Fotokurs,frisör och sjuk bebis..

Har visst inte skrivit på ett tag. Ja, Eira har blivit sjuk..Hon är förkyld och har lite feber. Min stackars älskling. Hon har fått alvedon för första gången. Så jag hoppas hon kan få sova gott i natt. 

Igår började jag på en Digital foto kurs på Komvux. Det var Jennie som tipsade om den kursen, då hon hade börjat på den. Det är jätte kul! Jag hoppas att jag kan lära mig lite mer om Photo Shop och lite annan bildredigering. Så på Torsdagar mellan kl 18-20 så kommer Tor vara med Eira, och mamma vara på kurs. 

Ja vad mer har hänt? Jag var inne hos syster idag och fick slingat håret! Äntligen..Hon är så duktig och jag blir alltid jätte nöjd. Nu är det dags att avnjuta min sea salt choklad och se på Let´s Dance.

Jag och Eira var uppe och hälsade på grabbarna i replokalen i söndags. Vi tog en långpromenad i snön och överraskade med kaffe och muffins. Tror besöket var uppskattat! 


Fall out boy-I don´t care

Gillar denna låten skarpt!!

Trisst väder men gla tjej!

Hemma igen efter en aktiv dag. Klev i skorna och begav mig ut redan vid elva. Gick "Kolla runt" med sovande bebis i vagnen och "The Used" i lurarna. Tack mamma för Ipoden! Jag är en sådan person som har ganska högt tempo när jag är ute och går, så promenaden som jag trodde skulle ta ca trekvarten tog 20 minuter. Eftersom Eira ändå sov gick jag en extra sväng, innan vi styrde kosan mot simhallen. 

Idag fungerade allting precis som det skulle! Eira fick dock en kallsup i ett av sina dyk, och blev lite ledsen. Men det var inget som inte en badanka kunde råda bot på. Hon har klarat första kursen nu, "Krabban", så nästa vecka är det uppehåll, sedan börjar "Grodan". Då är det dags att lära sig lite mer avancerade saker. Ska bli spännande!



Två dagar med pappa..

Tor har varit hemma från jobbet i två dagar, och spenderat lite kvalitets tid med mig och Eira. Sånt är alltid mysigt. Trots att vi inte var med varandra på nästan hela dagen igår ändå. 

Jag var med Eira på baby musiken på morgonen. Sedan träffade jag mamma, och vi strosade runt i stan lite. Bokrean började ju idag, så vi spanade på lite böcker. Eira fick en liten bok också. Hon verkar gilla den! Pixi boken hon fick förra veckan är nästan "uppäten" så det fick bli en lite mer tålig mjuk bok denna gången. Mamma köpte även en ursöt "Me too" overall till Lillan och den ruggigt söta nappskålen från Cult design. Så nu pryder den nattduksbordet och uppfyller sitt syfte alldeles som den ska. 


Idag var vi i alla fall med varandra hela dagen. Det blev pannkaksfrukost och jack letar stund, sedan en stadspromenad ner till Marie för en snabb kaffe. Jag åkte till stallet utan Eira för första gången idag. Hon var hemma med pappa. Det var bara två timmar jag var borta, men det kändes verkligen konstigt. Men jag måste öva mig! Visst jag ringde så fort vi kom fram till stallet, och jag var ganska snabb där ifrån, och det kändes väldigt skönt att komma hem igen. Gillar inte att vara i från Eira. Men jag kan ju inte vara med henne hela tiden, bävar inför den dagen då hon skall börja dagis. Det kommer vara jag, inte hon som kommer gråta. Usch! hemska tanke! 
Älsklingen i sin nya fina overall

på promenad..





Eiras första halvår i bilder

På förlossningen. ca 49 timmar innan ankomst. Förväntansfull mamma
5 minuter gammal liten Eira
Första besöket i stallet. 3 veckor.
11/2 månad. Favvo nappisen på plats..
Första gången på häst ryggen 9 veckor.

Dopdagen! 3 1/2 månad

4 månader i Juicy dressen.

