Gaia och söta Josefine

Det låg en härlig dimma över skogen imorse, när jag satt med tända ljus i köket och drack te, och jag kände verkligen att idag var en dag att ta tillvara på. Så efter dagislämning och Lóas nap, åkte jag och bebis ut till Fjärås och Gaia för att spendera dagen tillsammans med Josefine och hennes lilla Alma. En kopp te inne i det underbara caféet och en härlig skogspromenad med Josefine och hennes fina underbara mamma Ania, som äger Gaia. Dom tre kinesiska nakenhundarna gjorde oss också sällskap, och Lóa var i extas över dom lurviga fyrfotingarna, och satt i vagnen och sa titta, titta hela tiden.

Lite svampfynd gjordes i dom härliga skogarna och jag tror Josefine fick sig en kantarellmacka till kvällsmat. Precis så skall hösten kännas! Nog var det lite för varmt för att kännas som höst, men det är ju inget man är ledsen för. Färgerna och luften skvallrar ju om vilken årstid det är, och bara det känns härligt!


Två roliga ting!

Idag har det hänt grejjer vill jag lova! Är ni beredda på att höra vad?

Okej. Först och främst så är jag från och med idag officiellt egen företagare!! Och det känns ju otroligt roligt att äntligen vara igång! På riktigt liksom! Hurra!!

Men det som toppade dagen var ändå att Lóa helt plötsligt "släppte sargen" och började knata runt helt själv, ordentligt! Så, idag är väl Lóas officiella börja gå dag! Hurra för det också!! Gullungen, oj vad hon har gått idag!

Från mamma till pappa, från pappa till världens finaste storasyster som tyckte det var urkul när Lóa sträckte armarna mot henne och gick tvärs över rummet!

Ja, ni kan säkert förstå att jag är oerhört glad just nu!


Tidningsintervju

Vet ni vad?
Jo, det kan ni säkert lista ut genom rubriken! Idag har en reporter från Norra Halland varit här, för att göra ett reportage om mig och barnen! Tema bostad/barnrum och hur jag har tänkt när jag har inrett Eiras rum mm.
Superspännande!
Eira poserade fint, runt omkring i rummet, Lóa var fotogenique som vanligt, och förutom en stadge diving från sängkanten ( som reporter Josefine lyckades rädda ) så gick det jättebra! Skall bli roligt att se resultatet i tidningen sen.
Jag som alltid brukar baka och härja, ersatte min flitighet med lite bekvämlighet och köpte söta små cupcakes och bjöd på istället. Det är ju något lite typiskt mig ändå, så det kanske inte gjorde något.
Hursom så kommer alla hushåll i Kungsbacka regionen snart få en tidning i brevlådan, med en intervju och bilder på mig och flickorna i!  ( Tor höll sig i bakrunden )
Roligt va?
Kanske kommer jag få lite mer bloggläsare alt. fotokunder efter detta. Jag håller tummarna och hoppas att dom lägger ut min blogg adress. Håll tummarna ni med!

Mina babys ( på alla sätt )

Vilken helg vi har haft! Tor har varit borta, så det har bara varit vi giiiirls ( internskämt, Linda! Blink blink! ) Dans, ponnyridning, fika med moster Linda, lekplatshäng och thaimat hos mormor och morfar hann vi med, innan flickorna slocknade i bilen hem i lördags. Och igår var vi ute i det härliga hösvädret på en promenad, sedan blev det en fika ute och häng på lekplatsen, innan pappa äntligen kom hem igen.

Efter en tur på Ica Maxi, lagades det Saffransoppa med gott bröd och choklad cupcakes, när mina Linneór kom på middag. Vi satt och mös i höstmörkret som sig bör, och smidde planer som brukligt! Alltid lika mysigt med mina babys! Både Eira och Lóa, och Linnéa och Lelle ♡

Idag tog vi med cupcakes som blev över och åkte ut till Camilla och hennes små pojkar. Josefine med barn kom dit efter ett tag också, och det var barn högt och lågt. Perfekt sådana här lediga måndagar. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, jag älskar verkligen hösten! ett stort hurra för den!
Vad du är söt, min kära lilla Nea

Mätt och belåten sitter jag nu i soffan, och har precis vinkat av Linnéa och Hedvig, som har varit här. Fredagsmys med tacos, cola med twist och en kladdkaka med pepparkaks smak. Och så lite bebisgos då förstås.

Heddan har blivit lite svårsomnad på kvällarna, men efter att ha skumpat runt i mammas famn en stund, så somnade hon gott i soffan, och vi kunde prata och mysa en stund tillsammans.

Short but sweet. Men jag behöver inte misströsta för på söndag kommer älsklingarna hit igen. Och då är även världens bästa Lelle med, och det blir saffrans soppa, cupcakes och Pianot. Perfa!

