Fina omslag



Tycker ni om mina fina kartongfickor som jag nu fått hem? När man anlitar mig som fotograf, så får man numera hem sina bilder i en sådan här fin sak! Piffigt va?

TGI-egen tid!

Alltså, jag har varit uppe, vaken, igång sedan 4.20 i natt/morse/örntidigt. Och har på alla sätt överlevt och haft en riktigt bra dag, med mina sockergryn. Först var det ju Eiras dans. Men Lóa och pappsen släpptes av hos kusinerna för kalas, så undertiden satt jag själv med min bok och mina hörlurar i en stol inne på min tidigare skola, och kände att det var rätt skönt att få den där trekvarten bara att reloada lite.

Sen bar det vidare till kalaset även för mig och Eira, och vi firade söta kussen Ida som fyllde år. Härligt sockerhöga kids något senare hemma med ensam något nanig mamma. Men en film och lite lördagsgodis kirrar dom flesta biffarna. Tills det inte gör det längre...

Barnens sockerkick slår fullkomligt över, men inte mammans brännande känsla bakom ögonlocken. Ja, resten kan ni ju lista ut själva. Rätt skönt att dom är i säng nu. Och nu skall jag på riktigt vara sådär störande feelgood att jag skall öppna en liten flaska rosa bubbel, lägga mig i ett skumbad, ge mig själv en Spa behandling som heter duga, äta sjukt mörk choklad, njuta av grymt go musik och sedan bädda ner mig under mitt fluffiga duntäcke i soffan, med en miljon tända ljus och en riktig chick flick. Ba, så ni vet!



Min finaste fina spelar prinsess spel på playstationet, nerbäddad i sin egen hemmagjorda "pöl"

TGIF

Åh härligt med fredag! Hela hemmet är nystädat och luktar...nag champa. ( Det är hos mig och Josefine, ingen nyskurade golv doft inte ) Nyinhandlade rosor står på bordet, jag och Bambi fick en mysig fika stund tillsammans nere på Espresso House medan Lóa sov, och nu är det bara tacosen och cavan som fattas! Ja, det och BF också så klart. När han kommer hem kan myset börja på riktigt.

Ja, jag inser att jag är sådär fjantigt 40 + aktig, men är det fredagsmys så är det! Och för lite extra go feeling, så lyssnar jag på min härliga playlist som jag gjort till älskade finaste Lelle!


Tankar hos en 3,5 åring

Alltså, ungar. Dom slutar aldrig att förvåna med sina roliga kommentarer, tankar och beteenden. Senast i raden har vi lilla Eira, som låg och funderade härom dagen då det var säng dags. Tyst under sitt täcke låg hon och viskade, och tydligen önskade sig massa saker. Så som ett slott, med en trappa, ett par glitterskor och några klägninar. (jo, för så heter det Eira style)

När jag frågade henne lite om vad hon önskade mest, då sa hon föga förvånande att hon ville vara en riktigt prinsessa och ha ett riktigt prinsessnamn. Vadå, tänkte jag. Du är ju våran prinsessa, prinsessan Eira.

Efter inte ens en fraktion av en sekund efter jag sa detta, frågade hon med sin ljusa stämma om vi inte kunde döpa om henne til Törnrosa istället.

Scenariot: Eira 15 år, lite revolterande, hormonstinn och allmänt föräldratrött undrar varför i h-vete hon heter Eira Alice Linnéa Törnrosa Hemberg. Mmm. Gissa det du.

Eller roligt beteende två: När Eira visar upp lillasyster på dagis och frågar ifall dom andra barnen vill klappa henne.



Japp!








Lóa hon vill mest bara pussa på Elian och klä ut sig. Främst till Pippi, men clown funkar bra det med. Det, måla hela kroppen med tusch och ösa vatten från handfatet ner på golvet. Det är det absolut roligaste hon vet, förrutom storasyster då!












Japp.


Kärlek

Vissa personer i ens liv har liksom olika funktioner att fylla, tex så har man några vänner man alltid skrattar och har kul med, medans vissa andra kan man prata med om allt, eller för den delen sitta helt tyst med, utan att det skall vara konstigt, dela med sig om alla sina känslor och tankar. Och några andra vänner är perfekta för att lyssna på, deras roliga historier om saker som har hänt dom osv, men kanske inte dom man delar sin kärnas innersa tankar med.

Och det är bra. Att man ka ha en stor varitation av människor att omge sig med.

Sen finns det dom som innehåller allt i en och samma person. Och det är ovanligt, och dom vännerna skall man verkligen hålla hårt i. Jag har lyckan att omge mig av några sådana vänner. Men jag har också glädjen av att ha en sådan syster!

Det finns liksom inget vi inte kan prata om. Även om det så skulle vara planering av ett lönnmord! Vi kommer alltid hålla varandra om ryggen, stötta varandra till 100 procent och glädjas åt varandras lycka och framgång, utan förbehåll. Och DET är jag så otroligt tacksam över!

Jag har sagt, tänkt, skrivit det förr, och jag kan inte sluta hoppas att mina två gudomliga flickor får samma starka relation som jag och min fina Sis. ♥


Mwwaaah!