Jul. 4 månader och 1 vecka

Gått över till en lite större häst. 5 månader gammal

Provar gåstol för första gången 5 1/2 månad

Glada tjejen på 6 månaders dagen!








Nelly idag..


Dagens soundtrack blir Nelly Furtado. Just den här låten är verkligen en av hennes bästa.

Mamma,Bibbi och Badankan..

Morgon..snön ligger fortfarande kvar, Eira ligger och sussar i bara blöjan. Vi började dagen redan vid åtta. Efter en grötfrukost som omfattade två olika grötar, en för mig och en för bebis, så tog vi ett litet morgonbad. Eira, jag och badankan. Som är något av det roligaste som finns! Så rolig, att Tor t.o.m trodde att jag lekte med den när jag badade själv.. hmm..njae..Men så fort det kommer vatten på den, så blinkar, kvackar och sprutar den vatten. Så för en sex månaders bebis är ju det perfekt. 

Senare idag blir det ut och tölta i snön, och kanske en lunch med Tor? Det återstår att se.



Måste beställa en badkarsmatta också. Någon av dessa två tror jag att det får bli. Den ena är med "Hitta Nemo" och den andra har en värme sensor, som känner om det är för varmt. Smart. Båda finns att köpa på Littlekidsconcept.se



Myskväll med tre katter och en bebis..

yepp..Är ensam hemma i kväll. Tor är i replokalen med bandet och skriver låtar. Men mig gör det ingenting, nej jag är ju aldrig ensam. Jag har ju mina tre gosiga katter och min underbara dotter hos mig. Visst hon sover, men hon är ju här. 

Min lilla Zorro har varit hos veterinären idag, stackarn har haltat lite i två dagar, men eftersom det inte verkade ge med sig så tyckte jag att det var bäst att han blev undersökt. Han hade en nerv i kläm i benet. Min lilla katt. Skall ge honom lite extra mycket kärlek nu. Undertiden vi myser till Let´s Dance.



Halvårskontroll och stövelskav..

Eira blev ju som sagt 6 månader i Onsdags. Min stora tjej. Hon fick dagen till ära en liten Pixi bok. En som jag hade när jag var liten. "Varför gråter Lotta?" från 1977. Tror dock för tillfället att boken var lite mer intressant för mig, ur nostalgisk synpunkt. men hon gillade att tugga på den. Halvåret resulterade då i ett doktorsbesök på BVC. Så dit traskade vi runt tio tiden i går morse. Snön låg vit över vägarna, och jag drog på mig mina gummistövlar som är otroligt bra att pulsa snö med. Insåg efter halva vägen att jag hade sådan fruktansvärd skoskav. 


Efter besöket styrde vi kosan mot Kungsmässan, jag, Eira och skoskavet, för en snabb sammanstrålning med min vän Gabriella, som jag inte träffat sedan magen var platt, och ölen beställdes in på rullande band. Ja, ni fattar. 
  Eira sov, men vaknade till strax innan det var dags att gå, och fick en söt liten kanin i present. Den bosatte sig med en gång jämte nallen i sängen.





Vi gick hemåt för lite lunch, sedan ringde Jennie och frågade om vi skulle ta en runda i Kungsbacka skogen. Sagt och gjort. Vi paltade på oss och gick ut igen. Med gummistövlarna på fötterna. Men, vad tänkte jag? skoskavet gjorde sig påmint med en gång, Men no pain, no gain heter det ju. Efter ett tag glömmer man ju att det gör ont. Men jag tror jag slänger in stövlarna i garderoben, så jag inte gör samma misstag idag igen. För det vore ju inget annat än korkat.




London minnen å Rise Against


Satt och lyssnade på den otroligt bra låten "Prayer of the refugee" med Rise Against, och mindes tillbaka då vi var i London november 07 för "Taste of Chaos" Det var tre otroligt roliga dagar.

