The Thing Things..

Men visst blir man sjukt dansant och glad av den här låten? Dagens soundtrack..

Mängder med planer..

Nu går flyttlasset, och jag och Tor planerar för fullt hur vi ska göra om i nya lägenheten. Det kommer antagligen läggas vitt golv genomgående i hall och vardagsrum, tapeter skall rivas och sättas upp nya i vardagsrummet, det blir vitt, men sedan kommer alla mina inrednings detaljer att få rummet att spraka! om jag kan få till det lika bra i verkligheten som jag har fått till det i mitt huvud. Ja det återstår att se. Knoppar skall bytas på varenda lucka i både kök och hall, och guldväggen som vi vilar våra små huvuden vid varje natt, skall givetvis följa med..

Sedan kommer Eiras rum bli ett projekt framöver. Ett svagt ljusrosa rum, med en rödvit prickig fondtapet är planen. Och massor med green gate kuddar och dylikt. Jag längtar så efter edet färdiga resultatet. Men resan dit kan vara minst lika spännande!

Vill börja NU!

Wake up and seize the day!





Lampan och vattkoppan..

jag kapar någons bredband för att skriva det här. men jag bara måste. Min lilla älskling har fått vattkoppor!!! Det smittade tydligen rätt ordentligt. Hennes lilla kusin Elsa hade det över påskhelgen. Och eftersom vi var i Frösakull allihopa då, så var det ju rätt givet att Eira skulle få det. 

Så nu är hon helt prickig och har koppor överallt! Men hon är vid gott mod, och verkar inte ha några större besvär. Jag upptäckte prickarna sent i fredagskväll, när hon, jag och syster yster var hemma hos Linneá i Särö för ett sova över kalas. I går morse var det ett faktum. 
Jag hoppas verkligen inte att vi råkat smitta ner någon annan med dessa vätskefyllda bovar! Men sannolikheten är nog tyvärr ganska stor!

Andra saker som hänt sedan sist. Eira har hittat lampan, ja, i taket alltså. Frågar man henne vart lampan är, så tittar hon upp på den och pekar lite försynt. Hon är för söt hon! 

Nu måste jag nog avsluta mina olagligheter och lämna den stackars satens bredband. Tills nästa gång det krisar.....



Flytt och inget internet...

Då försmäktar jag på denna ö, som det känns att jag befinner mig på just nu. En ö av dryga 1000 flyttboxar, utan internet och annan lyx. Ja, så kommer det tyvärr vara ett tag framöver. Efter som någon, säger inte vem, som jag bor i hop med, sa upp vårat bredband. 

Så jag skall försöka blogga lite ändå, hos mamma och andra barmhärtiga människor, som kan ta en liten internet lös flicka i sin famn. Men det kommer bli en liten torka nu. Jag hoppas ni kan hålla ut, och att ni fortfarande är med mig. On the otherside!! 



peek-a-boo..

Eira har fått sitt första risgryn!! I nedre käken har den tittat upp. Den första lilla tanden. Och gud så liten och söt den är. Tor upptäckte i torsdags att det var något på gång, jag däremot har trott att tänderna varit på väg sedan hon var fyra månader. 

Hon har varit lite gnällig idag, med det är väl att förvänta sig när tänderna börjar komma. Annars har vi haft en väldigt mysig dag, med både sång och musik och dejt med både Pia och Linn. Som för övrigt fyller år idag! Så på lördag blir det lite fest. Mamma skall vara barnvakt, får se hur det kommer att gå. Nu är ju Eira lite större, och hon känner ju mormor bra, så det kommer säkert gå jätte bra. Nu väntar sista avsnitten av Grey´s Anatomy, sedan får jag snällt vänta på nya avsnitt varje onsdag. Typiskt. 


En väldigt trött bebis satt och somnade i köket härrom dagen.


Nya skötväskan..

Är så glad! idag fick jag äntligen tag på väskan, som jag totalt snöat in mig på. Skall använda den som skötväska. Den jag har nu har blivit helt trasig, och det var verkligen dags att byta ut den. 

