dom inte kolla på namn eller adress utan dom måste ha den där förbannade lappen .Och visst låg den i brevlådan när jag väl kom hem igen! typiskt. Men det blir ju spännande i morgon! 

Det jag hämtade idag var skickat från min snälla faster! Hon och hennes man bor på sin båt sedan ett par år tillbaks, så dom håller till nere vid Medelhavet, och vi har inte sets eller talats vid på väldigt länge! Jag blev verkligen jätte glad för att dom hade tänkt på oss, och Pyrets födelse! Tyvärr var den lilla sparkdräkten alldeles för liten, men eftersom jag sa senast idag till mamma att jag funderar på att gå en sykurs och slipa på min förmåga lite, så kan jag väl kanske förvandla det till något annat. Vi får väl se.

 Idag har Eira ätit sin första portion med kött. Måste säga att det känns lite märkligt att mata en liten bebis med griskött i puré form, men det kanske beror på att jag är vegetarian...jaja,hon verkade i alla fall tycka om det, hon åt en halv burk! plus en halv banan. Hon börjar verkligen bli stor nu. Min lilla stumpa! 

Vi i stallet! Eira satt upp i sin vagn för första gången, trots avsaknaden av åkpåsen..


Obama rocks!

Sitter i soffan och har precis sett på Obamas installations tal. Han verkar vara en väldigt klok och ödmjuk människa. Hoppas det blir stor förändring nu när han tar över. Längtar efter en budget variant av den coola paljett klänningen från Jean-Charles Castelbajac med hans tryck på. Den hade jag lätt slagit till på! Han är verkligen en av mina favoriter, designar så coola klänningar. Ge mig gärna!

 





I ett rosa virrevarr..

Eira, jag och mamma har varit ute på en liten shopping runda idag. Som sagt så växer ju Lillan så det knakar, så det var dags att uppdatera garderoben med lite nya outfits. Det passar ju då väldigt bra att den underbara butiken Pilutta nere i stan har lite rea. Så dit styrde vi kosan. Att komma in i den butiken är lite som när Piff och Puff strosar runt i Musses gran på Julafton Det finns så mycket att titta på, överallt både högt och lågt. Och självklart vill man ju bara handla precis allt i hela affären. Det gäller att lägga band på sig själv och bara köpa sånt som verkligen är nödvändigt, och det gjorde faktiskt vi. När vi klev in genom dörren möttes vi av ett välbekant ansikte, nämligen min svägerska Marie. Hon kan lättast beskrivas som en frilansande manpower/poolia tjej som har sitt eget företag men som gärna dyker upp och gästspelar i lite olika butiker runt om i Kungsbacka. Hon jobbade faktiskt extra för mig innan. Hon är en riktigt bra säljare. Nog för att jag kammat hem rätt mycket i butiken utan hennes hjälp, men hon är duktig. 

När vi stod där och tisslade och jag lite käckt svarade på frågan om vilken storlek Eira har nuförtiden, hörde jag kunden i kassan titta åt vårat håll och lite stroppigt reagera på Lillans vikt och säga att det vägde minsann hennes son nu, och han var 7 månader. jaja, det skiljer två månader men jag är glad att ungen äter! So what? Hon fick i alla fall massor med söta kläder, och det blev bland annat den söta dräkten med dom karaktäristiska vantarna från Molo. Eira kommer vara döläcker i den. 

En låt för dagen..


Anberlin-Paperthin Hymn

På västfronten intet nytt..

Nej ingen förändring vad gäller Eiras förkylning. Däremot har jag lyckats åka på en dänga jag oxå. typiskt.. vi skulle på rytmik nu vid tio egentligen, med Pia och Jennie. Men med närmare eftertanke så hoppar vi över det för den här gången. Eira var så trött och gnällig, så hon behövde nog få vila lite. Hade inte varit rätt mot henne att dra med henne någonstans då. Har försökt kurera mig själv med en dunder smoothie, och jag hoppas det hjälper så vi slipper sitta och nysa ikapp Lillan och jag. 

Molo´s vårkollektion har ankommit till Luckylittleme.se, dom har så mycket roliga kläder. Gillar speciellt deras hoods och dressar med dom klassiska tumvante fickorna. Kanske något till Eira?







Endast Eira är vaken..

Söndag morgon och vi har varit uppe sedan halv sju. Eira och jag. Hon är fortfarande förkyld stackaren! Var ju meningen att vi skulle på kalas i dag, men vi får väl se hur det blir med det. Hon behöver ju vila så hon blir frisk! Nu sitter vi i alla fall här och myser tillsammans i köket. Båda har redan ätit gröt och nu ser vi ut över snön och väntar på att solen skall gå upp. Hoppas på en skön söndag!

