Här bakas det!

Scones på filmjölk

Ger mjuka och goda scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 75 gram smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

 

Nom nom nom!! Thé och scones står på menyn. Lóa har legat i sin babysitter och tittat på, med stora ögon, när jag har bakat scones. Finns det något bättre en sådan här lite kylig, mörk höst kväll? Skulle väl vara ett skumbad då kanske, men det avverkade jag ju i morse. Kanske får bli ett till sen. Med lite mindre ankor och bunkar, och lite mer tända ljus. Aaah härliga kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0