Linnéa gav mig förslaget om den söta väskan från See by Chloé som dom har haft på hennes jobb. Men så klart var den slut överallt. Men så hittade jag den idag inne på NK i Göteborg. Så nu är den hemma hos oss, fylld med blöjor och andra bebis saker. Och jag är hel nöjd! Helt klart mycket bättre än alla vanliga tråkiga skötväskor. Tack söta lilla mamma för att du åkte med mig in och körde mot enkelriktat och framför spårvagnar för att jag skulle få hämta min väska! Och tack min underbara syster, som köpte en alltid lika god chai latte till mig och förgyllde våran dag! och så klart lilla Eira som var med på den vilda jakten på hennes nya skötväska. Nu är det dags för Söndagsparty med Filip och Fredrik. 



Kalasdag..

Idag har det varit en riktigt solig och skön dag. Det började med ett besök på BVC för oss i morse. Och Lill snuttans andra vaccinations spruta mot pnemukocker. Det kom lite tårar när nålen stack till, men hon var så duktig! 

Sedan strosade vi ner till staden och hem igen för lite lunch. Det är så mysigt att få vara alla tre dagar som dessa. Man behöver inte göra något speciellt egentligen, bara man får umgås. 

Idag fyller även Eiras lilla kusin Elsa 3 år, så det var kalas dags för henne idag, vi tog oss en promenad bort till dom, och det blev ett riktigt dunder kalas, med grillning, marängsviss och fiskdamm så klart! Alltid lika mysigt att få vara men hela familjen Hemberg. Barnen har så roligt och leker så fint, och snart kommer även Eira vara med på alla tokigheter! I morgon är hon redan åtta månader! Och min lilla pappa fyller år. Dock några år äldre. 

Nu skall jag krypa ner i ett skummbad med ett glas rödvin och bara njuta av att det varit en sådan skön dag! Trevlig helg!

Världens sötaste bebis, läser mammas Glamour..


Dagens soundtrack..

The Shins- New Slang..

ojojoj..

Nu är det verkligen dags för rejäl skärpning på blogg fronten. Men jag får väl skylla lite på att det varit påsk, vi har varit iväg, och nu är det stor fokus på flytten som gäller. ja, sen kan jag ju även tillägga att jag är så djupt nere i Grey´s Anatomy träsket, så jag undrar om jag någonsin skall komma upp! 

Påsken var i alla fall precis så mysig som jag hade hoppats på, och vädret var underbart! det var skönt att komma ner till Halmstad igen! Har saknat det. Nu kommer snart våran hyresvärd och skall kontrollera så att allt är okej i lägenheten. Bloggar mer i kväll.





Pannkaksmorgon och cravings..

Vi har varit vakna sedan halv sju, och nu somnade Eira precis lite grann, så jag skall passa på att göra lite amerikanska pannkakor till mig själv, och ha seriösa cravings efter Grey´s Anatomy. Har redan sett klart hela säsong två, som jag fick av Tor i fredags. Och igår när jag och Jennie satt på Jerkstrands och lunchade lite, så kom Alex in, och snäll som hon var så sa hon att jag kunde få låna hennes tredje säsong. Så igår när jag brännt av alla dom sista avsnitten i andra säsongen och glatt skall sätta i nästa cd, upptäcker jag att jag har fått fel! Snacka om antiklimax! Nu är jag sådär galet desperat efter att fortsätta se. Så jag vet inte hur jag skall klara mig tills efter påskhelgen. 

Det är väl tur att man skall fylla dagarna med att umgås med familjen och ha en trevlig påskhelg nere i Frösakull, där tanken på Greys Anatomy snart kommer försvinna ur mitt huvud, och väntan kommer nog inte bli så jobbig ändå!



Frösakulls minnen..

ja, nu är det dags för påsk. Eira har redan poserat som påsk kärring, och nu skall bara korten printas ut, sedan skall jag göra i ordning små påsk presenter till familjen tänkte jag. Vi åker till Frösakull och firar påsk. Det blir första gången Eira åker dit. Dit ner, där allting började. Det var där vattnet gick en solig lördags eftermiddag, under vad som kom att bli den mest minnesvärda släktträffen någonsin, ja, för mig i alla fall. 