Fick den fina overallen igår från Mee too. Den passade perfekt. Varm och gossig!

                                      



Lilla sjukling..

Min stackars lilla sötnos..Hon har blivit sjuk för första gången i sitt 5 månader långa liv. Det började med att hon hade lite feber igår, och var lite hängig. Och igår kväll hade hon fått snuva och hosta oxå. Stackars liten. Jag hoppas att det ger sig snart. 



Morris och sprutan!

Ja igår var vi ute och promenerade med Jennie och Morris. Vi gick en väldigt mysig promenad bort till Kupan, och spanade in lite gamla barnkläder och annat skoj, kvarlevorna från 80-talet fick mig dock att rysa..huga! Medan jag och Jennie strosade runt bland hyllorna passade Eira och Morris på att ta en liten nap. Dom var så söta där dom låg i sin vagnar, parkerade brevid varandra. 



Sedan var det ju då dags att ta Pyret upp till BVC för sin 5 månaders spruta. Ja, spruta trodde jag, men det visade sig vara sprutor. Oj oj stackars Lillan. Hon var på så bra humör hela tiden vi var där, undertiden hon blev mätt och vägd och allt det där man gör uppe på BVC. Sen intet ont anandes så får hon inte en men två! stick i sina små rultiga lår. Blicken hon gav sköterskan sa rätt mycket. Kommer nog ta ett tag innan Eira litar på Lena igen. Stackars Lena. Två plåster blev det oxå, hon klängde sig fast riktigt ordentligt vid mig när vi "tackade" och gick därifrån. Stora tårar hade rullat mot hennes små kinder, och hon snyftade förtvivlat med nappen i munnen medans jag tog på henne dom små Hello Kitty byxorna. 

Den här gången gick det ändå över lite fortare än sist, och när hon hade overallen på och låg nerbäddad i vagnen så somnade hon med en gång, och jag hoppas att hon glömde rätt snabbt vad Lena hade gjort. 

På vår väg hem såg vi en väldigt söt liten vovve,som satt utanför sjukhuset och väntade på sin tillhörande. Hunden hade en väldigt söt outfit, och jag undrade för ett ögonblick varför det inte finns sånt till katter, sen slog jag genast bort tanken och fastställde att mina katter minsann aldrig hade förnedrat sig så genom att ikläda sig något liknande. PUNKT.





Lite nya saker till Bibbilicious..






Ja, dom växer ju så fort dom små knoddarna. Så igår beställde jag lite nya saker till Eira. Bland annat dessa söta sakerna.

Babysim

Babysim igår, och det var så mysigt! Eira tyckte nog att det var roligt. Hon var väldigt fascinerad av fläktarna i taket och allt annat skoj hon såg när hon låg och flöt i mina armar. Morris och Filippa var med oxå! Kul med några man känner! Det blev en riktigt lyckad första gång! Eira blir ju lite otålig när hon måste göra samma sak lite för länge, men då är det ju bara att byta och göra annat. Efteråt var hon helt knockad! Tror jag det. Mycket intryck på en gång. 

Nu ska jag ringa Morris mamma Jennie och se om vi skall ut å promenera i det fina vädret. Innan jag och Eira skall till BVC  för hennes 5 månaders spruta. Får se hur det går den här gången. Sist var det lite tårar. Usch! man känner sig så hjälplös när man vet att den lilla varelsen har ont. Men det går ju över ganska fort igen! Kramar i solen!

Smulan väntar på att mamma skall duscha klart.


Alive and kicking..

Skulle ju vaknat åtta..det blev kvart över nio i stället. Lillan vaknade vid sex och var pigg som en lärka! sen tog vi en liten nap innan det var dags att kicka igång denna dagen! Nu har vi precis ätit frukost. I Eiras fall blev det gröt med fruktmos,som hon rös av..haha..det var inte så gott tyckte hon,och en bärsmoothie och två smörgåsar för mig. MUMS! Nu ska vi packa väskan för snart är det dags att gå till babysimmet. Återkommer med hur det gick!

Eira provar sina badbyxor och rullar nästan  runt!

Mys med systeryster..

Vi har haft en jätte mys dag idag. Pannkaks frukost och Disney maraton, med Törnrosa och Alice i Underlandet. Sen blev det en sväng till stallet, och nu gräddas kladdkakan i ugnen och vi väntar in dom fem sista minuterna innan Top Model börjar. En riktig girlie dag! Bara vi tre tjejer! Precis så en grå tråkig tisdag skall spenderas. och imon blir det babysim!