 Jag som är en trogen vegetarian sedan 9 år tillbaka, fick kyckling på min pizza och lyckades få upp allting på en toalett som inte gick att spola, och som sympati gjorde Victoria samma sak. Trogen vänskap? Haha. Sedan var det ju det där med Henkes hattköp. Han frågade om han fick den för ett lite mindre pris än vad som var tänkt, varpå mannen i butiken blev rasande och bad honom gå. Vi hängde på krogar som Amy Winehouse oftast brukar bli sedd på, fik som Jude Law är stammis hos. Vi upptäckte att dörren i "Notting Hill" målats svart. Vi röjde som bara den på alla konserter vi såg. Givetvis dokumenterades allting väldigt flitigt av en tjej som sällan släpper greppet om sin kamera. Och visst vore det roligt att gå igenom alla dom bilderna. Om det inte var så att någon snodde min kamera mitt i "kaoset" på "Taste of Chaos". 

Så vem som än har min kamera och alla roliga och galna bilder, håll tillgodo, jag skäms inte för något...;D
Vi köpte i alla fall batterier till Henkes kamera sista dagen. Så några oförglömliga bilder blev det!







Bloggen gör mig arg!

Ingenting fungerar som det ska! blir så less. Skulle ladda upp lite bilder på Eira, månad för månad, då hon blev 6 månader igår. Men det tar ju sådan tid att få upp bilder, och vissa går inte överhuvudtaget. Så jag får avvakta och försöka igen. 

Hursomhelst. Eira är ett halvår nu! Det är ju helt otroligt vad fort tiden har gått. Tycker det känns som alldeles nyligen dom lade upp den söta lilla Trulsan på mitt bröst. Om ytterligare ett halvår är det ju dags för ett års kalas. 

Jaaaaa!!

Efter ca 1 timmes kö så är väntan äntligen över!! och biljetterna är mina!!! Känner mig som Kalle när han förgäves letar efter guldbiljetter till Chokladfabriken. Helt plötsligt uppenbarade den sig för mig! Jag är så glad! Okej det blev inte "Golden Circle" men vi kommer stå så långt fram det går. Det är ju ändå min barndoms idol. MADONNA! 

Augusti kommer bli sweet. Först Madonna sedan fyller Eira ett år och vi drar till Stockholm och ser på Coldplay. My god vad snäll jag måste varit förra året! Förstår om avundsjuka uppstår. Hehe..



Madonna nu j**lar skall jag ha biljetter!!!

Nu ska jag inte behöva sitta i över två timmar, nä nu är jag förberedd!!! jag skall bara ha två biljetter!!!!

ruggig morgon..

Försökte följa Tors idè med att försiktigt lyfta över Lillan på hennes kudde, det gick så där. Klart att man vaknar när någon håller på att böka om kring en. Japp, så nu är vi uppe. Eller ja, vakna i alla fall. 

Eira har ju lärt sig att rulla runt,så nu gör hon inget annat på nätterna än far runt i sängen som en liten spole. Vi har barrikaderat sängsidan med en mur av kuddar, men jag har väl tillslut insett fakta, vi måste ta upp spjälsängen...

Nu ligger hjärtat och tittar och lyssnar helt fascinerat på sin fina speldosa som ljuder av tonerna från Sound of Music låten "Favourite Things". Och jag tror att vi snart kommer somna om..






Otroligt söta små napplådor från Cult designs nylanserade barnserie. En underbar detalj där napparna sitter i munnen på dom små djuren, så är det bara för barnen att välja vilket djur dom vill ta nappen ifrån. Perfekt!

bilder lånade från Cult Design

Hektisk Måndag..

Hmmm kontrast till gårdagen? ja, det kan man verkligen säga. Idag har det vait lite mer fart och fläkt på oss. Började dagen lite extra tidigt. Runt halv sju slog Dockan upp dom små blå, och då finns det inte mycket att göra. Eftersom vi skulle på Babymusik vid 10, tänkte jag att jag skulle gå ut vid 9 så jag fick en utvilad bebis vid tiotiden. Och det kunde inte bli mer perfekt. Vi tog en liten tur neråt stan och tittade förbi Ego där faster Marie jobbar, Eira sov som en ängel i vagnen och vaknade precis när vi trilskade oss in genom dörrarna på Skansen. 