Våran lilla Lo är så mysig nuförtiden! Hon går runt och sjunger "Lille Ko", början på "Här kommer Pippi Långstrump", gör sina små ankminer och säger "mmmwwaah" när hon pussas. Och som hon pussas! Alla i familjen får så mycket pussar och kramar som hon bara orkar dela ut, men även folk hon knappt känner kan få två små plutande läppar efter sig.

När vi var på kalas i söndags ville hon pussa på en av barnens mammor, och sitta i knät. Så otroligt charmig är hon! Man undrar ju om det kommer hålla i sig.

Eira föredrar att spara sina pussar till family members only. Och den ongen delar ut rätt goa pussar hon också!



Kamera rem

Precis lika viktigt det är för alla coola gitarrister att ha en schysst rem till sin gura, precis lika viktigt är det för oss fotonördar att ha en fin rem till kameran.

Då har jag ju hittat några riktigt snygga från det Japanska märket Roberu. Läderremmar som går att specialbeställa efter eget önskemål. Tycker den här vita är riktigt snygg!

Nu håller vi bara tummarna för att typ Acne eller något likvärdigt märke börjar designa kameraväskor! Hehe


Påsken lite så här i efterhand

Alltså, ja, jag vet att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på sista tiden. Men det har varit för mycket annat helt enkelt! Kan ibland inte förstå hur somliga hinner blogga typ fem inlägg på en dag och sånt där!

Men, nu ville jag iallafall lägga upp några bilder från vår härliga påsk i Frösakull. Tänk vilken tur med vädret vi hade! Långfredagen var hur regnig som helst, med på självaste Påskafton sken solen till allas glädje. Och jag fick möjlighet att testa mina nya reflexskärmar bland annat.

Barnen hann med att måla ägg, leta efter påskharens gömställen och jag sminkade så klart alla små sötnosarna till riktigt fina påskisar!





Prislistor

Inför våren och sommarens alla fotograferingar, har jag nu äntligen färdigställt mina prislistor! Och för att fira detta så kommer jag erbjuda mina första 10 bokningar i perioden Maj-Juli två olika erbjudanden!

Dom 10 första bokningarna inför sommarens bröllop får ett reducerat pris om 5000 kr inkl make up. (ord. pris ca 6200 kr)  Det som ingår i priset är: konsultation med provsminkning, fotografering i ca 1,5-2 timmar,make up, webalbum med ca 50 bilder samt 15 st högupplösta bilder fullt redigerade på CD.

och för dom som vill ha porträtt bilder erbjuder jag dom 10 första bokningarna valfri nedanstående fotografering inkl makeup och hår alt. 5 extra bilder!


Det är redan några som har bokat, så passa på att boka in ett datum för att få ta del av erbjudandet!

Prislistor för makeup samt paketpris för bröllop kommer.

För att boka ring eller maila!

tel: 0705-082323 mail: [email protected]

Hoppas vi ses!

Lilla påsktant!

En alldeles överlycklig euforisk Eira lämnades på dagis idag. Fullt sminkad till påskkärringsprinsessa. mm, enligt henne iallafall!

Så glad och precis helt stilla satt hon när jag förvandlade henne med glitter och rosa rouge. Äntligen fick hon ha skimmer på ögonen precis som mamma. Lilla kärleken!

Ibland är det bra att ha en mamma som har tonvis med make up och är "sminkare" som hon säger.

Lilla Lo ville ju också ha så klart! Så några fräknar och lite rosiga kinder fick hon. Först av alla spatserade hon in på Eiras dagisavdelning, med indianfjädrar runt huvudet. Galet gulligt!


I mitt kök..

för en liten stund sedan...

Då satt båda smulorna så fint och målade målarbok jämte varandra. Lóa målade ganska mycket på sig själv, på stolen, på bordet, på Eiras teckning, men också en hel del i målarboken. Eira målade fint alla sina prinsessor och blev väl lite upprörd dom få gångerna lillasyster var och färglade i hennes bok.

Annars var det total frid, och det var en sådan härlig stund.

Dom är väldigt duktiga på att leka med varandra dom där två, trots att man ibland hör lite skrik och ser några tjuvnyp då och då, men det hör väl syskonkärleken till.

Snart är det påsk, och det är dags för premiärhelg nere i Frösakull! Äntligen vår!


Ingen röst, inget skrivet..

Ledsen för mitt långa blogguppehåll. Men jag har haft fullt upp, samtidigt som jag har åkt på någon form av stämbandskatarr och förkylning. Kan inte prata, bara viska, och enligt läkaren skall man ju inte viska för att det är värre för stämbanden.
En babbelmaja som jag får det plötsligt ganska svårt. Men att tiga är guld säger dom ju, och min annars så aktiva stämma kanske behövde en semester..
Hursomhelst så håller jag som bäst på att söka inspiration och idéer till ett kommande projekt och är det något som alltid inspirerar mig så är det Juicy Coutures reklamkampanjer. Alltid lika härliga, magiska och sprudlande!
Vad det är kommer ni få se lite längre fram...hihi..ibland får man ju vara lite hemlig...

RSS 2.0