Paramore-Decode


Johan tipsade mig om Paramores låt Decode som är soundtrack till filmen Twilight. Är grymt bra! Hoppas filmen är bra oxå, vill se den, är en sucker för vampyr filmer. konstigt jag vet.

Kix fix

Ja så brukade jag kallas på jobbet, för att jag alltid "styrde upp" allt och fixade och hade mig. Och visst, det stämmer kanske till viss del, om jag vill ha något gjort så fixar jag oftast det. det är ju bara att lära sig! Idag tänkte jag "fixa" massa grejjer. Men med en närmre titt på det gråa trista vädret lockade en mysig hemma dag med Eira lite mer. Allt som behöver göras kommer ju fortfarande behöva göras imorgon, så då gör jag det då i stället. Nu blir det lunch sedan skall jag äta av Tors goda kladdkaka från igår och se ett avsnitt av Desperate Housewives. Sen ska Eira, jag, Linda och mamma åka till hästarna. 


Ingen rast,ingen ro

Idag har jag och Tor varit i städar tagen. Ibland måste man ju ha en sån där ordentlig storstädnings dag. Det var precis vad vi hade. Tor röjde tom på våran balkong, och tro mig, det är imponerande. Vet inte vad det kan tänkas bo för småfolk bland allt det vi har slängt ut där. 

Jag och Lill pluttan gjorde amerikanska pannkakor till frukost, och det var bra att magen fick sitt så vi orkade med allt sen. Medan hon sov middag passade vi på att sätta igång. Det går ändå ganska fort när man är två. Och det är ju så skönt sen när det är klart! Det doftar rent och allt känns så fräscht. Så brukar det väl vara eller? nä, inte i det här fallet. Moppen gav ifrån sig en fruktansvärd doft, så nu luktar hela sovrummet mögel! Här vill inga sessor ligga och sova. Typiskt! jag skulle haft en sådan här!
                                                                                           

 en rumsspray från crabtree & evelyn. Deras saker är underbara! Helt naturliga och väldoftande! Jag har lite produkter ur deras barnserie till Eira, känns så skönt att använda bra saker som man vet att det inte är massa "skit" i. Finns att köpa på accessora bland annat. Ja i värsta fall får jag väl ta Eiras schampo och tvätta golvet igen, utan den äckliga moppen.....nä nu ska Eira bada! 



Pudret är superbra till små bebis rumpor!

flera änder en ända..eller..

Vi hade en väldigt bra dag igår. Linnèa tog sig in till oss för en promenad och lite mys. Vi gick ner till ån för att mata änderna. Tyvärr sov Eira hela tiden. Men jag och Linnéa hade väldigt roligt åt dom små fåglarna. Det är en underskattad sport det där, det är inte bara 65+ som har tjing på det. Klart 25 åringar oxå ska mata, trots sovande bebisar. Sedan blev det en snabb chailatte fika, innan det  var dags för mig å mitt lilla Frö att ta oss in till Lindas salong. Hon skulle vara själv sista timmen, så då passade jag på att åka in för lite slingor. Eira var väldigt tålmodig och satt fint i knät och tuggade på sin nappis. Gick ganska fort ändå, och jag blev som vanligt super nöjd med resultatet! Hon är duktig min syster.

Sen blev det tacokväll! Tor hade suttit i replokalen och kämpat mot sin tillfälliga idétorka. Så vi hämtade honom där och åkte hem och gosade! Självklart var jag tvungen att springa in på ica å köpa en saltchocklad. Det är verkligen ett beroende jag har..Dumt! Vi såg på Let´s dance, tycker Laila var helt klart bäst. Sen såg vi en film med Daniel Craig "Defiance". En sån gripande film! satt med tårar i ögonen hela filmen igenom. Ett måste att se! Japp en väldigt innehållsrik dag tycker jag!

Dagen idag har oxå varit bra, med middag hos farmor å farfar, Eira satt med vid bordet och åt majs och potatispuré. Och blev bra underhållen av Elsa, som tycker det ska bli roligt när Eira blir större och börjar på dagis. Tror jag det! Måste bara tipsa om en sida med massa fina barnkläder. In och kolla på Sweetfunky.se. Jag ska in och reafynda nu!




Eira kan, Eira vill!

Hittade en "ditt barns utveckling" lapp, vad man kan förvänta sig att dom har lärt sig månad för månad. Insåg att Eira är rätt tidig med många saker. Hon är även en flicka med vilja av stål(redan..hjälp) och en envishet nedärvd i rakt ned stående led av både mamma och pappa. Jeez! 