Eira verkligen avgudar Margot, som håller i Musiken. Hon kan inte ta blicken ifrån henne. Sötnosen, hennes favvo låt är definitivt "En flygande bebis" då hon får flyga lite och dansa runt. Så den har vi övat på hemma också, Till pappas stora förtjusning. Jag citerar honom när jag säger: "Det är verkligen bara en mamma som kan göra det där utan att skämmas." varpå jag svarade att det minsann var flera pappor där som gjorde exakt som jag och dom var i alla fall inte "coola" nog att avstå. PUNKT.

Efter musiken tog jag och Pia bebisarna med oss och fikade lite på Majgården, supermysigt. Barnen fick lunch och var helnöjda, sedan somnade dom som stockar i vagnarna, och då passade jag på att ta min sedvanliga måndagssväng in på Pilutta då faster Marie även jobbar där på måndagar. Inte mig emot att gå dit en stund och ge henne sällskap, jag frossade i allt underbart rosa, blommigt, prickigt, randigt,gulligt och sött. Jodå, ha galen blir jag verkligen i den butiken. Får lämna plånboken hemma, annars så kan det gå riktigt illa. Ajabaja. Tur Eira är så liten än, så hon inte tar efter mitt dumma beteende. 

Påväg hem satt det en trumpen liten dam i vagnen. Vet inte om hon trivs bra där nere på Pilutta för hon gav mig verkligen en min som var "priceless" tur man har kameran med hela tiden, för jag lyckades fånga det på bild. Det är min Trollunge det! 




Seg söndag..

Idag känner jag mig lite instängd. Tor är uppe i sin replokal och skapar för fullt, med sig har han bilen, och i bilen ligger Lillans vagn. Fasen oxå! Vi ville ju gå ut och gå en promenad. Men i stället är vi tvungna att stanna inne. Tråkigt. Men vi har gjort det bästa av situationen. Vi har läst sagor, jag läste, Eira tuggade på sidorna i boken, (sorry Elsa Beskow.) Vi har övat på att sitta, jag klarade det väldigt bra, Eira klarade det hyfsat. Hon är i alla fall en baddare på att rulla runt nu. Så det har vi gjort också, sen har vi sjungit lite sånger och lekt med alla roliga leksaker. Ja, man gör vad man kan för att hålla sig sysselsatt. Nu är det nap som gäller, för vissa av oss. Fast måste säga att jag känner mig rätt lockad till att sluta ögonen en stund jag med. Seg söndag. 

Söt liten elefant som gärna får hitta sin väg hem till Eira.



Lillan och kissemissen.

Eira har verkligen fattat tycke för våra katter, hon vill klappa och gosa med dom hela tiden, och som tur är har vi ju tre otroligt snälla katter, som gärna låter sig gosas med. ja, i alla fall en liten stund.



Matlagning och fredagsmys..

Sitter i köket och njuter av doften som kommer från plattan på spisen. Tor lagar en jätte god pasta, ett recept han fått från Jamie Oliver. Perfekt fredagsmat. Han är så duktig på att laga mat min Tulle. Sedan blir det Let´s Dance och kanske lite tv-spels kväll. Är väldigt sugen på Mario Kart, skall bara leta rätt på det först. 


Ger 6-8 portioner.

Stek vitlöken försiktigt i olivoljan i tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan chili, oregano och tomater. Blanda försiktigt, tomaterna ska vara hela. Koka upp och sjud försiktigt 1 timme. Tillsätt vinäger, rör om och mosa sönder tomaterna. Tillsätt de färska örterna, smaka av med salt och peppar och droppa i olivoljan.

Kan förvaras i frys ett par månader och i kylskåpet upp till en vecka.

 

 


 


Mys och gos..

Vi har redan hunnit vara vakna i dryga timman, och började morgonen med massa mys i sängen. Eira har en jätte fin vagga, som vi köpte innan hon föddes. Men det blev två timmar första natten hemma från BB som hon sov i den. Sedan dess har hon legat jämte oss i vår säng. Jag tycker det känns tryggast så. Men nu har hon börjat vända sig så mycket, så jag tror att det är dags att ta fram spjälsängen. Kommer kännas konstigt att inte ha henne tätt intill varje natt. Blev i sedvanlig ordning väckt av joller och en stor svartvit katt som kom och lade sig på min rygg. Precis som det ska vara. 



