Ovan molnen lyser alltid solen

Sedan några månader tillbaka har Lóa haft någon form av prickar/fläckar, pigmentsförändringar eller liknande på ryggen. Så småningom började dom även dyka upp på halsen och magen också, och hon har även mycket blöjeksem. Första gången jag tog upp det här med våran barnläkare, så ville hon få det till att det kunde vara torrfläckar alternativt blåmärken efter våra fingrar (absurt eller hur?) BVC sköterskan som fick se dom efter det, kunde inte heller riktigt tyda vad det kunde vara eller bero på.
Så nu har vi äntligen varit hos en barnläkare på barnmottagningen. Hon kunde inte heller förstå vad fläckarna berodde på, inte heller den andra läkaren som hon hämtade för konsultation. Men, vi fick tid för provtagning, för att utesluta eventuella blodsjukdomar mm, och även en remiss till en hudläkare.
Det klart att man som mamma börjar få tusen tankar och scenarion i huvudet. Med både psoriasis och leukemi i släkten drar man ju ganska lätt för stora växlar, och sedan agerar man läkare och ställer egna diagnoser pga det man ser och läser på nätet.
Men Lóa, hon är alltid en sol! Henne berör det ingenting att hon har fläckar, utslag och eksem över hela kroppen. Inge heller bryr hon sig, när hon får emblaplåster i armvecken och får ligga på en brits medans två sköterskor skall sticka henne i armen, för provtagning. Nej, nej inte Lóa, hon är det glada, lysande lilla solstråle som alltid. Och det gör faktiskt att mamma blir lite modigare också. Så med ett plåster på armen över nålsticket smittar solstrålarna över på den oroliga mamman, och det är två lugna coolingar som åker hem ifrån doktorn.
Nu håller vi tummarana för att allt är bra med min fina lilla stråle.


Kommentarer
Postat av: therese

usch, aldrig roligt när det händer något med ens barn som mamma är man alltid så orolig för sina små.... hoppas det inte är något allvarligt.

2011-07-08 @ 19:47:21
URL: http://annuentherese.blogg.se/
Postat av: carina

Lilla sötisen! Håller tummarna för er också!

2011-07-08 @ 21:41:33
URL: http://carinadenfina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0