Hon: Blir alltid riktigt förbannad när hon får på sig sin mössa, den skall bara av igen...
Blir fruktansvärt arg på sin hicka! blivit sen dag ett! hickan är okej i ca 2 minuter, sen blir det "arga sajoma" tills hickan ger sig..Har iof blivit lite mer tålig nu.
Gillar inte att bli torkad runt munnen när hon ätit gröt. så det så! 
skrattar högt, nästan tills hon kiknar när man kittlar henne och gör "pruttljud" på magen.
tycker det är hur kul som helst att "baka kaka" och leka tå lekar.
skrattar och blir lite blyg för mormor, farmor och moster med flera.

Och hon har en sån vilja, hon vill verkligen rulla från rygg till mage, det har hon försökt sedan hon var 3 månader. men det räcker inte riktigt hela vägen runt. men gud vad hon kämpar! samma sak gällde innan hon lärt sig "prata" när hon inte fick ur sig något ljud, när man pratade med henne. då grät hon så grannarna måste undrat vad vi gjorde med vårat stackars barn! tack nappen!
 

 Men, dom säger väl ofta "sådan mor, sådan dotter". och eftersom jag själv var en korsning mellan Lilla My och Lotta på Bråkmakaregatan, så tror jag knappast Eira kommer bli någon mild försynt Kajsa Kavat typ, och det är jag glad för! vilja är bra..haha!


1-4 månader:check, minus tandsprickningen. annars kan hon allt.
5 månader: Rullar inte riktigt runt än. och sitter inte riktigt stadigt själv
6 månader: Hon blåser bubblor och imiterar ljud, och vänder sig mot ljud. och sträcker sig efter saker och stoppar i munnen. 

Ja, hon kan rätt mycket min lilla fis! sina 4 mån till trots. Det är så roligt att följa hennes utveckling, steg för steg. Allt är så spännande! 

Hålla flaskan är kul!









Keane-Spiralling

Blir så glad av den här låten!

Cover baby!


Så klart hon skall vara på omslaget, min sessa!

Så söt..

Surfade runt lite och hittade den här super söta gungelefanten på blå elefant. Dom har massa söta saker! Vet att det är lite tidigt att skaffa gungleksaker. Men den här måste Eira bara ha i sitt rum sen! Nu ska jag gå och sätta mig och skriva lite i mina mamma böcker, har hrmm fyra stycken. Kan inte ha för många av dom! Den här smarta boken är även en "Mitt första år som pappa" bok, om man vänder på den. Tulle fick den av mig i farsdag present. Jätte bra present till en första gångs pappa!



Dagens soundtrack består av..


En av All American Rejects bästa låtar..love it!

Busy busy bee

Jajjemen,så är det..nu är lovet över och allt återgår till det vanliga. det märks, trots mammaledighet. Igår var det promenix på morgonkvisten bort till simhallen för babysim mötet. Förstår inte hur man kan låta ett möte överskrida timmen, när det är ett rum fullt med bebisar. Eira höll ut i 50 minuter sen blev hon tlööött! förstår henne, stackarn! Hon fick i alla fall ett par ursöta byxor med fjärilar på. Morris däremot fick ett par lite tuffare med surfbrädor och vaxkam i skumgummi. Inte alls köns indelat. 

Sen träffade jag min underbara syster för lite lunch och ipod shopping! När vi traskade hem, ringde Victoria, som jag inte hört av på ett tag, jätte roligt verkligen! hon ville följa med oss till stallet. Så vi åkte dit vi tre och Eira så klart. Hon var väldigt nyfiken på hästarna igår, och hon fick sitta lite på Shamre. Var inte första gången hon "red". Det gjorde hon redan vid fyra veckors ålder. Så klart! 

Vi hade bjudit över Petter och Linn för lite Grammis mys på kvällen, så när jag kom hem doftade lägenheten av bak, och Tor stod med ugnsvantarna i högsta hugg. Han hade minsann bakat kladdkaka! Bra slut på en väldigt fullproppad dag! Nu skall jag hoppas på att Eiras åkpåse kommit med posten, så vi kan gå ut och gå en härlig promenad i snön! Eiras första snö måste ju upplevas! 


Från våran morgon promenadEira och Shamre


Den underbara Debbie Harry!

En av mina stilikoner, fullkomligt älskar Debbie Harry och Blondie, Eira om 18 år kanske??



Den lilla trumslagarflickan.

Godmorgon godmorgon! Tillbaka till verkligheten för Tor, som redan är på jobbet. vaknade när han gick upp vid sex. Eira var lite hungrig oxå, och nu kan inte mamma somna om. skall ju ändå snart gå upp..så då passar jag på att blogga lite! 