Thrice-Come all you weary

Älskar den här låten..en av deras bästa..

Dyk, fik och snöpromenad.

Igår hann vi äntligen med våran lunch dejt med Pia och Elliott. Och som grädde på moset var Jennie och Morris med oxå. Det blev sushi i fåtöljerna inne på Naam. Mys! Eira och Morris hade en väldigt mysig stund i soffan, Morris roade sig med att ta Eiras napp, undertiden hon underhöll sig med hans väldigt intressanta luva. Dom är för söta, dom små! På eftermiddagen kom syster hit, och i sedvanlig ordning så slängde vi ihop en kladdkaka och bunkrade oss framför TopModel. En perfekt tisdag. 

Idag var det ju återigen dags för babysim, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite nervös inför hur det skulle bli i dag.  vi skulle testa en ny metod idag, så vi drog på oss ytterkläderna och mötte upp Jennie och Morris vid elva. Eira somnade direkt, men sov inte så värst länge. Efter en timmas promenad satte vi oss i simhallen och gav dom små lite mat. Och tydligen var det en väldigt bra metod, för det fungerade! Allt gick som på räls efter det, och Eira hann t.o.m med att dyka! Idag var det roligt att bada! så roligt att vi anmälde oss till fortsättnings kursen, vet inte om jag var lite övermodig sm gjorde det, men det återstår att se!



Stora tjejen..

Igår blev Eira officiellt stora tjejen. Hon fick välling för första gången. Man blir lite ambivalent över det hela med att sluta amma. Det känns liksom som att man bryter ett väldigt nära band. Klart jag kommer fortsätta att amma lite både morgon och kväll, men det är ändå ett väldigt stort steg. och nu är det redan dags för det. Tiden har ju bara flugit fram! Nästa vecka blir Eira 6 månader. Det var ju alldeles nyss vi kom hem med det lilla knytet från BB. Så känns det i alla fall. Om ytterligare ett halvår är hon 1 år! Jösses. 



Madonna feber!

Biljetterna till Madonnas konsert på Ullevi släpptes ju igår, och jag satt i kö i två timmar! och trodde verkligen att jag skulle få tag på biljetter. Men helt plötsligt visas det på skärmen att det är slutsålt! Så himla typiskt. Varför satte jag mig inte en timme tidigare? Nu ligger hoppet hos en snubbe som kallas för "Sluggo" kan han fixa biljetter till mig och systeryster? ja, det återstår att se. Tyvärr gjorde väntandet att min och Pias dejt blev inställd. Fasen vad jag hoppas på dom där biljetterna nu.



Never Denim kollektionen

Just nu saknar jag mitt jobb..när allt detta roliga från Never Denim är på intåg..Men jag har ju sån tur som har sådana söta tjejer uppe på jobbet som lägger undan kläder till mig. Lyx! 




Måndag förmiddag..

Jahopp,då var helgen över igen då. Mamma och pappa satt ju barnvakt åt Eira några timmar i lördags. Det gick jätte bra, hon sov hela tiden. Det är bra att man kan börja såhär lite smått. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att vara utan Eira i några timmar, men jag måste ju vänja mig, precis som hon måste vänja sig vid andra än mamma och pappa. Vi hade i alla fall väldigt trevligt på inflyttningsfesten, men det var väldigt skönt att komma hem till den Lilla Bönan sen. Nu ska vi snart träffa Pia och Elliott, så fort Eira vaknar ska vi gå ut och gå en mysig promenad och äta lite lunch. Tror det blir sushi..
Eira i sin fina Me too klänning!

Hon gjorde det!