Just det, igår var vi tre på Glenn och quizzade, och kammade hem en seger! haha. Tofsvipporna rockade rätt bra! Vi har planer på att göra det till standard. Hur kul som helst!


Sneak Peek Annica

Ursäkta min radiotysnad. Men veckan har bara sprungit iväg, med jobb, sjukdomar och avsaknaden av datorsladd (Hjälp, eller hur?)

Nu är jag iallafall back on track!

I söndags hade jag en gravidfotografering med fina Annica, och hennes lilla bulle. Vi fikade en stund hemma hos mig, och medan jag sminkade och fixade Annica inför plåtningen, så öste regnet ner ute, och våra förutsättningar för utomhusbilder sjönk drastiskt.

Men efter några fina bilder inomhus, lättade molnen på sig och vi stack ut. Vi hann med att få massor med fina bilder, innan regnet gjorde ett återbesök.

Här kommer en liten sneak peek. Hoppas ni gillart!
Lovely Lily ♡Nu mina vänner, så är jag äntligen färdig med bilderna på fina lilla Lily. En sådan go och glad tjej, som tyckte det var helt okej att agera modell, och tappert poserade i olika kläder. Tack för att jag fick fötroendet att skapa fina minnen på eran lilla solstråle, Jeanette och Kristoffer!

Inspirera och kopiera

Alltså, självklart blir jag varje dag inspirerad av olika saker runt omkring mig. Det kan vara från bilder i tidningar, folk påväg till jobbet, sidor på internet, filmer eller musik för att nämna några. Alla har vi ju våra inspirationskällor, våra musor osv.
Och jag tycker det är otroligt smickrande när jag för höra att jag är inspiration för många, vad det nu kan vara jag bidrar att inspirera till. Men, det är dock inte lika roligt att bli kopierad!
När någon inte får influenser och utvecklar något av vad jag har gjort, utan helt iskallt bara själ rakt av. Det är inte lika smickrande! Man är ju inte unik om man hela tiden följer i någon annans fotspår och tar från andra. Vill man bli respekterad som fotograf, musiker, designer eller inom andra skapande områden för att nämna några exempel, så måste man ju tillslut hitta sitt eget. Vad som utmärker dig. Inte vad som utmärker någon annan. Att bli hyllad för att ta åt sig äran över något som du egentligen inte själv ligger bakom, det kan väl ändå inte vara så roligt i slutändan eller?
Du kommer aldrig bli jag, och jag kommer aldrig bli du. Men om vi är oss själva, går våra egna vägar och gör det som faktiskt är vi, så kommer man längre. Jag vet att jag aldrig kommer bli som min stora inspiration inom foto Tim Walker, men han kommer aldrig heller bli som jag. Jag har ett eget värde som är unikt för mig, och jag kan bara tacka för att jag har så mycket som inspirerar mig runt omkring, alla mina influenser och intressen för skapande.
Men, jag önskar att det kan förbli och få lov att vara MITT. Det jag har lagt ner mycket tid på att utveckla och komma på, det vill inte jag att någon på två sekunder snor och besudlar genom att kopiera det. Då är det ju inte längre unikt. Inspireras gärna absolut! Men sno inte så odiskret och uppenbart. Det gör varken mig eller dig till en bättre "konstnär".
Som jag skrev tidigare, blir jag så otroligt glad, när vänner och folk omkring mig, här på bloggen och så vidare berättar att jag har inspirerat dom till att tex börja fota, starta en blogg, baka cake pops, inreda, färga håret ( haha, blev fotad av åtta olika elever och lärare på skolan, när jag kom med mitt nyfärgade röda hår till skolan förra fredagen ) starta företag etc. Det ger mig energi och viljan att fortsätta inspirera! Så absolut inspireras gärna, men snälla låt bli att kopiera. Du är bättre än så.
Lite av det som är mitt.

Sneak Peek Lily

I förra veckan hade jag en babyfotografering med söta lilla Lily. Vi dressade upp goingen i söta mössor, koftor och scarfar, satte henne på en grusväg (som jag förövrigt länge har velat ha med i några bilder) och knäppte några kort. Lily var en solstråle hela sessionen rakt igenom, Lóa satt och snackade i vagnen och tittade på, medan jag låg och ålade mig på marken, och kastade mig ut på kornfälten, och Lilys mamma gjorde ett utmärkt jobb med att få Lily att le och titta åt rätt håll. En hel rolig morgon.

Här är en sneak peek. Mer kommer.