Tog mig en lång(och väldigt kylig) promenad upp till grabbarnas replokal härom dagen. Där har dom suttit så gott som hela "lovet" och producerat fram låtar på löpande band. När Tor väl kommer igång är han en riktig hitmaskin, tror CM och Johan håller med mig om detta. 
Väl där uppe, var Lillan vaken och nyfiken på omgivningen. Så vi satte oss vid Henkes numera övergivna trumset och bankade lite. Tror nog det kommer växa fram en liten rocker så småningom i Eira. Hon har ju även redan fått ett fint piano. (Dop present av Petter och Linn, helt fabulous!! ) 

Små sockergryns ögon tittade precis nyvaket och glatt på mig. Nu börjar dagen.





Blogg by night..

Ganska bra tidpunkt för att hinna skriva någonting. Nog för att det är roligt och helt frivilligt..men det är inte alltid man hinner skriva. Idag har varit en super dag. Vi har myst med Tors underbara bror och hans familj. Vi var där och åt lunch och sedan kom min systeryster dit oxå. Jag, Trollan, Marie och Linda åkte iväg för en fika en sväng. Supermysigt! Sen blev det tacokväll tillbaka hos Per å Marie! Tack för en underbar dag! 

Eira och Elsa hade väldigt roligt åt varandra, Elsa är Eiras yngsta kusin. Hon blir tre i April. Och hon är så intresserad av Eira. Det är ju så spännande! Jag förstår hennes nyfikenhet, sötnosen! Eira skrattade ordentligt åt Elsas miner och prat. Det är precis som att barn känner igen andra barn, trots att dom är så småttiga. Skall bli kul och se hur dom kommer kunna leka om några år. =D

Imorgon börjar Eiras babysim, Det är bara teori första gången, men nästa vecka sätter det igång! Linda skall vara med och simma, eftersom Tor tyvärr jobbar..ska bli riktigt kul! Nu ska jag somna till det smattrande regnet utanför och bebis mjuka fina andetag!




Någon av dessa söta små baby simbyxor skall pluttan få!


Låten pappa rockade till!

Det glada 60´talet å lite Creedence gjorde väl pappa till en sån bra trummis..=D

Trettondagsafton

Vad är det man egentligen firar?? det är det ingen som vet. Men vi är iallafall hemma hos mormor å morfar(Eiras alltså) mina är tyvärr lite långt borta, himlen är inte närmsta stället och jag tror det är enkel biljett dit. annars hade det varit riktigt roligt att träffa dom! Har aldrig träffat min mormor. så hade ju varit mycket å prata om! jaja..back to reality..Vi sitter här och lirar med vårat rockband. Pappa trummisen som han är, visade sig vara lika bra trummis på tv-spels trummor som i verkligheten. Han rockade loss helt galet på hard med en gång på en Creedence låt. Det är min pappa det! haha.. NU skall jag tillbaka in i gemenskapen skall bara titta till lilla Bibbilicious som sover så gott i mitt gamla rum! Skriver mer imorgon! =D

FearMyDear!

Min underbara pojkväns band. Observera att jag är med i en millisekund i videon. Även Eira som då låg i min mage, och var en liten liten böna.. 

Blogg torka

Har inte skrivit på några dagar, då min älskade sambo haft med sig våran dator till sin replokal. Han håller på att spela in nya låtar med sitt band, och behöver då datorn. Vilket är helt förståeligt, men som resulterat i en blogg torka. Vad har hänt då? Det har varit nyår. Lillans första nyårsafton blev betydligt bättre än julafton. Vi hade middag med systeryster och hennes kille. Det blev Guitar Hero till halv fyra på natten. Vi var ett grymmt band! Och Eira var vaken vid tolvslaget och deltog i skålade av bubbel och såg på fyrverkerier. 

Vi hann oxå med lite julmys hos mina föräldrar på annandagen! och jag fick mitt julmåste, grönkålssoppan, och Eira fick ha på sig sin fina julklänning. =D plus att jag fick en Ipod av mamma i julklapp! Kunde ju inte bli bättre efter en så tråkig julafton. Eira fick även den fin fina åkpåsen från Lodger, väntar med spänning på att den skall komma med posten. Börjar fundera lite på att göra ett nytt barnvagnshänge igen. Tror inte att den lilla dödskallen passar så bra till den nya åkpåsen. Såg på någon sida att man kunde beställa mjukis bokstäver att ha i vagnen. Men jag vet inte. Det var inte så fina färger. Får väl se om jag hittar på något själv, är ju lite roligare då! Nä nu vill jag att min familj ska vakna så vi kan ta vara på dagen!   


RSS 2.0