My blueberry mornings..
Lördagar är alltid lika med pannkaksfrukostar, och idag fick jag för mig att utveckla mina standard pannkisar och avancera lite till en blåbärsvariant. Okej, det är lite mer krävande, stå och separera vita och gula och stekningen tar längre tid. Men slutresultatet är så värt det!
Så sätt igång. Make your day! ;D
Du behöver:
- knappt 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- en dryg ½ dl socker
- 2 ½ dl crème fraiche
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ägg
- 50 g smör
- 250 g blåbär (färska eller frysta)
Gör så här:
Smällt smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.
Stek på låg värme flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Mums!
Blåbär är underbart! Gjorde själv bananpankakor till frukost, eller brunch... åt ju med glass så synd att säga frukost:D Härliga bilder!