Lóa 11 månader

Det börjar närma sig året för allas vår lilla Lóa loppa! Tiden, har som bekant, sprungit iväg, men än så länge så är hon fortfarande min lilla bebis! Jag är stolt över hennes angelägenhet och vilja att börja gå, men på något sätt så markerar det liksom att hon lämnar bebisstadiet lite grann. Och jag vill ju gå och bära på henne ett tag till, suga lite mer på karamellen, lukta lite mer i bebisnacken. Men, jag skall icke förtrösta! Mina flickor kommer alltid vara mina barn, och jag vet att dom kommer vilja bli kramade, omhållna, tröstade och så vidare i hela livet. För mamma/barnrelationen lever man med hur gammal man än blir. Det ger mig ett lugn att tänka på det.

Idag har Lóas 11 månadersdag överskuggats av två onda ting, dels att lillskruttan hade feber och var väldigt förkyld, samt att Eira råkade klämma fingrarna i bildörren, och det blev en tur till sjukhuset.

Som tur var, var det inget allvarligt med fingrarna, möjligtvis några sprickor, och Lóa var tapper och vid gott mod trots feber och rinnig näsa, så jag fick knäppt några bilder denna månaden också.

Nästa gång är det "the big ONE" Spännande med Lóas första födelsedag! ♡
Dans, måla på gatan och Findus

Iklädd en rosa ballerina dress, silverglittriga benvärmare och mockasiner intog Eira salen på Aranäs skolan där hon från och med idag, kommer spendera 45 minuter varje lördag med att dansa. Helt oblyg vinkade hon hej då till oss, när vi blev "utkörda" ur danssalen.

Efter den gågna trekvarten möttes vi av ett danståg av ballerinor som tuffade ut genom salen. Eira sken som en sol, och både jag och Tor tror att detta kommer bli en hit!
Sedan var det lunch på McDonalds, återigen sken lillan som en solstråle, och började nog tro att det var någon form av julafton, när vi sedan brände av med teater, gatumålning, hyrfilm och lördagsgodis, trodde jag nästan hon hade fått för mycket av det goda på en och samma dag.


En riktigt härlig familjedag helt enkelt!
Det bästa, enligt Eira var nog iallafall att hon fick leka med pappa. Så bra, att hon hellre ville leka med honom än att äta sitt lördagsgodis! Och lillLóis var bara glad att hon fick vara med.

Älskade kladdmaja.

-Hur står du ut med allt det där? Alltså jag får rysningar när jag ser det.

Ja, pappor, har jag märkt, har inte riktigt samma toleransnivå som vi mammor när det gäller kladd och barn i kombination.

Tor är nämligen inte den första pappan som jag hör säga detta. Och visst det är väl kanske förståeligt hur man känner lätt panik, när man ser sitt barn, med mat från topp till tå. Eller rättare sagt man ser sin mat, med ett barn gömt någonstans under röd tomatsås, blandat med banan och några bitar paprika.

Och det är överallt, golvet, väggen, stolen, bordet, på katten, på bebis ( så klart ). Men nej, ingen panikkänsla infinner sig. Bara en total mammakärlek som nu får ta av sin kladdiga bebis kläderna, och tvätta och gosa på en gosig liten bebiskind. Det är: Suck, kärlek i hjärtat.

Älskart!

Gilla hösten!

Jag tror knappast att jag är ensam om att tycka om hösten. Men vissa tycker att det är lite tabu, att liksom längta efter frisk krispig luft, rosiga kinder och gulnande löv. Alltså, klart att jag älskar sommaren, och allt vad det innebär med varmt väder. Men det är något speciellt med hösten. Så är det bara! Massor med mys inne, the, filtar och tända ljus. Eller en härlig höstpromenad med en rykande varm chai i handen. Bring it on!
Sen har jag massor med roliga fotoprojekt framför mig, Lóa fyller ett år i oktober och jag skall bli moster i november. Sen är det jul!! Ja, jag har ingen ångest! Däremot hade jag gärna suttit på en söderhavsö när januari, februari börjar närma sig. Men än är det ju ganska långt dit.


Jessica ♥ ChristianTack igen, finaste Herr och Fru Hollbjär, för att jag fick äran att dela och dokumentera eran dag! Tack också Jessica för förtroendet att sminka dig! Ett riktigt roligt, vackert, varmt och personligt bröllop var det! Och jag hoppas att ni tycker om era bröllopsbilder, och att dom kan få er att minnas känslan, kärleken och glädjen från den dagen. All lycka!


Hur det gick till när Eira föddes..

Här kommer en liten berättelse om hur det egentligen gick till när Eira kom till världen, om man frågar henne då förstås.
-För att komma ut ur mammas mage, så simmade jag, sedan hoppade jag ut ur mammas mun, och hon hade inga tänder, utan dom tog jag. Sedan sade tandläkaren till mig, att jag inte fick göra det. Och så fick mamma nya tänder. Sedan så kom jag ut och då stod alla och sjöng och jag sa: Hej jag heter Eira!
Jodå, så kanske det gick till i hennes lilla värld.
Min uppfattning var något helt annat. Men, det tar vi en annan gång.

RSS 2.0