Vi var där över helgen den 15-17 augusti för att ha en stor släktträff med hela Hembergs släktet. Och det är inte lite folk kan jag lova. Efter en kräftskiva och lite mingel på fredagen, skulle alla åka över till Ven på lördagen för massa roliga aktiviteter. Men eftersom det var 1,5 vecka innan min beräknade förlossning, så ville inte jag och Tor ta några risker,så vi stannade kvar i huset i Frösakull. Vi såg på OS och skulle förbereda för middagen som skulle hållas, då alla kom tillbaka. Men så långt hann vi aldrig. 

Vattnet gick mitt under tennis finalen. Det var en svensk som spelade om guldet, Tor hade väntat hela dagen på den matchen, och tji fick väl han när han snopet hoppade upp ur soffan när jag utbrast att vattnet gick! Vi åkte från Halmstad till sjukhuset i Varberg, och in på förlossningen, där vi stannade i två timmar, tills dom skickade hem oss för att avvakta att värkarna skulle börja. Dom satte igång vid sju på morgonen dagen efter och härliga 33 timmar efteråt såg vår lilla flicka dagens ljus!

På väg till BB. 


Tors farbror sa till mig på fredag kvällen att vi får se om vi ses i morgon eller om ni är inne och föder barn. Ja, sa jag, man vet aldrig. Och tänk vad rätt vi hade. Hela släkten blev involverad i Eiras födsel och vi fick väldigt många mail med lyckönskningar och presenter skickade till oss efteråt.  Tror inte någon kommande släktträff kommer att kunna toppa det här. För hur ofta kan man under en släktträff bokstavligen säga att man fått en ny medlem? 



Uppdatering.

Tänkte bara skriva en liten snabb uppdatering om det senaste.. Eira har börjat krypa! jajjemen! I Lördags eftermiddag skulle jag visa Linda hur nära var att Eira börjar krypa. Och då satte hon fart. Upp med rumpan och iväg! Så himla roligt! Fin publik hade hon också, då både Rickard och Linnéa kom efter en stund och fick bevittna det lite magiska ögonblicket, då min kära älskling helt plötsligt börjar ta sig runt på egen hand i världen! 

Nu är det dags att sätta fart, skall på babymusiken snart!



Hänt i veckan..

Ja då var det åter igen fredag, och helgen väntar runt hörnet med allt vad det innebär.. Det känns som tiden flyger fram, och veckorna går bara fortare och fortare. 

Nu är Eira äntligen helt frisk, och babysimmet gick jätte bra i onsdags. Vi hade ju missat lite grann, på dom två gångerna vi var borta. Men vi tog igen det rätt okej tycker jag. Nu skall barnen dyka själva och simma till mamma. Så Eira satt på en blå madrass i bassängen och plumsade i. Tror hon blev lite förvånad. Men det gick bra!

Efter simmet hade jag och Jennie en väldigt fin eftermiddag, med lite lunch nere vid ån och en snabb sväng på kungsmässan, där det blev inhandlat tulpaner och en Hello Kitty badrock till Lillan. Vi var inte hemma förrän fyra, och halv sex skulle jag möta Pia, för en mysig onsdags bio. Så det var bara hem och mata Eira, sedan snabbt på med lite mascara och iväg på Tors ny inhandlade cykel. 

Vi åt lite sushi innan bion, och det kändes väldigt konstigt att sitta där, vi två, utan våra barnvagnar. Med vi hade en väldigt trevlig stund. Och bion var så där härligt tjejig, och det passade verkligen oss för stunden. Få komma till New York för en kväll. som Pia sa. 



Igår var det tänkt att vi skulle ut och fota och picknicka lite på Tjolöholm, Jag, Jennie, Morris och Eira. Men när vi kom dit ut var slottet och hela omgivningen täckt i en tjock och kall dimma. Det blev en liten fotosession undertiden dom små sov, men sedan förflyttade vi oss hem till Jennie i stället. Där Morris imponerade med sitt krypande, och Eira satt och guppade i deras babystol. 





Nu har jag precis ätit en underbart god pasta och skall börja plöja igenom säsong två av Greys Anatomy som Tor glatt överraskade mig med idag! 

Rockar runt..

Jag och Eira har börjat våran första april dag, med att lyssna på massa go musik och dansa runt lite i köket. Som vi brukar. Eira älskar att skumpa runt på min höft och dansa lite. Nu ska vi ta på oss och gå ut på en prommis, innan det är dags för att hoppa i plurret igen! God morgon onsdag och första april!



RSS 2.0