Eira kan nu mera officiellt rulla från rygg till mage! Hon är så duktig. Detta har hon kämpat med i två månader nu, och vi har varit framme med kameran och filmat, hejat på och ibland t.o.m hjälpt henne lite på traven. Sen när det magiska ögonblicket är inne, då missar både mamma och pappa det! Typiskt! Men visst hade hon bytt håll alldeles själv. Mamma stolt! Då prickar vi av det. 

Idag ska Eira ha barnvakt för första gången, om man inte räknar med några hysteriska timmar då jag och Tor var på 25-års fest när hon var 3 månader. Då gick jag med mobilen i handen hela tiden. Undrar hur det ska bli idag? Kommer nog ha telefonen väldigt tätt intill i alla fall. 

Fredags kväll..

 




Nu ska vi iväg till min mamma och pappa på lite middag och fredags mys. Mamma fyllde ju år i måndags och nu ska det firas! Väntar på att Tor ska släppa plattången och dra på sig conversen så vi kan åka. ;D Idag är en sån dag där Lily Allen och Regina Spektor har förgyllt det trista vädret, med sina Popdängor. Gillar skarpt denna videon till Lily Allens senaste låt The Fear. Fortsätter kvällen i en rosa tuggummi bubbla! puss!

Kicki har kläd cravings..

 Ja, brukar man spendera dagarna i en väldigt stor garderob, så känns det ju lite konstigt att man helt plötsligt inte har samma shopping möjligheter som tidigare. Okej jag kan väl erkänna att jag ibland spenderat lite väl mycket pengar på kläder varje månad, men kan man så gör man! så är det! Nu lägger jag hellre mina pengar på Eira och saker till henne, för det är så mycket roligare. Fast jag kan väl säga att jag fått lite cravings efter några få saker, som gärna hade kunnat bosätta sig i min numera lite mindre garderob. 


Ge mig gärna den Chanel inspirerade tishan från 5preview som numera finns på Weekday..






Bullmamma?

Satt och läste min mama tidning härom dagen, och där kunde man vara med och tävla om en receptbok och en haklapp från Sobea.

 Så självklart var jag ju tvungen att vara med! Vem hade inte blivit glad över att vinna dessa härliga priser? Då hade minsann jag börjat baka mera! Alla barn förtjänar ju en mamma som kan baka. Håller tummarna för att jag vinner. Nu är det kvällsgröt som gäller.





Just det ja..

Babysimmet var igen höjdare i går heller. Nope. Eira blev ledsen så fort vi kom in i omklädningsrummet. Och sedan somnade hon, så två gruppen är nog en bra idé, om jag får byta. 

Morgon..

Idag har jag och Eira börjat morgonen men lite Björk. Bra sätt att få igång dagen på, sen ska vi nog ge oss ut i snön.


vyss lull lilla barn..

Eira slog upp sina små blå strax innan halv åtta i morse. Fan tänkte jag lite för mig själv, då kommer hon ju definitivt somna innan halv elva, som var mitt mål för hennes middags nap. ja, visst blev det så. halv tio började det gnubbas lite i ögonen, och trots tappra försök att hålla sig vaken, så slumrade hon tillslut in. Känner jag henne rätt kommer hon ju inte sova längre än en timma. Och då befarar jag att simningen blir utsatt i dag också. Skall se om man kanske kan byta grupp till klockan två eller nått. För det går ju inte att hon sa vara hur trött som helst när det är dags för dom rosa volang badbyxorna. För säkerhetsskull håller jag tummarna....

Sådan mor sådan dotter..


Eira precis så som mamma brukar se ut, iklädd sin Juicy dress läsandes Chic. Vad ska jag säga? Sådan mor sådan dotter eller? Uppmärksamma även sidan hon tittar på. "Hollywoods sötaste arvtagare". Skulle det vara ett uppslag över världens sötaste arvtagare, så tycker i alla fall mamma att Eira borde vara med! <3

Tvättmoster..

Med hucklet surrat runt huvudet och bebis på magen, kånkade jag ner till tvättstugan med vad som kändes som dryga tonett tvätt. Ja, idag har jag varit en riktig städ och tvättmoster. Första maskinen satte jag på vid halv åtta, sen åt jag och Eira lite frukost. Efter det har vi minsann hållit igång hela dagen. Jag och Jennie skulle egentligen tagit en morgon promenad, men Trollan behagade att somna precis när vi tänkt att gå, tror jag det efter en sådan start på morgonen. Jag hade gärna följt hennes exempel om det inte var för den lilla rösten i huvudet som manade mig att fortsätta med mitt tvätteri. Och det gjorde jag också, fast först hann jag slänga in en kladdkaka i ugnen, eftersom mor min skulle komma hit. Måste ju ha något att bjuda på. Hon fyllde faktiskt år i går dessutom!  
Det oändliga tvättandet fortsätter, och jag hoppas vara klar vid nio, för då får man inte tvätta längre. Sådana här dagar är skönast när dom är slut, då man kan lägga sig i soffan och känna doften av såpan som nyss blött ner golven, och av sköljmedlet som man tvättat täcket i. Jag ser fram emot det. 

Eira satt upp jätte länge utan stöd i dag! Jag är så stolt över min Going! Vi var även på spädbarnsmusik i går och då satt hon också själv en stund. Musiken som hon för övrigt verkar uppskatta väldigt mycket, Mer än simmet kan man ju verkligen säga. Här var det skratt och glada miner. Men i morgon ger jag badandet ett sista försök, blir det samma visa som innan,håller vi oss till musik och dans.





Flytta snart..

Vi har haft planer på att flytta till en större lägenhet ett tag nu, och förra veckan satte jag ut våran lägenhet på en sida för byte. Och visst det var några som var intresserade av vår men det var ingen jag föll för direkt. Men så i torsdags ringer Tor och säger att han fått ett sms, om att en tjej som bor två trappuppgångar bort skall flytta och att hon hade hört att vi ville ha större. Så jag ringde henne och hon sa att jag kunde komma upp och se på den. Så jag tog Lillan på armen och gick över. Från början var det bra tänkt att don skulle hyra ut den i andra hand, men när vi hade pratat och jag ringt våran fastighetsägare, som inte var lika tänd på idén att båda vi skulle hyra ut i andra hand, och göra vad han kom att kalla för en rockad i byggnaden. Så bestämde sig E för att säga upp sin. Så inom loppet av en timme fick vi helt plötsligt en större lägenhet. Så kan det gå. Vi flyttar om tre månader, och jag smider inredningsplaner för fullt. Eira skall ju få ett eget rum! 




Lite inspiration, älskar dessa goa virkade sakerna från Sebra, finns bland annat att köpa hos systerlycklig.





Eira och hoppgungan!

Min busunge! hon har haft så roligt i dag! 

Play date.

Vi var hembjudna till en tjej i vår mammagrupp i fredags, men hennes lille pojk blev sjuk, så det blev inställt. Men det hindrar ju inte oss från att ha en egen liten play date. Jennie bjöd upp mig och Bea till henne på lite lek och fika. Det var hur mysigt som helst. Hon hade bakat en farligt god kladdkaka med mashmallows i som vi mumsade på undertiden barnen jollrade på lekmattorna och for runt i gåstolen. Eira provade gåstol för första gången, och jag märkte på henne att hon tyckte det var roligt. tack tjejer för en mysig fredag! 

På kvällen fick jag och Eira fin besök av syster och hennes kille.Vi satt och "tjötade" till halv två på natten, ungefär vid samma tidpunkt snubblade Tor hem från en kväll i Göteborg. Efter fyra(!) timmars sömn vakande jag av att en stor katt låg och spann på min rygg. Zorro vet allt att vi brukar gå upp vid åtta. tack kissen! Efter frukosten gick jag och Eira en promenad hem till mormor, som var snäll nog att gå ner med oss till stan och köpa en hoppgunga till Lillan. vi satte upp den när vi kom hem igen och hon tyckte det var rätt skoj att helt plötsligt kunna hoppa runt lite själv. Fast bara korta stunder, hon tröttnar rätt fort! Så nu är det bara en gåstol som måste inhandlas oxå, för det tyckte hon var riktigt roligt!


RSS 2.0